Προς το περιεχόμενο

ΙΕΚ τομεις με υψηλη ζητηση


giorgosmcmc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, με αφορμη τη προσφατη προκυριξη για σπουδες μεσω δημοσιων ιεκ μιας και δε παιζει δεκαρα για ιδιωτικο θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ειμαι 29 και εχω βγαλει μονο ΕΠΑΛ, επειδη κουραστηκα να δουλευω σαν υπαλληλος-πωλητης θα ηθελα να μαθω κατι πιο εξιδεικευμενο που να μου αποφερει λιγο καλυτερες συνθηκες-μισθο σε σχεση με τωρα που ειναι ανεκδιηγητα τραγικες.

Το θεμα ειναι οτι ερχομαι σε μια συγκρουση σε σχεση με αυτο που μου αρεσει να σπουδασω με αυτο που εχει υψηλη ζητηση στην αγορα, σαφως και η ζυγαρια γερνει σε αυτο που εχει υψηλη ζητηση μιας και πλεον στην Ελλαδα της κρισης δεν ειναι οτι πιο ευκολο να αποκατασταθεις επαγγελματικα αν δεν εχεις μπαρμπα πρωθυπουργο αλλα ουτε και θελω να χαραμισω 2 χρονια απ τη ζωη μου ειδικα σε αυτη την ηλικια για να μεινω μετα ανεργος.

 Εδω θα ηθελα τη δικη σας βοηθεια, ποιες ειδικοτητες απο αυτες που παιζουν τωρα πιστευεται οτι εχουν τη μεγαλυτερη ζητηση και κατα ποσο θα ειναι ικανη αυτη η ειδικοτητα ωστε να μπορω να εχω αργοτερα λιγο πιο σιγουρα μια δουλεια εστω και πολυ βασικη που να εχει σχεση με αυτη την ειδικοτητα φυσικα.

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως τα ΔΙΕΚ έχουν σχεδόν τις ίδιες ειδικότητες με τα ΙΙΕΚ και τα τελευταία θέλουν να πουλήσουν ειδικότητες με αποκατάσταση. Η δουλειά τους είναι. Συνεπώς όλες οι ειδικότητες έχουν επαρκή αποκατάσταση αρκεί να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις. Τα υπόλοιπα είναι στραγάλια για δικαιολογίες. Όπου υπάρχει κορεσμός, απλά πρέπει να είσαι καλύτερος.

Εάν είσαι 29 και υποθέσουμε ότι δουλεύεις μια δεκαετία ως υπάλληλος-πωλητής, ψάξου να ανέβεις ιεραρχία εφόσον αυτό ξέρεις να κάνεις. Εάν στα 31-32 σου με την πρακτική πάρεις ένα πτυχίο ΙΕΚ, στην κατηγορία σου θα είσαι εσύ vs άτομα με 10 χρόνια εμπειρία. Πρέπει να γίνεις ΚΑΛΟΣ σε αυτό που ΘΑ κάνεις. Ξέρω αρκετά άτομα λογο ειδικότητας που τέλειωσαν απο ΔΙΕΚ "τεχνικοί εφαρμογών πληροφορικής" και δεν ξέρουν τη τύφλα τους γιατί ήταν στα τέτοια τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...