Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Μάλλον ζεις σε άλλη χώρα...

Άρα και κατ' επέκταση ακόμα και αν απαγορευτεί παντού το κάπνισμα, λόγο χώρας θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό... Όπως πάντα... 

• Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, AtiX said:

Άρα και κατ' επέκταση ακόμα και αν απαγορευτεί παντού το κάπνισμα, λόγο χώρας θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό... Όπως πάντα... 

Περίπου ναι, απλά με την λύση που λες βάζεις και παραπάνω έξοδα στις επιχειρήσεις που στην τελική τα έκαναν μόνο και μόνο λόγω της άδειας κι όχι επειδή νοιαζόντουσαν.

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, paredwse είπε

Ως προς το κατάστημα με καλό εξαερισμό (ποιος κρίνει άραγε το πόσο καλός είναι; να κι άλλο θέμα)

Καλά, υπάρχουν πρότυπα για το τι εξαερισμό χρειάζεται κάθε χώρος, μια χαρά μετρήσιμο μέγεθος είναι 

• Like 1
Δημοσ.

Θα γίνω λίγο καυστικός με τους καπνιστές αλλά θα πω μια πικρή (γι αυτούς) αλήθεια. Στη ζωή μου έχω μάθει ένα πράγμα, ότι όταν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου δεν σέβεσαι και τον διπλανό σου. Συνεπώς όταν κάποιος κάνει τσιγάρο (περισσότερες από 7.000 χημικές ουσίες και τουλάχιστον 69 από αυτές είναι καρκινογόνες) αυτόματα δεν σέβεται τον εαυτό του και στη συνέχεια και τους άλλους. Οπότε δεν περιμένω και πολλά από "τέτοιου" είδους ανθρώπους :P Άτομο που βάζει στον οργανισμό του ΟΤΙ πιο ανούσιο πράγμα έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, δεν περιμένω να έχει και την πιο "σωστή" λογική-κρίση!

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.
Στις 24/7/2019 στις 9:39 ΠΜ, Thulogur είπε

Εντωμεταξυ στους σταθμους του ηλεκτρικου καπνιζουν μεχρι και οι υπάλληλοι... Δεν υπαρχει μελλον

Λες για τους σταθμούς του ηλεκτρικού. Εγώ πήγα εχθές στο λαϊκό νοσοκομείο στην καρδιολογική κλινική δίπλα από τη μονάδα εμφραγμάτων, και νόμιζα ότι είμαι στο Τσερνομπίλ. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Περίπου ναι, απλά με την λύση που λες βάζεις και παραπάνω έξοδα στις επιχειρήσεις που στην τελική τα έκαναν μόνο και μόνο λόγω της άδειας κι όχι επειδή νοιαζόντουσαν.

Το κόστος πάντως δεν είναι αποτρεπτικό για τέτοιου είδους επενδύσεις...

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, AristidisZ said:

Καλά, υπάρχουν πρότυπα για το τι εξαερισμό χρειάζεται κάθε χώρος, μια χαρά μετρήσιμο μέγεθος είναι 

Μάλλον η απορία του είναι για το ποιον εμπιστεύεται να το αξιολογήσει/πιστοποιήσει αυτό. Διότι αν περιμένεις από κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό, καλή τύχη όπως έγραψα πιο πάνω...

Just now, AtiX said:

Το κόστος πάντως δεν είναι αποτρεπτικό για τέτοιου είδους επενδύσεις...

Το οποίο δεν θα χρειαζόταν να κάνουν από την στιγμή που ξέρουν ότι δεν θα υπάρχει έλεγχος/εφαρμογή του μέτρου. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Άρα σε 20-30 χρόνια θα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε καυλάντισμα γιατί υπήρχαν προειδοποιήσεις από ένα σημείο και μετά?

Σαφώς ναι. Το είπα κι από μόνος μου: Είναι ηλίθιος όποιος πλέον αποφασίζει να ξεκινήσει το κάπνισμα. Ο ήδη εξαρτημένος επί χρόνια καπνιστής όμως - ο οποίος κατά κανόνα γνωρίζει ότι η συνήθειά του αυτή τον βλάπτει σοβαρά, αλλά δε μπορεί να τη σταματήσει -  δεν θα έχει άδικο, θεωρώ, αν κατεβάσει ό,τι καντήλι υπάρχει και δεν υπάρχει, σε κάτι μαλακισμένα που τον αποκαλούν με περίσσευμα ειρωνείας και ...υφακίου, «πρεζάκι», «βρωμιάρη» και λοιπά χαριτωμένα εκ τού ασφαλούς τής ανωνυμίας.  

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε

Θα γίνω λίγο καυστικός με τους καπνιστές αλλά θα πω μια πικρή (γι αυτούς) αλήθεια. Στη ζωή μου έχω μάθει ένα πράγμα, ότι όταν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου δεν σέβεσαι και τον διπλανό σου. Συνεπώς όταν κάποιος κάνει τσιγάρο (περισσότερες από 7.000 χημικές ουσίες και τουλάχιστον 69 από αυτές είναι καρκινογόνες) αυτόματα δεν σέβεται τον εαυτό του και στη συνέχεια και τους άλλους. Οπότε δεν περιμένω και πολλά από "τέτοιου" είδους ανθρώπους :P Άτομο που βάζει στον οργανισμό του ΟΤΙ πιο ανούσιο πράγμα έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, δεν περιμένω να έχει και την πιο "σωστή" λογική-κρίση!

δικαίωμα του καθενός να καταστρέφει τη ζωή του, αρκεί να πληρώνει φόρους για το τσιγάρο που θα χρεώσουν τον προυπολογισμό της χώρας στην υγεία.
Κανένα δικαίωμα να ανεχόμαστε το καπνό του για κανένα λόγο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Μάλλον η απορία του είναι για το ποιον εμπιστεύεται να το αξιολογήσει/πιστοποιήσει αυτό. Διότι αν περιμένεις από κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό, καλή τύχη όπως έγραψα πιο πάνω...

Το οποίο δεν θα χρειαζόταν να κάνουν από την στιγμή που ξέρουν ότι δεν θα υπάρχει έλεγχος/εφαρμογή του μέτρου. 

Γιατί για το συγκεκριμένο μέτρο να μην υπάρχει έλεγχος εφαρμογή και για τον αντικαπνιστικό να υπάρχει??? Κύκλους κάνουμε... :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, deesnider είπε

Σαφώς ναι. Το είπα κι από μόνος μου: Είναι ηλίθιος όποιος πλέον αποφασίζει να ξεκινήσει το κάπνισμα. Ο ήδη εξαρτημένος επί χρόνια καπνιστής όμως - ο οποίος κατά κανόνα γνωρίζει ότι η συνήθειά του αυτή τον βλάπτει σοβαρά, αλλά δε μπορεί να τη σταματήσει -  δεν θα έχει άδικο, θεωρώ, αν κατεβάσει ό,τι καντήλι υπάρχει και δεν υπάρχει, σε κάτι μαλακισμένα που τον αποκαλούν με περίσσευμα ειρωνείας και ...υφακίου, «πρεζάκι», «βρωμιάρη» και λοιπά χαριτωμένα εκ τού ασφαλούς τής ανωνυμίας.  

Καλά από το πληκτρολόγιο όλα εύκολα λέγονται

Εδώ βρίζουν, μοιράζουν καρκίνους, ρίχνουν φάπες, τραβάνε τσιγάρα από το στόμα του άλλου και τα κόβουν, όταν σβήνει η οθόνη και βγαίνουμε από το σπίτι / γραφείο, τα πράγματα είναι αλλιώς... 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Rhamnusia είπε

δικαίωμα του καθενός να καταστρέφει τη ζωή του, αρκεί να πληρώνει φόρους για το τσιγάρο που θα χρεώσουν τον προυπολογισμό της χώρας στην υγεία.
Κανένα δικαίωμα να ανεχόμαστε το καπνό του για κανένα λόγο.

Προφανώς δικαίωμά του απλά εγώ το πήγα λίγο από πλευράς ψυχολογίας και λογικής καπνιστών. Δεν μίλησα για το τι πρέπει να κάνει ή όχι, απλά παρέθεσα τη γνώμη μου για αυτά τα άτομα.

Επεξ/σία από teotsigourakos
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, AtiX said:

Γιατί για το συγκεκριμένο μέτρο να μην υπάρχει έλεγχος εφαρμογή και για τον αντικαπνιστικό να υπάρχει??? Κύκλους κάνουμε... :P

Όχι άλλα όπως καταλαβαίνεις είναι πιο εύκολο κι  οικονομικό από πλευράς κράτους κι από πλευράς επιχειρήσεων η ολική απαγόρευση παρά η ενδιάμεση κατάσταση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Όχι άλλα όπως καταλαβαίνεις είναι πιο εύκολο κι  οικονομικό από πλευράς κράτους κι από πλευράς επιχειρήσεων η ολική απαγόρευση παρά η ενδιάμεση κατάσταση...

Ναι αλλά η λογική πονάει χέρι κόβει χέρι χάρη ευκολίας, και για το συγκεκριμένο θέμα, θα ήταν η γενική απαγόρευση του καπνίσματος και τέρμα η πώληση καπνού και λοιπών συναφών ειδών... και όχι σου επιτρέπω εδώ αλλά όχι εκεί...

Επεξ/σία από AtiX
Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, telis είπε

Πραγματικά απίστευτο επιχείρημα. 

Αντίστοιχο των ελληνικών κουτοπονηρων ΠΑΕ που λένε να μην τιμωρηθεί η ομάδα για τα επεισόδια των καφρων που υποθαλπτει, γιατί μπορεί να είναι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας και να έχει γίνει προβοκάτσια. 

Γελάνε και στο Άλφα Κενταύρου 

Ναι έτσι όπως το έθεσε δεν έχει νόημα όντως. Αλλά πιστεύω έχει βάση με το σκεπτικό ότι ο μαγαζατορας δεν μπορεί να κάνει τον αστυνομικό. Αυτό που θα κάνει είναι τα προβλεπόμενα, δηλαδή να λέει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα κτλ και αν έρθει έλεγχος την ευθύνη την έχει ο πελάτης. Γιατί και να φάει πρόστιμο η επιχείρηση δεν θα αλλάξει κάτι, δηλαδή ο καπνιστής θα πει "εντάξει αφού έφαγε το μαγαζί πρόστιμο δεν θα καπνίσω", αποκλείεται. Ενώ αν φάει ο ίδιος μερικά καλά πρόστιμα θα το ξανασκεφτεί. Με το να τιμωρείς την επιχείρηση αφενός την χρεώνεις σε μια δυσκολη περίοδο αφετέρου δεν βοηθάει στον σκοπό σου. Μη καπνιστής είμαι αλλά νομίζω έχει λογική αυτό που λέω. Γι'αυτό επιμένω σε ξεχωριστά μαγαζιά γιατί και ο μαγαζατορας θα απελευθερωθεί από το άγχος και το βάρος να κάθεται να ελέγχει τι κάνει ο καθένας και το κράτος δεν θα χρειάζεται να κυνηγάει τους καπνιστές αφού δεν θα υπάρχει λόγος να πάνε σε μαγαζί μη καπνιστών..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...