Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβαζω πολλα σχολια και ειλικρινα πιστευω οτι καποιοι εχουν πλεον καπνο αντι για εγκεφαλο μεσα στο κεφαλι τους. Τετοια επιχειρηματα ουτε παιδακι 5 χρονων. Αλλα οταν εισαι εξαρτημενος απο κατι αυτο συμβαινει :)

• Like 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Ήμουν βαρύς καπνιστής,το έχω κομμένο 8 χρόνια και δεν κοιτάω πίσω. Κάντε μια απόφαση,τρόποι υπάρχουν και κοφτε το. Έμενα με έσωσε το nicorette inhaler και το σταμάτησα σχετικά εύκολα.Δεν το αντέχω πλέον σε κλειστό χώρο με τπτ και ακόμη  έξω δλδ δεν κάθομαι δίπλα σε καπνιστές . Κατόπιν εορτής κατάλαβα πόσο ενοχλητικό είναι το τσιγάρο στους μη καπνίζοντες.Τους θεωρούσα "περίεργους" που δυσανασχετούσαν, αλλά εγώ ήμουν ο μακάκας της υπόθεσης...

μπράβο σου φίλε, αφενός που το έκοψες, αφετέρου, θέλει cojones grandes για να τα παραδεχτείς αυτά. Σου βγάζω το καπέλο :)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, divo είπε

Μια και μιλας για λογικη βρες μου και σε αυτο.

ο παπους μου πεθανε στα 97 καπνιζε σα φουγαρο τα παλια κασετίνα ασσος και μαλιστα αφιλτρα. Ο πατέρας μου ουτε κάπνιζε ουτε έπινε, ουτε ειχε καμια περίεργη ζωη με ξενύχτια και πεθανε στα 63. Αν εσυ πιστεύεις οτι μη καπνιστης θα φτασεις τα 90 μαλλον σε γελασανε, αν ζεις σε καποια απο τις μεγαλουπόλεις.

Αλλα για πες μου εσυ μια και σεβεσε τον ευατο σου φανταζομε οτι εισαι της υγιεινης διατρογης χωρις κρεας ή αντε με λιγο κρεατακι που το θρεφεις μονος σου γιατι ολα τα υπολοιπα ακουμε κατα καιρους τι γινεται, για αναψυκτικα και καφεδες ουτε συζήτηση,  καποια λιγα χορταρικά κατ εμε και αυτα απο τον κηπο σου για να μην εχουν λιπάσματα, για μπανανες δε το συζητάμε κιτρινιζουν με άζωτο οπως ξερουμε κλπ. κλπ. 

Κανεις ολα αυτα εσυ που σεβεσε τον εαυτο σου; 

Δεν λεω οτι ειναι καλο ή κακο το τσιγαρο. Απλα ειναι τροπος ζωης ή αν θελετε συνηθεια. και για τις συνηθειες του καθενος ή για τον τροπο ζωης του καλο θα ειναι να μην τον κρίνουμε, αλλα να κοιταμε την καμπουρα μας ο καθενας..

Μπερδεύετε πολλά πράγματα στο μυαλό σας αρκετοί. Αρχικά δεν μίλησα για θνησιμότητα εξαιτίας του τσιγάρου γιατί προφανώς όπως είπες κι εσύ ακόμα και ένας υγιής άνθρωπος μπορεί να πεθάνει πιο νωρίς από κάποιον που καπνίζει. Αλλά όταν κάποιος καπνίζει ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ(αυτό είναι λογική). Αυτό με τις πόλεις και τον τρόπο που ζούμε είναι φθηνή δικαιολογία σε σχέση με το τσιγάρο γιατί  καπνίζοντας ΒΑΖΩ ΑΜΕΣΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ τόσες χιλιάδες ουσίες μέσα μου και συγκεκριμένα τον καρκίνο. Σέβομαι τον εαυτό μου και την υγεία μου σημαίνει να προσπαθώ να βρω τον "καλύτερο" τρόπο για το σώμα μου, χωρίς να του βάζω εμπόδια και ναι φίλε μου ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ με ότι μέσα έχω. Ξέρω ότι ζούμε σε εποχή που όλα είναι μεταλλαγμένα αλλά η λογική του 5χρονου ότι "δε γαμιέται αφού τρώμε όλα τα μεταλλαγμένα και να καπνίσουμε σιγά το πράγμα" το θεωρώ τελείως μα τελείως δικαιολογία.

