Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, panostom είπε

ΡΕ πατε καλα; Υπαρχει εστω μια μικρη πιθανοτητα να εφαρμοστει αυτο το μετρο; Κι αν εφαρμοστει, θα ξεπερασουμε τους 3-4 μηνες που ειναι για "τα ματια του κοσμου";

Τι θα τους κανουν τοσους πελατες που καπνιζουν; Μηπως θα βαλουν το χερι στο τσεπη για να φτιαξουν τα μαγαζια τους;

Ας γελασουμε δυνατα

Ε προφανως στο κολαδικο/μπαρ σε τουρ περιοχες που πινουν και ξερνανε τα αλκολοτουριστ θα κανουν ελεγχο για αδηλωτη εργασια μη εκδοση αποδειξεων ηχορηπανση νταβαδες κτλ και μετα θα τους πουνε και να μη καπνιζουν :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, poulinos είπε

νομιζα στην αρχη οτι τα εννοουσες αυτα που εγραψες.μετα καταλαβα οτι εννοουσες οτι αυτες θα ειναι οι πιθανες απαντησεις των καπνιστων. σε καθε περιπτωση σε δευτερο Post πιο μετα τις απαντησα σε αυτες τις πιθανες απαντησεις εμπεριστατωμενα :P μπας και σταματησει κανεις να προβαλει τετοια επιχειρηματα εν ετος 2019.χλωμο αλλα λεμε :P

μπήκα λίγο insomnia το πρωί και τώρα κατάφερα να  μπώ πάλι. δεν περίμενα να φτάσει 20 σελίδες!

Δημοσ.

περιμένει ο άλλος να εφαρμοστεί ενα μετρο που δεν θέλουν ουτε οι πελάτες ουτε οι μαγαζάτορες. περίμενε...

το τσιγάρο εχει μειωθει λογο κρισης και λογο ηλεκτρονικου. καλό θα ήταν να σεβαστεί το κράτος τα δικαιώματα όλων των πολιτων και να αποφασίσει επιτέλους να εισαγει το ¨κατάστημα εστίασης καπνιστων" να τελειώνουμε. τελικα ολοι εκει θα πατε βεβαια και το ξερετε οποτε ας αφησουμε τις σαχλαμάρες. εδω ειναι Ελλαδα και καθολική απαγόρευση δεν θα γίνει ποτε. Όσο οι νόμοι συνεχίζουν να γράφονται απο φαντασιόπληκτους πολιτικούς για χώρες μακρινές και ονειρεμένες δεν θα αλλάξει τιποτα. Όσο δουλευει η πινακίδα "απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση" τοσο θα δουλεψει και αυτο. Ας σταματήσουμε να ονειρευόμαστε οτι ζουμε στο βελγιο λοιπον. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, georgepppo είπε

Αφου ειμαστε χωρα που καπνιζει ο κοσμος αρα θα καπνιζουμε σε ανοιχτους χ ρους και ολα τα κομπλεξακια καντε καταγγελιες και πειτε το και στη μαμα σας ....... μονο αν παρεις την αστυνομια για αυτο μη σε παρουν στο ψιλο η σου πουνε κοψε την πρωινη.

Δηλαδή εγώ που δεν θέλω να πάθω καρκίνο είμαι κομπλεξικός; Εσύ για να καπνίζεις προφανώς προσπαθείς να πάθεις καρκίνο ή καρδιά ή οτιδήποτε άλλο προκαλεί το τσιγάρο αφού δεν έχει κανένα θετικό. Εγώ τι φταίω να αναπνέω τα ντουμάνια σου;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mclein² είπε

εγω που ειμαι ιδιοκτητης μαγαζιου και οχι αστυφυλακας ή νομοθέτης ή φασιστας για να περιοριζω τους ανθρωπους

γιατι δε μπορω να αποφασισω στο μαγαζι μου αν θελω καπνιστες ή μη ή και τους δυο ; ; ; 

γιατι προφανως θελω ελευθερια & τα χρήματα ολων.

