Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ποσταρω για τον κολλητο:

νοικιαζει ως ιδιοκτητης διαμερισμα σε ενα ιχθυοπωλη. Το διαμερισμα που του εδωσε εχει και αποθηκη στο ισογειο. Η αποθηκη εχει μια μπριζα και φως.

Οταν εκανε πριν χρονια το συμβολαιο σε αυτον (σχεδον αρχη κρισης) ειπανε ας μη πληρωνει ο ιχθυοπωλης κοινοχρηστα.

Ο φιλος μου κατα τυχη τη προυγουμενη εβδομαδα ειδε το ρολοι της ΔΕΗ να τρελενεται.. Τα πηρε στο κρανειο ανοιξε την αποθηκη (χωρις να ενημερωσει τον ενοικιαστη) και ειδε 3 ψυγιακια (σαν και αυτα που περνουμε στο αυτοκινητο) συνδεδεμενα σε ενα πολυμπριζο. Χθες μου ειπε οτι το ρολοι δε γυριζει τοσο και με ρωταγε αν το καταλαβε,,,,

ερωτησεις: αυτα τα ψυγειακια καινε τοσο ρευμα;

πως μπορει να αποδειξει για τη καταχρηση αν θελει να τον διωξει... (σκεφτομαστε οτι αν τον ειδοποιησει για να δει το χωρο θα τα αδειασει ολα)

αν με bypass κλεισουμε τη παροχη ρευματος θα ειμαστε ΟΚ?

(μη μου πειτε περι δικηγορου πλεον χρεωνουν ακομα και για ερωτηση)

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

γιατί να μην πληρώνει κοινόχρηστα δε κατάλαβα.

άρα όλο αυτό το διάστημα τα κοινόχρηστα μοιραζόταν στους υπόλοιπους Έχει μείνει απλήρωτος λογαριασμός και γκρινιάζουν;

Τα έχουμε πει κι άλλες φορές. Δεν εμπιστευόμαστε ΚΑΝΕΝΑΝ και για ΤΙΠΟΤΑ.

Θεωρούμε πάντα δεδομένο ότι αν ο άλλος μπορεί να κάνει φουστιά, θα την κάνει. Οπότε λαμβάνουμε μέτρα

• Like 1
Δημοσ.

αν διακοψει το ρευμα και ο αλλος παθει ζημια;

θεωρητικα στο συμβολαιο καπου πρεπει να αναγραφεται τα κοινοχρηστα (εκαναν απο αυτο που βρισκεις σε βιβιλοπωλεια) γιατι παλιοτερα πληρωναν κανονικα, οποτε ισως να το κυνηγισει ο ιδιοκτητης μιας και δε πληρωσε τιποτα

Δημοσ.

Η αποθήκη κανονικά παίρνει ρεύμα από το διαμέρισμα. Δηλαδή αν κλεισεις το γενικό στο διαμέρισμα κλείνει και στην αποθήκη. Η ΔΕΗ του διαμερίσματος συμπεριλαμβάνει και την αποθήκη.

Αυτά γίνονται συνήθως. 

Τώρα τι γίνεται εκεί δεν γνωρίζω αλλά αν έχεις δική σου αποθήκη κάνε το τεστ και δες , δηλαδή κλείσε το γενικό σου και κατέβα στη αποθήκη να δεις αν έχει ρεύμα.

Δημοσ.

Και γιατί δεν κάθονται ήρεμα και ωραία να το κουβεντιάσουν και να βρούν λύση.... ?

Λέω εγώ τώρα..

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν το ρεύμα της αποθήκης έρχεται από το διαμέρισμα. Άρα οι υπόλοιποι ένοικοι δεν πληρώνουνε κάτι επιπλέον και τους αφήνουμε έξω από την κουβέντα. Κατά δεύτερον συμφωνήσανε (λάθος κατ' εμε) ο ενοικιαστής να μην πληρώνει κοινόχρηστα. Και το πρότεινε ο ιδιοκτήτης. Δεν γνωρίζω αν ο ενοικιαστής κάνει κατάχρηση και πόση κάνει (νόμιμο μεν, ηθικό πιθανόν όχι) αλλά το ότι πήγε και μπούκαρε ο ιδιοκτήτης φίλος σου σε ξένο σπίτι -το οποίο είναι καραπαράνομο 100%- σηκώνει ξεσκισμα από πάντού (από τον ενοικιαστή). Εάν ήμουν στη θέση του ενοικιαστή θα είχα κάνει τη ζωή του φίλου σου πολύ δύσκολη.

Δημοσ.
1 hour ago, vamvakoolas said:

(μη μου πειτε περι δικηγορου πλεον χρεωνουν ακομα και για ερωτηση)

Δεν γινονται ολα τσαμπα δυστυχως, στο προβλημα σου μονο δικηγορος μπορει να σε κατατοπισει ειδικα απ τη στιγμη που ο φιλος σου εκανε γκαφα (αν εγω υποψιαζομαι οτι ο διπλανος μου κανει κατι που απαγορευεται δεν νομιμοποιουμαι να μπουκαρω μεσα να ελεγξω) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

αυτα τα ψυγειακια καινε τοσο ρευμα;

ένα 30L 12 volto που έχω καιει  48 watt

Δημοσ.

πιστευω και τα 3 ψυγεια  να καινε περιπου τα 100 watt μεχρι 190

η αποθηκη εχει ξεχωριστη γραμμη ρευματος με ρολοι απο κοινοχρηστο (ηδη το ανεφερα)

ο τυπος ειναι σχεδον δρακουλας¨σπανια τον βλεπει ο κολλητος για να μιλησουν

ακομα και εγω που εχω παει τοσες φορες δε τον εχω δει

Δημοσ.

Kατα πασα πιθανοτητα, ειδικα εαν το διαμερισμα ειναι απο τον 2ο οροφο και πανω, η αποθηκη πεφτει στα κοινοχρηστα σαν καταναλωση ρευματος. Αυτο ειναι το λογικο αν και δεν ειναι φυσικα σιγουρο και μονον ενας ηλεκτρολογος ή ενα πειραμα θα το διευκρινησει. Απο εκει και περα, 3 τετοια ψυγειακια, καταναλωνουν πανω απο 150w την ωρα, επι 24 ωρες, επι 365 ημερες. Προφανως και ειναι λοιπον μια αξιοσεβαστη καταναλωση.

Απο εκει και περα, εφοσον δεν εχει γινει καποια ειδικη συμφωνια και βασικα γραπτη κι απο τη στιγμη που η αποθηκη ειχε εντοιχισμενες παροχες, πριζα βασικα, το να κοπει τωρα το ρευμα θα ειναι παραβιαση απο την πλευρα του ιδιοκτητη. Ας φροντιζε δηλαδη να ειχε καλυψει τα νωτα τοτε που επρεπε και μαλιστα γραπτα. Τωρα μονον προφορικα μπορει να του ζητησει ειτε πληρωμη, απο εδω και περα, για το ρευμα ειτε να διακοπει αυτη η οντως καταχρηση. Η νομιμη ομως καταχρηση μιας και δεν υπαρχει γραπτη συμφωνια ή οροι χρησης.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

πιστευω και τα 3 ψυγεια  να καινε περιπου τα 100 watt μεχρι 190

η αποθηκη εχει ξεχωριστη γραμμη ρευματος με ρολοι απο κοινοχρηστο (ηδη το ανεφερα)

ο τυπος ειναι σχεδον δρακουλας¨σπανια τον βλεπει ο κολλητος για να μιλησουν

ακομα και εγω που εχω παει τοσες φορες δε τον εχω δει

Τα ψυγεία να καίνε το μέγιστο 0,30€ / ημέρα ή 9€/ μήνα. Δεν είναι και κανένα τεράστιο πόσο για να ασχοληθεί κάποιος και να κάνει φασαρία. 

Το ότι γύρναγε σαν τρελό το ρολόι μάλλον γύρναγε γιατί κάποιος χρησιμοποιούσε το ασανσέρ. 

Αν θέλετε βάλτε ξεχωριστό ρολόι στη αποθήκη και να πληρώνει τις Kwh

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβα δεν αφορά πολυκατοικία αλλά κάποιο 2ώροφο? Εκτός κι αν ο φίλος σου είναι ιδιοκτήτης όλης της πολυκατοικίας και αποφασίζει ποιος θα πληρώνει κοινόχρηστα και ποιος όχι. 

Δημοσ.

Όσες αποθήκες σε πολυκατοικίες από το '60 ως '80 που γνωρίζω, παίρνουν ρεύμα από το ρολόι των κοινοχρήστων και οχι από το διαμέρισμα, βέβαια δεν έχουνε πρίζα μέσα. 

Από όσα διάβασα τώρα. 

1. Ο ενοικιαστής κακώς δεν πληρώνει κοινόχρηστα ακόμα κι αν συμφωνήσατε. 

2. Δεν απαγορεύεται να συνδέσει οποιαδήποτε συσκευή στην πρίζα της αποθήκης, εκτός κι αν υπάρχει πρόβλεψη σε κάποιον κανονισμό ή συμφωνητικό μεταξύ σας.

3. Ενδεχομένως εφόσον δεν πληρώνει κοινόχρηστα να εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση με την προϋπόθεση βέβαια οτι η αποθήκη παίρνει ρεύμα από το κοινόχρηστο δίκτυο, αν παίρνει ρεύμα από το διαμέρισμα δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ούτε να του πείτε κάτι ούτε να ανησυχείτε.

4. Κακώς ανοίξατε και μπήκατε με τα κλειδιά, φροντίστε να μην το μάθει γιατί το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επιδεινώσει την σχέση σας.

5. Δεν γίνεται να γυρνάει το ρολόι σαν τρελό από μερικά ψυγειάκια, κάτι άλλο συμβαίνει, πιθανόν την ώρα που θα κοιτούσες τον μετρητή κάποιος θα είχε καλέσει το ασανσέρ, έχουν μια ισχύ που μπορεί να είναι το ελάχιστο όσο ένας θερμοσίφωνας το μέγιστο 2 - 2.5 φορές και παραπάνω ανάλογα το μέγεθος του ασανσέρ (μεγιστη χωρητικότητα ατόμων) και την ταχύτητα του ασανσέρ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...