Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, nicksoti said: Να σου θυμίσω ότι και η VW που επί 1 10ετία τα αυτοκίνητά της έβγαζαν καρκίνο ανεπτυγμένου κράτους είναι, και οι ποινές χάδι. Με το παράδειγμα αυτό θα έπρεπε τα δικαστήρια να ακυρώνουν νόμους για το κάπνισμα γιατί έτσι συμφέρει την καπνοβιομηχανία. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο όμως... 8 minutes ago, nicksoti said: Αλλά μην πάμε μακριά. Για το λιγνιτικό μοντέλο παραγωγής της ΔΕΗ με τους τόνους ρύπων και τα απανωτά πρόστιμα από την ΕΕ, (την οποια υπόθεση μάλιστα "έτρεχε" ελληνίδα δικηγόρος που μάλιστα στοχοποιήθηκε κιόλας), δεν είδα πολλούς να επαναστατούν. Δεν ξέρω αν έχεις δει διαμάχες για τις εναλλακτικές του σε άλλα topics, αλλά σίγουρα θα πάρεις μια ιδέα για το ποιες και πόσο εφικτές είναι. Δεν θέλω να το πιάσουμε εδώ, θα ξεφύγει τελείως. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από ThReSh
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Ναι αλλά για τα παιδάκια στην Αφρική δεν λέτε κάτι. Το μόνο επιχείρημα που δεν ακούσαμε ακόμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 1 minute ago, elorant said: Ναι αλλά για τα παιδάκια στην Αφρική δεν λέτε κάτι. Το μόνο επιχείρημα που δεν ακούσαμε ακόμα. Υπονοιες για whataboutism?
nicksoti Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Νομίζω να κατάλαβες γιατί δεν ήθελα να απαντήσω εξ αρχής στα γενικευμένα ερωτήματα- επιχειρήματά σου περί πολιτισμού και ευρώπης. Για την ουσία όμως των επιχειρημάτων μου, πείστηκες ή όχι ακόμα;
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, ThReSh είπε Υπονοιες για whataboutism? Ε μα τη μια λένε για την VW, την άλλη για τα λιγνιτωρυχεία, την τρίτη για το αλκοόλ, ένα σωρό άκυρα επιχειρήματα για να αναδείξουν μια υποτιθέμενη υποκρισία μιας κοινωνίας που απλά θέλει να έχει μια ελάχιστη υγιεινή όταν βγαίνει να φάει σε ένα γαμιδοεστιατόριο ή ένα μπαρ. Λες και δηλαδή δεν μπορούμε να ιεραρχούμε τα προβλήματα και να τα λύνουμε ένα-ένα. Όχι πρώτα θα λύσουμε όσα θεωρεί ο κάθε Μήτσος σπουδαία και μετά θα ασχοληθούμε με το κάπνισμα γιατί αλλιώς είμαστε υποκριτές και φασίστες που θέλουμε να επιβάλουμε τις απόψεις μας με το ζόρι. Έχω βαρεθεί να διαβάζω κουταμάρες σε όλα τα threads που αφορούν κοινωνικά θέματα.
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 23 λεπτά πριν, divo είπε γιατι εδω ισχύει κατι αλλο? Ναι εχουμε θεμα ερμηνειας τι ειναι κλειστος χωρος η δημοσιος
kostass__ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, nicksoti είπε Να σου δώσω εγώ μια εξήγηση. Η μή χρήση κράνους δεν επηρεάζει ή μπορεί να επηρεάσει μόνο τον αναβάτη. Εϊναι και αυτό θέμα πολιτισμού. Αν για παράδειγμα εγώ ακουμπήσω λίγο ένα 2κυκλο, πέσει κάτω με 5 χιλιόμετρα και επειδή δεν φορά κράνος πάθει μόνιμη ζημιά. Πέραν του τραγικού του γεγονότος, εγώ μετά δεν θα έχω συνέπειες δυσανάλογες του όποιου φταιξίματός μου ή απροσεξίας μου; Και ΑΝ φταίω κιόλας, μόνο που θα χτυπήσει πάει ποινικό το θέμα. Θέλετε να μου πείτε πως αν δείτε δίπλα σας αναβάτη δίχως κράνος ή κάποιον να παραβιάζει κόκκινο, τον τραβάτε με το κινητό και πάτε στο αστυνομικό τμήμα έτσι; Παράνομα είναι και τα 2. Προκαλούν θανάτους και τα 2 αποδεδειγμένα. Γιατί η καταγγελία αυτό ακριβώς είναι. Όσο για το παράδειγμα με την αναρριχηση που αναφέρεις, ούτε καν και αυτό ισχύει. Υπάρχουν νομικές συνέπειες, θεωρητικά τουλάχιστο. Πρακτικά, θα κοινητοποιήσεις σωστικά μέσα, νοσοκομεία, πέραν της στεναχώριας που θα σκορπίσεις στους αγαπημένους σου. Ακόμα και η απόπειρα αυτοκτονίας ποινικό αδίκημα είναι. Επαγωγικά, και ο καπνιστής θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι διαπράττει απόπειρα αυτοκτονίας. Οπότε ας καταγγέλλουμε όποιον καπνίζει ανεξαρτήτως που και πως. Να σας πω εγώ τη λύση; και ως καπνιστής. Απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού. Τι θα κάνω, αναγκαστικά θα το κόψω. Τι μου πουλάνε τώρα συσκευασίες με φωτογραφίες από μακάβριες ώς και ανήθικες και 95% φόρο. Υποκρισία στο μεγαλείο της. Ουσιαστικά, με "νομιμοποιούν". Κερδίζει η καπνοβιομηχανία, εισπράττει το κράτος, είμαι πελάτης και καλοπληρωτής μάλιστα. Και εσένα που διαμαρτύρεσαι, εμμέσως σε πληρώνω. 2 με 3 δισ είναι τα έσοδα από φόρους στα τσιγάρα. Αν απαγορευτούν, αυτά τα 2-3 δισ από κάπου θα τα κόψουν. Μάλλον και από τον μισθό σου. Θα συμφωνούσες σε μια τέτοια περίπτωση; καταρχας δεν ανεφερα ποτε στο ποστ μου οτι θα ειμαι η δεν θα ειμαι απο αυτους που θα παιρνουν τηλεφωνο για να δινουν τον καπνιστη διπλα τους, οποτε τα φιλολογικα ερωτηματα που συγκρινουν αυτον που καταγγελει τον εναν και τον αλλον ουτε με αφορουν ουτε ειναι εντος θεματος στο ερωτημα που εθεσα στον φιλο (αποψη μου βεβαια). στην περιπτωση του καπνιζοντα τωρα το παραδειγμα με τον τυπο που περναει το φαναρι ειναι μισο και εξηγουμαι. αυτος που καπνιζει διπλα μου (ΠΑΝΤΑ σε χωρο που δεν επιτρεπεται δεν μιλαω για παντου) και με καθιστα παθητικο καπνιστη εκεινη την ωρα ειναι σαν ο τυπος που περναει το κοκκινο φαναρι να με χτυπαει ελαχιστα η κατα μετωπο και να με σηκωνει στον αερα. αλλο καποιος παρανομει λειτουργωντας εις βαρος μου και αλλο παρανομει σκετο (και πιθανα για την σκεψη σου να "δινει στεγνα " τον αλλον). προφανως στην μια περιπτωση θα ορθωσω το αναστημα χωρις να με καθιστα αυτο ρουφιανο αν και εχω κανει και το δευτερο προσπαθωντας να σταματησω την πορεια λιωμα τυπου στον δρομο και δεν μετανιωνω. στο παραδειγμα της αναρριχισης, αν εγω παω χωρις να τηρω κανονες ασφαλειας και πεσω την ευθυνη των πραξεων μου την εχω εγω και ΜΟΝΟ, δεν καταλαβα γτ δεν ισχυει. δεν ειμαι αρχηγος αποστολης να εχω ευθυνη αλλων σκαρφαλωνω τον βραχο επειδη μου αρεσει οπως τον βλεπω. πεφτω και τελος. ο καπνιστης δεν με στενοχωρει (δεν μιλαμε για το συναισθηματικο του πραγματος εδω) επηρεαζει την υγεια μου, ενω εγω δεν θα επηρεασω εσενα αν σκοτωθω απο τον βραχο, το ιδιο και η αυτοκτονια, αν παρω χαπια και αυτοκτονησω στον υπνο μου τι συνεπειες εχει αυτο στην υγεια οποιουδηποτε αλλου μου λες? αληθεια δεν καταλαβαινω την συγκριση. τωρα αν φτασουμε να πουμε οτι ενας νομος ειναι λαθος και η σωστη νομοθετηση θα ηταν να καταργηθει η πωληση τσιγαρων αρα το κρατος, θα χασει εσοδα αρα θα με φορολογησει για να τα καλυψει, αντιλαμβανεσαι θεωρω οτι ειναι το λιγοτερο τραβηγμενο απο τα μαλλια το να το σχολιασω, παντως δεν θεωρω οτι πρεπει να απαγορευτουν πληρως τα καπνικα. οπως κοβει ο ανθρωπος τοσες εξαρτησεις μπορει ευκολοτερα η μη να κοψει και αυτη. μην μου πεις οτι οσοι καπνιζουν πασχιζουν να το κοψουν και απλα δεν μπορουν, ας μην γελιομαστε. ps συγχαρητηρια για την συμπεριφορα σου ως καπνιστης και συμφωνω στο οτι το κρατος φερεται υποκριτικα σε απειρους τομεις. αλλη κουβεντα αυτη με αλλες προεκτασεις. 1 ώρα πριν, divo είπε Το συλλογισμο μου τον εχω αναφερει παραπανω. Ουτε ο νεκρος πεζος ή ο νεκρος αυτοκινητιστης που δε φταιει σε τιποτα επιλεγει. οπως ακριβως δεν επιλεγει και ο παθητικος καπνιστης. Η διαφορα ποια ειναι; εκτος αν πιστεύεις οτι σκοτώνονται στα αυτοκινητιστικα μονο οσοι φταίνε. εψαξα και βρηκα νομιζω τον συλλογισμο σου πανω στο θεμα. επειδη δεν επιλεγει ο πεζος-οπως και ο παθητικος καπνιστης- που δεν φταιει, αλλα ειναι κατακριτεος ο φταιχτης τοτε να μην κανουμε τιποτα για τον μεθυσμενο που περναει κοκκινα φαναρια η μπαλαμουτιαζει την τυπισσα/τυπο διπλα του??? αφου δεν επιλεγει αυτος που δολοφονειται αν θελει να δολοφονηθει οκ, δεν θα ρωταμε και τους παθητικους καπνιστες η τις γυναικες αν θελουμε να τις βιασουμε κτλ?? αντιλαμβανεσαι με την υπερβολη που το παω. οπως φταιει ο μεθυσμενος και προσπαθουμε να μην τον αφηνουμε να πιανει τιμονι σε αυτη την κατασταση με διαφορους τροπους ετσι και τον καπνιστη δεν πρεπει να τον αφηνουμε (οχι παντου προς θεου) να επηρεαζει αλλους που ΔΕΝ το επιλεγουν για την παρτη τους. αλλιως να καταργησουμε και τον ΚΟΚ αφου ειναι ακυρος ενας νομος για το καπνισμα. το παραδειγμα με την οδηγηση περισσοτερο ενισχυει την αποψη περι χρησιμοτητας του νομου παρα το αντιθετο. διαφωνεις?
korakios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 17 λεπτά πριν, elorant είπε Ναι ρε, θα καθόμαστε και θα παρακαλάμε τον καθένα ξεχωριστά να σταματήσετε να καπνίζετε για να μην αναπνέουμε τον καρκίνο σας. Άσε μας καημένε. Αστυνομία και πρόστιμο μέχρι να βάλετε μυαλό. Αφού είσαστε απολίτιστα ζώα βούρδουλα μέχρι να παγώσει η κόλαση. Κι άμα σ' αρέσει. Είπε ο ευρωπαίος πολίτης ! Σοβαρά τώρα , σε φόρουμ να τις λες τις ..... έξω όμως κυκλοφορούν άνθρωποι που όντως είναι απολίτιστοι . Ελπίζω να μην πετύχεις τέτοιους γιατί δε θα έχει απολύτως κανένα νόημα το αν έχεις δίκαιο ή όχι .
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, korakios είπε Είπε ο ευρωπαίος πολίτης ! Σοβαρά τώρα , σε φόρουμ να τις λες τις ..... έξω όμως κυκλοφορούν άνθρωποι που όντως είναι απολίτιστοι . Ελπίζω να μην πετύχεις τέτοιους γιατί δε θα έχει απολύτως κανένα νόημα το αν έχεις δίκαιο ή όχι . Σιγά μη σκίσεις κανά καλσόν χρυσό μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, nicksoti said: Νομίζω να κατάλαβες γιατί δεν ήθελα να απαντήσω εξ αρχής στα γενικευμένα ερωτήματα- επιχειρήματά σου περί πολιτισμού και ευρώπης. Για την ουσία όμως των επιχειρημάτων μου, πείστηκες ή όχι ακόμα; Δεν διαφωνώ με την άποψή σου περί χαρακτηρισμών, αν διαφωνούσα θα τους έβλεπες κι από μένα. Από εκεί και πέρα η γνώμη μου είναι ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί όπως είναι. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από ThReSh
korakios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, elorant είπε Σιγά μη σκίσεις κανά καλσόν χρυσό μου. Είπε το κλασικό δείγμα αντικαπνιστή .... ούτε που κατάλαβε τι έγραψα πριν. Μήπως να αρχίσει το κάπνισμα γιατί πολλά νευράκια βλέπω... οσο για το καλσόν τα λιμάρω τα νύχια μου , μην αγχώνεσαι !
adi32 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, korakios είπε Είπε ο ευρωπαίος πολίτης ! Σοβαρά τώρα , σε φόρουμ να τις λες τις ..... έξω όμως κυκλοφορούν άνθρωποι που όντως είναι απολίτιστοι . Ελπίζω να μην πετύχεις τέτοιους γιατί δε θα έχει απολύτως κανένα νόημα το αν έχεις δίκαιο ή όχι . Μια χαρά τα λες. Ακριβώς αυτό λέμε ότι δε θα κάτσουμε να πιάσουμε συζήτηση με τον καθένα και να τον παρακαλάμε ή να παίζουμε κατς. Τηλέφωνακι πρόστιμο και τέλος μέχρι το κάθε κατάστημα και ο κάθε πολίτης να σέβεται τους νόμους Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από adi32 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, adi32 said: Μια χαρά τα λες. Ακριβώς αυτό λέμε ότι δε θα κάτσουμε να πιάσουμε συζήτηση με τον καθένα και να τον παρακαλάμε ή να παίζουμε κατς. Τηλέφωνακι πρόστιμο και τέλος Και να πιάσουμε θα είναι με τον υπεύθυνο του καταστήματος έτσι ώστε αυτός με τον καιρό να σταματάει από μόνος του τους παραβάτες αν δεν θέλει πρόστιμα και λουκέτο. Μόνο έτσι θα λειτουργήσει το πράγμα κι ένας από τους λόγους που λειτουργεί στο εξωτερικό, πριν "κουμπώσει" η συνήθεια. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από ThReSh 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, korakios είπε Είπε το κλασικό δείγμα αντικαπνιστή .... ούτε που κατάλαβε τι έγραψα πριν. Μήπως να αρχίσει το κάπνισμα γιατί πολλά νευράκια βλέπω... οσο για το καλσόν τα λιμάρω τα νύχια μου , μην αγχώνεσαι ! Κατάλαβα πολύ καλά τι έγραψες λεβέντη μου. Ότι θα πρέπει να προσέχω γιατί υπάρχουν διάφοροι ελληναράδες εκεί έξω που μπορεί να με δείρουν. Εκεί φτάσαμε, να ισχύει το δίκιο του κάθε κρετίνου επειδή απλά είναι τραμπούκος. Ε σόρυ κιόλας που δεν με απασχολεί. Τηλέφωνο, πρόστιμο κι άντε γεια από εδώ και πέρα. Κι εννοείται ότι θα πάει το κάρφωμα σύννεφο.
nicksoti Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, ThReSh είπε Δεν διαφωνώ με την άποψή σου περί χαρακτηρισμών, αν διαφωνούσα θα τους έβλεπες κι από μένα. Από εκεί και πέρα η γνώμη μου είναι ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί όπως είναι. Κι εμένα. Αλλά λυπάμαι που δεν κατάλαβες και λυπάμαι ακόμα περισσότερο αν κατάλαβες αλλά δεν το σχολιάζεις... Παρατήρησε απλά ότι εδώ δεν σέβονται κάποιοι καν τον κανονισμό του forum που τους φιλοξενεί. Οι ίδιοι που μιλούν για νομιμότητα έτσι γενικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις