archer100 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2019 Χρησιμοποιώ το dropbox εδώ και χρόνια και είμαι πλήρως ικανοποιημένος, από πολλές απόψεις. Ωστόσο έχω κάποιες επιφυλάξεις, σε ότι αφορά την αποθήκευση προσωπικών η επαγγελματικών εμπιστευτικών εγγράφων Κατά πόσο μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί τέτοιους χώρους αποθήκευσης; Τι κίνδυνοι υπάρχουν και τι εναλλακτικές;
user2163 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, archer100 είπε Χρησιμοποιώ το dropbox εδώ και χρόνια και είμαι πλήρως ικανοποιημένος, από πολλές απόψεις. Ωστόσο έχω κάποιες επιφυλάξεις, σε ότι αφορά την αποθήκευση προσωπικών η επαγγελματικών εμπιστευτικών εγγράφων Κατά πόσο μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί τέτοιους χώρους αποθήκευσης; Τι κίνδυνοι υπάρχουν και τι εναλλακτικές; Γιατί δεν τα κρυπτογραφείς μόνος σου στον υπολογιστή σου πριν τα αποθηκεύσεις;Αν είναι εικόνες pdf κτλ προφανώς δεν θα μπορείς να τα διαβάσεις απευθείας από το Dropbox θα πρέπει να τα κατεβάσεις να τα αποκρυπτογραφήσεις κτλ αλλά είναι ο μόνος τρόπος σε αυτό που ψάχνεις. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από user2163 1
archer100 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, user2163 είπε Γιατί δεν τα κρυπτογραφείς μόνος σου στον υπολογιστή σου πριν τα αποθηκεύσεις;Αν είναι εικόνες pdf κτλ προφανώς δεν θα μπορείς να τα διαβάσεις απευθείας από το Dropbox θα πρέπει να τα κατεβάσεις να τα αποκρυπτογραφήσεις κτλ αλλά είναι ο μόνος τρόπος σε αυτό που ψάχνεις. Ειμαι λιγο αδαης σε σχεση με την κρυπτογραφηση αρχειων Γνωριζεις τι γινεται σε περιπτωση που αλλαξω υπολογιστη; Στον νεο υπολογιστη θα μπορω να αποκρυπτογραφησω τα αρχεια; Αν οχι, τοτε δεν εξυπηρετει ικανοποιητικα, αν ναι αυτο δε σημαινει οτι θα μπορει και καποιος αλλος (πχ υπαλληλος του dropbox να αποκρυπτογραφησει τα αρχεια απο το δικο του υπολογιστη; Η μηπως χρησιμοποιειται καποιος προσωπικος κωδικος αποκρυπτογραφησης που θα γνωριζω μονο εγω; (ξερω οτι μπορω να googlαρω για τις απαντησεις, θα το κανω μολις βρω λιγο χρονο) Ευχαριστω παντως
user2163 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 53 λεπτά πριν, archer100 είπε Ειμαι λιγο αδαης σε σχεση με την κρυπτογραφηση αρχειων Γνωριζεις τι γινεται σε περιπτωση που αλλαξω υπολογιστη; Στον νεο υπολογιστη θα μπορω να αποκρυπτογραφησω τα αρχεια; Αν οχι, τοτε δεν εξυπηρετει ικανοποιητικα, αν ναι αυτο δε σημαινει οτι θα μπορει και καποιος αλλος (πχ υπαλληλος του dropbox να αποκρυπτογραφησει τα αρχεια απο το δικο του υπολογιστη; Η μηπως χρησιμοποιειται καποιος προσωπικος κωδικος αποκρυπτογραφησης που θα γνωριζω μονο εγω; (ξερω οτι μπορω να googlαρω για τις απαντησεις, θα το κανω μολις βρω λιγο χρονο) Ευχαριστω παντως Σου προτείνω veracrypt αλλά δεν tutorial οπωσδήποτε. Το κλειδί της κρυπτογράφησης το έχεις μόνο εσύ πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς άλλος να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σου. Μπορείς να τα αποκρυπτογραφήσεις και σε άλλο υπολογιστή. Βέβαια το αρνητικό είναι ότι αν ξεχάσεις το κλειδί-κωδικό που θα βάλεις τα έχασες τα αρχεία δεν υπάρχει τρόπος να τα κάνεις recover ή να τα αποκρυπτογραφήσεις αλλιώς. 1
archer100 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, user2163 είπε Σου προτείνω veracrypt αλλά δεν tutorial οπωσδήποτε. Το κλειδί της κρυπτογράφησης το έχεις μόνο εσύ πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς άλλος να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σου. Μπορείς να τα αποκρυπτογραφήσεις και σε άλλο υπολογιστή. Βέβαια το αρνητικό είναι ότι αν ξεχάσεις το κλειδί-κωδικό που θα βάλεις τα έχασες τα αρχεία δεν υπάρχει τρόπος να τα κάνεις recover ή να τα αποκρυπτογραφήσεις αλλιώς. Thanks οποτε αποκρυπτογραφεις τα αρχεια στο dropbox, σωνεις και το κλειδι σε ενα ασχετο email και εισαι οκ Με αυτον τον τροπο, ουτε υπαλληλος του dropbox δε μπορει να δει τα αρχεια; Μιλαμε για πολυ εμπιστευτικα αρχεια υπηρεσιας που απαγορευεται να τα δει αλλο ανθρωπινο ματι Επι του παροντος να φανταστεις τα εχω σωμενα σε 2 στικακια ο οποιος ομως τροπος δε βολευει καθολου, συν του οτι δεν ειναι και ιδιαιτερα ασφαλης, πχ να πεσει το στικακι στα χερια τριτου, να χρειαστεις κατι και να ειναι το στικακι 2000 χιλιομετρα μακρια, κλπ Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2019 από archer100
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, archer100 είπε Thanks οποτε αποκρυπτογραφεις τα αρχεια στο dropbox, σωνεις και το κλειδι σε ενα ασχετο email και εισαι οκ Με αυτον τον τροπο, ουτε υπαλληλος του dropbox δε μπορει να δει τα αρχεια; Μιλαμε για πολυ εμπιστευτικα αρχεια υπηρεσιας που απαγορευεται να τα δει αλλο ανθρωπινο ματι Επι του παροντος να φανταστεις τα εχω σωμενα σε 2 στικακια οποιος ομως τροπος δε βολευει καθολου, συν του οτι δεν ειναι και ιδιαιτερα ασφαλης, πχ να πεσει το στικακι στα χερια τριτου, να χρειαστεις κατι και να ειναι το στικακι 2000 χιλιομετρα μακρια, κλπ Aφου είναι τόσο σημαντικά επιτρέπεται αυτός ο τρόπος αποθήκευσης;
isay Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες γιατί κανω ακριβώς το ιδιο με κάποια σημαντικά προσωπικά αρχεία, που θελω να υπάρχουν backup και στο cloud, αλλά καλα κρυπτογραφημενα Εγκατεστημενο το veracrypt στον υπολογιστη μου και τον υπολογιστη της δουλειάς. Κρυπτογράφηση των αρχείων που θελω με ενα καλο κωδικό και με PIM Ανεβασμα του αρχείου στο dropbox Αν παθει κατι ο δισκος (φτου φτου) ή αν βρεθω σε αλλο (καθαρο) υπολογιστη, βαζω το veracryot, κατεβαζω το αρχείο και εχω προσβαση στα αρχεια μου τοπικα στον υπολογιστη 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα