Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, nicksoti said:

Το νομιμοποιούν πράγματι θα έπρεπε να έχει εισαγωγικά, το διορθώνω, προφανώς και από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνεις τι εννοώ. Εκτός κι αν  διάβασες όλο το post και κατάλαβες αυτό.. 

Σκέψου, αυτοκίνητο πιάνει 180+ km/h αλλά είναι παράνομο πάνω από 130. Μας νομιμοποιούν με το να αφήνουν να πουλάνε αυτοκίνητα που μπορεί να τρέχουν τόσο παραπάνω από το όριο?

Μαχαίρια κουζίνας, δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις έξω με αυτά κρατόντας τα στο χέρι. Ούτε καν στο αμάξι δεν μπορείς να τα έχεις χύμα και θα σε τρέχουν αν τα βρουν/δουν αστυνομικοί.

Οτιδήποτε κάνει φασαρία, στις ώρες κοινής ησυχίας δεν μπορείς να τα χρησιμοποιείς.

Οινοπνευματώδη, πάνω από Χ όριο δεν προβλέπεται να οδηγείς.

Και πόσα άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή τα οποία είναι νόμιμα αλλά προβλέπονται περιορισμοί. Στο κάπνισμα ο περιορισμός είναι εντός κλειστών δημόσιων χώρων.

Απλά ο καθένας έχει αυτό που τον πειράζει περισσότερο και χρησιμοποιεί αυτή τη λογική για να δικαιολογήσει κάτι.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Thanks 1
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεχνάς μια σημαντική παράμετρο.

Ο μέσος καπνιστής είναι άρρωστος. Είναι εθισμένος. Και ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Δεν καπνίζει με βάση λογική επιλογή.

Κανένα από τα παραδείγματα που αναφέρεις δεν υπάγονται στην ίδια κατηγορία.

Αλλά και να υπάγονται, πάλι μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα.

Αν σε προσπεράσει αυτοκίνητο με 160, δίχως να σου προκαλέσει κάποιο ατύχημα, το τραβάς φωτό και τον καταγγέλλεις στο αστυνομικό τμήμα; Αν το κάνεις αυτό, μαζί σου. 

Αν κάποιος κάνει φασαρία από πάνω σου σε ώρα κοινής ησυχίας καλείς την αστυνομία δίχως πριν να του εκφράσεις την δυσαρέσκειά σου; Αν το κάνεις αυτό, μαζί σου.

Γιατί εδώ μέσα διάβασα απόψεις που αγγίζουν τα όρια της ρουφιανιάς. Με τον νόμο συμφωνώ. Τον τηρώ ήδη, πριν καν ψηφιστεί! Οπότε τίποτα δεν έχω να δικαιολογήσω όπως λες.  Με τους σταυροφόρους δήθεν νομιμόφρονες που πανηγυρίζουν έχω θέμα.

Επεξ/σία από nicksoti
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, nicksoti said:

Ξεχνάς μια σημαντική παράμετρο.

Ο μέσος καπνιστής είναι άρρωστος. Είναι εθισμένος. Και ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Δεν καπνίζει με βάση λογική επιλογή.

Την οποία "ξέχασαν" όλες οι χώρες με περιορισμό, ο οποίος δεν έχει ακυρωθεί σε δικαστήριο.

Κατά τα άλλα αν απαγορευτεί το κάπνισμα γενικότερα και σταματήσουν να πουλάνε τσιγάρα, τι διαφορά θα έχει στον εθισμένο που λες? Εκεί θα αναγκαστεί να τα κόψει επειδή δεν θα τα βρίσκει εύκολα ενώ τώρα αυτό που τον κρατάει πίσω είναι ότι τα βρίσκει παντού?

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.

Εδώ δεν μπορούν να βγουν για 5 λεπτά έξω να φουμαρουν και προτείνουν από μόνοι τους να απαγορεύσουν την πώληση τους!!! Τι άλλο θα ακούσουμε! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα αντιστρέψω το ερώτημά σου και θα σε ρωτήσω, γιατί νομίζεις ότι ο καπνιστής καπνίζει;  Να το πούμε ότι το κάνει για απόλαυση; Να το πούμε. 

Επίσης, το κράτος και ο έμπορος γιατί τα πουλά. Προς ποιά χρήση; Το αυτοκίνητο σε μεταφέρει από το Α στο Β, το μαχαίρι κόβει ψωμί.

Αλλά σου επαναλαμβάνω, εγώ είμαι υπέρ του περιορισμού. Μάλιστα, τον αυτο-εφαρμόζω ακόμα και σε ανοικτούς χώρους. Άλλο στυλίτευσα.

7 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Εδώ δεν μπορούν να βγουν για 5 λεπτά έξω να φουμαρουν και προτείνουν από μόνοι τους να απαγορεύσουν την πώληση τους!!! Τι άλλο θα ακούσουμε! 

Και μόνο που παίρνεις την άποψή μου, την γενικοποιείς - με στρέβλωση -  για να χαρακτηρίσεις ομάδα ανθρώπων με επιβεβαιώνεις 100%. 

Τι καπνό φουμάρεις άραγε; Εγώ καρέλια.

Επεξ/σία από nicksoti
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, nicksoti said:

Θα αντιστρέψω το ερώτημά σου και θα σε ρωτήσω, γιατί νομίζεις ότι ο καπνιστής καπνίζει;  Να το πούμε ότι το κάνει για απόλαυση; Να το πούμε. 

Επίσης, το κράτος και ο έμπορος γιατί τα πουλά. Προς ποιά χρήση; Το αυτοκίνητο σε μεταφέρει από το Α στο Β, το μαχαίρι κόβει ψωμί.

Κάποιοι για απόλαυση, κάποιοι από συνήθεια, κάποιοι λόγω εθισμού. 

Το κράτος πλέον το πουλάει για χρήση σε ιδιωτικούς χώρους και δημόσιους ανοιχτούς.

Τώρα η σειρά σου να απαντήσεις σε αυτά που ρώτησα πιο πάνω. 😛

7 minutes ago, nicksoti said:

Και μόνο που παίρνεις την άποψή μου, την γενικοποιείς - με στρέβλωση -  για να χαρακτηρίσεις ομάδα ανθρώπων με επιβεβαιώνεις 100%. 

Τυπικά πάντως, δεν υπάρχει χαρακτηρισμός στο post του. 😛

Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Αλλά σου επαναλαμβάνω, εγώ είμαι υπέρ του περιορισμού. Μάλιστα, τον αυτο-εφαρμόζω ακόμα και σε ανοικτούς χώρους. Άλλο στυλίτευσα.

Έχεις μπερδέψει τις συζητήσεις. Εδώ δεν συζητάμε για το δικαίωμα που έχει ο οποιοσδήποτε στο κάπνισμα, αλλά για το αν θα επιτρέπουμε ή όχι να βλάπτει τους γύρω του. Αν σου αρέσει να καπνίζεις κάτσε σπίτι σου και κάπνισε 18 πακέτα. Με γεια σου με χαρά σου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Κάποιοι για απόλαυση, κάποιοι από συνήθεια, κάποιοι λόγω εθισμού. 

Το κράτος πλέον το πουλάει για χρήση σε ιδιωτικούς χώρους και δημόσιους ανοιχτούς.

Τώρα η σειρά σου να απαντήσεις σε αυτά που ρώτησα πιο πάνω. 😛

Φυσικά, δεν ήθελα να αποφύγω κάτι. Απλά θεώρησα "προβοκατόρικο" το ερώτημά σου, γι αυτό και σε ρώτησα αν αύριο το κράτος το πουλά για χρήση παντού εσύ αν θα είσαι σύμφωνος😊 Το σημείο που στυλίτευσα είναι οι απόλυτες απόψεις κάποιον περί νομιμότητας και καταγγελιών. Άντε λοιπόν να απαντήσω.

Το επιχείρημα για το τι γίνεται στα άλλα κράτη το προσπερνώ, να πιάσουμε και την κλιματική αλλαγή και τον Trump στην κουβέντα; Την πώληση όπλων στην Αμερική και του χασίς στην Ολλανδία; Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι υπάρχει και ψυχολογική και σωματική εξάρτηση για τους χρόνιους καπνιστές.  Αν το τι έχει ακυρωθεί ή όχι σε δικαστήριο το θεωρείς εκ των βασικών σου επιχειρημάτων εδώ, σηκώνω τα χέρια.

Για την απαγόρευση και τον... εθισμένο, υπερέβαλα για να τονίσω κάτι. "Αφού είστε τόσο ευαίσθητοι πια με την υγεία μας, γιατί τη δική μας υγεία δείχνουν οι φωτό στα πακέτα, ε μην το πουλάτε το ρημάδι." Το κράτος βάζει περιορισμούς στην χρήση προιόντος που φορολογεί με 83% (ξεχνάμε τη φορολόγηση του πελάτη, αν την βάλεις και αυτή είναι 100%) με βασικό επιχείρημα για αυτό ότι είναι βλαβερό για την υγεία. Εγώ αυτό το επιχείρημα δεν μπορώ να το δεχτώ, ξεπερνά τη λογική μου.

Φυσικά η απαγόρευση αρχικά θα έφερνε έξαρση στο λαθρεμπόριο. Ωστόσο, αν αυτό γινόταν σταδιακά μαζί με κάποια προγράμματα απεξάρτησης, ίσως ήταν μια λύση κατά την γνώμη μου. 

Λύση βέβαια ως τελευταία. Γιατί αν δεν μπορούμε να δεχθούμε το αυτονόητο για την κοινή λογική, ότι δηλαδή θα μπορούσαν να υπάρχουν συγκεκριμένα μαγαζιά - καφέ αποκλειστικά για καπνιστές. Με όλες τις υποδομές, ξεκάθαρα, και φυσικά δίχως αστείο νοητό διαχωρισμό χώρων που να απευθύνεται σε... νοήμων καπνό.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι στην μή σωστή εφαρμογή του όποιου νόμου, καλού-κακού. Πέραν φυσικά από την έλειψη παιδείας, τρόπων, αλλά και κοινωνικής συνείδησης. Οπότε βάζουμε μια καθολική απαγόρευση και τελειώνει. Και χειροκροτούν κάποιοι.

Να τους δω την επόμενη φορά σε διαφωνία, σε ημίκλειστο με νάυλον ημιπαράνομο παράπηγμα καλοκαιρινού θέρετρου σε καταπατημένη παραλία, να καλούν αστυνομία για καπνιστή 5 τραπέζια μακριά. Σουρεάλ εντελώς.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Επιτέλους. Θα πέσει τηλεφώνημα σύννεφο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, elorant είπε

Έχεις μπερδέψει τις συζητήσεις. Εδώ δεν συζητάμε για το δικαίωμα που έχει ο οποιοσδήποτε στο κάπνισμα, αλλά για το αν θα επιτρέπουμε ή όχι να βλάπτει τους γύρω του. Αν σου αρέσει να καπνίζεις κάτσε σπίτι σου και κάπνισε 18 πακέτα. Με γεια σου με χαρά σου.

Ένας ένας ξεπετάγεστε. Χαρακτηριστικότατοι με χαρακτηριστικότατη συμπεριφορά. Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνουν κάποιοι καλύτερα σε ποιούς αναφερόμουν.

Το τι συζητάμε και τι όχι άσε να το ορίσουν άλλοι.

Το αν μου αρέσει να καπνίζω και το που θα κάτσω δεν θα μου το ορισεις εσύ. Δεν απαγορεύεται παντού. Υπάρχουν και οι ανοικτοί χώροι είτε σου αρέσει έιτε δεν σου αρέσει. Ακόμα και σε ανοικτό όμως, όπως έγραψα παραπάνω, θα δεχθώ την ενόχλησή σου αν μου την επισημάνεις. Τις... διαταγές σου όμως όχι. 

Επεξ/σία από nicksoti
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, elorant είπε

Όχι φίλε! θα έρθω εκεί που πίνεις-τρως την μπύρα-καφέ-φαγητό σου με την γυναίκα σου και το παιδί σου και θα τα ανάψω εκεί! γιατί δεν μπορώ να βγω έξω για 5 λεπτά και αν έχεις τα κότσια πες μου τίποτα και θα δεις τι έχει να γίνει. 

• Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, nicksoti said:

Το επιχείρημα για το τι γίνεται στα άλλα κράτη το προσπερνώ, να πιάσουμε και την κλιματική αλλαγή και τον Trump στην κουβέντα; Την πώληση όπλων στην Αμερική και του χασίς στην Ολλανδία; Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι υπάρχει και ψυχολογική και σωματική εξάρτηση για τους χρόνιους καπνιστές.  Αν το τι έχει ακυρωθεί ή όχι σε δικαστήριο το θεωρείς εκ των βασικών σου επιχειρημάτων εδώ, σηκώνω τα χέρια.

Γιατί το προσπερνάς όταν σχεδόν όλα τα ανεπτυγμένα κράτη οδεύουν προς μια κατεύθυνση σε αυτό το θέμα? 

Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει εξάρτηση, απλά ότι δεν της δίνουν σημασία στην απαγόρευση/περιορισμό οι νόμοι...

Γιατί σηκώνεις ψηλά τα χέρια? Επειδή δεν έχουν βγει αντισυνταγματικοί οι νόμοι? Δεν μιλάω μόνο για τα εγχώρια...

12 minutes ago, thanasisxask said:

Όχι φίλε! θα έρθω εκεί που πίνεις-τρως την μπύρα-καφέ-φαγητό σου με την γυναίκα σου και το παιδί σου και θα τα ανάψω εκεί! γιατί δεν μπορώ να βγω έξω για 5 λεπτά και αν έχεις τα κότσια πες μου τίποτα και θα δεις τι έχει να γίνει. 

Μπέρδεψες τα quotes/άτομα...

Επεξ/σία από ThReSh
Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Ένας ένας ξεπετάγεστε. Χαρακτηριστικότατοι με χαρακτηριστικότατη συμπεριφορά. Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνουν κάποιοι καλύτερα σε ποιούς αναφερόμουν.

Το τι συζητάμε και τι όχι άσε να το ορίσουν άλλοι.

Το αν μου αρέσει να καπνίζω και το που θα κάτσω δεν θα μου το ορισεις εσύ. Δεν απαγορεύεται παντού. Υπάρχουν και οι ανοικτοί χώροι είτε σου αρέσει έιτε δεν σου αρέσει. Ακόμα και σε ανοικτό όμως, όπως έγραψα παραπάνω, θα δεχθώ την ενόχλησή σου αν μου την επισημάνεις. Τις... διαταγές σου όμως όχι. 

Ναι ρε, θα καθόμαστε και θα παρακαλάμε τον καθένα ξεχωριστά να σταματήσετε να καπνίζετε για να μην αναπνέουμε τον καρκίνο σας. Άσε μας καημένε. Αστυνομία και πρόστιμο μέχρι να βάλετε μυαλό. Αφού είσαστε απολίτιστα ζώα βούρδουλα μέχρι να παγώσει η κόλαση.

Κι άμα σ' αρέσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Γιατί το προσπερνάς όταν σχεδόν όλα τα ανεπτυγμένα κράτη οδεύουν προς μια κατεύθυνση? 

Γιατί σηκώνεις ψηλά τα χέρια? Επειδή δεν έχουν βγει αντισυνταγματικοί οι νόμοι? 

Το προσπερνώ ως βασικό επιχείρημα σε forum όπου η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων διαφέρει προφανώς από την ανταλλαγή απόψεων πχ 2 νομικών σε δικαστήριο. Δηλαδή σε αυτό τι να σου απαντήσω. 

Να σου θυμίσω ότι και η VW που επί 1 10ετία τα αυτοκίνητά της έβγαζαν καρκίνο ανεπτυγμένου κράτους είναι, και οι ποινές χάδι.

Αλλά μην πάμε μακριά. Για το λιγνιτικό μοντέλο παραγωγής της ΔΕΗ με τους τόνους ρύπων και τα απανωτά πρόστιμα από την ΕΕ, (την οποια υπόθεση μάλιστα "έτρεχε" ελληνίδα δικηγόρος που μάλιστα στοχοποιήθηκε κιόλας), δεν είδα πολλούς να επαναστατούν. 

Αλλά και πάλι σου υπενθυμίζω, εγώ είμαι υπέρ. Ακόμα να καταλάβεις ότι στυλιτεύω τη δήθεν νομιμοφροσύνη κάποιων που είναι απόλυτοι σε ότι τους βολεύει, και είμαι σίγουρος πολύ - πολύ χαλαροί σε ότι δεν τους βολεύει. Την υποκρισία. Και φαίνεται αυτή από τον τρόπο γραφής. Μέχρι τις γυναίκες και τα παιδιά επιστρατεύουμε. Οι καπνιστές δεν έχουμε, ξέχασα. Επηρεάζει και την αναπαραγωγή. Στον καιάδα.

edit: με πρόλαβε αμέσως πριν χαρακτηριστικότατο παράδειγμα "πολιτισμένου" ευρωπαίου. Κάποιοι εδώ μέσα στοχοποιούν συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Τώρα το προχωράμε και σε προσωπικό επίπεδο. Φανατισμός!

Επεξ/σία από nicksoti
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elorant είπε

Ναι ρε, θα καθόμαστε και θα παρακαλάμε τον καθένα ξεχωριστά να σταματήσετε να καπνίζετε για να μην αναπνέουμε τον καρκίνο σας. Άσε μας καημένε. Αστυνομία και πρόστιμο μέχρι να βάλετε μυαλό. Αφού είσαστε απολίτιστα ζώα βούρδουλα μέχρι να παγώσει η κόλαση.

Κι άμα σ' αρέσει.

Συμφωνώ,σιγά μην ασχολούμαστε με τον κάθε κατσαπλιά "sic" Ελληναρά!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...