Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Μπορείτε να μου προτείνετε  για τον Ryzen5-3600 κάποιο σχετικά λογικό-οικονομικό Μotherboard ?

Nα σας πως 'oτι ΔΕΝ με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, 2-3 δίσκους το πόλύ θα έχω επάνω και την καρτα γραφικών GT1030 2GB.

Ισως να αφαιρέσω και εναν SSD και να βάλω εναν Μ.2. NVME για το λειτουργικό και τις εφαρμογες , τι λέτε ? Οπότε να έχει και τέτοια υποδοχή το ΜΒ.

Bλέπω ότι εχουν chipset B450 , X470 , X570. Ποια η διαφορά τους εκτός από το κόστος? Ποιο βλέπει κατέυθείαν τον 3600 ? 

ΥΓ. Θα βάλω και ram 16GB sta 3200

Δημοσ.

Καλύτερα b450 πάρε γιατί τα x470 και x570 είναι περισσότερο επικεντρωμένα στο gaming και έχουν κάποια έξτρα παραπάνω που δεν σε νοιάζουν όπως είπες. Πάρε την πιο φθηνή που θα βρεις με m.2 slot. Π.χ. μία ASRock B450M-HDV R4.0 στα 55€.

Δημοσ.

Δεν μας είπε πόσα διαθέτει

Καλό θα είναι να έχει 4 slots γιά μνήμες (η ASRock B450M-HDV R4.0 έχει 2)

Επίσης και τον τρόπο αγοράς. Αμεσα διαθέσιμο και αγορά ο ίδιος ή παραγγελία; Στην παραγγελία και αποστολή, χρεώνουν +

Χώρια η καθυστέρηση

Δημοσ.

Το πολύ πολύ 100,. Καμιά 80ρια το ιδανικό.

9 ώρες πριν, zx1234r είπε

ASRock B450M-HDV R4.0 στα 55€.

Αυτό δεν κάνει την δουλειά του? 

Δημοσ.
Στις 29/8/2019 στις 7:23 ΜΜ, nkoumo είπε

Το πολύ πολύ 100,. Καμιά 80ρια το ιδανικό.

Αυτό δεν κάνει την δουλειά του? 

Κάνει αλλά με δυο θέσεις ραμ σε αναβάθμιση θα τα βρεις αγγούρια.

Εναλλακτικα δες και την B450 M pro4.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Κάνει αλλά με δυο θέσεις ραμ σε αναβάθμιση θα τα βρεις αγγούρια.

Εναλλακτικα δες και την B450 M pro4.

Αντί της ASROCK B450(M) PRO 4  πλέον παίζει η 

Asrock B450 Steel Legend που έχει 4+2 κύκλωμα τροφοδοσίας αντί του κλασικού 3x(2) +2 .

Πάντως οι καλύτερες είναι οι 

Tomahawk B450

και τις Micro-ATX  η MSI B450M Mortar Titanium

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ.

Ενα θεμα που δεν πολυ αναφερεται γενικως, ενω σωστα ολα τα παιδια προτεινουν Β450 για ποιο οικονομικα, ειναι η διαθεσιμοτητα.

αλλα γενικως για Β450 η MSI ειναι η καλυτερη επιλογη (αν βρεις).

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, rakeesh είπε

Η max θα έχει το κλασικό 1 click bios της msi.

Η x470 θα έχει το GSE lite αναγκαστικά.

H max σαν b450 έχει λιγότερα pci-e lanes/sata/usb από την x470.

Σαν power delivery/overclockability στα ίδια θα είναι πάνω κάτω.

Tbh στην ίδια τιμή ίσως και να έπαιρνα την x470 εγώ, αλλά δεν είμαι average user, έχω καμιά 10ρια δίσκους δίπλα στο pc.😂

• Like 2
Δημοσ.
Στις 29/8/2019 στις 6:17 ΜΜ, Coscas είπε

Δεν μας είπε πόσα διαθέτει

Καλό θα είναι να έχει 4 slots γιά μνήμες (η ASRock B450M-HDV R4.0 έχει 2)

Είναι λιγο γενική η ερώτηση μου αλλά μιας Κ το διάβασα θα ρωτήσω. Για ποιο λόγο να προτιμήσουμε μια μητρική με 4 slots αντι με 2? Αφού αν βάλουμε Κ στα 4 slots μνήμες, οι ταχύτητες (mhz) δεν θα είναι ίδιες αν έχουμε μνήμες σε 2 slots. Εκτός αν είναι προτιμότερο τα περισσότερα GB από τα mhz.

Δημοσ.

Το να υπάρχουν 4 θέσεις για μνήμες είναι ένα συν. Αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστείς παραπάνω μνήμη δεν έχεις μόνο μια λύση (πουλάω τις παλιές και αγοράζω καινούριες μεγαλύτερες). Kαι με 4 μνήμες δεν αποκλείεται να έχεις μια αξιοπρεπή συχνότητα. Παράδειγμα, έχεις ένα ζευγάρι που από το ονομαστικό 3200Mhz "τεζάρουν" στα 3600mhz. Όταν θα βάλεις ένα ζευγάρι ακόμα (ανάλογων δυνατοτήτων) μπορεί να μην φτάνουν 3600 αλλά 3200mhz. Ειδικά με τους Zen 2 που έχουν βελτιωμένο ελεγκτή μνήμης είναι πιο πιθανό (λογικά) να έχεις καλή συχνότητα σε 4 μνήμες.

Επίσης οι μητρικές με 2 θέσεις μνήμης (συνήθως) είναι τα φθηνότερα μοντέλα που μπορεί να έχουν και άλλες "ελλείψεις" (λιγότερα VRM, λιγότερες θύρες pci-express-SATA-USB κλπ.) λόγω της χαμηλής τιμής τους.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 hours ago, TopCLR said:

Το να υπάρχουν 4 θέσεις για μνήμες είναι ένα συν. Αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστείς παραπάνω μνήμη δεν έχεις μόνο μια λύση (πουλάω τις παλιές και αγοράζω καινούριες μεγαλύτερες). Kαι με 4 μνήμες δεν αποκλείεται να έχεις μια αξιοπρεπή συχνότητα. Παράδειγμα, έχεις ένα ζευγάρι που από το ονομαστικό 3200Mhz "τεζάρουν" στα 3600mhz. Όταν θα βάλεις ένα ζευγάρι ακόμα (ανάλογων δυνατοτήτων) μπορεί να μην φτάνουν 3600 αλλά 3200mhz. Ειδικά με τους Zen 2 που έχουν βελτιωμένο ελεγκτή μνήμης είναι πιο πιθανό (λογικά) να έχεις καλή συχνότητα σε 4 μνήμες.

Επίσης οι μητρικές με 2 θέσεις μνήμης (συνήθως) είναι τα φθηνότερα μοντέλα που μπορεί να έχουν και άλλες "ελλείψεις" (λιγότερα VRM, λιγότερες θύρες pci-express-SATA-USB κλπ.) λόγω της χαμηλής τιμής τους.

Εχω δεί σε τέστ, ότι 4x8=32gb είναι πιό γρήγορα από 2x8=16 στην ίδια συχνότητα σε games

Αν υποστηρίζεται quad channel, ακόμα καλύτερα. Αλλά και σε dual να είναι, ελάχιστη η διαφορά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...