Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας! Εχω περασει στο πανεπιστημιο πειραιως αλλα λογω προσωπικών λογων δεν κατεφερα να παρακολουθησω σχεδον τιποτα απο το πρωτο ετος ουτε να δωσω μαθηματα. Βεβαια τα εχω δηλωσει ολα. Τα ερωτημα μου λοιπον ειναι 2.α) Μπαινω στο 2ο ετος τωρα, μπορω να δωσω ολα τα μαθηματα του πρωτου ετους παλι η μονο του 2ου? β) Βαση νομου ποτε διαγραφεσαι απο την σχολη γιατι ακουω παρα πολλα αλλα νομιζω οτι ακομα ισχυει ο αιωνιος φοιτητης 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ακόμα δεν μπήκες και πας για αιώνιος; :lol:  

για να πάρεις αυτό το γαλόνι θες πολύ ακόμα (εγώ θα ήθελα μια τιμητική πλάκα έξω από τις 200αρες πάντως)

γιατί δεν πας να παρακολουθήσεις; θα κλαις μετά όταν θα τρέχεις να το μαζέψεις , τζάμπα άγχος.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δώσεις όλα τα μαθήματα όλων των ετών αρκεί να κανείς εγγραφή. Για αιώνιος φοιτητής όντως από τώρα άρχισες να το σκέφτεσαι; Κάτσε και στρωσου να περάσεις τα μαθήματα και άσε το εάν ισχύει η όχι η νομοθεσία περί ν+2.

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.

Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια! Στην ουσια θελω να παρακολουθησω το 1ο ετος παλι αλλα αμα δεν  εχω την δυνατοτητα να τα δωσω τον φεβρουαριο δεν ξερω τι θα κανω..

Δημοσ.

παρακολουθείς όποια μαθήματα θέλεις από όποιο έτος θέλεις, αρκεί να τα έχεις δηλώσει στη γραμματεία για να μετρήσει ο βαθμός στην εξεταστική.

Δημοσ.

Ναι το γνωριζω αυτο βεβαιως απλα ακουσα απο γνωστο οτι μπορω να δωσω μονο τα μαθηματα του 2ου ετους+2 αλλου ετους . Αυτο ειναι το προβλημα δηλαδη θελω να εχω την δυνατοτητα να δωσω ολα του 1ου ετους αυτην χρονια!

Δημοσ.

Δεν μας είπες το τμήμα σου.

Στις περισσότερες, αν όχι σε όλες σχολές της Ελλάδας και σίγουρα στο οικονομικό του Πειραιά που είμαι εγώ ισχύει:

Μπορεις να δώσεις όσα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου χρωστάς την εξεταστική Ιανουαρίου-Φεβρουαριου

Ότι μαθήματα εαρινού εξαμήνου χρωστάς στην εξεταστική Ιουνίου.

Τον Σεπτέμβριο μπορείς να τα δώσεις όλα.

Ένα μάθημα μπορείς να το δώσεις όσες φορές θες μέχρι να το περάσεις. 

Θα διαγράφεις μετά από ν+2 χρόνια ή αν δεν ανανεώσεις την εγγραφή σου. Για να ανανεωθεί αν θυμάμαι καλά απλά πρέπει να κάνεις δήλωση μαθημάτων ακόμα και κενή. Για αυτό πάρε τηλέφωνο την γραμματεία να σιγουρευτείς. Σε κάποια τμήματα ειναι άριστοι. 

Καλή τύχη με την κάρτα σίτισης εάν είσαι δικαιούχους. Οταν θα πας από την φοιτητική μέριμνα θα με θυμηθείς 😛. Καλή τύχη και με το φαγητό της σίτισης. Σοδουλα έχει μέσα αλλά κάνουν εξερετικο κοτόπουλο.

Είναι σχεδόν απίθανο να καθαρίσεις 2 έτη ταυτόχρονα. Το πιο πιθανό είναι ότι διαλέξεις και εξετάσεις σε κάποια μαθήματα θα γίνονται ταυτόχρονα. Εκτός αν μπορείς να είσαι σε 2 αίθουσες ταυτόχρονα.

Μοίρασε τα μαθήματα του πρώτου σε δεύτερο και τρίτο σίγουρα.

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι! Ευχαριστω πολυ επισης για την βοηθεια lumiakias2017 . Ειμαι στο τμημα Ψηφιακων συστηματων. Στοχος μου για φετος ειναι παρακολουθησω το 1ο ετος μονο και για αυτο αναρωτιεμαι τι παιζει με τα μαθηματα και αν θα εχω την δυνατοτητα να δωσω κανονικα ολα του 1ου ετους! Ισως να κανω ενα τηλεφωνο στην γραμματεια οταν ανοιξει μπας και βγαλω ακρη.

Δημοσ.

Να'σαι καλά φίλε, εσύ λογικά έχεις εργαστήρια οπότε για να τα δώσεις θα πρέπει και να μην έχεις μείνει από απουσίες.

Βέβαια δεν γνωρίζω σε ποια εξάμηνα είναι.

Μπορείς να διαβάσεις τον κανονισμό σπουδών του τμήματος σου, θα σου λύσει αρκετές απορίες

https://www.ds.unipi.gr/files/2019/04/Kanonismos_pps_ds_etos_2018-19.pdf

Νομίζω η γραμματεία πρέπει να έχει ανοίξει.

Το κτίριο της Γραμματείας του Τμήματος βρίσκεται στον Πειραιά επί της οδού Ζέας 80-82 (2ος όροφος). Η Γραμματεία του Τμήματος εξυπηρετεί τους προπτυχιακούς φοιτητές κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή από τις 11:30 – 14:00.

Καλή τύχη και με τον κύριο Φιλιππάκη. Ίσως ειναι και ο πιο δημοφιλής του πανεπιστημίου με βαθμούς μετά από 2 μήνες και προόδους που δεν βαθμολογήθηκαν ποτέ.

Όπως το θέτεις πάντως, ναι, πολυ απλά κάνε το πρώτο έτος σαν να πέρασες φέτος στην σχολή. 99% δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχει αλλάξει και κάποιοι σου απάντησαν εν μέρει λάθος, μπορείς να δηλώσεις ένα μάξιμουμ αριθμό μαθημάτων (που πάει ανάλογα με τις διδακτικές μονάδες ή ώρες, δεν θυμάμαι).

Οπότε κάποια χρωστούμενα δεν θα μπορέσεις να τα δώσεις στο νέο έτος.

Το βασικό πάντως είναι: Πήγαινε στη γραμματεία και ρώτα για τα πάντα, ακόμα και για πράγματα που ίσως φαίνονται αυτονόητα.

Επίσης υπάρχει και αυτό:

Αναφορά σε κείμενο

Όσοι φοιτητές για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εξάμηνο ή ένα Ακαδ. Έτος, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αναστολή φοίτησης, προκειμένου να μη μετράει ο χρόνος εις βάρος τους (σχετικά με την ανώτατη διάρκεια σπουδών κα διαγραφή). Με την αναστολή φοίτησης διακόπτεται προσωρινά η φοιτητική ιδιότητα με ότι αυτό συνεπάγεται, (δεν υπάρχει δικαίωμα σε πάσο, βεβαιώσεις σπουδών κ.λ.π.). Όταν λήξη η περίοδος της αναστολής, κατά την περίοδο δηλώσεων μαθημάτων οφείλουν να κάνουν δήλωση μαθημάτων για το εξάμηνο στο οποίο βρίσκονται. Οι σπουδές συνεχίζουν στο επόμενο εξάμηνο σπουδών από αυτό το οποίο διένυαν πριν από τη διαδικασία αναστολής.

Έπρεπε να το είχες κάνει για το πρώτο έτος.

Αν η σχολή σου έχει πολλές θεωρίες, μπορείς να κάνεις αναστολή ώστε να παρακολουθείς του πρώτου έτους. Δυστυχώς δεν θα μπορείς να πάρεις βιβλία ή να χεις πάσο για αυτό το διάστημα. Ούτε εξετάσεις θα μπορείς να δώσεις, αλλά ίσως σε συννενόηση με τους καθηγητές να σου κρατήσουν το βαθμό. Εννοείται πρώτα θα κάνεις συννενόηση και αν βεβαιωθείς ότι όλα είναι οκ και σε βολέψει, θα κάνεις αναστολή.

Πριν από όλα αυτά βέβαια, πήγαινε στη γραμματεία σου και ρώτα για τα πάντα, καμία ντροπή.

edit: εννοείται με δηλωμένα μαθήματα τώρα το Σεπτέμβρη, πάλεψε κάποια μήπως τα περάσεις.

Επεξ/σία από Skerzos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...