Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Ναι να του λέμε. Όταν εις γνώσιν σου κάνεις επιλογές που λειτουργούν εις βάρος της υγείας σου, ναι τότε τα θέλεις..

Όπως πχ να τρως συχνά delivery, να μη κανεις γυμναστική, να μη πίνεις αλκοόλ, να μη τρως λιπαρά κλπ 

Επισης το άγχος σκοτώνει, φαντάζομαι το ξέρεις 

Βρες μια δουλειά να παίρνεις 300 ευρώ και να σαι χαλαρός μη πάθεις τίποτα από το άγχος 

Γιατι όπως μας τα λες, με τις δουλειές που κάνουμε, τα θέλει ο κωλος μας και θα γελάς όταν θα είμαστε τέζα από καμία ανακοπή...

Δημοσ.

Αν ο αλλος θελει να φαει 10 κιλα σοκολατα ας φαει. Δεν θα εχει επιπτωσεις σε μενα κατι τετοιο. Προφανως αν ειναι καποιος φιλος οικογενεια κοπελα θα μιλησω. Για εναν ξενο ομως δεν θα πω τιποτα. Οι επιπτωσεις σε μενα και στα ατομα που αγαπαω με ενοχλουν οσο τιποτα. Αν ο αλλος θελει να καταστρεψει την ζωη του δικαιωμα του. Δεν θα παρει και εμενα μαζι ομως.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Δεν σου λέω να με πιστέψεις Και να σου πω την αλήθεια ούτε το θέλω για τι έτσι θα σου επέβαλε την δική μου γνώμη, σου λέω απλά να το ψάξεις για σένα και μόνο για σένα... 

Από την άλλη εσένα σου φέρνετε λογικό να απαγορεύσεις να κυκλοφορούν άνθρωποι με το σκύλο τους επειδή εσύ φοβάσαι τα σκυλιά...?

δεν εχει καμια σχεση το καπνισμα με τα ζωα, το καταλαβαινεις φανταζομαι. παντως επειδη ξερω κανα δυο ατομα με φοβια στους σκυλους τα κουτσοκαταφερνουν αμα ειναι με λουρι, τα δυσκολα ειναι οταν ειναι ελευθερα.

ε το ρημαδι το καπνο δε μπορεις να τον περιορισεις, εκτος αμα ξεκινησετε ολοι οι καπνιστες να κυκλοφορατε με γυαλα στο κεφαλι. να μαι ειλικρινης ουτε αυτο θα επιανε για διαφορους λογους, αλλα θα ταν αστεια εικονα :P

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Σε τέτοιες καταστάσεις δεν έχεις την όρεξη να κάνεις μαθήματα... αν πραγματικά νοιάζεσαι για τον ασθενή, θα σταθείς δίπλα του και θα συμπάσχεις μαζί του... αν είσαι γαϊδούρι θα συμπεριφερθείς εκδικητικά...

Η ζωή είναι σκληρή, με το να χαϊδεύεις αυτιά δεν γίνεται τίποτα. Έτσι και αλλιώς ένας διαβητικός ή ένας καρκινοπαθείς με τις ινσουλίνες ή με τις χημειοθεραπείες θα γίνει καλά όχι με λόγια συμπαράστασης. Εντάξει υπερέβαλα λίγο για να δείξω πώς αισθάνομαι για τα άτομα που επίτηδες καταστρέφουν την υγεία τους και επηρεάζουν και τους γύρω τους..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Αν ο αλλος θελει να φαει 10 κιλα σοκολατα ας φαει. Δεν θα εχει επιπτωσεις σε μενα κατι τετοιο. Προφανως αν ειναι καποιος φιλος οικογενεια κοπελα θα μιλησω. Για εναν ξενο ομως δεν θα πω τιποτα. Οι επιπτωσεις σε μενα και στα ατομα που αγαπαω με ενοχλουν οσο τιποτα. Αν ο αλλος θελει να καταστρεψει την ζωη του δικαιωμα του. Δεν θα παρει και εμενα μαζι ομως.

Φαντάζομαι αναφέρεσαι για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους...

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Όπως πχ να τρως συχνά delivery, να μη κανεις γυμναστική, να μη πίνεις αλκοόλ, να μη τρως λιπαρά κλπ 

Επισης το άγχος σκοτώνει, φαντάζομαι το ξέρεις 

Βρες μια δουλειά να παίρνεις 300 ευρώ και να σαι χαλαρός μη πάθεις τίποτα από το άγχος 

Γιατι όπως μας τα λες, με τις δουλειές που κάνουμε, τα θέλει ο κωλος μας και θα γελάς όταν θα είμαστε τέζα από καμία ανακοπή...

Εξήγησα γιατί υπερέβαλα και όπως είπε και το παιδί αν κάθομαι για καφέ και ο δίπλα μου τρώει επί δύο ώρες τη μία σοκολάτα μετά την άλλη εμένα δεν με επηρεάζει, δεν θα πάθω και εγώ ζάχαρο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Φαντάζομαι αναφέρεσαι για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους...

Κυριως για αυτο που τρωω αμεσα τον καπνο που κανει ο διπλα μου. Σε ανοιχτους χωρους δεν εχω θεμα αλλα δεν θα με πειραζε να απαγορευτει και εκει για προφανης λογους. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, AristidisZ said:

Μου αρέσει που συγκρίνεις το μη υγιεινό φαγητό με το κάπνισμα, το οποίο αν και μη υγιεινό εκπληρώνει βιολογική ανάγκη σε αντίθεση με το τσιγάρο που είναι pure καυλαντισμα. 😛

Δλδ ακόμα και να πίνεις μόνο αναψυκτικά κι όχι νερό για μερικές, δεν θα πεθάνεις από δείψα. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και με το junk food, αντιθέτως το τσιγάρο δεν προσφέρει τπτ από αυτά.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

το 2023 με την επόμενη κυβέρνηση κάποιος θα ανοίξει πάλι το ίδιο θεμα. το 2027 ξανα και μετα ξανα και παει λέγοντας.

θα βγουν λέει παλι στους δρόμους να γράφουν. οκ θα περιμένω τηλεφωνο να μαζεψω τα τασάκια στο μαγαζι αν ειμαι μαγαζατορας μέχρι να φύγουν. ξανα το επόμενο μήνα και μετα τέλος. κανας καημένος μπορεί να πληρωσει πρόστιμο και μέχρι εκει. Μετα θα αναλάβει ο νομος της αγοράς που λέει οτι δεν μπορείς να επιβάλεις στου πελάτες που κρατάνε ορθιο το μαγαζι σου να μην καπνίσουν και βεβαια οι αστυνομία δεν θα ξαναεμφανιστεί ποτε. αυτααααα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

δεν εχει καμια σχεση το καπνισμα με τα ζωα, το καταλαβαινεις φανταζομαι. παντως επειδη ξερω κανα δυο ατομα με φοβια στους σκυλους τα κουτσοκαταφερνουν αμα ειναι με λουρι, τα δυσκολα ειναι οταν ειναι ελευθερα.

ε το ρημαδι το καπνο δε μπορεις να τον περιορισεις, εκτος αμα ξεκινησετε ολοι οι καπνιστες να κυκλοφορατε με γυαλα στο κεφαλι. να μαι ειλικρινης ουτε αυτο θα επιανε για διαφορους λογους, αλλα θα ταν αστεια εικονα :P

Και πάλι σου λέω να μην μπερδεύεις το ότι κάτι σου μυρίζει άσχημα με το σώνει και καλά μου κάνει κακό... τον σκύλο το είπα μπας και καταλάβεις τι αυτό που μου λες με την αράχνη δεν ισχύει...

7 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Η ζωή είναι σκληρή, με το να χαϊδεύεις αυτιά δεν γίνεται τίποτα. Έτσι και αλλιώς ένας διαβητικός ή ένας καρκινοπαθείς με τις ινσουλίνες ή με τις χημειοθεραπείες θα γίνει καλά όχι με λόγια συμπαράστασης. Εντάξει υπερέβαλα λίγο για να δείξω πώς αισθάνομαι για τα άτομα που επίτηδες καταστρέφουν την υγεία τους και επηρεάζουν και τους γύρω τους..

Οκ κατάλαβα ότι υπερβάλλεις αν και ήταν άκομψο για τι έχω και πατέρα που έχει καρκίνο και μια αδελφή που έπαθε έμφραγμα στα 40 της... Οπότε καλύτερα να προσέχουμε τι και πώς τα λέμε...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Μου αρέσει που συγκρίνεις το μη υγιεινό φαγητό με το κάπνισμα, το οποίο αν και μη υγιεινό εκπληρώνει βιολογική ανάγκη σε αντίθεση με το τσιγάρο που είναι pure καυλαντισμα. 😛

Δλδ ακόμα και να πίνεις μόνο αναψυκτικά κι όχι νερό για μια περίοδο, δεν θα πεθάνεις από δείψα. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και με το junk food, αντιθέτως το τσιγάρο δεν προσφέρει τπτ από αυτά.

Δε νομιζω ότι κατάλαβες τι ήθελα να πω...

Επεξ/σία από AristidisZ
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δλδ ακόμα και να πίνεις μόνο αναψυκτικά κι όχι νερό για μια περίοδο, δεν θα πεθάνεις από δείψα. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και με το junk food, αντιθέτως το τσιγάρο δεν προσφέρει τπτ από αυτά.

Άσε που αν πάθεις κάτι από το τσιγάρο δύσκολα το περνάς. Αν παχύνεις, έστω και δύσκολα τα χάνεις τα κιλά, τον καρκίνο όμως δεν τον χάνεις, τουλάχιστον όχι τόσο απλά..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ωραία συμφωνούμε ότι είναι υπερβολικό να απαιτούμε σε έναν εξωτερικό δημόσιο χώρο να ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί που ισχύουν με τους εσωτερικούς...

ΥΓ για την πρώτη σου παράθεση που την είδα αργότερα και δεν απάντησα... Ναι η εικόνα είναι άσχημη με τα αποτσίγαρα από εδώ και από εκεί αλλά δεν είναι θέμα καπνίσματος αλλά θέμα καθαριότητας και κατά πόσο σεβόμαστε τον χώρο που ήμαστε... αν δεν ήταν τα αποτσίγαρα θα ήταν ο καφές, το σακουλάκι από τα γαριδάκια ή το μπουκάλι από το νερό...

Τώρα για το θέμα της διαπαιδαγώγησης των παιδιών επίσης συμφωνώ ότι είναι λάθος, αλλά ο γονέας και να μην καπνίσει μπροστά στο παιδί του στην παιδική χαρά, θα καπνίσει στο σπίτι άρα το ίδιο αποτέλεσμα... αν σαν γονέας δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι σωστό να καπνίζεις μπροστά στο παιδί... ότι απαγόρευση και να κάνεις το παιδί θα τον δει να καπνίζει...

Δεν είναι όλοι οι εξωτερικοί χώροι ίδιοι και σε κάποιους απο αυτούς δεν είναι θέμα κλειστού χώρου αλλα ηθικής και παραδείγματος και ορθώς πρέπει να απαγορευτεί.
Ναι αλλά δεν είναι σακουλάκια η ποτηράκια είναι γόπες τις οποίες λόγω μεγέθους ξεφορτώνεσαι πιο έυκολα απ'ότι μια σακούλα η ενα ποτήρι.
Πολλοί γονείς όμως δεν καπνίζουν καθόλου η δεν καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους,πάντως οπως και να έχει ορθώς πρέπει να γίνει απαγόρευση.
Στο μόνο που συμφωνώ είναι οτι σαν λαός είμαστε αρκετά εφευρετικοί οχι μονο σε γελοία επιχειρήματα που ούτε εμείς θα πιστέυαμε αλλά είμαστε και η μονη χώρα που ενώ διανύουμε το έτος 2019 τα μυαλά αρκετών ανθρώπων ακόμα και νεότερης ηλικίας είναι κολλημένα απο το 1980 και πίσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...