redmamba Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Χαίρεται παίδες. Disclaimer: δεν γνωρίζω ιδιαίτερα πολλά για υπολογιστές, μόνο τα απαραίτητα. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Έχω ένα Dell all-in-one PC, i7-6700HQ, 16GB RAM, GeForce 940M με windows 10 τον οποίο χρησιμοποιώ κυρίως για δουλειά, χωρίς πρόβλημα. Όταν όμως πάω να παίξω κάποια παιχνίδια (τα οποία από υποτίθεται θα έπρεπε να τρέχουν άνετα, με βάση τα recommended settings των παιχνιδιών) όπως πχ το outer wilds ή το subnautica, αυτά τρέχουν χάλια, σε σημείο που πρέπει να κατεβάσω πολύ τις ρυθμίσεις για να τρέχουν με αξιοπρέπεια. Ακόμα και παιχνίδια όπως το dead cells κολλάνε σε κάποια σημεία. Να σημειωθεί ότι στο laptop της γυναίκας μου (το οποίο έχει ψιλοπαρόμοιες δυνατότητες στα χαρτιά με το desktop) τα αντίστοιχα παιχνίδια τρέχουν σφαίρα. Να σημειωθεί πως μόνο με παιχνίδια της blizzard δεν έχω συναντήσει πρόβλημα. Επίσης έχω updated drivers. Πώς να προσεγγίσω το πρόβλημα? Ιδανικά δε θα ήθελα να κάνω format, για να μην μπω στη διαδικασία του back-up. Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε!
zx1234r Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Γενικά η κάρτα γραφικών του δεν είναι για παιχνίδια. Που το είδες ότι τα παιχνίδια που προσπαθείς να παίξεις τα υποστηρίζει το λάπτοπ σου?
redmamba Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. ο υπολογιστής είναι desktop. υπέθεσα ότι τα παιχνίδια θα έτρεχαν οκ κοιτάζοντας τα recommended settings των παιχνιδιών (για να πω την αλήθεια δεν κοίαζα με λεπτομέρεια την κάρτα γραφικών). οπότε όλα οφείλονται εκεί? να σημειωθεί ότι δε μιλάω για κάποια κολλήμματα που και που στα σούπερ ντούπερ settings - πρέπει να κατεβάσω τα Settings των παιχνιδιών στο lowest possible για να τρέξουν ικανοποιητικά
georgerov Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Το desktop σου αν δεις σε αυτα που μας έδωσες, στην κάρτα γραφικών λέει 940M (το M = Mobile δλδ για λαπτοπ). Όσον αφορά το outer wilds για παράδειγμα rec specs είναι: Here are the Outer Wilds System Requirements (Minimum) CPU: Intel Core i5-2300 | AMD FX-4350 CPU SPEED: Info RAM: 4 GB OS: Windows 7 VIDEO CARD: Nvidia GeForce GTX 560 | AMD Radeon HD 6870 PIXEL SHADER: 5.0 VERTEX SHADER: 5.0 FREE DISK SPACE: 8 GB DEDICATED VIDEO RAM: 1024 MB Outer Wilds Recommended Requirements CPU: Intel Core i5-8400 | AMD Ryzen 5 2600X CPU SPEED: Info RAM: 8 GB OS: Windows 10 VIDEO CARD: Nvidia GeForce GTX 1060 | AMD Radeon RX 580 PIXEL SHADER: 5.1 VERTEX SHADER: 5.1 FREE DISK SPACE: 8 GB DEDICATED VIDEO RAM: 3072 MB Στον επεξεργαστή είσαι οριακά θα έλεγα για recommended: και εδώ για βρεις ένα comparison της κάρτας σου με την κάρτα της Nvidia που αναφέρει στο Minimum specs.
redmamba Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν θεωρείται φυσιολογικό όλα οκ - έλεγα μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα οπότε πρέπει να το ψάξω πιο πολύ. Αλλά από ότι κατάλαβα το "πρόβλημα" μάλλον αποδίδεται στη αδύναμη κάρτα γραφικών...
dpolal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 55 λεπτά πριν, redmamba είπε Χαίρεται παίδες. Disclaimer: δεν γνωρίζω ιδιαίτερα πολλά για υπολογιστές, μόνο τα απαραίτητα. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Έχω ένα Dell all-in-one PC, i7-6700HQ, 16GB RAM, GeForce 940M με windows 10 τον οποίο χρησιμοποιώ κυρίως για δουλειά, χωρίς πρόβλημα. Όταν όμως πάω να παίξω κάποια παιχνίδια (τα οποία από υποτίθεται θα έπρεπε να τρέχουν άνετα, με βάση τα recommended settings των παιχνιδιών) όπως πχ το outer wilds ή το subnautica, αυτά τρέχουν χάλια, σε σημείο που πρέπει να κατεβάσω πολύ τις ρυθμίσεις για να τρέχουν με αξιοπρέπεια. Ακόμα και παιχνίδια όπως το dead cells κολλάνε σε κάποια σημεία. Να σημειωθεί ότι στο laptop της γυναίκας μου (το οποίο έχει ψιλοπαρόμοιες δυνατότητες στα χαρτιά με το desktop) τα αντίστοιχα παιχνίδια τρέχουν σφαίρα. Να σημειωθεί πως μόνο με παιχνίδια της blizzard δεν έχω συναντήσει πρόβλημα. Επίσης έχω updated drivers. Πώς να προσεγγίσω το πρόβλημα? Ιδανικά δε θα ήθελα να κάνω format, για να μην μπω στη διαδικασία του back-up. Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε! Η κάρτα γραφικών είναι το πρόβλημα και πρέπει να χαμηλώνεις τις ρυθμίσεις για να παίζεις άνετα. Ρίξε μια ματιά παρακάτω https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-940M.138027.0.html
redmamba Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 χίλια ευχαριστώ παίδες για την άμεση και εμπεριστατωμένη βοήθεια! είστε φοβεροί
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Όπου βλέπεις "M" είναι σαν να λέμε αντίθετο του Gaming. Σπάνια, και με τετραπλάσιο κόστος μπορείς να βρεις Mobile GPU και να αντέχει το επίκαιρο Gaming. Το υπόλοιπο σου σύστημα είναι πολύ δυνατό, αλλά το Gaming χρειάζεται προ πάντων δυνατή κάρτα γραφικών. Φαντάστηκες, επειδή το χρυσοπλήρωσες το laptop σου πως θα τη παλεύει, αλλά...
redmamba Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 είναι desktop one-in-all και το χρησιμοποιώ κυρίως για δουλειά, αλλά ναι για gaming δεν την παλεύει. σ' ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα