Προς το περιεχόμενο

Επισκευή σε μεταλλικό καπάκι hifi κασετοφώνου


JustMe!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Πρόσφατα έφαγε ένα χτύπημα άσχημο κατά τη μεταφορά του ένα hifi κασετόφωνό μου (thanks @ courier service). Το οποίο προκάλεσε γδαρσίματα στο χρώμα και κυρίως στράβωσε το μέταλλο (όπως φαίνεται και στη φώτο). Και επειδή έχει συναισθηματική και οικονομική αξία, θέλω να δω αν υπάρχει τρόπος να το φτιάξω. Ανταλλακτικό σίγουρα δεν βρίσκω, καθώς μιλάμε για εποχές 1985 και μοντέλο σπάνιο ειδικά σήμερα.

Λογικά θέλει ζέσταμα για να μαλακώσει πάνω σε κάτι λείο (πχ σανίδα) και μετά να πιεστεί κάπως προς τη σανίδα και να έρθει στα ίσα του. Έπειτα ξύσιμο να φύγει το χρώμα και βάψιμο από την αρχή.

Ξέρετε κάποιον που θα μπορούσε να το αναλάβει να το ισιώσει και το βάψει με αρκετές πιθανότητες καλού αποτελέσματος; Σκέφτομαι να ρωτήσω φαναρτζή, αλλά φοβαμαι μην πέσω σε κανέναν ατσούμπαλο και μου το κάνει χειρότερα. Με προβληματίζει και το γεγονός οτι έχουν λυγίσει οι γρίλιες του, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θέλω να κοπούν σε προσπάθεια επισκευής.

DSC_0063.JPG.59ef7c147b213bec60872dbdd09da888.JPG

 

Επεξ/σία από JustMe!
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεβιδωνεις το καπάκι, το βγάζεις και μια ματσόλα (λαστιχένιο σφυρί)  με απαλά χτυπηματα να το ισιωσεις έχοντας το πάνω σε κάποια επίπεδη επιφάνεια έχοντας βάλει κάποιο κομμάτι ύφασμα για αποφυγή γρατσουνιων. Αν δεν έχει ματσόλα με ένα μικρό ελαφρύ σφυρί βαζεις ένα κομμάτι ύφασμα εκεί που χτυπάς ή ντύνεις το σφυρί με ύφασμα. Μετά αν θέλεις όπως είπες με σιδηροστοκο εξομαλύνει τις μικρολακουβιτσες που θα μείνουν και μετά τρίβεις την επιφάνεια για ισιωμα. Μετά από χρωματοπωλειο αυτοκινήτου βρίσκεται ένα χρώμα που να ταιριάζει και του λες να στο δώσει σε σπρέι ή πινελακι αναλόγως αν θες να κάνεις τοπική ή ολική βαφή. Άμα το χαρτωσεις μπορείς και με σπρέι να κάνεις τοπική βαφή. Επειδή η υφή των χρωμάτων αυτοκινητου και ηχοσυστηματων είναι διαφορετική πιθανόν καλύτερα είναι η τοπική βαφή.

Φαναρτζιδικο κομμάτι δύσκολο το βλέπω να ασχοληθεί και πιθανόν να σου ζητήσει πολλα αναλογικά με τη δουλειά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ αν και θα προτιμούσα κάποιον τεχνίτη που να πιάνει το χέρι του (Αθήνα), καθώς δεν έχω πολλή εμπιστοσύνη στο δικό μου.

Έχει κανείς υπ'όψιν του κάποιο μαγαζί που θα μπορούσε να βοηθήσει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...