AristidisZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Η απαγόρευση του καπνίσματος επιβάλλεται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αγαθό υπέρτερο της δικής σου οικονομικής ευμάρειας. Οπότε τα περί "δικών μου και δικών σου θέλω" είναι παντελώς άκαιρα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά. εις πάσα περίπτωση, αδίκως το κουράζουμε το θέμα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έχετε δυνατότητα επιλογής. Δεν είναι διαπραγματεύσιμη η προστασία της δημόσιας υγείας. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να εφαρμοστεί κι ένας ρημαδονόμος. Το τσιγάρο δεν προσφέρει το παραμικρό, η εικόνα δε των καταστημάτων-τεκέδων είναι άκρως αποκρουστική. Με συγχωρείς πολύ, αλλά γιατί δεν βγαίνει νόμος περί ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος αν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας, προστασίας της οικονομίας και τα ρέστα ; Όχι ημίμετρα, επιτρέπεται να καπνίζω στην αυλή του μαγαζιού και στο πεζοδρόμιο, απαγορεύεται μέσα Ολική απαγόρευση, όπως π.χ. με τα ναρκωτικά 1 1
mclein² Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Η απαγόρευση του καπνίσματος επιβάλλεται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αγαθό υπέρτερο της δικής σου οικονομικής ευμάρειας. Οπότε τα περί "δικών μου και δικών σου θέλω" είναι παντελώς άκαιρα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά. εις πάσα περίπτωση, αδίκως το κουράζουμε το θέμα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έχετε δυνατότητα επιλογής. Δεν είναι διαπραγματεύσιμη η προστασία της δημόσιας υγείας. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να εφαρμοστεί κι ένας ρημαδονόμος. Το τσιγάρο δεν προσφέρει το παραμικρό, η εικόνα δε των καταστημάτων-τεκέδων είναι άκρως αποκρουστική. φίλε μου ή δεν ξερεις να διαβαζεις ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. δε μιλησα για τον ηλεκτρικο, για τα πεζοδρομια, για τις τραπεζες και οποιοδηποτε μερος. μιλησα για ΤΟ ΜΑΓΑΖI MOY. εγω το εφτιαξα, εγω το συντηρω, εγω το πληρωνω, εγω χρεωνομαι, εγω το κατεδαφιζω. ποια επιλογη μου λες & δικα μου - δικα σου θελω ; στο μαγαζι μου θα βαλω νταβατζη να μου πει αν θα ρουφαω, αν θα χρεωνω 5 ή 500 ευρω το ποτηρι νερο ή αν θα επιτρεπεται ν'αναπνεεις ελευθερα ; ποια διαπραγματευση & ποια δημοσια υγεια ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ; ποιος νομος ; επειδη οι ευρωπέη θελουν να εχουν στρατο & ρομποτακια πρεπει να ακολουθω τυφλα ; επειδη οι κυβερνησεις θελουν λεφτα ή θελουν να κανουν τα χατηρια σε τριτους πρεπει παλι να υπακουω ; Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από mclein² 2 11 2
DEADLAZARUS Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα Επειδή δε καπνίζεις εσύ (και καλά κάνεις) δεν πάει να πει ότι το τσιγάρο δε κολλάει πουθενά Δε κολλάει στον δικό σου τρόπο διασκέδασης, όπως για κάποιους άλλους δε κολλάει το ποτό, και ούτω καθεξής Δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη όμως Ευτυχώς που δεν είσαι κι εσύ ο μόνος. Τι θα κάναμε τα δυο μας; Δεν κολλάει. Είτε σου αρέσει είτε όχι. Και επειδή δεν έχει κάνενα απολύτως νόημα η συζήτηση με ανθρώπους που γουστάρουν να καπνίζουν μες τα μούτρα μας και παριστάνουν και τους καμπόσους, όχι, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να καπνίζετε σε δημόσιους χώρους. Όταν παίρνω την οικογένειά μου και πάω να καθίσω κάπου/οπουδήποτε, απαιτώ να μην καπνίζει ο κάθε τρόμπας μέσα στο πρόσωπο της κορούλας μου, της γυναίκας μου ή εμού του ιδίου. Όποιος θέλει να κάνει τον θεριακλή, ας κάτσει σπίτι του. 10 2 2
sexymwro7 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Εν τω μεταξυ καποιοι λενε οτι αν εφαρμοσθει ο αντικαπνιστικος νομος, θα χασουν πελατεια τα μαγαζια. Meanwhile εγω δεν εχω ξαναπατησει σε μαγαζια επειδη ειτε με εχουν πεθανει τα ματια μου απο τον πολυ καπνο, ειτε βρωμοκοπανε τα ρουχα μου αν κατσω εκει λιγα λεπτα...Οι καπνιστες θα πρεπει να περιθωριοποιουνται. Θες κυριε να καπνισεις? 100 μετρα μακρια μου. 18
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Ευτυχώς που δεν είσαι κι εσύ ο μόνος. Τι θα κάναμε τα δυο μας; Δεν κολλάει. Είτε σου αρέσει είτε όχι. Και επειδή δεν έχει κάνενα απολύτως νόημα η συζήτηση με ανθρώπους που γουστάρουν να καπνίζουν μες τα μούτρα μας και παριστάνουν και τους καμπόσους, όχι, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να καπνίζετε σε δημόσιους χώρους. Όταν παίρνω την οικογένειά μου και πάω να καθίσω κάπου/οπουδήποτε, απαιτώ να μην καπνίζει ο κάθε τρόμπας μέσα στο πρόσωπο της κορούλας μου, της γυναίκας μου ή εμού του ιδίου. Όποιος θέλει να κάνει τον θεριακλή, ας κάτσει σπίτι του. Ε κολλάει, πως να το κάνουμε τώρα Όντως δεν έχει το παραμικρό νόημα η κουβέντα Αν σε δω με τη κορούλα σου σε κλειστό μαγαζί, δεν θα καπνίσω ούτως ή άλλως Αν μου τη πεις ευγενικά όταν κάθομαι έξω, θα το σβήσω Αν πας να μου την πεις τσαμπουκά όταν είμαι στην παραλία ή σε καμιά αυλή μαγαζιού, θα ανάψω πέντε μαζί 3
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, mclein² είπε φίλε μου ή δεν ξερεις να διαβαζεις ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. δε μιλησα για τον ηλεκτρικο, για τα πεζοδρομια, για τις τραπεζες και οποιοδηποτε μερος. μιλησα για ΤΟ ΜΑΓΑΖI MOY. εγω το εφτιαξα, εγω το συντηρω, εγω το πληρωνω, εγω χρεωνομαι, εγω το κατεδαφιζω. ποια επιλογη μου λες & δικα μου - δικα σου θελω ; στο μαγαζι μου θα βαλω νταβατζη να μου πει αν θα ρουφαω, αν θα χρεωνω 5 ή 500 ευρω το ποτηρι νερο ή αν θα επιτρεπεται ν'αναπνεεις ελευθερα ; ποια διαπραγματευση & ποια δημοσια υγεια ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ; ποιος νομος ; επειδη οι ευρωπέη θελουν να εχουν στρατο & ρομποτακια πρεπει να ακολουθω τυφλα ; επειδη οι κυβερνησεις θελουν λεφτα ή θελουν να κανουν τα χατηρια σε τριτους πρεπει παλι να υπακουω ; Κυρίως αφορά μαγαζιά μαζικής εστίασης, αν έχεις κάτι σε αυτή την κατηγορία καντι μόνο με prive πρόσκλησης και μην ασχολησε άλλο με τους μη καπνιστές αν έχεις ένα οτιδήποτε άλλο μαγαζί εμένα σαν πελάτης με χαλάει να μπαίνω σε ένα μαγαζί και να βρωμάει τσιγαριλα, Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από Inuyasha
DEADLAZARUS Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, mclein² είπε φίλε μου ή δεν ξερεις να διαβαζεις ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. δε μιλησα για τον ηλεκτρικο, για τα πεζοδρομια, για τις τραπεζες και οποιοδηποτε μερος. μιλησα για ΤΟ ΜΑΓΑΖI MOY. εγω το εφτιαξα, εγω το συντηρω, εγω το πληρωνω, εγω χρεωνομαι, εγω το κατεδαφιζω. ποια επιλογη μου λες & δικα μου - δικα σου θελω ; στο μαγαζι μου θα βαλω νταβατζη να μου πει αν θα ρουφαω, αν θα χρεωνω 5 ή 500 ευρω το ποτηρι νερο ή αν θα επιτρεπεται ν'αναπνεεις ελευθερα ; ποια διαπραγματευση & ποια δημοσια υγεια ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ; ποιος νομος ; επειδη οι ευρωπέη θελουν να εχουν στρατο & ρομποτακια πρεπει να ακολουθω τυφλα ; επειδη οι κυβερνησεις θελουν λεφτα ή θελουν να κανουν τα χατηρια σε τριτους πρεπει παλι να υπακουω ; Ζεις εντός της ελληνικής επικράτειας; Υπάρχουν νόμοι και πρέπει να τηρούνται. Τι θα πει το μαγαζί σου; Τι είναι το μαγαζί σου; Το στρουμφοχωριό-γαλατικό χωριό; Γύρω-γύρω Σάββατο και στη μέση Κυριακή; Εάν αισθάνεσαι ότι θίγεται το δικαίωμα σου να κάνεις ό,τι γουστάρεις στην ατομική σου ιδιοκτησία, πήγαινε στα δικαστήρια. 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ε κολλάει, πως να το κάνουμε τώρα Όντως δεν έχει το παραμικρό νόημα η κουβέντα Αν σε δω με τη κορούλα σου σε κλειστό μαγαζί, δεν θα καπνίσω ούτως ή άλλως Αν μου τη πεις ευγενικά όταν κάθομαι έξω, θα το σβήσω Αν πας να μου την πεις τσαμπουκά όταν είμαι στην παραλία ή σε καμιά αυλή μαγαζιού, θα ανάψω πέντε μαζί Ok, τουλάχιστον κατανοείς 5 πράγματα. Προφανώς, δεν θα κάνω τσαμπουκά. Εάν με ενοχλεί, θα ζητήσω ευγενικά να το σβήσεις. Εφόσον μπαίνεις στη διαδικασία να μην ανάψεις το τσιγάρο σου όταν βλέπεις παιδί, κανένα πρόβλημα. Μπράβο σου. Να ξέρεις όμως ότι οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται. 8 3
stratospr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Χωρίς παραπάνω λόγια... Καναδάς, πριν από μήνα περίπου. Σε όσα μαγαζιά πήγα (φαγάδικα, εμπορικά, για ποτό), δεν κάπνιζε κανένας μέσα 16
slk200gr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Και επειδή δεν έχει κάνενα απολύτως νόημα η συζήτηση με ανθρώπους που γουστάρουν να καπνίζουν μες τα μούτρα μας και παριστάνουν και τους καμπόσους, όχι, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να καπνίζετε σε δημόσιους χώρους. Συμφωνω απολυτα μαθε ομως να ξεχωριζεις το ΔΗΜΟΣΙΟ απο το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ,στην Ελλαδα ειμαστε οχι στην Κουβα οπου ολα εκει ειναι δημοσιο 1
spectaculator Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Όταν θα πιάσουν τον ποπό ενός μερακλή επειδή καπνίζει εκεί που απαγορεύεται, θα στρώσει. Τ' ότι γουστάρεις να κάνεις κάτι δεν σημαίνει πως μπορείς να το κάνεις όπου και όποτε γουστάρεις. Υπάρχουν και όρια. Και το χέσιμο είναι φυσική ανάγκη, δεν το κάνουμε όμως όπου λάχει! 2 λεπτά πριν, slk200gr είπε Συμφωνω απολυτα μαθε ομως να ξεχωριζεις το ΔΗΜΟΣΙΟ απο το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ,στην Ελλαδα ειμαστε οχι στην Κουβα οπου ολα εκει ειναι δημοσιο Υπάρχει διαφορά, αλλά ο νόμος περιορίζει το κάπνισμα και στους ιδιωτικούς χώρους με εξαίρεση εκείνους όπου οι ιδιοκτήτες τους ορίζουν ως χώρους καπνιστών. 2
slk200gr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι να μην υπαρχει επιλογη του ιδιοκτητη να το κανει στην αδεια καπνιστων η μη καπνιστων ,γιατι οι μη καπνιστες να απαιτουνε να ισχυει σε ολα τα μαγαζια ?ΓΙΑΤΙ? 1 2
mihanikos1 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, slk200gr είπε Συμφωνω απολυτα μαθε ομως να ξεχωριζεις το ΔΗΜΟΣΙΟ απο το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ,στην Ελλαδα ειμαστε οχι στην Κουβα οπου ολα εκει ειναι δημοσιο Ιδιωτικό είναι το σπίτι σου. Δημόσιος είναι κάθε χώρος που συνεβρισκονται πολλοί. Αν θεωρείς το μαγαζί σου ιδιωτικό κλείσε την πόρτα και καντο τεκε ΜΟΝΟΣ σου. Όλοι οι θεριακληδες που δεν σέβονται κανέναν, ούτε αν παραδίπλα κάθεται μια οικογένεια με μικρά παιδιά μπορούν απλά να σκεφτούν ότι είναι πολύ εύκολο να βγουν έξω να κάνουν ένα τσιγάρο παρα να αναπνέουν την μπόχα τους οι υπόλοιποι. 8
nvel Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, stratospr είπε Χωρίς παραπάνω λόγια... Καναδάς, πριν από μήνα περίπου. Σε όσα μαγαζιά πήγα (φαγάδικα, εμπορικά, για ποτό), δεν κάπνιζε κανένας μέσα το όριο καπνίσματος για τα κτήρια που κατασκευάστηκαν και λειτουργούν σύμφωνα με το leed (υπάρχουν και μερικά στην ελλάδα) είναι τα 25 πόδια (7.5μ) από κάθε είσοδο αέρα Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από nvel
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 3 minutes ago, slk200gr said: Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι να μην υπαρχει επιλογη του ιδιοκτητη να το κανει στην αδεια καπνιστων η μη καπνιστων ,γιατι οι μη καπνιστες να απαιτουνε να ισχυει σε ολα τα μαγαζια ?ΓΙΑΤΙ? Για τους εργαζόμενους. 4 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 hours ago, slk200gr said: αντε να δω ποσοι ρουφιανοι υπααρχουν εδω μεσα που ονειρευονται καταγγελιες,μεταξυ μας, παλι με το λιλι στο χερι θα μεινεται Βασικά δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά ...θα σας "τεντώσουμε"! :p Τώρα πλέον και με τη βούλα (του νόμου όχι την περιπτερού)! 6 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις