ServerStationF1 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Έχω φτιάξει 2 συστήματα: Για το 1ο: Ryzen 3 2200G, Μητρική Gigabyte AX370 Gaming 3, RAM G.SKILL F4-3000C16S-8GISB 8GB DDR4 3000MHZ, Windows 10 x64 πολλές φορές όταν βρίσκομαι σε browser και παρακολουθώ βίντεο μου μαυρίζει την οθόνη και την ξαναεμφανίζει μετά από 2 δευτερόλεπτα, επίσης σε παιχνίδι Word of tank έχω 23fps ενώ σε review που έχουν κάνει για τον επεξεργαστή αυτόν πιάνει 35-39fps, μου είπαν να βάλω και μια 8GB επιπλέον για να βελτιώσω τα fps αλλά το μαύρισμα της οθόνης που οφείλεται τι να κάνω ; Έχω κάνει αναβάθμιση σε bios σε γραφικών και στις ρυθμίσεις του bios έχω βάλει την γραφικών στα full. ; Για το 2ο: Ryzen 5 2400G, Μητρική Gigabyte AX370 Gaming 3, RAM G.SKILL F4-3000C16S-16GISB 16GB DDR4 3000MHZ, Windows 10 x64 Εκτός από το μαύρισμα που μου κάνει για 2 δευτερόλεπτα μερικές φορές όταν παρακολουθώ βίντεο σε browser έχω και ένα σοβαρό πρόβλημα με την γραφικών παρότι έιναι ανώτερη από αυτή του Ryzen 3 2200G όταν μπαίνω στο Word of tank και βάλω χαμηλά γραφικά μου ανεβάζει 120-150fps μόλις κάνω zoom για να βρώ στόχο αρχίζουν τρομερά κολλήματα και τα γραφικά πέφτουν στα 20fps και δεν μπορώ να παίξω. Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα updates και στο bios. Τι φταίει ξέρει κανείς να μου πει ; Έχω δυο συστήματα με Vega 8 και Vega 11 γραφικών και μου κάνουν προβλήματα. Στο laptop που είχα Ryzen 3 2200G δεν αντιμετώπιζα τέτοια προβλήματα σε κανένα παιχνίδι. ;
daynight Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, ServerStationF1 είπε Έχω φτιάξει 2 συστήματα: Για το 1ο: Ryzen 3 2200G, Μητρική Gigabyte AX370 Gaming 3, RAM G.SKILL F4-3000C16S-8GISB 8GB DDR4 3000MHZ, Windows 10 x64 πολλές φορές όταν βρίσκομαι σε browser και παρακολουθώ βίντεο μου μαυρίζει την οθόνη και την ξαναεμφανίζει μετά από 2 δευτερόλεπτα, επίσης σε παιχνίδι Word of tank έχω 23fps ενώ σε review που έχουν κάνει για τον επεξεργαστή αυτόν πιάνει 35-39fps, μου είπαν να βάλω και μια 8GB επιπλέον για να βελτιώσω τα fps αλλά το μαύρισμα της οθόνης που οφείλεται τι να κάνω ; Έχω κάνει αναβάθμιση σε bios σε γραφικών και στις ρυθμίσεις του bios έχω βάλει την γραφικών στα full. Θελεις 8+8gb μνημες που παιζουν 3000+ με μια μνημη χανεις 40-60% fps δες τι drivers εχεις στο laptop και βαλε τους ιδιους μονο με 2 απο τους περσινους driver μου δουλευε ο 2200 στο internet,δεν ξερω για φετος επισης κατι σου παει στραβα, οι μνημες ειναι σταθερες; αν εχεις 1,4+ cpu volt βαλτο 1,4 αν εχεις κατω απο 1,15 soc volt βαλτο 1,15 οτιδηποτε εχεις πειραξει απο gpu βαλτο default τα review ειναι αχρηστα ολα ειναι με 3200+ μνημες και vrm απο υποβρυχιο οπου βλεπεις μικρο και ευκολο oc εννοουν 1,3-1,4v soc με ambient 15 βαθμους καπως ετσι και ο 2400 υποθετω με επιφυλαξη για ελαχιστες μνημες
ServerStationF1 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 28 λεπτά πριν, daynight είπε Θελεις 8+8gb μνημες που παιζουν 3000+ με μια μνημη χανεις 40-60% fps δες τι drivers εχεις στο laptop και βαλε τους ιδιους μονο με 2 απο τους περσινους driver μου δουλευε ο 2200 στο internet,δεν ξερω για φετος επισης κατι σου παει στραβα, οι μνημες ειναι σταθερες; αν εχεις 1,4+ cpu volt βαλτο 1,4 αν εχεις κατω απο 1,15 soc volt βαλτο 1,15 οτιδηποτε εχεις πειραξει απο gpu βαλτο default τα review ειναι αχρηστα ολα ειναι με 3200+ μνημες και vrm απο υποβρυχιο οπου βλεπεις μικρο και ευκολο oc εννοουν 1,3-1,4v soc με ambient 15 βαθμους καπως ετσι και ο 2400 υποθετω με επιφυλαξη για ελαχιστες μνημες Λοιπόν : CPU 1.28V RAM 1.38V VCORE SOC 1.16V Όσο για τα γραφικά στο bios η ρύθμιση: Intergrated Graphics ---- > Forces UMA Mode--------------------> UMA Specified UMA frame buffer size--> 2G Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά για τον Ryzen 3 2200G ο οποίος το μόνο που μου κάνει είναι να εμφανίζει μαύρη οθόνη για 2 δευτερόλεπτα και μετά παίζει ξανά. Για τον Ryzen 5 2400G θα κάνω post της μετρήσεις αργότερα. Είναι οκ αυτό ; χρειάζεται να αλλάξω τίποτα στα Volt ?
daynight Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) οχι οκ ειναι (δοκιμασε cpu volt 1,3 - 1,35 μετα τα παρακατω) τρεξε ενα memtest οποτε δεν χρειαζεσαι το πσ για κανα 10ωρο η παραμικρη ασταθεια τσακιζει τη gpu δεν ξερω τι αλλο να σου πω ρωτα και στο thread για τους amd gia cpu benchmark/stresstest 99% τα προβληματα σε browser/video ειναι driver bug Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2019 από daynight 1
ServerStationF1 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Να χρησιμοποιώ Drivers από το site της Μητρικής ή από το site της AMD καλύτερα ;
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 To black Screen για 2s... ανά διαστήματα κατά 99% είναι από το HDMI cable. Δοκίμασε να το κουνήσεις (ιδιαίτερα στη σύνδεση της οθόνης).
ServerStationF1 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Ναι ίσως να έχεις δίκιο αλλά το κάνει συνεχόμενα αλλά ανά διαστήματα δηλαδή μπορεί μετά απο 10 με 15 λεπτά να το ξανακάνει. Θα ενημερώσω για κάθε ρύθμιση που θα κάνω. Τώρα που το παρατήρησα το μαύρισμα γίνεται μόνο στον browser δηλαδή η γραμμή εργασιών είναι οκ ανέπαφη ο browser μαυρίζει για λίγο και μετά το video γίνεται reset από την αρχή.
adtakhs Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 10 ώρες πριν, ServerStationF1 είπε Ναι ίσως να έχεις δίκιο αλλά το κάνει συνεχόμενα αλλά ανά διαστήματα δηλαδή μπορεί μετά απο 10 με 15 λεπτά να το ξανακάνει. Θα ενημερώσω για κάθε ρύθμιση που θα κάνω. Τώρα που το παρατήρησα το μαύρισμα γίνεται μόνο στον browser δηλαδή η γραμμή εργασιών είναι οκ ανέπαφη ο browser μαυρίζει για λίγο και μετά το video γίνεται reset από την αρχή. Αν είναι θέμα οδηγών, θα σου το βγάζει σαν μύνημα ότι υπήρξε κατάρρευση του driver. Συνήθως είναι προβληματικό HDMI καλώδιο. 2
ServerStationF1 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Λοιπόν για τον Ryzen 3 2200G μετά από updates bios το τελευταίο 31/7/2019 μαζί με update chipset μητρικής και update γραφικών από το site της AMD και όχι από της Gigabyte γιατί είναι η παλιότερη έκδοση και αλλαγή καλωδίου HDMI( Η αλλαγή έγινε και με αλλαγή οθόνης:) απλώς ήρθε εποχή να αλλάξω οθόνη) εδώ και 2 ώρες που σερφάρω και βλέπω βιντεο από browser δεν μου έχει πετάξει καμία μαύρη οθόνη οπότε μπορεί να οφείλοταν και σε καλώδιο HDMI . Έβαλα και άλλη Ram 8GB στο σύνολο 16GB 14GB καθαρά στα 3000Mhz και όντως πλησίασα τα fps που έβλεπα και από τα review δηλαδή στα 40fps. Απομένει να κάνω τα απαραίτητα βήματα και για τον Ryzen 5 2400G θα ενημερώσω. 2
ServerStationF1 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Ryzen 5 2400G ακολούθησα τα ίδια βήματα με τον Ryzen 3 2200G και όλα οκ στα παιχνίδια και στα fps. Στον Ryzen 3 όμως σε ορισμένες φορές συνεχίζει να μου κάνει αναλαμπεί μαύρης οθόνης στιγμαία 1 ή 2 sec μαυρίζει μόνο ο τρέχων browser και επανέρχεται παρόλο που έχω αλλάξει hdmi καλώδιο και οθόνη. Κατά τα άλλα όλα οκ όμως αυτό με την μαύρη οθόνη δεν το έχει κανένας ; Δοκιμάζοντας τον Ryzen 5 να δω αν θα έχω εκεί τις μαύρες οθόνες.
ServerStationF1 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) The start type of the Background Intelligent Transfer Service service was changed from auto start to demand start. ή Ο τύπος εκκίνησης της υπηρεσίας Υπηρεσία Background Intelligent Transfer Service άλλαξε από αυτόματη εκκίνηση σε εκκίνηση μετά από απαίτηση. Αναγν. Συμβάντος 7040 Αυτό καταγράφεται όταν μαυρίζει στιγμαία η οθόνη του browser. Δηλαδή εάν βλέπω ένα βιντέο όταν θα μαυρίσει η οθόνη θα κάνει 1 με 2 sec και όταν επανέλθει το βίντεο θα έχει γίνει pause και γυρισμένο από την αρχή σαν να έχω κάνει refresh την σελίδα. Γνωρίζει κανείς κάτι γιαυτό το συμβάν ; Υ.Γ. Παρατήρησα πως το συμβάν 7040 γίνεται τυχαία και επαναλαμβάνεται και χωρίς να έχω μαύρισμα οθόνης οπότε μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το μαύρισμα οθόνης. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από ServerStationF1
daynight Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 βγαλε απο το browser/vlc etc οτι εχει σχεση με hardware acceleration και δες αν θα σου το ξανακανει
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 On 06/08/2019 at 22:02, ServerStationF1 said: Ryzen 5 2400G ακολούθησα τα ίδια βήματα με τον Ryzen 3 2200G και όλα οκ στα παιχνίδια και στα fps. Στον Ryzen 3 όμως σε ορισμένες φορές συνεχίζει να μου κάνει αναλαμπεί μαύρης οθόνης στιγμαία 1 ή 2 sec μαυρίζει μόνο ο τρέχων browser και επανέρχεται παρόλο που έχω αλλάξει hdmi καλώδιο και οθόνη. Κατά τα άλλα όλα οκ όμως αυτό με την μαύρη οθόνη δεν το έχει κανένας ; Δοκιμάζοντας τον Ryzen 5 να δω αν θα έχω εκεί τις μαύρες οθόνες. Είχα κι εγώ τα ίδια προβλήματα με chrome. Δεν ήταν καλώδιο γιατί εγώ το είχα με dvi και με το συγκεκριμένο και τη συγκεκριμένη οθόνη είχα φτιάξει πάνω απο 15 pc χωρίς πρόβλημα. Έφτιαξε με firefox.... Προφανώς κάποιο bug, αλλά ήταν αρκετά σπαστικό μπορώ να πω.
ServerStationF1 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δεν έχω κάτι πάνω στον browser και μου το κάνει και στο chrome αλλά και στον opera. Στις 7/8/2019 στις 7:09 ΜΜ, daynight είπε βγαλε απο το browser/vlc etc οτι εχει σχεση με hardware acceleration και δες αν θα σου το ξανακανει Θα το δοκιμάσω με firefox να σου πω. Στις 8/8/2019 στις 12:23 ΠΜ, GeorgeMan είπε Είχα κι εγώ τα ίδια προβλήματα με chrome. Δεν ήταν καλώδιο γιατί εγώ το είχα με dvi και με το συγκεκριμένο και τη συγκεκριμένη οθόνη είχα φτιάξει πάνω απο 15 pc χωρίς πρόβλημα. Έφτιαξε με firefox.... Προφανώς κάποιο bug, αλλά ήταν αρκετά σπαστικό μπορώ να πω.
ServerStationF1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Στις 8/8/2019 στις 12:23 ΠΜ, GeorgeMan είπε Είχα κι εγώ τα ίδια προβλήματα με chrome. Δεν ήταν καλώδιο γιατί εγώ το είχα με dvi και με το συγκεκριμένο και τη συγκεκριμένη οθόνη είχα φτιάξει πάνω απο 15 pc χωρίς πρόβλημα. Έφτιαξε με firefox.... Προφανώς κάποιο bug, αλλά ήταν αρκετά σπαστικό μπορώ να πω. Ρε φίλε έχεις δίκιο μόλις έβαλα τον firefox το πρόβλημα εξαφανίστηκε, ο ryzen 5 2400G μετά από τα updates δεν είχε πρόβλημα πουθενά όμως ο ryzen 3 2200G συνέχισε να μου κάνει αυτή την μαύρη παύση για 1 με 2 sec και μου πήγαινε το βίντεο από την αρχή αλλά στο firefox τίποτα. Περίεργο πάντως με firefox λύθηκε! Παρατήρησα πως στο firefox στο video που έπαιζε μου πέταγε pop up μήπως ο chrome ή ο opera μπλοκάρουν το pop up και εμφανίζεται αυτή η παύση στην οθόνη δεν ξέρω τι να πω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα