Saggitaro Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε για τον καπνο ναι μπορεις να το πεις αυτο, και η αποσταση δε παιζει μονο αυτη ρολο μιας και απο εκει το ξεκινησες. αμα σου βρωμαει τοτε σιγουρα σε επηρεάζει. αμα δε το μυριζεις μπορει ναι μπορει οχι. δηλαδη εγω που ζω αθηνα και δε μ βρωμαει το νεφος σημαινει πως αναπνεω καθαρο αερα? αμα ειμαι στα 20 μετρα και εισατσε 10 ατομα και ντουμανιαζετε πιστευεις δε θα με βλαψει σε εξωτερικο χωρο? αμα παλι ειμαι στα 20 μετρα και φυσαει δυνατα προς εμενα και ερχετε ολος ο καπνος στη μαπα δεν θα με βλαψει? το τσιγαρο περιεχει ποσες βλαβερες ενωσεις, 50? 100? δε θυμαμαι, εσυ δηλαδη μου λες οτι εκει που το μυριζω εχουν διαληθει ολες και δεν υπαρχει θεμα για την υγεια μου? εγω σου λεω οτι υπαρχει προβλημα ακομα και πιο περα απ αυτη την αποσταση 5,000 με βάσει την τελευταία έρευνα απο το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ αν θυμάμαι καλά.
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Προφανώς κάνουν κακό στην υγεία, κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Παρόλα αυτά όμως, ακόμα κι αυτά, έχουν πρακτική χρησιμότητα. Είναι σαν να συγκρίνεις τον εθισμό στην κοκαΐνη/ηρωίνη με τον εθισμό πχ στα ισχυρά παυσίπονα. Ναι κάνουν κακό κι οι 2 εθισμοί αλλά το παυσίπονο έχει και χρησιμότητα, ενώ η ηρωίνη/κοκαΐνη είναι αποκλειστικά για καυλάντισμα... Πάλι δε κατάλαβες Δε συγκρίνω τίποτα Λεω ότι υπάρχουν παρα πολλοί λόγοι (επιπροσθέτως του καπνίσματος) που μπορούν να σου προκαλέσουν σοβαρο πρόβλημα υγείας, παρόλα αύτα συνειδητά λόγω τρόπου ζωής, δε κάνουμε κάτι για να τους αποτρέψουμε Π.χ. μπορεί να μη καπνίζεις, αλλά να δουλεύεις άπειρες ώρες για να τα βγάλεις πέρα, με αποτέλεσμα να μη τρως σωστά, να μην γυμνάζεσαι κλπ, και να μείνεις ξερός ένα ωραίο πρωι Θα σου άρεσε να βρισκόταν ένας και να σου έλεγε «καλά να πάθεις ρε λακαμα, δε το ξέρες ότι έτσι που το πας εκεί θα καταλήξεις, στα έλεγα εγώ» γιατι το πρώτο post του Γιάννη αυτή την άποψη διάβασα εγώ...
skiabox Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Με την λογική ότι...? Οτι γίνεται της πόπης από ντουμάνια. Δεν μπορείς να κάνεις μια βόλτα χωρίς να φας και από κάποιο ντουμάνι. 7 λεπτά πριν, Saggitaro είπε Όταν κάνεις οικογένεια γιατί το θεωρείς κοινωνική υποχρέωση κι οχι επειδή την θέλεις πραγματικά φυσικά και δε θα δώσεις την απαραίτητη σημασία,οι περισσότεροι παντρέυονται επειδή πήγαν 30 απο φόβο μη μείνουν μόνοι... Για αυτό δεν έχω δει ένα ταιριαστό ζευγάρι στη ζωή μου (που να μην μαλώνει όλη τη μέρα); Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από skiabox 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, AristidisZ said: Πάλι δε κατάλαβες Δε συγκρίνω τίποτα Λεω ότι υπάρχουν παρα πολλοί λόγοι (επιπροσθέτως του καπνίσματος) που μπορούν να σου προκαλέσουν σοβαρο πρόβλημα υγείας, παρόλα αύτα συνειδητά λόγω τρόπου ζωής, δε κάνουμε κάτι για να τους αποτρέψουμε Π.χ. μπορεί να μη καπνίζεις, αλλά να δουλεύεις άπειρες ώρες για να τα βγάλεις πέρα, με αποτέλεσμα να μη τρως σωστά, να μην γυμνάζεσαι κλπ, και να μείνεις ξερός ένα ωραίο πρωι Εμμέσως συγκρίνεις, βάζεις στο ίδιο επίπεδο το τσιγάρο (καυλάντισμα) με κάτι που έχει και κάποιο θετικό μαζί με τα αρνητικά. Το τσιγάρο δεν έχει, αλλιώς θα το έκανε η συντριπτική πλειοψηφία στον πλανήτη... Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από ThReSh 1
AtiX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε για τον καπνο ναι μπορεις να το πεις αυτο, και η αποσταση δε παιζει μονο αυτη ρολο μιας και απο εκει το ξεκινησες. αμα σου βρωμαει τοτε σιγουρα σε επηρεάζει. αμα δε το μυριζεις μπορει ναι μπορει οχι. δηλαδη εγω που ζω αθηνα και δε μ βρωμαει το νεφος σημαινει πως αναπνεω καθαρο αερα? αμα ειμαι στα 20 μετρα και εισατσε 10 ατομα και ντουμανιαζετε πιστευεις δε θα με βλαψει σε εξωτερικο χωρο? αμα παλι ειμαι στα 20 μετρα και φυσαει δυνατα απο το τσιγαρο σου προς εμενα και ερχετε ολος ο καπνος στη μαπα δεν θα με βλαψει? το τσιγαρο περιεχει ποσες βλαβερες ενωσεις, 50? 100? δε θυμαμαι, εσυ δηλαδη μου λες οτι εκει που το μυριζω εχουν διαληθει ολες και δεν υπαρχει θεμα για την υγεια μου? εγω σου λεω οτι υπαρχει προβλημα ακομα και πιο περα απ αυτη την αποσταση Μα ακόμα και για το νέφος υπάρχει όριο επικινδυνότητας, από ένα όριο και μετά είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο... Από ένα όριο και κάτω μπορεί να το μυρίζεις αλλά δεν βάζει σε κίνδυνο την υγεία σου... το ίδιο ισχύει και για τον καπνό... Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από AtiX
Saggitaro Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, skiabox είπε Για αυτό δεν έχω δει ένα ταιριαστό ζευγάρι στη ζωή μου που να μην μαλώνει όλη τη μέρα; Δυστυχώς για αυτό,κι αφού το σπίτι είναι αδιάφορο τότε ξεκινάνε και τα κοινωνικά προβλήματα,αδιαφορία έδωσες αδιαφορία θα λάβεις...
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, Saggitaro είπε Καλό θα ήταν να ενημερώσεις τον υπέυθυνο τότε γιατί μια "ζημιά" εκεί δε θα είναι τοπική και θα επηρεάσει όλη την Αττική. Όλοι τα ξέρουν αλλά κάνουν τα στραβά μάτια. Εδώ οι ίδιοι οι υπεύθυνοι ασφαλείας κάπνιζαν τις προάλλες πίσω απο ένα Κλαρκ.. Δεν υπάρχει σωτηρία.
k_w_t Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, Arkin είπε Στελνεις το υγειονομικο σε αυτα τα μαγαζια τρωνε ενα προστιμο 10-20 χιλιαδες και θα δουμε αν ξανα αφησουν καποιον να καπνισει μεσα στο μαγαζι. Σκεφτηκα να το κανω μια φορα σε κατι μπουζουκια. Ηταν και κοντα η παραλια θα με ξεβραζε το κυμα σε 4-5 μερες
AtiX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, skiabox είπε Οτι γίνεται της πόπης από ντουμάνια. Δεν μπορείς να κάνεις μια βόλτα χωρίς να φας και από κάποιο ντουμάνι. Ελπίζω να υπερβάλλεις...
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πάλι δε κατάλαβες Δε συγκρίνω τίποτα Λεω ότι υπάρχουν παρα πολλοί λόγοι (επιπροσθέτως του καπνίσματος) που μπορούν να σου προκαλέσουν σοβαρο πρόβλημα υγείας, παρόλα αύτα συνειδητά λόγω τρόπου ζωής, δε κάνουμε κάτι για να τους αποτρέψουμε Π.χ. μπορεί να μη καπνίζεις, αλλά να δουλεύεις άπειρες ώρες για να τα βγάλεις πέρα, με αποτέλεσμα να μη τρως σωστά, να μην γυμνάζεσαι κλπ, και να μείνεις ξερός ένα ωραίο πρωι Θα σου άρεσε να βρισκόταν ένας και να σου έλεγε «καλά να πάθεις ρε λακαμα, δε το ξέρες ότι έτσι που το πας εκεί θα καταλήξεις, στα έλεγα εγώ» γιατι το πρώτο post του Γιάννη αυτή την άποψη διάβασα εγώ... Εγώ είπα για τους καπνιστές που δεν κάνουν προσπάθεια, ούτε αποδέχονται ότι είναι βλαβερό και είναι και ειρωνικοί προς τους μη καπνιστές. Μόνο σε αυτόν τον "τύπο" καπνιστή αναφέρθηκα. Το ότι κάνεις μία δύσκολη δουλειά δεν είναι επιλογή σου. Αν μπορούσαμε να διαλέξουμε θα διαλέγαμε μια δουλειά με γραφειάρα, A/C και καλοριφέρ αντίστοιχα κτλ. Με το τσιγάρο έχεις επιλογή..
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, Saggitaro είπε 5,000 με βάσει την τελευταία έρευνα απο το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ αν θυμάμαι καλά. 5000 πολλες μ ακουγονται. μαλλον φταιει ο δικος τους αερας
basilis_k6 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Θελετε να κοπει το καπνισμα δια ροπαλου? Βαλε το πακετο η τον καπνο στα 30 ευρω. Απο αυριο το 99% θα το εχει κοψει. Αλλα μετα το κρατος θα χασει καποια εκατομμυρια απο τους φορους που περνει απο τα κολοτσιγαρα. απο την τελευταια αυξηση εχει αυξηθει ηδη η λαθρεμπορία, τα σακούλια χυμα καπνου απο φυτείες και δεν μειώθηκε το κάπνισμα. και 100 ευρω να το βάλεις τσιγάρα θα βρούμε, θα τα καπνίσουμε κιολας. οσο προσπαθουν με χαζους τροπους να αντιμετωπίσουν το κάπνισμα τοσο θα κανουν μια τρυπα στο νερο. χρειάζονται χώροι καπνιστών παντου. τοτε μονο μπορείς να επιβάλεις στους υπόλοιπους χωρους τον νομο. Άντε μετά να ελένξεις ομως τους εργαζόμενους που φέυγουν 2 ώρες καθε 8ωρο για τσιγάρο. αυτο βεβαια ειναι άλλο θεμα. Στην εστίαση που ειναι το κύριο πρόβλημα πρεπει να κάνουν διαχωρισμό. καπνιστων και μη. δεν ειναι το καλύτερο μετρο αλλα τουλάχιστον μπορεί να δημιουργήσει μια βαση. εννοείτε οτι τα μή καπνιστων θα ειναι ενα εδω και ενα στην άλλη ακρη της γης αλλα σιγα σιγα θα αυξηθουν πιστευω. το θεμα ειναι οτι το τσιγάρο κάνει κατανάλωση αλκοολ. εκει παιζουν λεφτα, δεν θα κάνει κανενας μη καπνιστικο μαγαζι με αλκοολ. τα αστεια για τους ανοιχτους χωρους τα ξεχναμε έτσι? 1
skiabox Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Ελπίζω να υπερβάλλεις... Απλά δεν είμαι ραγιάς λόγω dna.
AtiX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, skiabox είπε Απλά δεν είμαι ραγιάς λόγω dna. Μπορεί ναι μπορεί και όχι... καλή η προσωπική άποψη αλλά επί του συνόλου κρινόμαστε... 1
Arkin Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε απο την τελευταια αυξηση εχει αυξηθει ηδη η λαθρεμπορία, τα σακούλια χυμα καπνου απο φυτείες και δεν μειώθηκε το κάπνισμα. και 100 ευρω να το βάλεις τσιγάρα θα βρούμε, θα τα καπνίσουμε κιολας. οσο προσπαθουν με χαζους τροπους να αντιμετωπίσουν το κάπνισμα τοσο θα κανουν μια τρυπα στο νερο. χρειάζονται χώροι καπνιστών παντου. τοτε μονο μπορείς να επιβάλεις στους υπόλοιπους χωρους τον νομο. Άντε μετά να ελένξεις ομως τους εργαζόμενους που φέυγουν 2 ώρες καθε 8ωρο για τσιγάρο. αυτο βεβαια ειναι άλλο θεμα. Στην εστίαση που ειναι το κύριο πρόβλημα πρεπει να κάνουν διαχωρισμό. καπνιστων και μη. δεν ειναι το καλύτερο μετρο αλλα τουλάχιστον μπορεί να δημιουργήσει μια βαση. εννοείτε οτι τα μή καπνιστων θα ειναι ενα εδω και ενα στην άλλη ακρη της γης αλλα σιγα σιγα θα αυξηθουν πιστευω. το θεμα ειναι οτι το τσιγάρο κάνει κατανάλωση αλκοολ. εκει παιζουν λεφτα, δεν θα κάνει κανενας μη καπνιστικο μαγαζι με αλκοολ. τα αστεια για τους ανοιχτους χωρους τα ξεχναμε έτσι? Μειωθηκαν και οι καπνιστες ομως. Δεν εχουν ολοι τα μεσα να βρουν καπνο/τσιγαρα απο λαθρεμποριο. Για μενα δεν ειναι το θεμα να περιορισουμε το καπνισμα μονο στους κλειστους χωρους που υπαρχουν μη καπνιστες. Ιδανικο σεναριο για μενα ειναι ενας κοσμος χωρις να υπαρχει το τσιγαρο ουτε σαν δειγμα. Ουτοπικο προφανως και δεν προκειται να γινει ποτε ειδικα Ελλαδα. Τους καπνιστες πρεπει να τους παμε σε ενα νοσοκομειο με ασθενεις καπνιστες που εχουν καρκινο των πνευμονων μπας και συγκινηθουν λιγο. Αλλα εδω οι πλειοψηφια των γιατρων καπνιζει σαν φουγαρο. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από Arkin
Προτεινόμενες αναρτήσεις