soc4ever Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπερα ακουω προτασεις για μητρικη με επεξεργαστη τον amd ryzen 2600. τι πρεπει να προσεξω στην αγορα μιας μητρικης. Δεν θελω απαραιτητα υποδειξεις μητρικης αλλα και σημειων προσοχης... Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από soc4ever
nicksoti Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Για τον 2600; Όλες τον σηκώνουν μια χαρά. Δες να έχει ψύκτρα στα VRM (αριστερά και πάνω από τον επεξεργαστή), και να σε καλύπτει σε θύρες PCI express και θέσεις μνήμης.. Δηλαδή, αν σκοπεύεις κάποια στιγμή να βάλεις 2η κάρτα γραφικών, ή 2ο δίσκο NVME, καλό είναι να έχει 2ο PCIE X16 slot. Γιατί τα 1Χ είναι συνήθως Gen2 και κάνουν μόνο για καμιά κάρτα δικτύου ή ήχου. Επίσης καλό είναι στην τροφοδοσία της CPU (πάνω αριστερά) να έχει 8pin βύσμα αντί για 4 pin. Και 4 θέσεις για μνήμη. Εγώ αυτά θα κοίταζα και θα επέλεγα την φτηνότερη. Εκτός κι αν έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις, πχ είσαι μουσικός οπότε κοιτάς για καλή onboard κάρτα ήχου με επίχρυσες επαφές, ή αν θες πχ να έχει ενσωματωμένο wifi. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από nicksoti 1
soc4ever Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 μπα οχι ιδιαιτερες απαιτησεις . ευχαριστω πολυ
life is music Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 4 ώρες πριν, soc4ever είπε μπα οχι ιδιαιτερες απαιτησεις . ευχαριστω πολυ Αν θες καλή μητρική για τον 2600 κοίταξε την msi b450 tomahawk είναι ο ορισμός του value for money !
Coscas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ έβαλα την MSI B450M PRO-VDH PLUS με τον 2600 και πετάει 69e την πήρα (άμεση παραλαβή) Δεν έχει 2η PCIE X16 αλλά ποτέ δεν μου χρειάστηκε σε κανένα build Τώρα...να πάρω την Tomahawk με τα διπλά λεφτά, το θεώρησα άκυρο 4 dimm slots έχει, η μνήμη πάει στα 3466 (αν και overclock δεν κάνω ποτέ) και λειτούργησαν όλα με τη μία (2933 οι G.Skill Aegis 2x8GB DDR4-3000MHz με XMP) Εχω δει builds με 3900x στο UserBenchmark. Αρα, καλό future proof Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από Coscas
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Εντάξει η Tomhawk είναι πιο ακριβή γιατί είναι καλύτερη. Αυτή που πήρες έχει ψήκτρα στα μισά vrm που είναι και μικρότερη από της Tomahawk, η ψήκτρα στο chipset είναι διακοσμητική και είναι και micro atx.. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από Επισκέπτης
Coscas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Καλύτερη είναι , αλλά όχι γιά 2πλή τιμή και μη διαθέσιμη. Τον περισσότερο κόσμο που δεν κάνει overclocking, δεν τον ενδιαφέρουν οι τεράστιες ψύκτρες στα vrm. Η micro atx, σε τι υστερεί γιά κάποιον που απλά θέλει να βαλει έναν επεξεργαστή και να δουλεύει; Επαιρνα παλιά κάτι μητρικές που είχαν πανω "παπάδες". Ε και; Σε τι χρησίμευσαν; Μόνο τα dimms χρειάζονται (κι'αυτά, αν θες. Και με 2 dimms κάνεις δουλειά και βάζεις μεγαλύτερη μνήμη αργότερα). Ασε που μέχρι να προσθέσεις μνήμη, έχει βγεί