Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, deesnider είπε Προσωπικά, σαν άνθρωπος και φερόμουν και φέρομαι. Πάνω απ' όλα όμως, σεβόμουν και σέβομαι τους νόμους. Εν προκειμένω λοιπόν, μιλάμε για σημεία στα οποία ο νόμος δεν απαγορεύει το κάπνισμα. Τι να σού πω; Αν δεν σε καλύπτει, πήγαινε να εφαρμόσεις το δικό σου νόμο, σύμφωνα με αυτό που εσύ θεωρείς «συμπεριφορά ανθρώπων». Εγώ, αν και μη καπνιστής πλέον, τόσο τρόμπας ώστε να πάω να γκρινιάζω στην παραλία επειδή μ' ενοχλεί ο καπνός, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να γίνω. Ούτε, φυσικά, δέχομαι να χαρακτηρίζω «πρεζάκια» τους καπνιστές, καλπάζοντας καβάλα στο καλάμι τής δήθεν ανωτερότητας μου. αφου φερονται σα πρεζακια πως να τους χαρακτηρισω δηλαδη?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 48 λεπτά πριν, telis είπε Πραγματικά απίστευτο επιχείρημα. Αντίστοιχο των ελληνικών κουτοπονηρων ΠΑΕ που λένε να μην τιμωρηθεί η ομάδα για τα επεισόδια των καφρων που υποθαλπτει, γιατί μπορεί να είναι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας και να έχει γίνει προβοκάτσια. Γελάνε και στο Άλφα Κενταύρου Δεν ξέρω αν γελάνε και στο Αλφα Κενταύρου, δεν ξέρω καν πού εδρεύει ο Αλφα Κενταύρου... Φυσικα και για τα όποια επεισόδια δεν έχει ευθύνη η όποια ΠΑΕ, ΚΑΕ, κλπ. Πρώτον γιατί από το 2004 υποτίθεται ότι σε όλους τους αθλητικούς χώρους λειτουργεί κλειστό κύκλωμα ασφαλείας Δευτερον γιατί πολυ απλά δεν εχεις εσύ ευθύνη για τις δικές μου πράξεις. Βέβαια ο Ντέμης που πήγε να καθαρίσει το χώρο (να καθαρίσει όχι να το πάει στο άλλο ακρό οπως η Θάτσερ) ήταν ρουφιάνος. Και να γυρίσουμε στο θέμα μας, στο κάπνισμα. Αν εγω είμαι εστιάτορας, και έρθει μια παρέα στο μαγαζί μου, και ανάψουν τσιγάρο, εγώ τι θα πρέπει να κανω; Λογικά με την ακόλουθη σειρά, να αναλάβει η σερβιτόρα με ενα γλυκό χαμόγελο να τους παρακαλέσει να το σβήσουν. Αυτοί επειδή ειναι μαγκες θα της πουν ενα "ασε μας κουκλίτσα μας", αυτή θα φωνάξει τον υπεύθυνο, εκείνος με τη σειρά του θα τους πει να το σβήσουν ή να περάσουν έξω και μετά θα αρχίσει μια ωραία μανούρα με υπτάμενα τραπεζοκαθίσματα. Αυτός θα πληρώσει το πρόστιμο επειδή αυτοί κάπνιζαν στο μαγαζί του, και μια ωραία ανακαίνιση. Ενώ αν το μέτρο εφαρμοστεί με κάποιον αλλο τρόπο, πχ περίπολος, όπου θα γράφει τα μαγαζιά που έχουν σταχτοδοχείο, και όποιον πελάτη πιάνουν επ αυτοφόρω ή με κάμερες του μαγαζιού, ή κατόπιν καταγγελιας, ίσως περνάει λιγο πιο ανώδυνα...
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, skiabox είπε Θέλω το κάπνισμα να μπει και στα εργασιακά/ασφαλιστικό. Θα πέσει πολύ κλάμα τότε από τους καπνιστές. Να μπει και το ιατρικό ιστορικό του καθενός, με κληρονομικές ασθένειες κλπ να δούμε κλάμα γενικώς.
deesnider Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε αφου φερονται σα πρεζακια πως να τους χαρακτηρισω δηλαδη? Όπως γουστάρεις κι αγαπάς και, κυρίως - διότι εκεί μετράει ο καθένας - όπου νομίζεις ό,τι σε παίρνει, όντας έτοιμος να υποστείς και τις συνέπειες που πιθανώς θα υπάρξουν (ξέρεις, συνέπειες από 'κείνες που δεν υπάρχουν όταν φτύνεις τσάμπα προσβολές και χαρακτηρισμούς, ανώνυμα και εκ τού ασφαλούς). Εγώ το θεωρώ απρέπεια, αγένεια και δειλία. Εσύ μπορεί να το θεωρείς μαγκιά. Δικαίωμά σου. 1
tz3s Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Και να γυρίσουμε στο θέμα μας, στο κάπνισμα. Αν εγω είμαι εστιάτορας, και έρθει μια παρέα στο μαγαζί μου, και ανάψουν τσιγάρο, εγώ τι θα πρέπει να κανω; Λογικά με την ακόλουθη σειρά, να αναλάβει η σερβιτόρα με ενα γλυκό χαμόγελο να τους παρακαλέσει να το σβήσουν. Αυτοί επειδή ειναι μαγκες θα της πουν ενα "ασε μας κουκλίτσα μας", αυτή θα φωνάξει τον υπεύθυνο, εκείνος με τη σειρά του θα τους πει να το σβήσουν ή να περάσουν έξω και μετά θα αρχίσει μια ωραία μανούρα με υπτάμενα τραπεζοκαθίσματα. Αυτός θα πληρώσει το πρόστιμο επειδή αυτοί κάπνιζαν στο μαγαζί του, και μια ωραία ανακαίνιση. Ενώ αν το μέτρο εφαρμοστεί με κάποιον αλλο τρόπο, πχ περίπολος, όπου θα γράφει τα μαγαζιά που έχουν σταχτοδοχείο, και όποιον πελάτη πιάνουν επ αυτοφόρω ή με κάμερες του μαγαζιού, ή κατόπιν καταγγελιας, ίσως περνάει λιγο πιο ανώδυνα... Ακου και το αλλο.... Ερχεται μια παρεα και σου λεει εγω δεν πληρωνω χωρις αποδειξη... Ο μαγαζατορας δεν θελει να κοψει αποδειξη σημερα αλλα οι αλλοι θα αναγκαστουν να πληρωσει γιατι...? Γιατι αλλιως ο μαγαζατορας θα τρελαθει, θα φερει το ξαδερφακι του και ολη την φαμιλια και θα τους αρχισουν... Αφηστε ρε παιδια τις χαζες δικαιολογιες τυπου δεν βολευει την επιχειρηση, δεν θα ερχονται, δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο κτλ κτλ.... Ειναι παρανομο να κλεβεις φορολογικα... Ειναι παρανομο να καπνιζεις σε κλειστους χωρους... Δοκιμαστε να πατε σε σωστο εστιατοριο και να αναψετε τσιγαρο... Θα εχετε τις μπαλες να τους την πειτε οταν θα ερθει ο κοστουμαρισμενος σερβιτορος να σας πει οτι απαγορευεται το τσιγαρο μεσα?? Γιατι εγω προσωπικα ΠΟΤΕ δεν το εχω δει αυτο... Αλλα λογικα θεωρειται απο μονοι σας μερικοι οτι δεν εχετε το αναλογο επιπεδο... 2
skiabox Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, SeaLion είπε Να μπει και το ιατρικό ιστορικό του καθενός, με κληρονομικές ασθένειες κλπ να δούμε κλάμα γενικώς. Το τσιγάρο επιταχύνει όλες τις προδιαθέσεις κατά 200%. Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια δηλαδή.
Γιαούρτι Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 για μένα πάντως το καλύτερο θα ήταν να ανέβει η φορολογία στα τσιγάρα. Εντάξει ξέρω ότι υπάρχουν και πλάγιες λύσεις αλλά θεωρώ είναι η καλύτερη λύση. ας μειώσουν λίγο το φόρο στα καύσιμα και ας ανεβάσουν στα τσιγάρα όπως και με τα αυτοκίνητα που με την αύξηση της βενζίνης, τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια, έχουν κατατεθεί τόσες πινακίδες. το ίδιο θα γίνει και με τα τσιγάρα. Ας πάει 7-10€ το πακέτο. εντάξει ηλίθιοι υπάρχουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν. Αλλά πόσοι και για πόσο; Επιπλέον οι μικρότεροι σε ηλικία θα δυσκολευτούν να κάνουν την αρχή Θεωρώ ότι αυτό είναι μια αρχή και μετά βλέπουμε. 5
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, tz3s είπε Ακου και το αλλο.... Ερχεται μια παρεα και σου λεει εγω δεν πληρωνω χωρις αποδειξη... Ο μαγαζατορας δεν θελει να κοψει αποδειξη σημερα αλλα οι αλλοι θα αναγκαστουν να πληρωσει γιατι...? Γιατι αλλιως ο μαγαζατορας θα τρελαθει, θα φερει το ξαδερφακι του και ολη την φαμιλια και θα τους αρχισουν... Αφηστε ρε παιδια τις χαζες δικαιολογιες τυπου δεν βολευει την επιχειρηση, δεν θα ερχονται, δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο κτλ κτλ.... Ειναι παρανομο να κλεβεις φορολογικα... Ειναι παρανομο να καπνιζεις σε κλειστους χωρους... Δοκιμαστε να πατε σε σωστο εστιατοριο και να αναψετε τσιγαρο... Θα εχετε τις μπαλες να τους την πειτε οταν θα ερθει ο κοστουμαρισμενος σερβιτορος να σας πει οτι απαγορευεται το τσιγαρο μεσα?? Γιατι εγω προσωπικα ΠΟΤΕ δεν το εχω δει αυτο... Αλλα λογικα θεωρειται απο μονοι σας μερικοι οτι δεν εχετε το αναλογο επιπεδο... Φιλε μου δεν ειμαι καπνιστής, ούτε εστιάτορας. Ειμαι απο τους λίγους που θα κανουν τον τραμπουκο στον ψευτόμαγκα, από αυτόν που οδηγάει στο πεζοδρόμιο, αυτόν που παρκάρει στη μπαρα αναπήρων και αυτόν που καπνίζει στη μάπα μου και δεν θα κράζει απλά και θα συνεχίζει Δε σχολιάζω το μέτρο, αντικαπνιστής - τραμπουκος στο μαλακα που δεν καταλαβαινει ειμαι. Αλλα δεν περιμενω και να γινει κατι και δεν ξερω σε ποιον θα πρέπει να ζητήσω τα ρεστα οταν ο μαγαζατορας θα μου πει "δεν μπορω να κανω κατι"
Ntinaras Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Γιαούρτι είπε για μένα πάντως το καλύτερο θα ήταν να ανέβει η φορολογία στα τσιγάρα. Εντάξει ξέρω ότι υπάρχουν και πλάγιες λύσεις αλλά θεωρώ είναι η καλύτερη λύση. ας μειώσουν λίγο το φόρο στα καύσιμα και ας ανεβάσουν στα τσιγάρα όπως και με τα αυτοκίνητα που με την αύξηση της βενζίνης, τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια, έχουν κατατεθεί τόσες πινακίδες. το ίδιο θα γίνει και με τα τσιγάρα. Ας πάει 7-10€ το πακέτο. εντάξει ηλίθιοι υπάρχουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν. Αλλά πόσοι και για πόσο; Επιπλέον οι μικρότεροι σε ηλικία θα δυσκολευτούν να κάνουν την αρχή Θεωρώ ότι αυτό είναι μια αρχή και μετά βλέπουμε. Η θα μπορουσαν να βαζουν ενα μικρο δυναμιτακι σε ενα στα 5 τσιγαρα... Εκει που το αναβεις να κανει μπαμ και να σου κανει τη μουρη σαν το will e coyote
notist Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Γιαούρτι είπε για μένα πάντως το καλύτερο θα ήταν να ανέβει η φορολογία στα τσιγάρα. Εντάξει ξέρω ότι υπάρχουν και πλάγιες λύσεις αλλά θεωρώ είναι η καλύτερη λύση. ας μειώσουν λίγο το φόρο στα καύσιμα και ας ανεβάσουν στα τσιγάρα όπως και με τα αυτοκίνητα που με την αύξηση της βενζίνης, τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια, έχουν κατατεθεί τόσες πινακίδες. το ίδιο θα γίνει και με τα τσιγάρα. Ας πάει 7-10€ το πακέτο. εντάξει ηλίθιοι υπάρχουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν. Αλλά πόσοι και για πόσο; Επιπλέον οι μικρότεροι σε ηλικία θα δυσκολευτούν να κάνουν την αρχή Θεωρώ ότι αυτό είναι μια αρχή και μετά βλέπουμε. Σωστός. Ήδη το έχουν κόψει αρκετοί στα 5€ περίπου. Στα 10€ ακόμα περισσότεροι ειδικά οι μικροί.
AristidisZ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 15 λεπτά πριν, SeaLion είπε Να μπει και το ιατρικό ιστορικό του καθενός, με κληρονομικές ασθένειες κλπ να δούμε κλάμα γενικώς. Εγώ θέλω να δω ανθρώπους να διαρρηγνυουν τα ιμάτια τους όταν τους τον φοράνε στα ασφαλιστικά /εργασιακά, αλλά είπαμε, όλα καλά είναι, γραμμή καταγγελίας για τα POS και τα τσιγάρα να υπάρχει, κι ας δουλεύουμε 60 ώρες τη βδομάδα για δυο πιάτα φασουλαδα λαδερή (που έλεγε και ο Πουλικας)
k_w_t Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Βαλτε την φαντασια και φιαξτε την εικονα. Κοπελιτσα 20χρ σε καφετερια φτιαχνει και σερβιρει μονη της. Μπαινει παρεα 4 ασβερκοι απο χωρα της πρωην ΕΣΣΔ και φορμα που γραφει στο πατζακι MAI-TAI Golden Dragon Ασπροπυργου. Αναβουν τσιγαρο !!! Τι θα κανει ? Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από k_w_t
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, k_w_t είπε Βαλτε την φαντασια και φιαξτε την εικονα. Κοπελιτσα 20χρ σε καφετερια φτιαχνει και σερβιρει μονη της. Μπαινει παρεα 4 ασβερκοι απο χωρα της πρωην ΕΣΣΔ και φορμα που γραφει στο πατζακι MAI-TAI Golden Dragon Απροπυργου. Αναβουν τσιγαρο !!! Τι θα κανει ? Η πολυ πιο απλά...όλοι οι οπαδοι εχουν και ενα καφε, ενα μπαρακι, για να μαζεούνται οι υπολοιποι... Αλλα εκτός απο οπαδούς μαζεύεται και απλός κοσμος... Παει λοιπον ο Χ για καφε, που δεν καπνιζει κανει μια καταγγελια για το τσιγαρο, και τρωει ενα χερακι ξυλο στην καλυτερη η μερικες μαχαιριες...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 7 minutes ago, notist said: Σωστός. Ήδη το έχουν κόψει αρκετοί στα 5€ περίπου. Στα 10€ ακόμα περισσότεροι ειδικά οι μικροί. Αρκεί βέβαια ο έλεγχος στα λαθραία να ανέβει κατακόρυφα...
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 21 λεπτά πριν, deesnider είπε Όπως γουστάρεις κι αγαπάς και, κυρίως - διότι εκεί μετράει ο καθένας - όπου νομίζεις ό,τι σε παίρνει, όντας έτοιμος να υποστείς και τις συνέπειες που πιθανώς θα υπάρξουν (ξέρεις, συνέπειες από 'κείνες που δεν υπάρχουν όταν φτύνεις τσάμπα προσβολές και χαρακτηρισμούς, ανώνυμα και εκ τού ασφαλούς). Εγώ το θεωρώ απρέπεια, αγένεια και δειλία. Εσύ μπορεί να το θεωρείς μαγκιά. Δικαίωμά σου. ενα πραμα σα να καπνιζεις κοντα σε αλλους δηλαδη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις