Προς το περιεχόμενο

Μαζικές αποστολές και φήμη domain e-mail


planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά. Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:

Έχω επαγγελματική ιστοσελίδα με domain e-mail και στέλνω μαζικά e-mails για ενημέρωση των πελατών μου. Δε στέλνω υπερβολικά πολλά. Θα στείλω π.χ. μια φορά το μήνα, 9-10 φορές κάθε φορά από καμιά 100ριά e-mails. Δηλαδή το πολύ 1000 e-mails το μήνα.

Το πρόβλημα είναι πως πολλά καταλήγουν στα junk των πελατών. Διάβασα πως έχει σημασία η φήμη του domain και  ο τρόπος που το πρόγραμμα που στέλνει μαζικά e-mails αλλάζει την ip ή όχι, ή κάτι τέτοιο. Μου είπαν για το g suite. Χρησιμοποιώ το sendblaster για τη μαζική αποστολή.

Μπορείτε να βοηθήσετε να μου δώσετε κατευθύνεις γιατί δεν έχω καταλάβει τί πρέπει ακριβώς να κάνω;

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο καλύτερος τρόπος, κατα τη γνώμη μου και μετά τις δοκιμές μου, είναι να μην τα στέλνεις μόνος σου από το δικό σου server αλλά μέσω εξειδκευμένης υπηρεσίας με πληρωμή. Προσπάθησα να κάνω και κάποιες ενέργειες στο παρελθόν με την καθοδήγηση της εταιρίας hosting, για να "καθαρίσω" τη φήμη του server μου. Αλλά τζίφος. Πλήρης αποτυχία...

Οι εξειδκευμένες υπηρεσίες έχουν πολλούς servers και IP,  προσέχουν πολύ τι στέλνουν και αν "καεί" κάποιο ΙΡ απλά το αλλάζουν.
Έτσι μπορεί να έχεις delivery rate εξαιρετικά υψηλό. Επίσης επειδή είναι commercial επενδύουν χρόνο και χρήμα στο να είναι "καθαροί" οι server και τα ΙΡ, κάτι που μόνος σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να το καταφέρεις.

Έχω δοκιμάσει mailchimp με πολύ μεγάλη επιτυχία. Σε  μικρές λίστες 800-1000 email έχω δει και 90% και 95% send rate.
Εννοείται ότι έχεις και καλή λίστα email. Αν δεν είναι καλή και "καθαρή" η λίστα σου, δεν παίρνεις τέτοια νούμερα με τίπιτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...