Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Άσε που αν πάθεις κάτι από το τσιγάρο δύσκολα το περνάς. Αν παχύνεις, έστω και δύσκολα τα χάνεις τα κιλά, τον καρκίνο όμως δεν το χάνεις, τουλάχιστον όχι τόσο απλά..

Έτσι έλεγε και η αδελφή μου και πρόπερσι έκανε μια ωραιότατη εγχείρηση αφού βρήκαμε βουλωμενα τα πάντα...

Επεξ/σία από AtiX
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω δεν μπορω την αγενεια που εχουν αρκετοι που καπνιζουν. Δηλαδη ρε φιλε οκ καπνιζεις και ερχεται ο καπνος σε μενα που δεν καπνιζω. Η τελειωσε το και μην αναβεις αλλο η πανε εξω η φυσα τον καπνο απο αλλου. Αυτη την αναισθησια δεν την μπορω καθολου. Το ιδιο ειναι και με αυτους που τρεχουν σε δρομο με κινηση και περνουν στον λαιμο τους αθωο κοσμο οπως ο αλλος στο δρομο Λαμιας. Εσυ ρε μαλακισμενο εισαι 24 και κανεις οτι σου καπνισει. Η μανα και το παιδι τι σου εφταιγαν και τα πηρες στο λαιμο σου? Αν ειχαμε σαν λαος περισσοτερη συναισθηση σε πραγματα που κανουμε και τι επιπτωσεις εχουν στον αλλο ολα θα ηταν καλυτερα. Αλλα ειμαστε παρτακηδες κοιτωντας μονο τον εαυτουλη μας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειλικρινα εχω 5-6 φιλους που εχουν μαγαζια υγειονομικου ενδιαφεροντως και μονο ενας δεν αφηνει το καπνισμα στο μαγαζι του δια ροπαλου.

Ολοι οι αλλοι ειναι καπνιστε αλλα αμα δειτε κανενα περιεργο η τουριστα το σβηνετε.

Ολα αυτα σε μια ακρως τουριστικη περιοχη οπως το κουκακι.

Αρα και διαχωρισμος να γινει παλι 90-10 την βλεπω την δουλεια...

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Saggitaro είπε

Δεν είναι όλοι οι εξωτερικοί χώροι ίδιοι και σε κάποιους απο αυτούς δεν είναι θέμα κλειστού χώρου αλλα ηθικής και παραδείγματος και ορθώς πρέπει να απαγορευτεί.
Ναι αλλά δεν είναι σακουλάκια η ποτηράκια είναι γόπες τις οποίες λόγω μεγέθους ξεφορτώνεσαι πιο έυκολα απ'ότι μια σακούλα η ενα ποτήρι.
Πολλοί γονείς όμως δεν καπνίζουν καθόλου η δεν καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους,πάντως οπως και να έχει ορθώς πρέπει να γίνει απαγόρευση.
Στο μόνο που συμφωνώ είναι οτι σαν λαός είμαστε αρκετά εφευρετικοί οχι μονο σε γελοία επιχειρήματα που ούτε εμείς θα πιστέυαμε αλλά είμαστε και η μονη χώρα που ενώ διανύουμε το έτος 2019 τα μυαλά αρκετών ανθρώπων ακόμα και νεότερης ηλικίας είναι κολλημένα απο το 1980 και πίσω.

Κοίτα συμφωνώ σε οτιδήποτε έχει σχέση για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους... Και να πω και κάτι υπερβολικό που αν μπορούσε να γινει θα το υποστήριζα??? Όπως ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος στο αμάξι με παιδί μέσα, έτσι θα έπρεπε να ισχύει και για το σπίτι... μπορεί να γίνει??? Όχι... μπορείς όμως άνετα να μάθεις τους γονείς να σέβονται πρώτα απ'όλα τα ίδια τους τα παιδιά...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, AristidisZ said:

Δε νομιζω ότι κατάλαβες τι ήθελα να πω...

Προφανώς κάνουν κακό στην υγεία, κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Παρόλα αυτά όμως, ακόμα κι αυτά, έχουν πρακτική χρησιμότητα.

Είναι σαν να συγκρίνεις τον εθισμό στην κοκαΐνη/ηρωίνη με τον εθισμό πχ στα ισχυρά παυσίπονα. Ναι κάνουν κακό κι οι 2 εθισμοί αλλά το παυσίπονο έχει και χρησιμότητα, ενώ η χρήση ηρωίνης/κοκαΐνης είναι αποκλειστικά για καυλάντισμα...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Κοίτα συμφωνώ σε οτιδήποτε έχει σχέση για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους... Και να πω και κάτι υπερβολικό που αν μπορούσε να γινει θα το υποστήριζα??? Όπως ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος στο αμάξι με παιδί μέσα, έτσι θα έπρεπε να ισχύει και για το σπίτι... μπορεί να γίνει??? Όχι... μπορείς όμως άνετα να μάθεις τους γονείς να σέβονται πρώτα απ'όλα τα ίδια τους τα παιδιά...

Όταν κάνεις οικογένεια γιατί το θεωρείς κοινωνική υποχρέωση κι οχι επειδή την θέλεις πραγματικά φυσικά και δε θα δώσεις την απαραίτητη σημασία,οι περισσότεροι παντρέυονται επειδή πήγαν 30 απο φόβο μη μείνουν μόνοι...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Ειλικρινα εχω 5-6 φιλους που εχουν μαγαζια υγειονομικου ενδιαφεροντως και μονο ενας δεν αφηνει το καπνισμα στο μαγαζι του δια ροπαλου.

Ολοι οι αλλοι ειναι καπνιστε αλλα αμα δειτε κανενα περιεργο η τουριστα το σβηνετε.

Ολα αυτα σε μια ακρως τουριστικη περιοχη οπως το κουκακι.

Στελνεις το υγειονομικο σε αυτα τα μαγαζια τρωνε ενα προστιμο 10-20 χιλιαδες και θα δουμε αν ξανα αφησουν καποιον να καπνισει μεσα στο μαγαζι. 

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει ένας νόμος που απαγορεύει κάτι και αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που απαγορεύεται, μας λένε να μην πηγαίνουμε στα μαγαζιά άμα χαλιομαστε. Ο γυαλος είναι στραβός λογικά ε; 

Επισκέπτης
Δημοσ.

ΤΟ κάπνισμα σε δημόσιους χωρους δεν πρόκειται να κοπεί. Ο Έλληνας ειναι έτσι μαθημενος. Μπορείτε να του κόψετε τα πάντα.. Μέχρι κ τον μισθό σε εξευτελιστικο βαθμό... Τον καφέ και το τσιγάρο όμως κύριοι ποτέ. Δουλεύω σε διυλιστήρια και ενώ το τσιγάρο απαγορεύεται σε όλους τους χωρούς.. Καθημερινά φοβαμαι για την ζωή μου εκεί μέσα λόγο των πολλών καπνιστών που καπνίζουν κρυφά μέσα στα κοντεινερ... Δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα αν τα πράγματα δεν γίνουν πολύ αυστηρά σε αυτά αυτά τα θέματα. Και το λέω εγώ που είμαι καπνιστής. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, AtiX είπε

Και πάλι σου λέω να μην μπερδεύεις το ότι κάτι σου μυρίζει άσχημα με το σώνει και καλά μου κάνει κακό... τον σκύλο το είπα μπας και καταλάβεις τι αυτό που μου λες με την αράχνη δεν ισχύει...

Οκ κατάλαβα ότι υπερβάλλεις αν και ήταν άκομψο για τι έχω και πατέρα που έχει καρκίνο και μια αδελφή που έπαθε έμφραγμα στα 40 της... Οπότε καλύτερα να προσέχουμε τι και πώς λένε...

για τον καπνο ναι μπορεις να το πεις αυτο, και η αποσταση δε παιζει μονο αυτη ρολο μιας και απο εκει το ξεκινησες. αμα σου βρωμαει τοτε σιγουρα σε επηρεάζει. αμα δε το μυριζεις μπορει ναι μπορει οχι. 

δηλαδη εγω που ζω αθηνα και δε μ βρωμαει το νεφος σημαινει πως αναπνεω καθαρο αερα?

αμα ειμαι στα 20 μετρα και εισατσε 10 ατομα και ντουμανιαζετε πιστευεις δε θα με βλαψει σε εξωτερικο χωρο?

αμα παλι ειμαι στα 20 μετρα και φυσαει δυνατα απο το τσιγαρο σου προς εμενα και ερχετε ολος ο καπνος στη μαπα δεν θα με βλαψει?

το τσιγαρο περιεχει ποσες βλαβερες ενωσεις, 50? 100? δε θυμαμαι, εσυ δηλαδη μου λες οτι εκει που το μυριζω εχουν διαληθει ολες και δεν υπαρχει θεμα για την υγεια μου? εγω σου λεω οτι υπαρχει προβλημα ακομα και πιο περα απ αυτη την αποσταση

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ΘοδωρηςGR είπε

ΤΟ κάπνισμα σε δημόσιους χωρους δεν πρόκειται να κοπεί. Ο Έλληνας ειναι έτσι μαθημενος. Μπορείτε να του κόψετε τα πάντα.. Μέχρι κ τον μισθό σε εξευτελιστικο βαθμό... Τον καφέ και το τσιγάρο όμως κύριοι ποτέ. Δουλεύω σε διυλιστήρια και ενώ το τσιγάρο απαγορεύεται σε όλους τους χωρούς.. Καθημερινά φοβαμαι για την ζωή μου εκεί μέσα λόγο των πολλών καπνιστών που καπνίζουν κρυφά μέσα στα κοντεινερ... Δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα αν τα πράγματα δεν γίνουν πολύ αυστηρά σε αυτά αυτά τα θέματα. Και το λέω εγώ που είμαι καπνιστής. 

Καλό θα ήταν να ενημερώσεις τον υπέυθυνο τότε γιατί μια "ζημιά" εκεί δε θα είναι τοπική και θα επηρεάσει όλη την Αττική.

• Thanks 1
Δημοσ.

Θελετε να κοπει το καπνισμα δια ροπαλου? Βαλε το πακετο η τον καπνο στα 30 ευρω. Απο αυριο το 99% θα το εχει κοψει. Αλλα μετα το κρατος θα χασει καποια εκατομμυρια απο τους φορους που περνει απο τα κολοτσιγαρα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Saggitaro είπε

Όταν κάνεις οικογένεια γιατί το θεωρείς κοινωνική υποχρέωση κι οχι επειδή την θέλεις πραγματικά φυσικά και δε θα δώσεις την απαραίτητη σημασία,οι περισσότεροι παντρέυονται επειδή πήγαν 30 απο φόβο μη μείνουν μόνοι...

Καλά συμφωνώ καργα... Έχω πάει σε σπίτι και μου έβαλε χέρι η οικοδέσποινα επειδή βγήκα έξω να καπνίσω... Μέσα υπήρχαν δύο τρία πιτσιρίκια που παίζανε...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Βασικά πριν λίγες ώρες διάβασα ότι η αντικαρκινική εταιρία θέλει στο νέο νομοσχέδιο να απαγορεύεται το κάπνισμα και σε ανοιχτούς χώρους όπου συχνάζουν παιδιά και ηλικιωμένοι, πχ παιδικές χαρές, πάρκα, παραλίες... ο βρίσκω λίγο υπερβολικό όλο αυτό...

https://m.lifo.gr/now/greece/245857/antikarkiniki-etaireia-apagoreysi-kapnismatos-se-paralies-paidikes-xares-kai-plateies

Κανονικά έτσι πρέπει.

Απαγόρευση καπνίσματος στα πεζοδρόμια της πόλης.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, skiabox είπε

Κανονικά έτσι πρέπει.

Απαγόρευση καπνίσματος στα πεζοδρόμια της πόλης.

Με την λογική ότι...?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...