Όσον αφορά το άτομό μου θεωρώ ότι προσπαθώ πολύ για τη διατροφή μου (ναι ζωική πρωτείνη τη χρειαζόμαστε όλοι) και τη γυμναστική μου και κοιτάω την καμπούρα μου περισσότερο από τον καθένα, γι αυτό άλλωστε και προσέχω τον τρόπο που ζω για να είναι ίσια η καμπούρα μου ;)  

Το να καπνίσει κάποιος και να αράξει πέτσα στην πολυθρόνα του είναι το πιο εύκολο, το να βράσει λίγο μπρόκολο να το πάρει σε τάπερ στη δουλειά του πίστεψε με είναι πιο δύσκολο και δυστυχώς το "χλευάζουν" οι περισσότεροι με τέτοιου τύπου λογική (τσιγάρου). Δεν κρίνω κάποιον συγκεκριμένα, κρίνω γενικά μια συνήθεια, έναν τρόπο ζωής. Δεν κάθομαι να δω αν είναι σωστό ή λάθος αλλά σίγουρα δεν σέβομαι την υγεία μου καπνίζοντας. Από κει και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Επεξ/σία από teotsigourakos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Για αυτό λέω θέμα πολιτικής βούλησης η οποία θα στέλνει κατάλληλα άτομα.

Μιλαμε για την Ελλαδα....

Ενα πραγμα θα σου θυμησω. Βαση νομου απαγορευεται να υπαρχουν ζωα(σκυλια,γατια) σε καταστημα υγειονομικο ενδιαφεροντως.

Περσι στο Ναμος στην Μυκονο ειχαν βαλει μεσα Καμήλες !!!! 

Με τα καναλια εκει να το δειχνουν!!

Ειδες κανενα προστιμο ?

Οτι κανει ελεγχους το ΣΔΟΕ στα νησια κανει Μαϊο και αρχες Ιουνιου . Αντε τους κλεινει κανενα 48ωρο στις 3 Ιουνη (στα π@π@ρια τους)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά θεωρώ την τωρινή κυβέρνηση εντελώς ανίκανη και διεφθαρμένη (και την προηγούμενη εξίσου ανίκανη αν και λιγότερο διεφθαρμένη).  Παρόλα αυτά -ή μάλλον ακριβώς επειδή τους θεωρώ εντελώς ανίκανους για οποιοδήποτε σημαντικότερο επίτευγμα-, αν στο τέλος της τετραετίας έχουν πετύχει την ΠΛΗΡΗ εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου (χωρίς αηδίες με ποσοστά τραπεζιών για καπνιστές και χωρίς κανενός είδους εξαίρεση), δηλώνω ότι στις επόμενες εκλογές θα τους ψηφίσω.  Πρόκειται για έναν θεωρητικά εύκολο στόχο που έχει την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, εφαρμόζεται απαρέγκλιτα στην τεράστια πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών και η πλήρης εφαρμογή του δεν κοστίζει τίποτα (ίσως και να φέρει και έσοδα αν επιβάλλονται πρόστιμα).

Βέβαια τους θεωρώ τόσο ανίκανους που ούτε καν αυτό δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν.

Επεξ/σία από mic2mic
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, k_w_t said:

Μιλαμε για την Ελλαδα....

Ενα πραγμα θα σου θυμησω. Βαση νομου απαγορευεται να υπαρχουν ζωα(σκυλια,γατια) σε καταστημα υγειονομικο ενδιαφεροντως.

Περσι στο Ναμος στην Μυκονο ειχαν βαλει μεσα Καμήλες !!!! 

Με τα καναλια εκει να το δειχνουν!!

Ειδες κανενα προστιμο ?

Οτι κανει ελεγχους το ΣΔΟΕ στα νησια κανει Μαϊο και αρχες Ιουνιου . Αντε τους κλεινει κανενα 48ωρο στις 3 Ιουνη (στα π@π@ρια τους)

Με αυτή τη λογικη αν μιλάμε για Ελλάδα τότε τσάμπα γράφεις στο topic γιατί ξέρεις ότι δεν θα εφαρμοστεί, οπότε ποιος ο λόγος να "κουραζομαστε"?

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περί εφαρμογής του νόμου, όσον αφορά εστίαση, διασκέδαση κτλ. Το μόνο που μπορεί να δουλέψει είναι η μέθοδος του σοβαρού ελέγχου και προστίμου, στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Και αυτό είναι ζήτημα κρατικής βούλησης και μόνο. Ο επιχειρηματίας θα προσαρμοστεί αμέσως για να ευθυγραμμιστεί με το οικονομικό του συμφέρον. Και ο καταναλωτής θα προσαρμοστεί καθώς ο ιδιοκτήτης θα προφυλάσσει συνεχώς το έννομο του συμφέρον. Η επανάληψη των ελέγχων θα διασφαλίσει την προσαρμογή αυτή, όσο και δύσκολη να είναι τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για μέρος των καταναλωτών.

Το να λέμε "εδώ είναι Ελλαδιστάν. αυτά τα πράγματα δεν θα γίνουν ποτέ" είναι λάθος. Μιλάμε απλά για ζήτημα κρατικής βούλησης. Και αν τόσα πράγματα είναι λάθος, νομίζω πως το να ξεκινούσαμε από αυτό δεν θα μας πείραζε. Η κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τον νόμο σε αυτό το θέμα θα κερδίσει πολλές ψήφους.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ενα τοσο απλό και προφανές ζήτημα έφτασε τις 40+ σελίδες. Διάβασα λίγες με προσπάθεια επιχειρημάτων , με λιγο τρολαρισμα, με τους καπνιστές να προσπαθούν να δικαιολογηθούν και άλλους να τους κράζουν.

Ρε παιδιά στο συγκεκριμένο ζήτημα τα πραγματα ειναι 1+1 κάνουν δυο. Εφόσον το τσιγάρο βλάπτει και αυτούς που δεν καπνιζουν, δεν μπορείς να καπνίζεις δίπλα/κοντά, σε κανέναν. Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, δεν υπάρχει σουξου μουξου. 

Κλεισου μέσα στο σπίτι σου και κάνε το ντουμάνι. 

ΜΑΚΑΡΙ να εφαρμοστεί, μακάρι να κόψουν κωλους, να κλείσουν επιχειρήσεις που δε συμμορφώνονται και να πληρώσουν όσοι το παίζουν υπεράνω. 

• Thanks 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dante80 είπε

Περί εφαρμογής του νόμου, όσον αφορά εστίαση, διασκέδαση κτλ. Το μόνο που μπορεί να δουλέψει είναι η μέθοδος του σοβαρού ελέγχου και προστίμου, στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Και αυτό είναι ζήτημα κρατικής βούλησης και μόνο. Ο επιχειρηματίας θα προσαρμοστεί αμέσως για να ευθυγραμμιστεί με το οικονομικό του συμφέρον. Και ο καταναλωτής θα προσαρμοστεί καθώς ο ιδιοκτήτης θα προφυλάσσει συνεχώς το έννομο του συμφέρον. Η επανάληψη των ελέγχων θα διασφαλίσει την προσαρμογή αυτή, όσο και δύσκολη να είναι τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για μέρος των καταναλωτών.

Άμα τα αναλάβει τα πρόστιμα η ΑΑΔΕ θα δεις πως θα λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει... 

• Like 1
Δημοσ.

Καταργείται ο ΣΔΟΕ με τους καινούργιους και εσείς λέτε για ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ο ήλιος από που βγαίνει? https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.tanea.gr/2019/07/18/economy/economy-greece/katargeitai-to-sdoe-meta-apo-24-xronia/amp/&ved=2ahUKEwjyidvf8c_jAhVBNOwKHYf5A4UQFjAAegQIBRAB&usg=AOvVaw1KeY4wrdeyV_KUPbEitTWQ&ampcf=1

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, divo είπε

εσυ οταν πηρες διπλωμα ηξερες οτι δεν θα επιρεασεις κανεναν; δε θα τρακαριζες ποτε; δε θα εσπαγες τα νευρα καμιανου που ηθελε να παει στη δουλεια του και εσυ πας σαν κοτα αριστερα ή πιανεις τη λεα ή περνας με βαθη κοκκκινο; Γιατι εμενα να μου χαλασεις τη ηρεμια μου και το προγραμμα μου με ενα τρακαρισμα ή ενα γρατζουνισμα; και δεν μηλαω προσοπικα αλλα γενικα.

Ειμαι της αποψης οτι δεν μπορεις να πεις στον αλλον φυγε γτ καπνιζεις οπως δεν μπορεις να πεις στον αλλον φυγε γτ βρωμας σκορδιλα κατακαλοκαιρο, και εχει περασει η βρωμα 3 μαγαζια πιο περα. Εχω παει σε μαγαζια με αριστους εξαερισμους οπως και σε αεροδρομια και εχω παει και σε μαγαζια κολοχανια που βρωμαει η ιδρωτίλα του απεναντι. Οποτε οπως καταλαβαινεις ολοι μπορουν να συνηπαρχουν αρκει να υπαρχουν οι προδιαγραφες.

Δεν απαγορεψα ποτε σε κανενα να κατσει διπλα μου αν και καπνιστης  και να αναψει το πουρο του που εμεν με ενοχλει. Δικαιομα του ειναι απο τη στιγμη που το αγορασε να το καπνισει. 

και μην το παμε σαν τη δηθεν οικολογια με τα πλαστικα γτ ακομα κι εκει αν ηταν οικολογοι ολοι αυτοι με τους παχιους νομους θα τα απαγορευαν και δεν θα τα πουλαγαν απλα πιο ακριβά....

αρα μ λες 

1. οτι ενα ατυχημα αντιστοιχει με μια πραξη που γινεται συνειδητά

2. επειδη εσενα δε σε πειραζει να σε "ποτιζουν" να κατσουμε και μεις?

μηπως τρολλαρεις?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Mixail-1 είπε

εαν τοσο πολυ ενδιαφερονται για το καλο μας ας τα απαγορευσουν να το παρουμε αποφαση μια και καλη.

Αυτό θέλουν να κάνουν αν δεν το κατάλαβες… τα απαγορεύουν σε δημόσιους χώρους…

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.
20 ώρες πριν, adi32 είπε

Οι νόμοι είναι νόμοι για να τηρούνται από όλους. Σε οποίους δεν αρέσουν μπορούν να πληρώνουν τα πρόστιμα ή να πάνε σε μέρος που δεν ισχύουν. 

Στην ίδια φιλοσοφία ήθελα να πω το εξής...

από τη στιγμή που ο άνθρωπος ως ον βγήκε από τις σπηλιές και μαζεύτηκε σε κοινωνίες (για την προστασία και την επιβίωσή του), διαπίστωσε πως απαιτούνται κανόνες για να συμβιώσει αρμονικά. Από τους σαμάνους και τους μαγίστρους περάσαμε στους νόμους.

Όποιος θέλει να είναι μέλος ενός κοινωνικού συνόλου λοιπόν, οφείλει να τηρεί τους εν λόγω νόμους που προάγουν την τάξη και την κανονικότητα. 

Στο θέμα μας, έχουμε έναν νόμο, ο οποίος, καλώς ή κακώς, προβλέπει κάποια πράγματα - αδιαπραγμάτευτα.

Τουτέστιν, όσο ισχύει ο εν λόγω νόμος, σε όποιον δεν του αρέσουν οι περιορισμοί που επιβάλλει, έχει το ελεύθερο να γυρίσει πίσω στις σπηλιές, ή να πάει σε κανένα βουνό και ας καπνίσει εκεί και ολόκληρα λιβάδια.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Mixail-1 είπε

σε δημοσιους χωρους το κρατος ειναι ο υπευθυνος και ας επιβαλει οτι θελει

Προφανώς και δεν έχεις αντιληφτεί ότι και ένα μπαράκι είναι δημόσιος χώρος…

Δεν ήρθε το κακό και αδηφάγο Κράτος να σου επιβάλει τι θα κάνεις στον ιδιωτικό σου χώρο… δηλαδή σπίτι σου…

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, bromiaris said:

Αυτό θέλουν να κάνουν αν δεν το κατάλαβες… τα απαγορεύουν σε δημόσιους χώρους…

Προς το παρόν μόνο στους κλειστούς...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...