Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

επισης δεν απαντας, ειναι λογικο να μην παει ο καπνιστης πιο περα και να μη πεταει το καπνο του στους υπολοιπους? ναι ή ου?

Σού απαντώ εγώ, για να σού λυθεί η απορία: Αν ο καπνιστής πάει στην παραλία (ή σε οποιονδήποτε άλλο ανοιχτό χώρο, όπου δεν απαγορεύεται το κάπνισμα) , αράξει δίπλα σε μια παρέα, ανάψει τσιγάρο και τού πουν ότι ενοχλούνται, θεωρώ αν μη τι άλλο ένδειξη καλών τρόπων από πλευράς του, ή να το σβήσει, ή να μετακινηθεί (τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα, χωρίς να θεωρώ ότι είναι απαραιτήτως αποδεκτό και από τους υπόλοιπους). Αν ο μη καπνιστής πάει και αράξει δίπλα σε καπνιστές που βρίσκονται από πριν εκεί και αρχίσει τη μίρλα, sorry αλλά τα θέλει ο αποτέτοιος του.

Σε απλά ελληνικά: «Πιο πέρα», πρέπει να πάει αυτός που ήρθε δεύτερος.

Επεξ/σία από deesnider
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε

Προφανώς δικαίωμά του απλά εγώ το πήγα λίγο από πλευράς ψυχολογίας και λογικής καπνιστών. Δεν μίλησα για το τι πρέπει να κάνει ή όχι, απλά παρέθεσα τη γνώμη μου για αυτά τα άτομα.

Τα οποία να με συγχωρέσεις αλλά τα χαρακτήρισες με βάση μια συνήθεια τους... αν είσαι ψυχολόγος κάτι ξέρεις αν όχι απλά τσουβάλιασες...

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, AtiX said:

Ναι αλλά η λογική πονάει χέρι κόβει χέρι χάρη ευκολίας, και για το συγκεκριμένο θέμα, θα ήταν η γενική απαγόρευση του καπνίσματος και τέρμα η πώληση καπνού και λοιπών συναφών ειδών... και όχι σου επιτρέπω εδώ αλλά όχι εκεί...

Αυτή η λογική υπάρχει και σε άλλα θέματα, δεν θα υπήρχε και σε αυτό που είναι πιο 1st world problem?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, deesnider είπε

Σού απαντώ εγώ, για να σού λυθεί η απορία: Αν ο καπνιστής πάει στην παραλία (ή σε οποιονδήποτε άλλο ανοιχτό χώρο, όπου δεν απαγορεύεται το κάπνισμα, αράξει δίπλα σε μια παρέα, ανάψει τσιγάρο και τού πουν ότι ενοχλούνται, θεωρώ αν μη τι άλλο ένδειξη καλών τρόπων από πλευράς του, ή να το σβήσει, ή να μετακινηθεί. Αν ο μη καπνιστής πάει και αράξει δίπλα σε καπνιστές που βρίσκονται από πριν εκεί και αρχίσει τη μίρλα, sorry αλλά τα θέλει ο αποτέτοιος του.

και αν το αναψει υστερα ο καπνιστης? αμα δεν εχει αλλη καρεκλα? αμα αλλαξει ο ανεμος και ξαφνικα τρως στη μαπα ολο τον καπνο?

εσυ φανταζεσε το σεναριο που υπαρχει ηδη ο καπνος και ο αλλος θα μπει μεσα ενω υπαρχουν ποσες θεσεις κενες πιο περα που δε καπνιζει κανενας. αυτες ειναι "αλλου ειδους" περιπτωσεις ανθρωπων :P εγω σου μιλαω για νορμαλ φασεις

στη τελικη κανενας δεν αναγκαζει το καπνιστη να φυγει, αμα θελει το σβηνει και καθεται ή παει μια βολτα να τελειωσει το τσιγαρακι κ ξαναρχεται. ο μη καπνιστης ειναι αναγκασμενος να φυγει αμα το μερος εχει γινει τεκες

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

και αν το αναψει υστερα ο καπνιστης? αμα δεν εχει αλλη καρεκλα? αμα αλλαξει ο ανεμος και ξαφνικα τρως στη μαπα ολο τον καπνο?

εσυ φανταζεσε το σεναριο που υπαρχει ηδη ο καπνος και ο αλλος θα μπει μεσα ενω υπαρχουν ποσες θεσεις κενες πιο περα που δε καπνιζει κανενας. αυτες ειναι "αλλου ειδους" περιπτωσεις ανθρωπων :P εγω σου μιλαω για νοεμαλ φασεις

Σε ποιο «μέσα» αναφέρεσαι, ρε bro; Για παραλίες και εξωτερικούς χώρους δε μιλάμε; Ε, το είπαμε: Στις παραλίες και στους εξωτερικούς χώρους δεν απαγορεύεται το κάπνισμα. Στην καλή διάθεση τού καπνιστή είναι το αν θα κάνει την υποχώρηση ή όχι.

Επεξ/σία από deesnider
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, AtiX είπε

Τα οποία να με συγχωρέσεις αλλά τα χαρακτήρισες με βάση μια συνήθεια τους... αν είσαι ψυχολόγος κάτι ξέρεις αν όχι απλά τσουβάλιασες...

Δεν είπα ή χαρακτήρισα κάποιον συγκεκριμένα σχετικά με το τσιγάρο. Μάθετε λίγο να ξεχωρίζετε. Παρέθεσα μια γενικότερη άποψη όσον αφορά την πράξη αυτή σε σχέση με το χαρακτήρα ενός ατόμου με λογικά επιχειρήματα. Αν μπορεί κάποιος να μου αποδείξει ότι κάνοντας τσιγάρο σέβεται τον εαυτό του και την υγεία του ας έρθει να μου το πει. Δεν τσουβαλιάζω κανέναν και δεν είναι ακριβώς συνήθεια αλλά τρόπος ζωής.

Επεξ/σία από teotsigourakos
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ποιο «μέσα» αναφέρεσαι, ρε bro; Για παραλίες και εξωτερικούς χώρους δε μιλάμε; Ε, το είπαμε: Στις παραλίες και στους εξωτερικούς χώρους δεν απαγορεύεται το κάπνισμα. Στην καλή διάθεση τού καπνιστή είναι το αν θα κάνει την υποχώρηση ή όχι.

προτιμας "πανω" στη πλαζ λες και ειμαστε αγγλοι? 

και οπως ελεγα και χτες ειναι στη διαθεση των καπνιστων, αλλα επειδη αυτη ΔΕΝ ειναι καθολου καλη, καποια στιγμη θα χασουν αυτο το δικαιωμα. 

μαλιασαν τα δαχτυλα μου να το γραφω, μαθετε να εχετε ορια και σεβασμο, αλλιως μονο εσεις θα φταιτε που θα αναγκαζεστε να περιοριζεστε μεσω νομων. δηλαδη γιατι χρειαζεστε το μπαμπουλα για να φερεστε σαν ανθρωποι? τοσο μεγαλη ειναι η εξαρτηση σας που δε μπορειτε να περιμενετε 2 λεπτα να πατε πιο κει να καπνισετε με την ησυχια σας?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Σού απαντώ εγώ, για να σού λυθεί η απορία: Αν ο καπνιστής πάει στην παραλία (ή σε οποιονδήποτε άλλο ανοιχτό χώρο, όπου δεν απαγορεύεται το κάπνισμα) , αράξει δίπλα σε μια παρέα, ανάψει τσιγάρο και τού πουν ότι ενοχλούνται, θεωρώ αν μη τι άλλο ένδειξη καλών τρόπων από πλευράς του, ή να το σβήσει, ή να μετακινηθεί (τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα, χωρίς να θεωρώ ότι είναι απαραιτήτως αποδεκτό και από τους υπόλοιπους). Αν ο μη καπνιστής πάει και αράξει δίπλα σε καπνιστές που βρίσκονται από πριν εκεί και αρχίσει τη μίρλα, sorry αλλά τα θέλει ο αποτέτοιος του.

Ακριβώς αυτό μου συνέβη στο color day. Κάθομαι με το μικρό γιο μου σε κάτι παγκάκια με τραπεζάκι στη μέση. Έρχονται 5 πιτσιρικάδες από 15 έως 17 χρόνων-έτσι μου είπανε- κάθονται απέναντι και δίπλα μας, ανάβουν τσιγάρο κανονικό-γιατί είχε και από τα άλλα γενικώς-και το κάνανε γύρω γύρω όλοι. 

Τους λέω πολύ ευγενικά παιδιά μήπως μπορείτε να το κάνετε κάπου αλλού γιατί όλος ο καπνός έρχεται πάνω σε μένα και ειδικά στα μούτρα του μικρού μου γιού? 

Εννοείται ότι απάντηση δεν πήρα και μου γύρισαν την πλάτη συνεχίζοντας το γύρω γύρω όλοι. Προσπάθησα να τους ενημερώσω ότι είναι μικροί και ότι το τσιγάρο δεν είναι μαγκιά και τα σχετικά, αλλά μάλλον από το ένα έμπαινε και από το άλλο έβγαινε. Δεν υπάρχει σωτηρία. 

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω το κάπνισμα να μπει και στα εργασιακά/ασφαλιστικό.

Θα πέσει πολύ κλάμα τότε από τους καπνιστές.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Mixail-1 είπε

Εγω απλα λεω οτι ειναι υποκρισια το κρατος να τα πουλαει (γιατι κονομαει) και απο την αλλη να λεει εγω θελω το καλο σας και οποτε απαγορευω το καπνισμα

οποιος δεν θελει πολυ απλα δεν παει σε ενα τετοιο μαγαζι και απορω πως ζοριζονται τοσο καποιοι για να προβαινουν σε χαρακτηρισμους

ποσο λογικο δηλαδη ειναι το να ζηταει καποιος που δεν καπνιζει να μην καπνιζουν και ολοι οι υπολοιποι..

Και αγωνιστικες εξατμισεις χωρις καταλυτες με θορυβο 160db πωλουνται, πως θα σου φαινοταν να περναω εξω απο το σπιτι σου το βραδυ γκαζωνοντας κι εσυ να μη μπορεις να κοιμηθεις ( και να μοιραζω και λιγο εξτρα καρκινο)?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, notist είπε

Ακριβώς αυτό μου συνέβη στο color day. Κάθομαι με το μικρό γιο μου σε κάτι παγκάκια με τραπεζάκι στη μέση. Έρχονται 5 πιτσιρικάδες από 15 έως 17 χρόνων-έτσι μου είπανε- κάθονται απέναντι και δίπλα μας, ανάβουν τσιγάρο κανονικό-γιατί είχε και από τα άλλα γενικώς-και το κάνανε γύρω γύρω όλοι. 

Τους λέω πολύ ευγενικά παιδιά μήπως μπορείτε να το κάνετε κάπου αλλού γιατί όλος ο καπνός έρχεται πάνω σε μένα και ειδικά στα μούτρα του μικρού μου γιού? 

Εννοείται ότι απάντηση δεν πήρα και μου γύρισαν την πλάτη συνεχίζοντας το γύρω γύρω όλοι. Προσπάθησα να τους ενημερώσω ότι είναι μικροί και ότι το τσιγάρο δεν είναι μαγκιά και τα σχετικά, αλλά μάλλον από το ένα έμπαινε και από το άλλο έβγαινε. Δεν υπάρχει σωτηρία. 

Κάποια φάση σε Internet καφέ βλέπω ένα 11-12 χρονών να αρχίσει να καπνίζει.

Μιλάμε νόμιζα ότι έβλεπα ταινία.

Τόσο απίστευτο.

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

και οπως ελεγα και χτες ειναι στη διαθεση των καπνιστων, αλλα επειδη αυτη ΔΕΝ ειναι καθολου καλη, καποια στιγμη θα χασουν αυτο το δικαιωμα. 

μαθετε να εχετε ορια και σεβασμο, αλλιως μονο εσεις θα φταιτε που θα αναγκαζεστε να περιοριζεστε μεσω νομων. δηλαδη γιατι χρειαζεστε το μπαμπουλα για να φερεστε σαν ανθρωποι?

Προσωπικά, σαν άνθρωπος και φερόμουν και φέρομαι. Πάνω απ' όλα όμως, σεβόμουν και σέβομαι τους νόμους. Εν προκειμένω λοιπόν, μιλάμε για σημεία στα οποία ο νόμος δεν απαγορεύει το κάπνισμα. Τι να σού πω; Αν δεν σε καλύπτει, πήγαινε να εφαρμόσεις το δικό σου νόμο, σύμφωνα με αυτό που εσύ θεωρείς «συμπεριφορά ανθρώπων». Εγώ, αν και μη καπνιστής πλέον, τόσο τρόμπας ώστε να πάω να γκρινιάζω στην παραλία επειδή μ' ενοχλεί ο καπνός, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να γίνω. Ούτε, φυσικά, δέχομαι να χαρακτηρίζω «πρεζάκια» τους καπνιστές, καλπάζοντας καβάλα στο καλάμι τής δήθεν ανωτερότητας μου.

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Speculoos είπε

39 σελίδες σε 21 ώρες, σχεδόν μία σελίδα το μισάωρο, καλή φάση.

μη μετρας τη "κοιλια" που γινεται το βραδυ, μας ριχνεις :P

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, skiabox είπε

Κάποια φάση σε Internet καφέ βλέπω ένα 11-12 χρονών να αρχίσει να καπνίζει.

Μιλάμε νόμιζα ότι έβλεπα ταινία.

Τόσο απίστευτο.

Τα ίδια έκανε και κάποιος άλλος και τον έχασα πριν 10 χρόνια από καρκίνο του λάρυγγα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...