άλλη που δεν ταιριάζει με την mobo και όλοι σου λένε , πάρε καινούργια. Οκ. Γιά τους ψαγμένους, υπάρχουν άπειρα ακριβά μοντέλα. Και η Tomahawk είναι μιά μέτρια πρός budget μητρική. Δεν δικαιολογεί την διπλή τιμή. Αντε 10-20 ευρώ παραπάνω. Btw, τις ψύκτρες πάνω στα vrm κάθε μητρικήςκαι την ποιότητα τους, πού τα βρίσκεις; Ξέρεις καποιο site; Πάντως εδώ στο video, λένε ότι η δικιά μου έχει 4 DIMM slots, VRM heat sink, pcie x16 steel armor. Γιά 63e που κάνει τώρα, μιά χαρά! Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από Coscas 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Ναι βρε εννοείται ότι δεν χρειάζονται σε όλους αυτά, απλά λέω ότι δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή, αλλά η "κανονική" τιμή της Tomahawk που έπαιζε στα 90-95. Τώρα λόγω ζήτησης έχει ανέβει πολύ η τιμή. Θα βγει η ΜΑΧ οπότε θα πέσει η τιμή. Τις ψήκτρες τις βλέπεις πάνω στην μητρική. Τα vrm είναι αριστερά και πάνω από το socket. Οι πολύ basic δεν έχουν καθόλου ψήκτρες. Εσένα έχει στα αριστερά μόνο, η Tomahawk έχει και πάνω. Πάντως 10-20 ευρώ που είπες είναι μικρή διαφορά, αφού έχει παραπάνω πράγματα η Tomahawk, ασχέτως αν δεν χρειάζονται σε όλους. Έχει και καλύτερα vrms όχι μόνο ψήκτρες. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d9_E3h8bLp-TXr-0zTJFqqVxdCR9daIVNyMatydkpFA/htmlview?sle=true#gid=639584818 Εδώ έχει τις μητρικές και κατά πόσο "αντέχουν" τους 3000. Δεν είναι και ευαγγέλιο αλλά παίρνεις μία ιδέα. Μια μητρική με καλύτερα vrm και καλύτερες ψήκτρες θα μπορεί να κλοκάρει παραπάνω όχι μόνο σε manual OC αλλά και σε PBO.
Coscas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Συμφωνούμε φίλε μου. Ηθελα να την πάρω έτσι γιά το @αμώτο. Αλλά 140 ευρώ ρε σείς και άφαντη, δε λέει. Ενας στο skroutz την έχει και 202!!! Χα χα! Λες το καπάκι ε; Χα χα! Αυτόν τον οδηγό τον έχω βάλει σε άλλο thread https://www.insomnia.gr/forums/topic/707479-amd-επεξεργαστές-am4-socket-the-end-game-part4/?do=findComment&comment=57311952 Από εκεί είδα ότι η δικιά μου, σηκώνει μέχρι 3700x overclock και δέχεται μέχρι και 3900x.Και μάλιστα, έχει τα παλιά SM4337 και SM4503 mosets, ενώ η καινούργια MSI B450M PRO-VDH V2 έχει τα φτηνά Niko PK616BA και PK632BA με αποτέλεσμα να μην κλοκάρει 3700x χωρίς έξτρα airflow Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από Coscas
MakisMoris Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Μα προτείνω και εγώ την gigabyte b450 aorus m από 78ευρω στο Σκρουτζ
Coscas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Οχι άσχημη επιλογή αλλά από κει και πέρα, διαλέγει κανείς τι θα πληρώσει και αν το χρειάζεται. Ετοιμοπαραδοτη αυτή που λες, πάει τώρα 90e ενω η MSI B450M PRO-VDH PLUS 73e. Εχω δεί εδώ πολλούς να καίγονται γιά 15-20e. Εγώ δεν καιγόμουν, αλλά δεν χρειαζόμουν ακριβότερη Να μην τα κακαρώσει, να δουλέψει με τη μία, εγγύηση να έχουμε, και μέχρι εκεί. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από Coscas
mpokwsths Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Extreme αναλύσεις για μητρικές βρίσκουμε στο κανάλι του Buildzoid: https://www.youtube.com/channel/UCrwObTfqv8u1KO7Fgk-FXHQ Ο οδηγός που έχετε δώσει, και εσύ και ο Γιάννης, δεν είναι σωστός. Έχω 1-2 παραδείγματα ανακριβειών: Π.χ. δίνει την MSI X470 Gaming Plus/Pro να μη σηκώνει τον 3950Χ, ενώ την Asus X470 Prime να τον σηκώνει οριακά, κάτι που όπως είδαμε στα βίντεο του Buildzoid δεν ισχύει. Καλύτερα VRM thermals υπό πίεση έχει η MSI. Επίσης καλό θα ήταν να μη συστήνουμε στον κόσμο μητρικές χωρίς ψύκτρες στα VRM, έστω και στα SOC mosfets (πάνω). Δεν είναι κακό να μπορεί να μπει στο μέλλον πάνω μια δυνατότερη CPU χωρίς πρόβλημα. 5 ώρες πριν, Coscas είπε Εχω δει builds με 3900x στο UserBenchmark. Αρα, καλό future proof Αυτό δε λέει τίποτα. Δουλεύει σε όλες τις ΑΜ4 μητρικές ο 3900Χ. Το θέμα είναι ΠΩΣ δουλεύει ο 3900Χ και για ΠΟΣΟ θα συνεχίσει δουλεύει η μητρική... Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από mpokwsths
Coscas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Νομίζω το εξηγεί ο νηματοθέτης στον οδηγό: Spoiler If the rating is "not recommended" that doesn't mean it won't work, I just don't think it'd work very well, or if you had less stringent requirements, then you might be able to get it to work. Like some of MSI's decent B450/X470 boards (B450/X470 Gaming Plus etc.) mightbe okay with a 3950X OC if you weren't hammering it and if you had a less aggressive OC or if you had some airflow in combination with some of those other stipulations. Εδώ είπαμε ότι δεν ακολουθούμε extreme καταστάσεις (τουλάχιστον εγώ). Δεν συστήσαμε πουθενά μητρικές χωρίς ψύκτρες στα VRM. Αν και δεν καταλαβαίνω τι θα πάθει κάποιος αν δεν πρόκειται να κλοκάρει ποτέ. Εξ' άλλου, απ' ό,τι γνωρίζω, τα ρεύματα είναι όλο και χαμηλότερα στα νέα εξαρτήματα (cpu, gpu κλπ). Εγώ πχ έβαλα τον 2600 με την 1050Ti και 2x8 ddr4 στα 3000 σε ένα CWT 405 watt και δεν κατάλαβε τπτ. Παλιά, έπαιρνα νέα gpu ή cpu και πολέμαγα βδομάδες με τα τροφοδοτικά που δεν τα οδηγούσε από την 1η στιγμή. Δλδ η μητρική θα χαλάσει; Νομίζω τα bios τα φτιάχνουν αυτά. Αν τώρα κάποιος πειράζει τα ρεύματα, αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Και επαναλαμβάνω. δεν κλοκάρουν όλοι εδω. Αν και ο ΟP, δεν μας εξηγεί τι θέλει. Ρωτάει τι να προσέξει αλλά δεν θέλει σημεία προσοχής... 1
soc4ever Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 οχι, ειπα οτι θελω σημεια προσοχης. Αυτο που ειπατε θελω γενικα. Μια value for money μητρικη, με μελλοντικη προοπτικη (αν γινεται - προτεραιοτητα εχει το τωρα - ). Αυτο προτασεις και σημεια προσοχης. ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. ηταν ολοι μεσα στο θεμα,ως προς το τι εψαχνα εννοω.
Sheogorath Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Για καλο VFM δες και την B450(M) Pro 4 της asrock. Σε σχέση με την φθηνή MSI κερδίζεις δεύτερη θέση για κάρτα γραφικών, αλλά ίσως χάνει λίγο σε ταχύτητα μνήμης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα