Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Μα πάντα αυτό δεν γίνεται??? Απο το ένα άκρο στο άλλο... Αυτό δεν είναι λύση... ουτε ειναι λυση οπου δεν υπαρχει απαγορευση να του μαματε και στο τελος να εξοστρακιζεστε κ απο κει. πρεπει να παρετε χαμπαρι (γενικα μιλαω, οχι για σενα) οτι μεταξυ ολων μας υπαρχει αλληλεπιδραση. και πριν που μιλουσαν για ζαχαρα κλπ ακομα και αυτα μας επηρεαζουν (λιγοτεροι υγιεις ανθρωποι, σπαταλη δημοσιου χρηματος για να νοσηλευτουν κλπ) απλα το τσιγαρο εχει το επιπροσθετο μειον οτι μπορει να επηρεασει και τους "συνετους" (περι τσιγαρου ο λογος, οχι γενικα) παντως επειδη η διαφωνια σου ειναι κυριως για τους εξωτερικους χωρους, ειδικα στο ελλαδισταν που δεν εχουμε αρκετα παρκα, πεζοδρομια κλπ, ευκολα ντουμανιαζεις απ τους καπνιστες. προσωπικα συμφωνω να δημιουργηθουν χωροι για τους καπνιστες, αλλα παραλληλα να απαγορευθει το καπνισμα σε δημοσιους χωρους ακομα και εξωτερικους και το κυριοτερο να αρχισει να εφαρμοζεται και τιποτα
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις είχα διαβάσει τον τίτλο του thread από το μεσημέρι που χάζευα από το κινητό. Ένα γέλιο με έπιασε από μέσα μου. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στην Ελλάδα. Η παύση του καπνίσματος εκ μέρους των καπνιστών είναι θέμα νοοτροπίας και οχι νομοθεσίας. Είδαμε τι έγινε και με τους παλαιούς "αντικαπνιστικούς" νόμους. Ήδη σήμερα μιλούσε και ο κούλης και έλεγε οτι το θέμα είναι να καταλάβουμε οτι πρέπει να τηρείται ο νόμος, χαίρω πολύ χαιρόπουλος. Άντε ένα 10-20% να φιλοτιμηθεί να σταματήσει και λίγα λέω, οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να καπνίζουν κανονικά, μην και κάνεις το λάθος να τους πει κάτι αμέσως αδιαφορία, τσακωμός και τσαμπουκάς, το έχω διαπιστώσει ήδη τι γίνεται εδώ και χρόνια με τους ΑμΕΑ και το κάπνισμα σε άτομα που τους δημιουργεί προβλήματα. Όσο για την αστυνομία και τις καταγγελίες ας γελάσω, εδώ δεν έρχεται η αστυνομία σε σοβαρότερα θέματα και τώρα περιμένουμε να γίνει δουλειά από τηλεφώνου με καταγγελίες και πρόστιμα. Είμαι από τα άτομα που δεν μου αρέσουν καθόλου γενικά οι άσχημες/ενοχλητικές μυρωδιές ή οσμές, τσιγάρο, μυρωδιές από μαγείρεμα τηγάνισμα κτλ, καυσαέριο κοκ. Ειδικά στο θέμα του τσιγάρου δεν πρόκειται να γίνει τίποτα όμως. Εδώ καπνίζει ο άλλος καθισμένος στο σκαλοπάτι της εισόδου του σπιτιού και ο καπνός μπαίνει από το παράθυρο στον δεύτερο, γεμίζουν τα δωμάτια, ρίχνω ένα καντήλι από μέσα μου και κλείνω το τζάμι. 1
AtiX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ουτε ειναι λυση οπου δεν υπαρχει απαγορευση να του μαματε και στο τελος να εξοστρακιζεστε κ απο κει. πρεπει να παρετε χαμπαρι (γενικα μιλαω, οχι για σενα) οτι μεταξυ ολων μας υπαρχει αλληλεπιδραση. και πριν που μιλουσαν για ζαχαρα κλπ ακομα και αυτα μας επηρεαζουν (λιγοτεροι υγιεις ανθρωποι, σπαταλη δημοσιου χρηματος για να νοσηλευτουν κλπ) απλα το τσιγαρο εχει το επιπροσθετο μειον οτι μπορει να επηρεασει και τους "συνετους" (περι τσιγαρου ο λογος, οχι γενικα) παντως επειδη η διαφωνια σου ειναι κυριως για τους εξωτερικους χωρους, ειδικα στο ελλαδισταν που δεν εχουμε αρκετα παρκα, πεζοδρομια κλπ, ευκολα ντουμανιαζεις απ τους καπνιστες. προσωπικα συμφωνω να δημιουργηθουν χωροι για τους καπνιστες, αλλα παραλληλα να απαγορευθει το καπνισμα σε δημοσιους χωρους ακομα και εξωτερικους και το κυριοτερο να αρχισει να εφαρμοζεται και τιποτα Νόμιζα ότι το θέμα του καπνίσματος σε κλειστό δημόσιο χώρο το έχουμε στάνταρ... απαγόρευση παντού!!! Σε κλειστούς χώρους που συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι καφετέριες, μπαράκια, εστιατόρια...ότι επιλέξει ο μαγαζάτορας με ανάλογη αντίδραση του κάθε ενδιαφερόμενου καπνιστή ή μη... Σε ανοιχτό χώρο δεν βλέπω τον λόγο να απαγορεύσεις το κάπνισμα...
Dr_73 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο Ροϊδης αν δεν κάνω λάθος, το 1878 , είχε γράψει ότι στην ελλάδα χρειάζεται μόνο ένας νόμος ... ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΝΟΜΩΝ !!!! Δεν άλλαξε κάτι από το 1878 ... χθές ήταν ! 'Αλλος νόμος που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, είναι το φίμωτρο στα μαντρόσκυλα , φασιστόσκυλα τύπου πιτ μπουλ , ροντβάϊλερ , ντόμπερμαν κτλ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από Dr_73 1
Saggitaro Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Μόλις είχα διαβάσει τον τίτλο του thread από το μεσημέρι που χάζευα από το κινητό. Ένα γέλιο με έπιασε από μέσα μου. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στην Ελλάδα. Η παύση του καπνίσματος εκ μέρους των καπνιστών είναι θέμα νοοτροπίας και οχι νομοθεσίας. Είδαμε τι έγινε και με τους παλαιούς "αντικαπνιστικούς" νόμους. Ήδη σήμερα μιλούσε και ο κούλης και έλεγε οτι το θέμα είναι να καταλάβουμε οτι πρέπει να τηρείται ο νόμος, χαίρω πολύ χαιρόπουλος. Άντε ένα 10-20% να φιλοτιμηθεί να σταματήσει και λίγα λέω, οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να καπνίζουν κανονικά, μην και κάνεις το λάθος να τους πει κάτι αμέσως αδιαφορία, τσακωμός και τσαμπουκάς, το έχω διαπιστώσει ήδη τι γίνεται εδώ και χρόνια με τους ΑμΕΑ και το κάπνισμα σε άτομα που τους δημιουργεί προβλήματα. Όσο για την αστυνομία και τις καταγγελίες ας γελάσω, εδώ δεν έρχεται η αστυνομία σε σοβαρότερα θέματα και τώρα περιμένουμε να γίνει δουλειά από τηλεφώνου με καταγγελίες και πρόστιμα. Είμαι από τα άτομα που δεν μου αρέσουν καθόλου γενικά οι άσχημες/ενοχλητικές μυρωδιές ή οσμές, τσιγάρο, μυρωδιές από μαγείρεμα τηγάνισμα κτλ, καυσαέριο κοκ. Ειδικά στο θέμα του τσιγάρου δεν πρόκειται να γίνει τίποτα όμως. Εδώ καπνίζει ο άλλος καθισμένος στο σκαλοπάτι της εισόδου του σπιτιού και ο καπνός μπαίνει από το παράθυρο στον δεύτερο, γεμίζουν τα δωμάτια, ρίχνω ένα καντήλι από μέσα μου και κλείνω το τζάμι. Αμα έχεις αυτό το σκεπτικό φυσικά και δεν πρόκειται γιατί είτε θα ανέχεσαι είτε σε βολέυει να απελπίσεις τον κόσμο γύρω σου για να μην ασχοληθούν εις βάθος. Δεν μιλάω συγκεκριμένα για σένα πιστέυω να καταλαβαίνεις πως το εννοώ.
basilis_k6 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Ότι τα μη καπνιστών θα έχουν χαμηλή πελατεία μη το δένεις κόμπο. Μαγαζιά που το εφαρμόζουν είδαν αύξηση της πελατείας τους, αφού "βγαίνει βρόμα" από στόμα σε στόμα και πάει και άλλος κόσμος που δεν καπνίζει. Για μένα το ιδανικό θα ήταν να μην καπνίζουν πουθενά αφού και εγώ δεν καπνίζω, αλλά αν το σκεφτούμε ρεαλιστικά και δεδομένων των συνθηκών το next best thing είναι τα ξεχωριστά μαγαζιά. Ότι γίνεται δηλαδή και τώρα αλλά πιο οργανωμένα και σε μεγαλύτερο βαθμό. Όχι να είναι 1 στα 100 τα μη καπνιστών.. ας ανοιξουν κιαλλα. αν οντως τραβανε θα παει καλα. άλλωστε ηδη στα καλα εστιατορια δεν καπνίζεις. τωρα για μπουζουκια και "δικαστήρια" δεν νομιζω να περιμένει κανεις να παιξουν smoke free καταστάσεις. 2
fredd0 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 H Ελλαδα πασχει απο φολλοουθρου. Κι οι Γαλλοι θαριακλιδες ηταν, πλεον βγαινουν στο δρομο 2 το πρωι απο τα μπαρ για να καπνισουν. Αν κατι εφαρμοστει με συνεπεια, θα το ακολουθησει ο κοσμος. Αν κατι εφαρμοζεται για 2 μηνες και μετα ξεχνιεται, α κι ο κοσμος ακολουθει. Η ριζα του προβληματος της Ελλαδας ειναι αυτη. Δεν υπαρχει σε τιποτα μια "εθνικη" γραμμη, απο εξωτερικη πολιτικη μεχρι το αν θα κοβει κλησεις η τροχαια. Ολοι ξερουν οτι οτι κι αν λεει ο ταδε, σε χ μηνες θα ερθει ο δεινα και θα κανει τα αναποδα.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 14 λεπτά πριν, AtiX είπε Νόμιζα ότι το θέμα του καπνίσματος σε κλειστό δημόσιο χώρο το έχουμε στάνταρ... απαγόρευση παντού!!! Σε κλειστούς χώρους που συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι καφετέριες, μπαράκια, εστιατόρια...ότι επιλέξει ο μαγαζάτορας με ανάλογη αντίδραση του κάθε ενδιαφερόμενου καπνιστή ή μη... Σε ανοιχτό χώρο δεν βλέπω τον λόγο να απαγορεύσεις το κάπνισμα... δηλαδη σε πεζοδρομια, παρκα, προαυλια σχολειων, νοσοκομειων, πλατφορμες/στασεις μεσων μεταφορας και γενικα μερη που ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιησεις πρεπει να ανεχομαστε τη τσιγαριλα? με ποια λογικη?
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Saggitaro είπε Αμα έχεις αυτό το σκεπτικό φυσικά και δεν πρόκειται γιατί είτε θα ανέχεσαι είτε σε βολέυει να απελπίσεις τον κόσμο γύρω σου για να μην ασχοληθούν εις βάθος. Δεν μιλάω συγκεκριμένα για σένα πιστέυω να καταλαβαίνεις πως το εννοώ. Καταλαβαίνω μεν αυτό που λες και το έχω σκεφτεί και εγώ παρόλα αυτά εμμένω στο δικό μου σκεπτικό. Ως άτομο με πολλά θέματα υγείας, ελάχιστες φορές βγαίνω εκτός σπιτιού οπότε και ακόμα πιο λίγες φορές θα βρεθώ σε χώρο που θα καπνίζει κάποιος. Τώρα σε αυτές τις ελάχιστες φορές που θα βρεθώ ή θα το ανεχτώ ή σηκωθώ να πάω παραπέρα. Υποδείξεις παρατηρήσεις κτλ τις αποφεύγω γιατί προτιμώ να μην χαλάσω την ψυχολογία μου για κάτι που και να κάνω παρατήρηση δεν πρόκειται να διορθώσω τον άλλον. Γνωρίζω άνθρωπο από τον χώρο των ΑμΕΑ που έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για τον εξάλειψη του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ενός ΑΕΙ, ελάχιστα κατάφερε στο κομμάτι της κινητοποίησης κάποιων αρμοδίων, τίποτα δεν άλλαξε στο κομμάτι της ενημέρωσης των φοιτητών και της αλλαγής νοοτροπίας. Έχω ακούσει άπειρα περιστατικά καπνιστών που κάνουν τσαμπουκάδες ακόμα και σε ΑμΕΑ με αναπνευστικά προβλήματα και το μόνο αποτέλεσμα είναι οτι ούτε αλλάζεις τον άλλον και επιπλέον χαλάς την ψυχολογία σου μετά από εντάσεις. Θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση το σώμα ελεγκτών που ρίχνει πρόστιμα μετά από καταγγελίες, αλλά είμαι αρκετά ρεαλιστής πλέον για να πιστεύω οτι θα κάνουνε κάτι αυτοί, πες π.χ καπνίζει ο άλλος σε ένα πάρκο και εσύ καλείς στο τηλέφωνο τις αρχές, μέχρι να έρθουν μπορεί να έχει φύγει αυτός ή να έχει πετάξει το τσιγάρο του, εντελώς αδιαφανές και προβληματικό το πλαίσιο επιβολής προστίμων σε ανοιχτούς χώρους. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από Βασίλης_29
AtiX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε δηλαδη σε πεζοδρομια, παρκα, προαυλια σχολειων, νοσοκομειων, πλατφορμες/στασεις μεσων μεταφορας και γενικα μερη που ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιησεις πρεπει να ανεχομαστε τη τσιγαριλα? με ποια λογικη? Κοίτα να δεις τώρα, εδώ είναι που μπερδεύουμε τι είναι ανοικτός χώρος... πχ το προαύλιο ενός σχολείου ή νοσοκομείου ή την στάση λεωφορείου, εγώ δεν το θεωρώ ως ανοικτούς... Όπως δεν μπορείς να παρκάρεις μπροστά στην στάση έτσι δεν μπορείς να κάθεσαι εκεί και να καπνίζεις, πήγαμε 5 μέτρα, που λέει ο λόγος, παρακάτω και κάνε το τσιγάρο σου... Στο πεζοδρόμιο ή σε ένα πάρκο ή σε μια παραλία ή στο βουνό, ναι!!! από την στιγμή που δεν είμαι πάνω σου και ουσιαστικά αν δεν με έβλεπες να καπνίζω ούτε που θα καταλάβαινες τον καπνό, ναι και πάλι ναι...
Saggitaro Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Καταλαβαίνω μεν αυτό που λες και το έχω σκεφτεί και εγώ παρόλα αυτά εμμένω στο δικό μου σκεπτικό. Ως άτομο με πολλά θέματα υγείας, ελάχιστες φορές βγαίνω εκτός σπιτιού οπότε και ακόμα πιο λίγες φορές θα βρεθώ σε χώρο που θα καπνίζει κάποιος. Τώρα σε αυτές τις ελάχιστες φορές που θα βρεθώ ή θα το ανεχτώ ή σηκωθώ να πάω παραπέρα. Υποδείξεις παρατηρήσεις κτλ τις αποφεύγω γιατί προτιμώ να μην χαλάσω την ψυχολογία μου για κάτι που και να κάνω παρατήρηση δεν πρόκειται να διορθώσω τον άλλον. Γνωρίζω άνθρωπο από τον χώρο των ΑμΕΑ που έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για τον εξάλειψη του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ενός ΑΕΙ, ελάχιστα κατάφερε στο κομμάτι της κινητοποίησης κάποιων αρμοδίων, τίποτα δεν άλλαξε στο κομμάτι της ενημέρωσης των φοιτητών και της αλλαγής νοοτροπίας. Έχω ακούσει άπειρα περιστατικά καπνιστών που κάνουν τσαμπουκάδες ακόμα και σε ΑμΕΑ με αναπνευστικά προβλήματα και το μόνο αποτέλεσμα είναι οτι ούτε αλλάζεις τον άλλον και επιπλέον χαλάς την ψυχολογία σου μετά από εντάσεις. Θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση το σώμα ελεγκτών που ρίχνει πρόστιμα μετά από καταγγελίες, αλλά είμαι αρκετά ρεαλιστής πλέον για να πιστεύω οτι θα κάνουνε κάτι αυτοί, πες π.χ καπνίζει ο άλλος σε ένα πάρκο και εσύ καλείς στο τηλέφωνο τις αρχές, μέχρι να έρθουν μπορεί να έχει φύγει αυτός ή να έχει πετάξει το τσιγάρο του, εντελώς αδιαφανές και προβληματικό το πλαίσιο επιβολής προστίμων σε ανοιχτούς χώρους. Τους κάνεις ξεφτίλα δημόσια,ειδικά αν υπάρχει και σήμανση αν βγάλουν άχνα θα πάρουν κι άλλοι μέρος και απο τη γιούχα θα βάλουν μυαλό θέλουν δε θέλουν αδερφέ αν ξέρουν οτι δε θα αντιδράσει μόνο ένας εκεί η μαγκιά μένειαπο μίζα. Όσο κακή είναι η νοοτροπία του να κάνω οτι γουστάρω άλλο τόσο κακή είναι και η νοοτροπία της ανοχής,ειδικά σε τέτοια θέματα. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από Saggitaro
AonDuine Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 13 ώρες πριν, AristidisZ είπε Πίστεψέ με, με πλήρη εφαρμογή του νόμου θα περιοριστούν πολύ περισσότερο οι έξοδοι του κόσμου που είναι από την απέναντι πλευρά, και οι συνέπειες στα μαγαζιά θα είναι πολύ πιο σοβαρές με την αποχή καπνιστών εν συγκρίσει με την αποχή των αντικαπνιστών Στην κουλτούρα μου σαν Έλληνας η έξοδος για φαγητό (ή καφέ / ποτό) δεν γίνεται μόνο για φάω ένα πιάτο φαγητό (όπως κάνουν οι βόρειοι) και να πάω σπίτι μου, γίνεται στα πλαίσια socializing με τους φίλους μου κλπ κλπ. Αν μου απαγορέψουν το κάπνισμα αυστηρά, προσωπικά θα περιορίσω σημαντικά τα λεφτά που χαλάω για εξόδους το μήνα (και δεν είναι λίγα) Δεν λέω ότι ο νόμος είναι λάθος ή ότι δε πρέπει να κυνηγάνε τα μαγαζιά (και εμένα μαζί) εφόσον παρανομούμε, λέω απλά το πως βλέπω τα πράγματα από μια άλλη οπτική Οι βόρειοι μια χαρά βγαίνουν τις βόλτες τους , όταν θέλουν να καπνίσουν περνούν το ποτακι τους στο χέρι το παλτό στους ώμους βγαίνουν κάνουν το τσιγαράκι τους και επιστρέφουν . Win win κατάσταση για όλους . (Και το χειμώνα κάνει πολύ περισσότερο κρύο από ότι εδώ έτσι ..)
gorilas13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Ωραία τα λέμε...κουβέντα να γίνεται. Το θέμα είναι πως θα γίνει και πως ειναι δυνατόν να επιβληθεί?Ρεαλιστικές απαντήσεις. -Θα παίρνεις τηλέφωνο στην αστυνομία π.χ να έρθει στα Εξάρχεια επειδή κάποιος καπνίζει? -Και άσε την Αθήνα, στην επαρχία θα παίρνεις τηλ. και θα έρχεται ο Χ.Ψ. αστυνόμος στο τάδε χωριό 1 ώρα οδήγηση, με το μοναδικό περιπολικό για κλήση παράνομου καπνίσματος? -Θα έρθει ο αστυνόμος στην επαρχία στην καφετέρια ή στο μπαρ που καπνίζει και ο ίδιος και θα γράφει για κάπνισμα? Ωραία τα λέμε, αλλά το θέμα λύνεται μόνο με ενημέρωση και παιδεία. Το μόνο που θα γίνει είναι να βγουν για ένα μήνα, θα δείξουν ρεπορτάζ στην TV πόσο σκληρός είναι ο Κούλης και πάπαλα μετά.
AtiX Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Καταλαβαίνω μεν αυτό που λες και το έχω σκεφτεί και εγώ παρόλα αυτά εμμένω στο δικό μου σκεπτικό. Ως άτομο με πολλά θέματα υγείας, ελάχιστες φορές βγαίνω εκτός σπιτιού οπότε και ακόμα πιο λίγες φορές θα βρεθώ σε χώρο που θα καπνίζει κάποιος. Τώρα σε αυτές τις ελάχιστες φορές που θα βρεθώ ή θα το ανεχτώ ή σηκωθώ να πάω παραπέρα. Υποδείξεις παρατηρήσεις κτλ τις αποφεύγω γιατί προτιμώ να μην χαλάσω την ψυχολογία μου για κάτι που και να κάνω παρατήρηση δεν πρόκειται να διορθώσω τον άλλον. Γνωρίζω άνθρωπο από τον χώρο των ΑμΕΑ που έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για τον εξάλειψη του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ενός ΑΕΙ, ελάχιστα κατάφερε στο κομμάτι της κινητοποίησης κάποιων αρμοδίων, τίποτα δεν άλλαξε στο κομμάτι της ενημέρωσης των φοιτητών και της αλλαγής νοοτροπίας. Έχω ακούσει άπειρα περιστατικά καπνιστών που κάνουν τσαμπουκάδες ακόμα και σε ΑμΕΑ με αναπνευστικά προβλήματα και το μόνο αποτέλεσμα είναι οτι ούτε αλλάζεις τον άλλον και επιπλέον χαλάς την ψυχολογία σου μετά από εντάσεις. Θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση το σώμα ελεγκτών που ρίχνει πρόστιμα μετά από καταγγελίες, αλλά είμαι αρκετά ρεαλιστής πλέον για να πιστεύω οτι θα κάνουνε κάτι αυτοί, πες π.χ καπνίζει ο άλλος σε ένα πάρκο και εσύ καλείς στο τηλέφωνο τις αρχές, μέχρι να έρθουν μπορεί να έχει φύγει αυτός ή να έχει πετάξει το τσιγάρο του, εντελώς αδιαφανές και προβληματικό το πλαίσιο επιβολής προστίμων σε ανοιχτούς χώρους. Πραγματικά από την στιγμή που είναι θέμα υγείας δεν πρέπει να υπάρχει θέμα νόμου και απαγόρευσης... Αυτό είναι θέμα σεβασμού ως προς το συνάνθρωπό μας... το ίδιο ισχύει και στο αν ζητήσει το ίδιο και μια οικογένεια με παιδί... 1
Iamthagod Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Επειδή είναι 30 σελίδες το θέμα και δεν ξέρω αν ειπώθηκε ήδη, θα πρότεινα στους καπνιστές να κάνουν την εξής ερώτηση στον εαυτό τους: θα καπνίζατε μέσα στο ίδιο δωμάτιο με το νεογένητο ή το μικρό σας/μεγάλο παιδί; Αν η απάντηση είναι όχι τότε γιατί να υποβάλλετε τον οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο σε αυτό το μαρτύριο σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, καφετέρια κτλ; Αν η απάντηση στην ερώτηση είναι ναι, τότε χρειάζεστε άλλου είδους βοήθεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις