Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. Βρεθηκα με 2 SCSI δίσκους και συγκεκριμενα st3146707lc

Ποιος ειναι ο πιο ευκολος τροπος να διαβασω τα δεδομενα τους?

ΥΓ. προφανως ψαχνω κατι σε "adapter-converter to SATA", απλως εχω χαθει-μπερδευθει με τις συνδεσμολογιες...

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις και με έναν USB to Ultra SCSI αντάπτορα σαν αυτά:

http://www.synchrotech.com/product-usb/usb2-uscsi-conv_01.html

https://www.amazon.co.uk/Adaptec-USB2Xchange-USB-SCSI-Adaptor/dp/B00006HYAR

Στο ebay, έχει κι άλλα. Πρόσεξε μόνο το SCSI interface. Δεν είναι όλα τα SCSI ιδια. Το δικό σου είναι Ultra SCSI.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για τις υποδειξεις, αν και ειναι απαγορευτικες οι τιμες...

Μεχρι τωρα δεν ειχα βρει κατι σε USB interface. Μονο PCI καρτες εβρισκα (πανακριβες!) κι αμφιβολου αποτελεσματος.

Εμενα ειναι 80pin η συνδεση τους. Οπου "συναντω" προϊόντα Ultra SCSI σημαινει -αυτοματως- πως ειναι 80pin? or not?

Και μια ακομη χαρη, αφου φαινεται πως γνωριζεις, θα μπορουσες να βρεις κα΄να ακομη link, ωστε να εχω μια καλυτερη ιδεα?

Σε ευχαριστω και παλι, εκ των προτερων, για το ενδιαφερον.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 30/7/2019 στις 9:04 ΠΜ, 1600 είπε

Καλημερα. Βρεθηκα με 2 SCSI δίσκους και συγκεκριμενα st3146707lc

Ποιος ειναι ο πιο ευκολος τροπος να διαβασω τα δεδομενα τους?

ΥΓ. προφανως ψαχνω κατι σε "adapter-converter to SATA", απλως εχω χαθει-μπερδευθει με τις συνδεσμολογιες...

Ο δίσκος σου είναι SCA2 με 80pins. Εφόσον είσαι στην Αθήνα, το θέμα λύνεται.

Εχω server με τέτοιους δίσκους, και αν μου φέρεις κάποιον USB εξωτερικό, μπορώ να σου αντιγράψω το περιεχόμενό τους.

Αν σε ενδιαφέρει, άφησε μήνυμα να τηλεφωνηθούμε.

Στις 30/7/2019 στις 2:56 ΜΜ, 1600 είπε

Σε ευχαριστω για τις υποδειξεις, αν και ειναι απαγορευτικες οι τιμες...

Μεχρι τωρα δεν ειχα βρει κατι σε USB interface. Μονο PCI καρτες εβρισκα (πανακριβες!) κι αμφιβολου αποτελεσματος.

Εμενα ειναι 80pin η συνδεση τους. Οπου "συναντω" προϊόντα Ultra SCSI σημαινει -αυτοματως- πως ειναι 80pin? or not?

Και μια ακομη χαρη, αφου φαινεται πως γνωριζεις, θα μπορουσες να βρεις κα΄να ακομη link, ωστε να εχω μια καλυτερη ιδεα?

Σε ευχαριστω και παλι, εκ των προτερων, για το ενδιαφερον.

Η κάρτα SCSI που είναι κατάλληλη για αυτόν τον δίσκο είναι η 29320 και η 39320 της Adaptec. Ο δίσκος είναι Ultra3 LVD (διαφορική σύνδεση χαμηλής τάσης),  μόνο που η ακροσύνδεση του δίσκου δεν είναι η συνηθισμένη των 68pin για την οποία υπάρχουν καλώδια, αλλά η 80pin που συμπεριλαμβάνει και την τροφοδοσία, και την οποία συναντάμε μόνο σε σέρβερς. Το κόστος για μια 29320 συν ένα καλώδιο τριών συσκευών, συν δύο προσαρμογείς 68 σε 80 pin, στα μεταχειρισμένα, ξεπερνάει κατά πολύ τα 100€.
Μπορώ να τα βάλω πάνω σε δικό μου μηχάνημα και να σου αντιγράψω το περιεχόμενο σε έναν εξωτερικό δίσκο με ανάλογο (300+) μέγεθος. Μετά θα πρέπει να παροπλίσεις του δίσκους ως ασύμφορους, παρότι είναι εξαιρετικά γρήγοροι.

Αν σε ενδιαφέρει  πρόταση, άφησε μήνυμα για επικοινωνία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...