Προς το περιεχόμενο

bluetooth vs handsfree


m4rvel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην κοινότητα, έχει κάποιος άποψη πανω στο ποιο από τα δύο έχει περισσότερη ακτινοβολία? bluetooth ακουστικά η ενσύρματα handsfree?

Έχω ακούσει οτι το handsfree λειτουργει σαν κεραία και άρα έχει περισσότερη ακτινοβολία ενώ το bluetooth λογω και της απόστασης από το κινητό και γενικά ότι έχει μικρότερη.Τι γνώμη έχετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/8/2019 στις 11:15 ΠΜ, m4rvel είπε

δλδ?

Είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιείς handsfree ή bluetooth handsfree ή earpods, απ' το να χρησιμοποιείς το κινητο για πάνω απο 15λεπτά ομιλία. Όπως και να έχει η ακτινοβολία υπάρχει γύρω σου όταν έχεις το κινητός στο σώμα σου, αλλά είναι μη ιονίζουσα. Τώρα το πως αντιδρά ο ανθρώπινος εγκέφαλος στη μη ιονίζουσα ακτινοβολία είναι άλλο θέμα.

Και το ράδιο είναι πρακτικά ακίνδυνο. Εγγυημένα. Αν σκεφτείς πόσο εύκολα χάνεται το σήμα όταν μετακίνησε κατά μήκος της Ελλάδας.

Επεξ/σία από svartevarg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/8/2019 στις 11:15 ΠΜ, m4rvel είπε

δλδ?

Όπως είπε και ο συμφορουμίτης απο πάνω, η ακτινοβολία του κινητού είναι μη-ιονίζουσα.

Πιο συγκεκριμένα, η ακτινοβολία χωρίζεται σε δυο μεγάλες ομάδες. Την ιονίζουσα ακτινοβολία η οποία μεταφέρει ποσά ενέργειας αρκετά για να προκαλέσει αλλαγή στο φορτίο ατόμων, και συνεπώς μορίων, στο οργανικό σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα καθώς ένα από τα στοιχεία που επηρεάζονται είναι το γενετικό υλικό οδηγώντας δυνητικά και υπο προϋποθέσεις σε καρκινογένεση. Η άλλη μορφή ακτινοβολίας είναι η μη-ιονίζουσα η οποία δεν έχει σε καμία περίπτωση αρκετή ενέργεια ώστε να μεταβάλλει τα προαναφερθέντα άτομα και συνεπώς είναι πολύ πιο ασφαλής από την ιονίζουσα για τους ανθρώπους. Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν στα ραδιοκύματα που ανήκουν στην κατηγορία της μη-ιονίζουσας ακτινοβολίας.

Η μη-ιονίζουσα ακτινοβολία χρησιμοποείτα τόσο απο τα κινητά όσο και απο τις συσκευές wifi εδώ και πολλές δεκαετίες και έχει εξεταστεί πολλάκις όσων αφορά την επικινδυνότητα της . Μέχρι σήμερα δεν έχουμε αποδείξεις που να δείχνουν ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ χρήσης κινητών και καρκίνου.

Ο καρκίνος είναι σε έξαρση γιατί ο κόσμος παίρνει αντιβίωση μόλις ανεβάσει 1 μονάδα πυρετού.

Επεξ/σία από zx1234r
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...