Προς το περιεχόμενο
nomikosas

Speedporτ Entry 2i + καλωδιο ethernet + TP-LINK TL-WA801ND(access point)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, εχω cosmote συνδεση και το ρουτερ Speedporτ Entry 2i, ολα καλα ως εδω. 
Αποφασισα να παρω ενα ethernet καλωδιο οπου και το εβαλα να πηγαινει ως τον κατω κατω οροφο και εκει προσπαθησα να το συνδεσω  με το TP-LINK TL-WA801ND ως access point για να εχω και κατω καλο σημα. 
Το προβλημα ειναι πως απο τοτε που το εκανα και απο το speedport entry 2i και απο κατω οταν πιανω σημα απο το ΤP-LINK TL-WA801ND εχω εντονα θεματα με την σταθεροτητα, δεν εχω αποσυνδεσεις αλλα εκει που εισαι σε διαφορες σελιδες στον browser σου λεει ξαφνικα δεν μπορει να ανοιξει μια σελιδα. Μετα αν παω στο εικονιδιο δεξια κατω στην μπαρα των windows και κανω αποσυνδεση και επανεσυνδεση λειτουργει ξανα κανονικα.    Το προβλημα ειανι εντονοτερο οταν θα μπω απο το iphone ή το ipad... εκει σχεδον πρεπει αν κανω συνδεση αποσυνδεση καθε φορα μετα απο λιγο διαστημα χρησης. Το περιεργο ειναι πως ενω συμβαινει αυτο και πχ στον browser δεν μπορει να ανοιξει καποιες σελιδες,  στο fb και insta δουλευει αν κ με λιγη καθυστέρηση αλλα φορτωνει εικονες κτλ. 

Δεν ξερω τι φταιει. Θα μπορουσε καποιος να μου πει τι να κανω? Σκεφτηκα να κανω firmware upgrade και στα δυο αλλα δεν ξερω πως. Υπαρχει καποιος οδηγος; 
Αλλιως μηπως τα εβαλα λαθος?? 
Καμια αποψη?

Επεξ/σία από nomikosas

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, zx1234r είπε

Για τι απόσταση μιλάμε και τι καλώδιο έβαλες?

ε κανα 10 μετρα, δεν εχει να κανει με το καλωδιο γιατι αυτο μου το κανει και στο κανονικο το router το speedport  

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Εχεις απενεργοποιήσει τον DHCP απο το ΤPLINK;

Δεν εχω ιδεα, υπαρχει καποιος οδηγος να δω πως πρεπει να κανω την εγκατάσταση  σωστα ? Εγω απλα το εβαλα σαν access point και αλλαξα ονομα και αφησα ιδιο κωδικο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α.firmware update που το κατεβαζεις απο την tp link.

β.ελπιζω το utp να ηταν ετοιμοςκαι να μην το φτιαξε κανεις λαθος.

γ.static ip στο tp link 801nd και κλειστο dhcp.

On 12/08/2019 at 09:10, nomikosas said:

Γεια σας, εχω cosmote συνδεση και το ρουτερ Speedporτ Entry 2i, ολα καλα ως εδω. 
Αποφασισα να παρω ενα ethernet καλωδιο οπου και το εβαλα να πηγαινει ως τον κατω κατω οροφο και εκει προσπαθησα να το συνδεσω  με το TP-LINK TL-WA801ND ως access point για να εχω και κατω καλο σημα. 
Το προβλημα ειναι πως απο τοτε που το εκανα και απο το speedport entry 2i και απο κατω οταν πιανω σημα απο το ΤP-LINK TL-WA801ND εχω εντονα θεματα με την σταθεροτητα, δεν εχω αποσυνδεσεις αλλα εκει που εισαι σε διαφορες σελιδες στον browser σου λεει ξαφνικα δεν μπορει να ανοιξει μια σελιδα. Μετα αν παω στο εικονιδιο δεξια κατω στην μπαρα των windows και κανω αποσυνδεση και επανεσυνδεση λειτουργει ξανα κανονικα.    Το προβλημα ειανι εντονοτερο οταν θα μπω απο το iphone ή το ipad... εκει σχεδον πρεπει αν κανω συνδεση αποσυνδεση καθε φορα μετα απο λιγο διαστημα χρησης. Το περιεργο ειναι πως ενω συμβαινει αυτο και πχ στον browser δεν μπορει να ανοιξει καποιες σελιδες,  στο fb και insta δουλευει αν κ με λιγη καθυστέρηση αλλα φορτωνει εικονες κτλ. 

Δεν ξερω τι φταιει. Θα μπορουσε καποιος να μου πει τι να κανω? Σκεφτηκα να κανω firmware upgrade και στα δυο αλλα δεν ξερω πως. Υπαρχει καποιος οδηγος; 
Αλλιως μηπως τα εβαλα λαθος?? 
Καμια αποψη?

 

  • Thanks 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 13/8/2019 στις 3:11 ΜΜ, poulinos είπε

α.firmware update που το κατεβαζεις απο την tp link.

β.ελπιζω το utp να ηταν ετοιμοςκαι να μην το φτιαξε κανεις λαθος.

γ.static ip στο tp link 801nd και κλειστο dhcp.

Γεια σου Poulinos τι κανεις; Για ακομα μια φορα βλεπω να με σώζεις.
Θα κανω αυτα που μου ειπες και θα σε ενημερωσω.  οταν λες static ip εννοεις να επιλέξω εκει που λεει subnet mask? Για IP τι πρεπει να βαλω?

To utp ηταν ετοιμο, το θεμα ειναι πως απο τοτε που το εκανα αυτο και το ρουτερ το κανονικο ( speedport entry 2i ) μου βγαζει τα ιδια προβληματα, δηλαδη απο ipad iphone μετα απο λιγο δεν ανοιγει τις σελιδες και πρεπει να κανω αποσυνδεση και ξανασυνδεση για να φορτωσουν, και μετα απο λιγο παλι τα ιδια.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
15 hours ago, nomikosas said:

Γεια σου Poulinos τι κανεις; Για ακομα μια φορα βλεπω να με σώζεις.
Θα κανω αυτα που μου ειπες και θα σε ενημερωσω.  οταν λες static ip εννοεις να επιλέξω εκει που λεει subnet mask? Για IP τι πρεπει να βαλω?

To utp ηταν ετοιμο, το θεμα ειναι πως απο τοτε που το εκανα αυτο και το ρουτερ το κανονικο ( speedport entry 2i ) μου βγαζει τα ιδια προβληματα, δηλαδη απο ipad iphone μετα απο λιγο δεν ανοιγει τις σελιδες και πρεπει να κανω αποσυνδεση και ξανασυνδεση για να φορτωσουν, και μετα απο λιγο παλι τα ιδια.

a.κανεις firmware update το tp link.

β.το κανεις hard reset.

γ.χωρις να το συνδεσεις με το speedport συνδεεσαι πανω του με καλωδιο ethernet και μπαινεις λογικα στο 192.168.0.1 που εχει σαν Ip.τ ο οριζεις σαν access point.Καποια στιγμη θα σε ρωτησει static ή dynamic ip (networK).εκει θα βαλεις Ip 192.168.1.200 subnet αμα ρωταει 255.255.255.0 και Default gateway 192.168.1.1 που ειναι η Ip του speedport>και μετα κλεινεις τον Dhcp.αφου το κανεις αυτο θα χασεις την συνδεση (λογικο αφου πριν ηταν 192.168.0.1 και τωρα θα γινει 192.168.1.200 ) και το συνδεεις με το speedport μεκαλωδιο.αν τα εχειςκανει σωστα θα πρεπει με 192.168.1.1 να βλεπεις το speedport και με 192.168.1.200 να βλεπεις το tp link.φτιαχνεις το wifi και εισαι ετοιμος.στο tp link τρεξε το wizard.το μονο που μπορω να φανταστω ειναι να εχεις αφησει ανοιχτο dhcp στο tp link και να εχει Ip σε αλλο δικτυο πχ 192.168.0.χ οποτε να μπερδευει με το speedport.

  • Thanks 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 ώρες πριν, poulinos είπε

a.κανεις firmware update το tp link.

β.το κανεις hard reset.

γ.χωρις να το συνδεσεις με το speedport συνδεεσαι πανω του με καλωδιο ethernet και μπαινεις λογικα στο 192.168.0.1 που εχει σαν Ip.τ ο οριζεις σαν access point.Καποια στιγμη θα σε ρωτησει static ή dynamic ip (networK).εκει θα βαλεις Ip 192.168.1.200 subnet αμα ρωταει 255.255.255.0 και Default gateway 192.168.1.1 που ειναι η Ip του speedport>και μετα κλεινεις τον Dhcp.αφου το κανεις αυτο θα χασεις την συνδεση (λογικο αφου πριν ηταν 192.168.0.1 και τωρα θα γινει 192.168.1.200 ) και το συνδεεις με το speedport μεκαλωδιο.αν τα εχειςκανει σωστα θα πρεπει με 192.168.1.1 να βλεπεις το speedport και με 192.168.1.200 να βλεπεις το tp link.φτιαχνεις το wifi και εισαι ετοιμος.στο tp link τρεξε το wizard.το μονο που μπορω να φανταστω ειναι να εχεις αφησει ανοιχτο dhcp στο tp link και να εχει Ip σε αλλο δικτυο πχ 192.168.0.χ οποτε να μπερδευει με το speedport.

Σ'ευχαριστω πολυ για τις αναλυτικες οδηγιες, με εχεις σωσει πολλες φορες!
Θα σε ενημερωσω οταν το κανω. 👍

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
5 hours ago, nomikosas said:

Σ'ευχαριστω πολυ για τις αναλυτικες οδηγιες, με εχεις σωσει πολλες φορες!
Θα σε ενημερωσω οταν το κανω. 👍

οπου κολλησεις πες μου

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/8/2019 στις 11:21 ΜΜ, poulinos είπε

οπου κολλησεις πες μου

 

Στις 16/8/2019 στις 11:51 ΠΜ, poulinos είπε

a.κανεις firmware update το tp link.

β.το κανεις hard reset.

γ.χωρις να το συνδεσεις με το speedport συνδεεσαι πανω του με καλωδιο ethernet και μπαινεις λογικα στο 192.168.0.1 που εχει σαν Ip.τ ο οριζεις σαν access point.Καποια στιγμη θα σε ρωτησει static ή dynamic ip (networK).εκει θα βαλεις Ip 192.168.1.200 subnet αμα ρωταει 255.255.255.0 και Default gateway 192.168.1.1 που ειναι η Ip του speedport>και μετα κλεινεις τον Dhcp.αφου το κανεις αυτο θα χασεις την συνδεση (λογικο αφου πριν ηταν 192.168.0.1 και τωρα θα γινει 192.168.1.200 ) και το συνδεεις με το speedport μεκαλωδιο.αν τα εχειςκανει σωστα θα πρεπει με 192.168.1.1 να βλεπεις το speedport και με 192.168.1.200 να βλεπεις το tp link.φτιαχνεις το wifi και εισαι ετοιμος.στο tp link τρεξε το wizard.το μονο που μπορω να φανταστω ειναι να εχεις αφησει ανοιχτο dhcp στο tp link και να εχει Ip σε αλλο δικτυο πχ 192.168.0.χ οποτε να μπερδευει με το speedport.

Γεια σου Poulinos, προσπαθησα να το κανω: 

To μοντελο ειναι το TL-WA801ND Ver: 2.1 και εκανα upgrade το firmware.

Μπηκα με το 192.168.0.254  και  admin admin για Username kai password.
Μετα εκανα οσα μου ειπες, access point ktl ktl.
Δεν με ρωτησε καπου για static ή dynamic ip (networK).  
Aπλα εβαλα στο disable το DHCP Server 
και απο κατω εβαλα Ip Address: 192.168.1.200  και  Subnet Mask  α 255.255.255.0 

Επισης Default gateway 192.168.1.1 που οπως μου ειπες ειναι η Ip του speedport δεν ειχε καπου να το βαλω, δεν το εβαλα πουθενα. Δεν μου το ζήτησε. Θα υπαρχει προβλημα;

Σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου για ακομα μια φορα!!

Επεξ/σία από nomikosas

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
On 06/09/2019 at 01:15, nomikosas said:

Γεια σου Poulinos, προσπαθησα να το κανω: 

To μοντελο ειναι το TL-WA801ND Ver: 2.1 και εκανα upgrade το firmware.

Μπηκα με το 192.168.0.254  και  admin admin για Username kai password.
Μετα εκανα οσα μου ειπες, access point ktl ktl.
Δεν με ρωτησε καπου για static ή dynamic ip (networK).  
Aπλα εβαλα στο disable το DHCP Server 
και απο κατω εβαλα Ip Address: 192.168.1.200  και  Subnet Mask  α 255.255.255.0 

Επισης Default gateway 192.168.1.1 που οπως μου ειπες ειναι η Ip του speedport δεν ειχε καπου να το βαλω, δεν το εβαλα πουθενα. Δεν μου το ζήτησε. Θα υπαρχει προβλημα;

Σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου για ακομα μια φορα!!

οπως βλεπω σωστα τα εχεις βαλει.αν δεν σου εβγαλε επιλογη για gateway μην αγχωνεσαι.αφου τελειωσει ο wizard μπες μεσα με την νεα Ip πλεον πχ την 192.168.1.200 και πηγαινε στο Network>εκει θα σου γραφει και για Dns και για gateway που λογικα το εχει μηδεν. για dns μπορεις να δωσεις του παροχου ή τα κλασσικα 8.8.8.8 και 1.1.1.1 ή να δωσεις την Ip του speedport πχ 192.168.1.1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.