Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Ξέρει κανείς τι ποσοστό καπνιστών έχουμε πλέον στην Ελλάδα?

ουτε το 27%

Επεξ/σία από kostakis81
  • Like 1
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην εφαρμογή πάντως θα βοηθήσει πολύ να υπάρχουν μεγάλα πρόστιμα για τον πελάτη και όχι μόνο για το μαγαζί.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, mclein² said:

εν ολιγοις καταληγουμε στο συμπερασμα πως για την ελευθερια των μεν, θυσιαζεται η ελευθερια των δε = αδικια.

Όταν/αν κάνεις παιδί δεν θα είναι άδικο να σε περιορίζει η "ελευθερία" του ή θα κάπνίζεις στον ίδιο χώρο με αυτό? 😛

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

ουτε το 27%

Μόλις τώρα, DEADLAZARUS είπε

Επομένως μιλάμε για μειοψηφία (όχι αν ήταν το αντίθετο θα άλλαζε το γεγονός οτι είναι ενοχλητικό στους λιγότερους). Και επομένως πως αυτό θα βοηθούσε τα μαγαζια που θα επέλεγαν να είναι ¨καπνιστών"?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Όταν/αν κάνεις παιδί δεν θα είναι άδικο να σε περιορίζει η "ελευθερία" του ή θα κάπνίζεις στον ίδιο χώρο με αυτό? 😛

δεν το εχω σκεφθει.

αν ειχα παιδι και με ενημερωνε ο καταστηματαρχης ομορφα οτι στο μαγαζι του επιτρεπεται το καπνισμα, τοτε απλα δε θα πηγαινα μιας κ τυχαινει να ειμαι μη-καπνιστης.

ομως θα σεβομουν την αποφαση του και δε θα απαιτουσα να τον γραψουν, να τον συμμορφωσουν και αλλα τετοια ευρωπαϊκα...

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, mclein² said:

δεν το εχω σκεφθει.

αν ειχα παιδι και με ενημερωνε ο καταστηματαρχης ομορφα οτι στο μαγαζι του επιτρεπεται το καπνισμα, τοτε απλα δε θα πηγαινα μιας κ τυχαινει να ειμαι μη-καπνιστης.

ομως θα σεβομουν την αποφαση του και δε θα απαιτουσα να τον γραψουν, να τον συμμορφωσουν και αλλα τετοια ευρωπαϊκα...

Για το σπίτι σου λέω κιόλας, άσε τα άλλα μέρη. Εκεί θα καπνίζεις μέσα ενώ είναι μαζί και το μωρό/παιδί? 

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.

Θέλω να μου απαντήσουν οι καπνιστές (κι εγώ ήμουν, πλέον ατμιστής) ή ατμιστές στην ερώτηση: Το τσιγάρο/ηλ. τσιγάρο κάνει κακό?

Θα απαντήσω πρώτος. ΝΑΙ κάνει. Υπάρχει κάποιος που λέει το αντίθετο? (να ξεκινήσουμε απο εκεί)

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Επομένως μιλάμε για μειοψηφία (όχι αν ήταν το αντίθετο θα άλλαζε το γεγονός οτι είναι ενοχλητικό στους λιγότερους). Και επομένως πως αυτό θα βοηθούσε τα μαγαζια που θα επέλεγαν να είναι ¨καπνιστών"?

Η στατιστική όμως κάνει λάθος καθώς αυτή η μειοψηφία είναι που βγαίνει στα μαγαζιά μπαρ 18-35 ενώ οι υπόλοιποι δεν βγαίνουν συχνά (οικογένεια συνταξιούχοι κλπ

Αρα το ποσοστό των πελατών είναι πιο μεγάλο

Δημοσ.

Για το σπίτι σου λέω κιόλας, άσε τα άλλα μέρη. 😛

χμμ, δεν ξερω.

αν σκεφτω οτι ο πατερας μου καπνιζε, ισως καπνιζα κι εγω.

αν σκεφτομουν οτι βλαπτω καποιον εντελως καθαρο & αγνο στο θεμα υγειας, ισως εβγαινα μπαλκονι.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, mclein² said:

χμμ, δεν ξερω.

αν σκεφτω οτι ο πατερας μου καπνιζε, ισως καπνιζα κι εγω.

αν σκεφτομουν οτι βλαπτω καποιον εντελως καθαρο & αγνο στο θεμα υγειας, ισως εβγαινα μπαλκονι.

Εξαιρετικά διπλωματική απάντηση, σε μια ερώτηση παγίδα, not bad. 😛

Γιατί κακά τα ψέματα φαντάζομαι ότι υποθέτεις ποια είναι η απάντηση/κριτική για έναν γονέα που καπνίζει μέσα στο σπίτι μάζι με το παιδί/μωρό.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, mclein² said:

[...]

αρα εχω δικιο που λεω πως οι μη καπνιζοντες "φωναζουν" γιατι δε υπαρχει ουτε ενα μερος για να υποδεχθει την ελευθερια & επιλογη τους.

εν ολιγοις καταληγουμε στο συμπερασμα πως για την ελευθερια των μεν, θυσιαζεται η ελευθερια των δε = αδικια.

Όχι, οι μη καπνίζοντες (βάλε μέσα σε αυτούς και τους ανθρώπους με πρόβλημα υγείας στην αναπνοή καθώς και αυτούς με ανήλικα ή μωρά παιδιά που θέλουν να απολαύσουν έναν καφέ) φωνάζουν γιατί δεν έχουν χώρο να μπουν τον χειμώνα. Βάλε μέσα και τους μη καπνιστές εργαζόμενούς σου που αναγκάζονται, για να μη χάσουν τη δουλειά τους, να τρώνε κάθε μέρα και ώρα τον καπνό των θαμώνων του κάθε μαγαζιού.

Εν ολίγοις πρέπει να αντιληφθείς ότι πάντα μια ελευθερία θα θυσιάζεται για το υπέρτερο καλό και δεν συμβαδίζει πάντα με την πλειοψηφία. Γιατί, αν ζητούσαμε τη γνώμη της πλειοψηφίας, ούτε φόρους θα πληρώναμε ούτε τροχαία θα έκανε ελέγχους ούτε τίποτα. 

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το θέμα είναι πως περιμένω απο τότε να εφαρμοστεί. Και τώρα έχουμε μία ακόμη ευκαιρία.

Συνήθως δεν αντιμετωπίζω προβλήματα τελευταία (με πολύ λίγες εξαιρέσεις) γιατί στους χώρους που συχνάζω υπάρχουν κυρίως πολιτισμένοι άνθρωποι που σέβονται τους διπλανούς τους. :) 

Η ελπιδα πεθαινει τελευταια (κρατα μικρο καλαθακι)

• Sad 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Κύριοι εγω έχω την λύση στο πρόβλημα και θα σας την αναφέρω αμέσως ,έκτος του ότι θα εισηγηθώ στον αρμόδιο φορέα της κυβέρνησης την λύση αυτή …

Λοιπόν : μέσω taxis βγάζω άδειες ελεγκτών καπνίσματος σε όποιον θέλει και είναι φυσικά φορολογικά ενήμερος ,δηλαδή θα μπορεί ο κάθε ενας να εκτυπωσει μια άδεια ελεγκτή καπνίσματος και με την ιδιότητα του αυτή θα μπορεί να κάνει επώνυμες καταγγελίες στα μαγαζιά που πηγαίνει εάν δει κατι σχετικό με κάπνισμα και ηλεκτρονικά κλπ

Δηλαδή θα δώσω την δύναμη σε κάθε έλληνα να γίνει αυτός συνεταίρος και συνοδοιπόρος στο κρατος ώστε το δεύτερο να εξασφαλίσει την τήρηση των νόμων του

Με βαση την ιδιοσυγκρασία του έλληνα και το πάθος του για εξουσία θα βγάλω όλους τους βαρεμένους στους δρόμους και δεν θα πηδήξει ενας… (καπνιστής)

Οι ελεγκτές αυτοι θα βγάζουν μια Φώτο το μαγαζί και μια τα τσιγάρα στα τασάκια και θα την ανεβάζουν στο σχετικό site

Και αυτόματος θα κοπούν μαχαίρι ολοι οι καγκουροκαπνιστες από τα μαγαζιά

Καλή ιδέα δε λέω 

Και γιατί δηλαδή να μη μου βγάζουν και μια άδεια τροχονόμου και ένα μπλοκάκι βρε αδερφέ ; 

Δημοσ.

Εξαιρετικά διπλωματική απάντηση, σε μια ερώτηση παγίδα, not bad. 😛

η αληθεια ειναι ρε συ. αφου μεγαλωσα σε ντουμανι. δεν καπνιζα ποτέ συστηματικα. εχω δοκιμασει & δεν μου παει καλα. μωρο δεν εχω. αμφιβαλλω αν θα κανω. απαντησα οσο πιο κοντα μπορουσα στην αληθεια :D

2 λεπτά πριν, paredwse είπε

Όχι, οι μη καπνίζοντες (βάλε μέσα σε αυτούς και τους ανθρώπους με πρόβλημα υγείας στην αναπνοή καθώς και αυτούς με ανήλικα ή μωρά παιδιά που θέλουν να απολαύσουν έναν καφέ) φωνάζουν γιατί δεν έχουν χώρο να μπουν τον χειμώνα. Βάλε μέσα και τους μη καπνιστές εργαζόμενούς σου που αναγκάζονται, για να μη χάσουν τη δουλειά τους, να τρώνε κάθε μέρα και ώρα τον καπνό των θαμώνων του κάθε μαγαζιού.

Εν ολίγοις πρέπει να αντιληφθείς ότι πάντα μια ελευθερία θα θυσιάζεται για το υπέρτερο καλό και δεν συμβαδίζει πάντα με την πλειοψηφία. Γιατί, αν ζητούσαμε τη γνώμη της πλειοψηφίας, ούτε φόρους θα πληρώναμε ούτε τροχαία θα έκανε ελέγχους ούτε τίποτα. 

δεκτον.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...