Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, obby είπε

Φίλε, καταλαβαίνεις ότι μπορεί να είμαστε σ' ένα κτίριο, να βγεις έξω να καπνίσεις, να κάτσεις καμιά ώρα περιμένοντας, να γυρίσεις και με το που γυρίσεις να γεμίσει τσιγαρομπόχα όλη η αίθουσα με το που πεις μια λέξη;

Έχετε ιδέα πόσο δυνατό είναι το τσιγάρο ή νομίζεις ότι επειδή για σένα είναι νερό και για τους υπόλοιπους είναι εντάξει;

To ιδιο ισχυει και για τους βιγκαν που τρωνε κρεμμυδια σκορδα και κουνουπιδια ,βρωμαει η ανασα τους και κλανουν..

Τους feet που ερχονται με το ποδηλατο στην δουλεια και ζεχνουν οι μασχαλες τους...

Αλλα ολα αυτα δεν επιρρεαζουν την δικη μου υγεια...

• Like 2
  • Confused 3
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, k_w_t είπε

To ιδιο ισχυει και για τους βιγκαν που τρωνε κρεμμυδια σκορδα και κουνουπιδια ,βρωμαει η ανασα τους και κλανουν..

Τους feet που ερχονται με το ποδηλατο στην δουλεια και ζεχνουν οι μασχαλες τους...

Αλλα ολα αυτα δεν επιρρεαζουν την δικη μου υγεια...

εδω ακριβως ειναι η λεπτή γραμμή του απλά με ενοχλεί εστω και προσωρινά , οσο έντονα και να ναι , με το κινδυνεύω να παθω καρκίνο στους πνεύμονες

απο παθητικό κάπνισμα , οπου η μεση προσμονή ζωης απο τη διαγνωση και μετα ειναι ενας χρόνος το πολύ.

οσο για την παρομοιωση σου με τους vegan εχω μπει πολλές φορες σε πειρασμό να φάω μια γερή μερίδα φασολάδα οταν ξερω οτι 

δε μπορώ να αποφυγω συγκεκριμένες παρέες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τοσο δύσκολο θα ειναι στους καπνιστες να βγουν εξω απο τον Χ χώρο που θα βρίσκονται, να κανουν ενα τσιγάρο και να ξαναμπουν ; 
Σε τόσες χώρες του εξωτερικου που έχω παει έτσι συμβαίνει .

Αλλά ο Έλληνας πάντα θα θέλει να κάνει αυτό που γουστάρει και δεν θα δεχεται και την κριτική και δεν θα ακολουθεί τους κοινούς για όλους νόμους..
Γιατί τετοια ειναι η κουλτούρα του και η σαπίλα του, δυστηχώς.

Επεξ/σία από UpToDate_
Δημοσ.

Παίδες κάνουμε κύκλους... κανένας δεν λέει να καπνίζουμε μέσα σε δημόσιους κλειστούς χώρους... Είναι ένα μέτρο σωστό! Σε χώρους όπως καφετέριες εστιατόρια κλπ κλπ θα πρέπει να είναι στην επιλογή του μαγαζάτορα πως θα χαρακτηρίσει τον χώρο του και ότι επιλέξει απλά να το σεβαστούμε καπνιστές ή μη... 

Πιστεύω ως εδώ να μην υπάρχει καμία διαφωνία...

• Like 2
Δημοσ.

Μερικες απαντησεις σε αυτο το topic ειναι πραγματικα αστειες. Οχι ομως απο καπνιστες, αλλα απο αντικαπνιστες, οι οποιοι βρηκαν πατημα για να βγαλουν ολο το κομπλεξ τους. Δεν ειστε καλυτεροι αυτη τη στιγμη απο πολλους vegeterians - vegans οι οποιοι υποστηριζουν με σθενος οτι το κρεας κανει κακο στην υγεια μας, προκαλει καρκινο και πως γ αυτο το εβγαλαν απο τη διατροφη τους. Δεν θα "μορφωσετε" ξαφνικα τον Μπαμπη και τον Μητσο που ξεκινησαν το καπνισμα απ το Λυκειο, το μονο που καταφερνετε ειναι απλα να γινεστε σπαστικοι. Απο τη στιγμη που ο νομος απαγορευει το καπνισμα στους εσωτερικους χωρους, οποιος θελει να καπνισει θα βγαινει εξω για 2 λεπτα. ΚΛΑΙΝ. Παιδεια εχουμε και εμεις που καπνιζουμε και θα σεβαστουμε 5 πραγματα, αλλα το να μας το τριβεις στη μουρη φανερωνει το ποσο "ακομπλεξαριστο" ατομο εισαι. Φιλικα παντα φιλε αντικαπνιστη.

• Like 3
  • Confused 2
  • Sad 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, UpToDate_ είπε

Τοσο δύσκολο θα ειναι στους καπνιστες να βγουν εξω απο τον Χ χώρο που θα βρίσκονται, να κανουν ενα τσιγάρο και να ξαναμπουν ; 
Σε τόσες χώρες του εξωτερικου που έχω παει έτσι συμβαίνει .

Αλλά ο Έλληνας πάντα θα θέλει να κάνει αυτό που γουστάρει και δεν θα δεχεται και την κριτική και δεν θα ακολουθεί τους κοινούς για όλους νόμους..
Γιατί τετοια ειναι η κουλτούρα του και η σαπίλα του, δυστηχώς.

εγω που το έζησα αυτο σου λέω οτι δεν ειναι το ίδιο πραγμα να βγεις να καπνισεις με το να καπνιζεις στο τραπέζι. γέλασα πολύ με την κατάντια τους. δεν ειχε κανενα νόημα που ήμουν σε εκεινο το μπαρ. δεν ειχε επισης κανενα νοημα εκεινο το τσιγάρο εξω απο το μαγαζι. δεν ξαναπηγα και αν ηταν ετσι στην ελλάδα δεν θα πηγαινα ουτε εδω. διασκέδαση δεν ειναι να μην περνάω καλα οπότε επειδη δεν περασα καλα δεν θα το έκανα ουτε εδω. θα έβρισκα εκεινο το ενα μαγαζι τεκε να παω να καπνισω η θα καθόμουν έξω. Αλλα να κάθομαι εξω οχι να ειμαι ορθιος σαν τους γελοιους ευρωπαιους. αν αυτο σας φαινετε πολιτισμος εμένα μου φαινετε καταπίεση.και επειδη εμεις εδω δεν μασαμε απο καταπίεση (βλέπε σπλινάντερα/κοκορέτσια/μυαλα) δεν θα το κάνουμε ποτε αυτο.  εγω αγαπω τον έλληνα που αυτες τις δηθενιες τις εχει γραμμένες στα @@ του. Ακόμη και οταν δεν με συμφαιρουν. τις περισσοτερες φορες δεν συμφαιρουν κανεναν αλλα αν ειναι να γινει η ελλάδα μια αχρωμη μπούρδα σαν τις ευρωπαικες πολεις καλυτερα ενα χωράφι όπως ειναι τωρα. ωπα

• Confused 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Παίδες κάνουμε κύκλους... κανένας δεν λέει να καπνίζουμε μέσα σε δημόσιους κλειστούς χώρους... Είναι ένα μέτρο σωστό! Σε χώρους όπως καφετέριες εστιατόρια κλπ κλπ θα πρέπει να είναι στην επιλογή του μαγαζάτορα πως θα χαρακτηρίσει τον χώρο του και ότι επιλέξει απλά να το σεβαστούμε καπνιστές ή μη... 

ακριβώς! θα πρεπει να το χαρακτηρίσει και να το εχει σε εμφανη ταμπέλα.

εμενα μου εχει τυχει σε εστιατοριο να καπνιζει ο διπλα μας πούρο ! αυτά νομίζω απαγορεύονται ετσι κι αλλιως σε δημοσιο χώρο.

δε μου κατεβαινε μπουκια και με κοιτουσε και καλα καλα γιατι τον ενοχλησε που εβηχα...

τι κανεις εκεινη την ώρα; επειδη ενοχλουσε και την παρεα μου σηκωθηκαμε και φυγαμε λεγοντας επειδικτικα στη

γκαρσονα οτι φευγουμε λόγο του πουρου.

ξερω.... τους καναμε τη μουρη κρεας....

3 λεπτά πριν, jim0912 είπε

Μερικες απαντησεις σε αυτο το topic ειναι πραγματικα αστειες. Οχι ομως απο καπνιστες, αλλα απο αντικαπνιστες, οι οποιοι βρηκαν πατημα για να βγαλουν ολο το κομπλεξ τους. Δεν ειστε καλυτεροι αυτη τη στιγμη απο πολλους vegeterians - vegans οι οποιοι υποστηριζουν με σθενος οτι το κρεας κανει κακο στην υγεια μας, προκαλει καρκινο και πως γ αυτο το εβγαλαν απο τη διατροφη τους. Δεν θα "μορφωσετε" ξαφνικα τον Μπαμπη και τον Μητσο που ξεκινησαν το καπνισμα απ το Λυκειο, το μονο που καταφερνετε ειναι απλα να γινεστε σπαστικοι. Απο τη στιγμη που ο νομος απαγορευει το καπνισμα στους εσωτερικους χωρους, οποιος θελει να καπνισει θα βγαινει εξω για 2 λεπτα. ΚΛΑΙΝ. Παιδεια εχουμε και εμεις που καπνιζουμε και θα σεβαστουμε 5 πραγματα, αλλα το να μας το τριβεις στη μουρη φανερωνει το ποσο "ακομπλεξαριστο" ατομο εισαι. Φιλικα παντα φιλε αντικαπνιστη.

δεν ειμαι αντικαπνιστης .πασχω απο αλλεργικο ασθμα.οταν καπνιζεις διπλα μου ειναι σαν να πιασω το λαιμο σου και να τον σφίγγω.πριν τον αντικαπνιστικο νομο

η ποιοτητα ζωης μου ηταν πολυ διαφορετική γιατι ολα τα μαγαζια ηταν ντουμανι και δε μπορουσα να κυκλοφορησω. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Mixail-1 είπε

οπως ανεφερα παραπανω σε ολους τους δημοσιους χωρους ειναι δικαιωμα του κρατους να απαγορευει η' να επιτρεπει

σε ιδιωτικους χωρους ομως οχι

καθε μερα αναπνεουμε χιλια μυρια καυσαερια απο τα αυτοκινητα και καρκινους απο της βιομηχανιες γιατι δεν απαγορευουμε και εκει την κυκλοφορια και να κλεισουμε και οσα εργοστασια ρυπαινουν νερο αερα κτλ?

Αν με τον όρο ιδιωτικός εννοείς το σπίτι σου ναι έχεις δίκιο,αν εννοείς όμως καφετέρια,μπάρ,αναψψυκτήριο κ.ο.κ. οχι δεν έχεις.
Οι χώροι μπορεί να είναι ιδιωτικοί αλλά η ιδιότητα που έχουν είναι δημόσια επομένως είναι υποχρεωμένες να σέβονται τους νόμους που έχουν θεσπιστεί.
Και το σπίτι μου σαν ιδιωτικός χώρος δεν εξαιρείται απο τη νομοθεσία οπότε...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ως συνήθως σε όλα τα θέματα οι έλληνες πιάνουν από μια άκρη και την ξεχυλώνουν σε σημείο που οποιοσδήποτε διάλογος είναι αδύνατος. Γιατί δεν μπορούμε να βρεθούμε κάπου στην μέση και να ζήσουμε σαν πολιτισμένοι άνθρωποι; Απαγόρευση καπνίσματος σε χώρους δημοσίου συμφέροντος και στα εμπορικά καταστήματα να επιλέγει ο ιδιοκτήτης αν θα είναι το μαγαζί για καπνίζοντες ή μη-καπνίζοντες. Απλά κι όμορφα. Αν δεν καπνίζω και στην καφετέρια υπάρχει σήμανση ότι επιτρέπεται το κάπνισμα θα πάω σε μια άλλη και το αντίστροφο.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, AtiX είπε

Εγω  συμφωνω.

Προτεινω το ιδιο μετρο και για τους οδηγους υπο την επηρεια αλκοολ.Να σεβομαστε αυτους που θελουν να πιουν ενα ποτηρακι αλκοολ.Σιγα δεν ειναι και φονος.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jim0912 είπε

Φίλε μου απέφευγε να καπνίζεις γκαζόν,απλά αυτό..

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Το θεϊκό ήταν χροοοοονια πριν , σε καρβουνιάρι χώρισαν το ίδιο το βαγόνι με πλεξιγκλάς (εννοείται ο διάδρομος χωρίς πόρτα) , καπνιστές και μη καπνιστές . Όλη η καπνά πήγαινε στους μη και ακούω μια φωνή 

-Ένας-ένας ρε παιδιά , όχι όλοι μαζί !!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν δεν καταλαβαίνει ο αλλος από λόγια, το παίρνεις και του το σβήνεις.

Απλά και δημοκρατικά.

Δημοσ.

Εγώ παιδιά ξέρω ότι τώρα είμαι στον 7ο κι έχω βγει από τον Φεβρουάριο 3 φορές όλες κι όλες. 2 στην παραλία (την μία έφυγα γιατί κάπνιζαν σε όλα τα γύρω τραπέζια) και μια φορά για φαγητό... Κι όλο αυτό για να χαίρονται κάποιοι τον καρκίνο τους χωρίς σεβασμό στους γύρω τους και για να μη χάσει κάνα πελάτη ο κάθε μαγαζάτορας...

Δημοσ.

Εγώ καπνίζω δυστυχώς αλλά είμαι απόλυτα σύμφωνος με την εφαρμογή του μέτρου . Για τα ψιλά γράμματα δεν με νοιάζει. Το θεμα είναι να εφαρμοστεί

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...