αν δε γινεται αυτο, θελω αυτοι που ενοχλουνται με κατι προαιρετικο να μην ερχονται στο μαγαζι μου. 

οποτε αφηνω το μαγαζι ελευθερο και οι μη καπνιστες που ειναι οι ενοχλημενοι στην περιπτωση, απλως δεν πατανε.

ουτε προστιμα, ουτε μαστιγια, ουτε ανθρωποι ρουφιανοι...απλως δεν πατας στο μαγαζι μου και εισαι ευτυχισμενος.

γιατι να προσαρμοστω εγω στα θελω σου κι οχι εσυ στα δικα μου ;

εννοειται να υπαρχουν ταμπελες (εστω και τεραστιες / ασχημες) εξωτερικα οπου θα ενημερωνουν πως το μερος ειναι ελευθερο καπνισματος.

Τότε απλά ίσως όλοι να το κάνουν καπνιστών και σου πουν αν σου αρέσει έλα, οπότε θα αναγκαστείς να πας. Πάνω κάτω ότι ισχύει τώρα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επίσεις εγώ δεν έχω αυτοκινητο γιατί να αναπνέω τα καυσαερια οσον έχουν .....α ξεχασα μονο το τσιγάρο μου κάνει κακό .......ζήτω το πράσινο με πυρινικά εργοστάσια ,γενικώς ολου του τύπου τα εργοστάσια ,ζήτω ο λιγνίτης ζήτω τα χαρτινα καλαμάκια απο δέντρα οχι στα πλαστικά .τελικά είμαστε απίστευτοι σαν είδος υπο εξαφάνιση .

Υ.Γ.  πρωην καπνιστής νυν ηλεκτρονικός ατμιστής.

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ.

Αυτοί που θέλουν να καπνίζουν στα μαγαζιά, στο σπίτι τους όμως μπροστά στα παιδιά τους δεν καπνίζουν για να μην πάθουν καρκίνο.

Οι άλλοι όμως, έξω από το σπίτι τους, ας πάθουν.

Ε όχι μάγκες.

Άμα θέλετε καπνό, σπίτι σας.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, polaki είπε

Αν και ο τρόπος έκφρασής σου δεν μου άρεσε στο συγκεκριμένο νήμα, προσωπικά εγώ αν και αντικαπνιστής δεν μπορώ να σου πω και μπράβο (λόγο του πώς αντέδρασες), ΑΛΛΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση το "λάθος" είχε γίνει απ'την γυναίκα που ήρθε και κάθισε δίπλα. Συνεπώς προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ ότι εσύ έκανες κάτι λάθος, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που την έκραξες. 

Εφόσον ο νόμος σε καλύπτει, ΚΑΙ εφόσον υπάρχουν άλλα τραπέζια ελεύθερα, μπορούσε απλά να κάνει άλλη επιλογή.

Δηλαδή εντάξει είπαμε, είμαστε αντικαπνιστές αλλά έχει και ο καπνιστής "δικαίωμα" να καπνίζει εκεί που θέλει, ειδικά με δεδομένο ότι εμείς οι αντικαπνιστές έχουμε στον ίδιο χώρο/μαγαζί και άλλες εναλλακτικές να κάτσουμε. 

Στην παραλία όπως λες φίλε μου ο χώρος είναι ανοικτός και μεγάλος, με πολλές επιλογές του που να κάτσει κάποιος. Κανείς λοιπόν δεν απαγορεύει σε κάποιον κάτι. Το αν εγώ (αντικαπνιστής) έρθω ουρανοκατέβατος και θέλω να μπαστακωθώ δίπλα στον καπνιστή ο οποίος στην τελική ήταν εκεί πριν από μένα, δε νομίζω πως έχω δικαίωμα να του πω να το σβήσει, ακόμα και 5 νεογνά να κουβαλάω. 

Αυτή προφανώς είναι η άποψη μου.. αλλά θεωρώ ότι είτε η μία πλευρά είτε η άλλη ώρες ώρες το πηγαίνουμε στα άκρα και δεν καταφέρνουμε τίποτα....

καταλαβαινω τι λες, γι αυτο προσθεσα και αυτο με τα ορια, οχι μονο για το που καπνιζει καποιος αλλα και ποσο. εξωτερικοι χωροι που θα πιστευε κανεις δεν δημιουργεί προβλημα το τσιγαρο ειναι τεκες επειδη καπνιζουν ποσα ατομα ασταματητα. δεν ειναι λογικο να βρωμαει εντονη τσιγαριλα ενας εξωτερικος χωρος και ομως το εχω συναντησει πολλες φορες.

αυτο με παραλιες κλπ ειναι αλλο θεμα αλλα αμφιβαλλω αν στην πλειοψηφια εχει δικιο ο καπνιστης. αμα καποιος ενοχλειται απ το καπνο δε θα κατσει επιτηδες μεσα στη καπνιλα. αμα ομως μετα αλλαξει ο ανεμος, βγει ο καπνιστης απ τη θαλασσα ή αναψει τσιγαρο ενω δεν το χε κανει μεχρι ο αντικαπνιστης να κατσει, πως ειναι δυνατον να φταιει ο δευτερος?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

περιμένει ο άλλος να εφαρμοστεί ενα μετρο που δεν θέλουν ουτε οι πελάτες ουτε οι μαγαζάτορες. περίμενε...

το τσιγάρο εχει μειωθει λογο κρισης και λογο ηλεκτρονικου. καλό θα ήταν να σεβαστεί το κράτος τα δικαιώματα όλων των πολιτων και να αποφασίσει επιτέλους να εισαγει το ¨κατάστημα εστίασης καπνιστων" να τελειώνουμε. τελικα ολοι εκει θα πατε βεβαια και το ξερετε οποτε ας αφησουμε τις σαχλαμάρες. εδω ειναι Ελλαδα και καθολική απαγόρευση δεν θα γίνει ποτε. Όσο οι νόμοι συνεχίζουν να γράφονται απο φαντασιόπληκτους πολιτικούς για χώρες μακρινές και ονειρεμένες δεν θα αλλάξει τιποτα. Όσο δουλευει η πινακίδα "απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση" τοσο θα δουλεψει και αυτο. Ας σταματήσουμε να ονειρευόμαστε οτι ζουμε στο βελγιο λοιπον. 

Βασίλη, δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά επί σειρά ετών η πινακίδα "απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση" είχε πραγματική ισχύ, και ήξερες ότι είτε θα σ'έγραφαν είτε θα σου σήκωνε τ' αμάξι ο γερανός αν ήσουν σε σημείο που ενοχλούσες τη διέλευση οχημάτων. Όλα είναι θέμα βούλησης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Και στο Βέλγιο τα ίδια έλεγαν κάποτε.

Ας γίνει λοιπόν κάποια στιγμή και σε εμάς κάτι ουσιαστικό κι ας φαίνεται βουνό στην αρχή. Οι καπνίζοντες λογικό είναι να μη το θέλουν. Οι μαγαζάτορες νομίζουν ότι θα χάσουν πελάτες και, ως συνήθως, φοβούνται να κάνουν ένα βήμα μπροστά και κάθονται στο βόλεμα.

Το ιδανικό (για να είναι κι οι καπνιστές ευχαριστημένοι) θα ήταν να υπάρχουν και καταστήματα που επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα, αλλά συγκεκριμένο ποσοστό αυτών (όπως είπε κι ένας άλλος πιο πάνω) και απαγόρευση εισόδου σε ανήλικα. Ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν πιο αποδεκτό.

Επεξ/σία από jimmy213
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, makis269 είπε

επίσεις εγώ δεν έχω αυτοκινητο γιατί να αναπνέω τα καυσαερια οον έχουν .....α ξεχασα μονο το τσιγάρο μου κάνει κακό .......ζήτω το πράσινο με πυρινικά εργοστάσια ,γενικώς ολου του τύπου τα εργοστάσια ,ζήτω ο λυγνήτης ζήτω τα χαρτινα καλαμάκια απο δέντρα οχι στα πλαστικά .τελικά είμαστε απίστευτοι σαν είδος υπο εξαφάνιση .

Δεν είναι το ίδιο. Και στο κάτω κάτω να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα δεν γίνεται ούτε και να πάμε τόσο άμεσα σε μαζική χρήση ηλεκτρικών. Να κοπεί το τσιγάρο σε εσωτερικούς χώρους γίνεται όμως απλά οι καπνιστές ψάχνουν δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν την αδυναμία του χαρακτήρα τους που δεν μπορούν να μειώσουν μια βρομερή συνήθεια που μόνο κακό κάνει..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jimakos00 είπε

όμως μπροστά στα παιδιά τους δεν καπνίζουν για να μην πάθουν καρκίνο.

Οι περισσότεροι δεν χαμπαριαζουν ούτε σκέφτονται καν τα μικρά παιδιά τους και τα ντουμανιαζουν 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, lightsout είπε

Βασίλη, δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά επί σειρά ετών η πινακίδα "απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση" είχε πραγματική ισχύ, και ήξερες ότι είτε θα σ'έγραφαν είτε θα σου σήκωνε τ' αμάξι ο γερανός αν ήσουν σε σημείο που ενοχλούσες τη διέλευση οχημάτων. Όλα είναι θέμα βούλησης.

ειμαι αρκετά μεγάλος για να ξέρω οτι αυτη τη στιγμή στην αττική μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα ειναι παρκαρισμένα παράνομα. σε κεντρικούς δρόμους μάλιστα η πιθανότητα να σε γράψουν ειναι 1/30 γιατι γράφουν μια φορά το μήνα...ίσως...αν...όποτε. Το ίδιο και τα όρια ταχύτητας. σκοτωνουν πολύ περισσότερο κόσμο αλλα κλάιν, το τσιγάρο να κόψουμε μάγκες θα μας σώσει. δεν διαφωνω με τα μέτρα απαγόρευσης αλλα με την λογική. όταν κάτι ειναι τελείως αντίθετο με αυτο που ισχύει πρακτικά και το βλέπουμε καθημερινά γυρω μας, ο νόμος πρέπει να ειναι τέτοιος ωστε να έχει κάποια εφαρμογή. όταν ο νόμος ειναι "έτσι κάνουν στη δανία αρα θα γινει και εδω" τοτε απλα θα αγνοηθεί απο πολίτες και κράτος. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adi32 είπε

Οι περισσότεροι δεν χαμπαριαζουν ούτε σκέφτονται καν τα μικρά παιδιά τους και τα ντουμανιαζουν 

Ισχύει.
Τελικά αυτή η γενιά του πολυτεχνείου πρέπει να είναι η χειρότερη γενιά ανθρώπων που εμφανίστηκε στον πλανήτη.
Νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο να μην μειωθεί το μέγεθος του προκυλιού τους και τίποτε άλλο στην κυριολεξία.

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Τα μαγαζιά είπαμε ότι δεν μπορούν να χωριστούν γιατί δουλεύουν και άνθρωποι που ακόμα και καπνιστές να είναι δεν θέλουν να ντουμανιαζονται όλη τη μέρα. 

Επίσης πολύ μεγάλο μερίδιο καπνιστών για να κάνουν το κέφι τους υποχρεωνουν όλη την παρέα ή και τα παιδιά τους να κάτσουν εκεί που καπνίζουν. 

Πολλοί άνθρωποι δεν πάνε σε μαγαζιά επειδή ακριβώς καπνίζουν οι άλλοι. 

Οι καπνιστές αν πάνε σε ακαπνα μαγαζια δε θα πάθουν κάτι. Οι μη καπνιστές αν πάνε σε μαγαζιά τεκεδες θα πάθουν. 

Για μένα πρέπει να απαγορεύεται σε εστιατόρια καφετέριες ακόμα και έξω. Αν κάθεται ο διπλανός μου στους 50 πόντους και μου έρχεται ο καπνός στη μούρη ενώ τρώω θα είναι οκ? 

Είναι κάποιοι που κάνουν πούρο ή πιπα και πρέπει ακόμα και σε εξωτερικό χώρο να είσαι 50 μέτρα μακρυά για να μη βρωμάει. 

Αν εγώ πάω σε μια καφετέρια, ταβέρνα, παραλία κλπ και βγαλω μια σακούλα και την καιω επειδή αυτό είναι το χόμπι μου θα αρέσει στο διπλανό?

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. 

Οι νόμοι είναι νόμοι για να τηρούνται από όλους. Σε οποίους δεν αρέσουν μπορούν να πληρώνουν τα πρόστιμα ή να πάνε σε μέρος που δεν ισχύουν. 

Σε μαγαζί με 20 τραπέζια ήταν μια παρέα Σέρβων και εγώ που πήγα να φάω μια κρέπα (πόσο να θέλω να τη φάω, 5 λεπτά;).

Ε λοιπόν έρχεται βρωμόγερος αριστερά μου ακριβώς στο μισό μέτρο στο τραπέζι αριστερά και αρχίζει να καπνίζει!

Μετά από θανατηφόρα ματιά μου απλά πήγε μια θέση πιο πίσω.

Μιλάμε το άτομο σε ολόκληρο μαγαζί ήρθε δίπλα μου σε απόσταση μισού μέτρου και με το πρόσωπο γυρισμένο σε εμένα, ενώ τα τραπέζια κοιτάνε όλα μπροστά και άρχισε να καπνίζει ενώ εγώ έτρωγα!

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Και στο Βέλγιο τα ίδια έλεγαν κάποτε.

Ας γίνει λοιπόν κάποια στιγμή και σε εμάς κάτι ουσιαστικό κι ας φαίνεται βουνό στην αρχή. Οι καπνίζοντες λογικό είναι να μη το θέλουν. Οι μαγαζάτορες νομίζουν ότι θα χάσουν πελάτες και, ως συνήθως, φοβούνται να κάνουν ένα βήμα μπροστά και κάθονται στο βόλεμα.

Το ιδανικό (για να είναι κι οι καπνιστές ευχαριστημένοι) θα ήταν να υπάρχουν και καταστήματα που επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα, αλλά συγκεκριμένο ποσοστό αυτών (όπως είπε κι ένας άλλος πιο πάνω) και απαγόρευση εισόδου σε ανήλικα. Ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν πιο αποδεκτό.

νομίζουν?!? Ποιός συντηρει τα μαγαζία που δουλέυουν βράδυ? Η οικογένια που βγαίνει έξω κάθε 29 του μήνα που πληρώνετε και πάει στο τσακίρ κέφι μια ταβέρνα? Μπές σε ένα συνοικιακό μπαρ/κλαμπ/late coffee μαγαζι στις 11-12 το βράδυ και πες μου πως ακριβως θα τους πει να μην καπνίσουν. Απλα η αγορά θα αυτορυθμιστεί και θα επιβιώσουν οι παράνομοι και αυτοί που θα έχουν τον χώρο να το κάνουν και καλα ανοιχτό μαγαζι με θερμανση και τεντες γυρω γυρω. 

Το ιδανικο οπως λες θα ήταν να υπάρχει επιλογη. Το τραίνο το έχασε βεβαια η κυβέρνηση που εξισωσε το ητ με το τσιγάρο. θα ήταν μια αρχη. τωρα καληνυχτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...