intelrisen Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Έχει πεσει πολύ ΘΑ με τα 10nm της Intel... Εσύ φαντάζεσαι τι ΘΑ ανεβάζει στα άλλα γτ θέλει δύο χρονάκια ακόμα για να το δούμε οχι εγω βλεπω μεγαλυτερη αποδοση με πολυ μικροτερους χρονισμους, χωρις avx 512. με avx αντιο.
akoinonitos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, intelrisen είπε οχι εγω βλεπω μεγαλυτερη αποδοση με πολυ μικροτερους χρονισμους, χωρις avx 512. με avx αντιο. Που τις βλέπεις γιατί αλλού έχει αύξηση σε ipc και αλλού μείωση σε σχέση με τους προηγούμενους. Δεν το λέω εγώ η Intel το είπε... Βέβαια τι σχέση έχει αυτό με τα ρολογια που συζητούσαμε δεν ξέρω...
ilos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, intelrisen είπε καλα αν κοιταξουμε τα παλια που γραφαται ολοι περιμενατε αυξημενα ghz στ 7νμ. φαγατε την λαχανοσουπα και τωρα το γυρισατε το παραμυθι. αν ανεβαζει σε τσιπακι χαμηλης καταναωσης 4.1 η ιντελ, φαντασου τι θα ανεβαζει στα αλλα. περαστικα σας και περιμενεται τα 5νμ τωρα. Κοίταξα ξανά το ρολόϊ μου και πάμε όντως προς 2020, δεν είμαστε στο 2016. H sammy και η TSMC πάνε πλέον για 5-7nm EUV και εσύ περίμενε του (παρά)χρόνου τα 10nm στα desktop. Πιο γραφικός πεθαίνεις. Μη γίνει καμιά στραβή και τα βγάλουν πριν τα 10nm της intel και μετά εκτός από dead platforms έχουμε και dead nodes.😂
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, intelrisen said: καλα αν κοιταξουμε τα παλια που γραφαται ολοι περιμενατε αυξημενα ghz στ 7νμ. φαγατε την λαχανοσουπα και τωρα το γυρισατε το παραμυθι. αν ανεβαζει σε τσιπακι χαμηλης καταναωσης 4.1 η ιντελ, φαντασου τι θα ανεβαζει στα αλλα. περαστικα σας και περιμενεται τα 5νμ τωρα. Όντως ρε φίλε γιατί είσαι τόσο γραφικός; Κρίμα δεν είναι; Αν πληρώνεσαι ή έχεις μετοχές ή δεν έχεις δοκιμάσει κάτι άλλο ή είσαι 15 χρονών, πες μας. Δεν είναι ντροπή. Σοβαρά μιλάω. Κι εγώ στα 15 μου γράφτηκα στο forum... Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2019 από GeorgeMan
Fulgore Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, intelrisen είπε καλα αν κοιταξουμε τα παλια που γραφαται ολοι περιμενατε αυξημενα ghz στ 7νμ. φαγατε την λαχανοσουπα και τωρα το γυρισατε το παραμυθι. Για την ιστορια παντως τα ρολογια στα προσφατα ρυζια ειναι ανεβασμενα απο τα προηγουμενα,οχι μεν πολυ αλλα ανεβασμενα. Περαν τουτου εσυ κατσε τωρα να πληρωσεις ξανα για νεα μητρικη ακομα και για 6-8πυρηνο,για να χαρεις.
intelrisen Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, ilos είπε Κοίταξα ξανά το ρολόϊ μου και πάμε όντως προς 2020, δεν είμαστε στο 2016. H sammy και η TSMC πάνε πλέον για 5-7nm EUV και εσύ περίμενε του (παρά)χρόνου τα 10nm στα desktop. Πιο γραφικός πεθαίνεις. Μη γίνει καμιά στραβή και τα βγάλουν πριν τα 10nm της intel και μετά εκτός από dead platforms έχουμε και dead nodes.😂 τι να βγαλει την ξαναζεσταμενη λαχανοσουπα? αφου θα ειναι χειροτερα απο τα 14++++ της ιντελ. αυτο φαινεται απο τα ghz και το voltage που θελουν τα ry-diculus. ετσι κι αλλιως ολοι γνωριζουν οτι δεν ειναι πραγματικα 7νμ, λες να μη το ξερει η ιντελ? 3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Έτσι έρχονται τα Laptop αυτό αγοράζεις, αλλά η διαφορά τιμής είναι τεράστια ουτε αυτο δε ξερουν και προτεινουν υπολογιστες. 1
noFEARgr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Να ρωτησω κατι ασχετο εγω ; Γιατι ο οροκου σακι που ηταν και 10 επιπεδα πιο πανω εφαγε μπαν ενω ο τζιμακος κυκλοφορει ελευθερος ; 2
Aten-Ra Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, intelrisen είπε ετσι κι αλλιως ολοι γνωριζουν οτι δεν ειναι πραγματικα 7νμ, λες να μη το ξερει η ιντελ? Σαφώς είναι κατά πολύ ανώτερα από τα 14++++++++++++++ της Intel. 6 λεπτά πριν, intelrisen είπε ουτε αυτο δε ξερουν και προτεινουν υπολογιστες. Όταν κάνουμε συγκρίσεις όμως καλό είναι να βάζουμε προϊόντα με παρεμφερής τιμές εεεε Ο Core i7 1065G7 είναι άλλη κατηγορία σε σχέση με τον Ryzen 3700U
ilos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Τι άλλο θα διαβάσουμε τα 14nm^n θα είναι καλύτερα και από τα 5nm EUV. Ο 3700x έχει ίδιο cb score με τον 9900κ με την μισή κατανάλωση σε άγουρο node χωρίς EUV, αλλά όχι εμπρός πίσω με βήμα ταχύ.Κρίμα που δεν έγινες μηχανικός, τώρα θα είμασταν με P4 Netburst στα 10 τσίσαχερτζ και κατανάλωση ένα Κοζλοντούι. Τουλάχιστον δε θα σου κόλλαγε το Κρίτσις. 1
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ούτε μετοχές να είχατε και οι μεν και οι δε.... Η AMD έχει κάνει καλό come back και μπράβο της αλλά οι τιμές ακόμα υψηλές είναι... να μην πω ότι χρειάζεται και 3η εταιρεία στον χώρο πλέον. Με τις τιμές που έχουν προσωπικά καμιά δεν θα διάλεγα. Το 2012 πήρα τον I7, μητρική, μνήμη υδρόψυξη με 650 (Και μέχρι στιγμής με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο). Από την στιγμή που η Intel απολαμβάνει και θα απολαμβάνει μερίδιο αγοράς μεγάλο δεν θα πέσουν από πλευρά της και η AMD θα προσπαθεί να βγάλει τα σπασμένα του παρελθόντως και είναι απόλυτα φυσιολογικό αλλά φτηνή δεν την λες. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2019 από Dragonlordcv2002
ilos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, Dragonlordcv2002 είπε Ούτε μετοχές να είχατε και οι μεν και οι δε.... Η AMD έχει κάνει καλό come back και μπράβο της αλλά οι τιμές ακόμα υψηλές είναι... να μην πω ότι χρειάζεται και 3η εταιρεία στον χώρο πλέον. Με τις τιμές που έχουν προσωπικά καμιά δεν θα διάλεγα. Το 2012 πήρα τον I7, μητρική, μνήμη υδρόψυξη με 650 (Και μέχρι στιγμής με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο). Από την στιγμή που η Intel απολαμβάνει και θα απολαμβάνει μερίδιο αγοράς μεγάλο δεν θα πέσουν από πλευρά της και η AMD θα προσπαθεί να βγάλει τα σπασμένα του παρελθόντως και είναι απόλυτα φυσιολογικό αλλά φτηνή δεν την λες. 200 ευρώ price range 2017 (pre ryzen era) intel i3 7350k 2c/4 (χωρίς stock cooler) ή κλειδωμένος i5 7400/7500 4c/4t στα 3.5-3.8 Ghz boost με 200 γραμμάρια αλουμίνιο και 3000 στροφές 90mm fan για "cooler". AMD ανύπαρκτη με τις μπουλντόζες (αν και πάλι είχαν γύρω στα 100 τότε) Αν υπήρχε πραγματικά κάτι που αντικατοπτρίζει τη φράση choose your poison ήταν όλα τα offerings εκείνη τη περίοδο. 2019 κλειδωμένος intel 9500f (λίγο πιο φτηνός κιόλας) 6c/6t 4.4 Ghz Boost. Tbh μια χαρά cpu αν δε σε νοιάζει τόσο το MT performance. Η ψύκτρα πάλι απαράδεκτη. ξεκλείδωτος AMD 3600 6c/12t 4.2 GHz boost (αν και το oc δε λέει πολλά στα 3xxx). Πραγματικό all around cpu και vfm. Μοναδική παραφωνία η ψύκτρα wraith stealth που κάναν downgrade από την wraith spire που είχαν οι 1600/2600. Με λίγα λόγια με τα ίδια και λιγότερα λεφτα, 2 χρόνια μετά παίρνεις 2 και 3 φορές καλύτερα cpu. Από το 2011 μέχρι και το 2017 είχες κολλήσει με το +5% κάθε χρόνο. Μη κοιτάζουμε μόνο τις τιμές στους 9900k/3900x. Δε χρειάζεται η πλειοψηφία τέτοια cpu. 5
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Η πλειοψηφία κοιτάει παιχνίδια και τους λένε ( μιλάω για τα φόρα σε πλειοψηφία) σε όποιο κομμάτι και αν πάρουν ότι θέλουν O/C για να παίξουν, αυτό για μένα είναι παραφωνία για όλες τις εταιρίες. Ακόμα και τα review είναι με cpus O/C. Καμιά αντικειμενικότητα κατά την δική μου άποψη.
dimoskoutr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, ilos είπε 200 ευρώ price range 2017 (pre ryzen era) intel i3 7350k 2c/4 (χωρίς stock cooler) ή κλειδωμένος i5 7400/7500 4c/4t στα 3.5-3.8 Ghz boost με 200 γραμμάρια αλουμίνιο και 3000 στροφές 90mm fan για "cooler". AMD ανύπαρκτη με τις μπουλντόζες (αν και πάλι είχαν γύρω στα 100 τότε) Αν υπήρχε πραγματικά κάτι που αντικατοπτρίζει τη φράση choose your poison ήταν όλα τα offerings εκείνη τη περίοδο. 2019 κλειδωμένος intel 9500f (λίγο πιο φτηνός κιόλας) 6c/6t 4.4 Ghz Boost. Tbh μια χαρά cpu αν δε σε νοιάζει τόσο το MT performance. Η ψύκτρα πάλι απαράδεκτη. ξεκλείδωτος AMD 3600 6c/12t 4.2 GHz boost (αν και το oc δε λέει πολλά στα 3xxx). Πραγματικό all around cpu και vfm. Μοναδική παραφωνία η ψύκτρα wraith stealth που κάναν downgrade από την wraith spire που είχαν οι 1600/2600. Με λίγα λόγια με τα ίδια και λιγότερα λεφτα, 2 χρόνια μετά παίρνεις 2 και 3 φορές καλύτερα cpu. Από το 2011 μέχρι και το 2017 είχες κολλήσει με το +5% κάθε χρόνο. Μη κοιτάζουμε μόνο τις τιμές στους 9900k/3900x. Δε χρειάζεται η πλειοψηφία τέτοια cpu. Αυτό με την stealth και την spire ήταν το απαλευτο της υπόθεσης... Τι κέρδισαν μωρέ;; Μου φαίνεται θα βγω παγανια να πουλήσω αυτή του 1600 μου που δεν την χρησιμοποιώ... Όλο και σε κάποιον με 3600 θα χρειαστεί... :-)...ο 3700x που αχνοφαινεται στον ορίζοντα έχει φυσιολογική ψυκτρα. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2019 από dimoskoutr
ilos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Dragonlordcv2002 είπε Η πλειοψηφία κοιτάει παιχνίδια και τους λένε ( μιλάω για τα φόρα σε πλειοψηφία) σε όποιο κομμάτι και αν πάρουν ότι θέλουν O/C για να παίξουν, αυτό για μένα είναι παραφωνία για όλες τις εταιρίες. Ακόμα και τα review είναι με cpus O/C. Καμιά αντικειμενικότητα κατά την δική μου άποψη. Το oc και τα ρολόγια είναι κομμάτι του marketing και αφορά άμεσα το high refresh gaming που ουσιαστικά είναι η μεγάλη διαφορά από τις κονσόλες. Αν έχεις 60ρι monitor τους γράφεις όλους εκεί που δε πιάνει μελάνι, και τη βγάζεις χαλαρά και με έναν 1600 στα 80 ευρώ μτχ που λέει ο λόγος. 1
dimoskoutr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ilos είπε Το oc και τα ρολόγια είναι κομμάτι του marketing και αφορά άμεσα το high refresh gaming που ουσιαστικά είναι η μεγάλη διαφορά από τις κονσόλες. Αν έχεις 60ρι monitor τους γράφεις όλους εκεί που δε πιάνει μελάνι, και τη βγάζεις χαλαρά και με έναν 1600 στα 80 ευρώ μτχ που λέει ο λόγος. Έλα μας ρίχνεις μόνο 80 θα δώσω το καμάρι μου όταν με το καλό πυροβολήσω τον 3700x;;; Σιγά μην τον δώσω τότε... Θα τον βάλω να κάνει κάποια δουλειά... Κάτι θα βρεθεί... Από ισχύ έχει για όλα.. Μην γελάς καθόλου ρε σοβαρά το λέω. 😁 Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2019 από dimoskoutr
Προτεινόμενες αναρτήσεις