dimikanak Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα, χτες ήθελα να κάνω μια αγορά μέσω ebay, βάζω τα στοιχεία της κάρτας μου και μου έβγαλε ότι η κάρτα απορρίφθηκε. Μετά από λίγη ώρα μου έρχεται ειδοποίηση στο email μου από την τράπεζα ότι έχει γίνει ανάληψη 100 ευρώ από κάποιο ΑΤΜ στην Αγγλία (συγκεκριμένα από ΑΤΜ της SANTANDER PLC (UK) STREATHAM) από τη δικιά μου κάρτα τη στιγμή που εγώ την κάρτα την έχω μαζί μου και βρίσκομαι Ελλάδα. Ξέρετε τι μπορεί να έχει συμβεί; ίσως κάποιο χακαρισμα;
kingjulien11_ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Τηλεφώνησε στην τράπεζα το συντομότερο και εξήγησέ τους τι έχει συμβεί. Λογικά και τώρα να πάρεις θα λειτουργεί 24ωρη γραμμή. Αυτοί θα σε καθοδηγήσουν.
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, dimikanak είπε Καλησπέρα, χτες ήθελα να κάνω μια αγορά μέσω ebay, βάζω τα στοιχεία της κάρτας μου και μου έβγαλε ότι η κάρτα απορρίφθηκε. Μετά από λίγη ώρα μου έρχεται ειδοποίηση στο email μου από την τράπεζα ότι έχει γίνει ανάληψη 100 ευρώ από κάποιο ΑΤΜ στην Αγγλία (συγκεκριμένα από ΑΤΜ της SANTANDER PLC (UK) STREATHAM) από τη δικιά μου κάρτα τη στιγμή που εγώ την κάρτα την έχω μαζί μου και βρίσκομαι Ελλάδα. Ξέρετε τι μπορεί να έχει συμβεί; ίσως κάποιο χακαρισμα; Eσυ απο το ebanking δεν μπορείς να δεις αν έχει γίνει κίνηση;Ποια κάρτα είναι; 1
christakos07 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, dimikanak είπε Καλησπέρα, χτες ήθελα να κάνω μια αγορά μέσω ebay, βάζω τα στοιχεία της κάρτας μου και μου έβγαλε ότι η κάρτα απορρίφθηκε. Μετά από λίγη ώρα μου έρχεται ειδοποίηση στο email μου από την τράπεζα ότι έχει γίνει ανάληψη 100 ευρώ από κάποιο ΑΤΜ στην Αγγλία (συγκεκριμένα από ΑΤΜ της SANTANDER PLC (UK) STREATHAM) από τη δικιά μου κάρτα τη στιγμή που εγώ την κάρτα την έχω μαζί μου και βρίσκομαι Ελλάδα. Ξέρετε τι μπορεί να έχει συμβεί; ίσως κάποιο χακαρισμα; Δηλαδή δεν σκέφτηκες να καλέσεις στην τραπεζα και είπες να ανοίξεις θέμα στο ινσομνια. 1 2
kondoras Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, dimikanak είπε Καλησπέρα, χτες ήθελα να κάνω μια αγορά μέσω ebay, βάζω τα στοιχεία της κάρτας μου και μου έβγαλε ότι η κάρτα απορρίφθηκε. Μετά από λίγη ώρα μου έρχεται ειδοποίηση στο email μου από την τράπεζα ότι έχει γίνει ανάληψη 100 ευρώ από κάποιο ΑΤΜ στην Αγγλία (συγκεκριμένα από ΑΤΜ της SANTANDER PLC (UK) STREATHAM) από τη δικιά μου κάρτα τη στιγμή που εγώ την κάρτα την έχω μαζί μου και βρίσκομαι Ελλάδα. Ξέρετε τι μπορεί να έχει συμβεί; ίσως κάποιο χακαρισμα; Σε αγορά μέσω ebay, προτιμάς paypal. Τσέκαρε στο e-mail που σου ήρθε, αν είναι πράγματι από την τράπεζά σου. Π.χ. αν αναγράφετε το επώνυμό σου και αν ο αποστολέας είναι η τράπεζα. 3 λεπτά πριν, christakos07 είπε Δηλαδή δεν σκέφτηκες να καλέσεις στην τραπεζα και είπες να ανοίξεις θέμα στο ινσομνια. Διότι το insomnia ξαγρυπνά. 😁 Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2019 από kondoras Προσθήκη παράθεσης
christakos07 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, kondoras είπε Σε αγορά μέσω ebay, προτιμάς paypal. Τσέκαρε στο e-mail που σου ήρθε, αν είναι πράγματι από την τράπεζά σου. Π.χ. αν αναγράφετε το επώνυμό σου και αν ο αποστολέας είναι η τράπεζα. Διότι το insomnia ξαγρυπνά. 😁 Όπως και η εξυπηρέτηση πελατών της εκάστοτε τράπεζας. Αν και δε θα έπρεπε, γιατί άτομα σαν τον ts έπρεπε να αφήνονται στην τύχη τους. 4
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 26 λεπτά πριν, kondoras είπε Σε αγορά μέσω ebay, προτιμάς paypal. Τσέκαρε στο e-mail που σου ήρθε, αν είναι πράγματι από την τράπεζά σου. Π.χ. αν αναγράφετε το επώνυμό σου και αν ο αποστολέας είναι η τράπεζα. Και επίσης, μήπως κατά τύχη δεν μπήκε στο πραγματικό site του ebay αλλά σε κάποιο μαϊμού που το άνοιξαν οι επίδοξοι κλέφτες για να κλέψουν στοιχεία καρτών, κωδικούς κτλ. 6
TechnoState Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 .... μίλα με την τράπεζα σου. Πιστεύω πως το mail ήταν phishing. Μήπως περιείχε κ κάποιο link ώστε να συνδεθείς με όνομα πρόσβασης κ κωδικό χρήστη (web banking) για δεις "αναλυτικά στοιχεία συναλλαγής"? 1
Papakaliati Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 https://www.google.de/amp/s/www.thesun.co.uk/money/8897169/warning-fake-santander-emails-steal-bank-details/amp Προφανώς και δεν υπηρχε καμία δυνατότητα, να μπορούν να κανουνε αναληψη μέσω ΑΤΜ, ακόμη και είχανε τα στοιχεία της κάρτας σου. Εντυπωση μου κανει όμως το γεγονός, δεν έχεις λάβει ποτέ ξανά phishing email? Δεν σκέφτηκες τι δουλειά είχε να σου στείλει άσχετος εμαιλ στα αγγλικά, από προφανώς από ακυρο Email account, για ανάληψη της κάρτας ΑΤΜ σου;
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Ακόμα και χάκερ να έχει μολύνει το pc με ιό και να σου έχει κλέψει τα στοιχεία της κάρτας, πως γίνεται κάποιος να τραβήξει από ατμ με τα στοιχεία αυτά? Νομίζω πως δεν γίνεται. Βασικά ακόμα και το πιν σου να έχει ο άλλος θα έπρεπε να βάλει την κάρτα στο μηχάνημα
flienky Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 7/9/2019 στις 1:24 ΠΜ, dimikanak είπε Καλησπέρα, χτες ήθελα να κάνω μια αγορά μέσω ebay, βάζω τα στοιχεία της κάρτας μου και μου έβγαλε ότι η κάρτα απορρίφθηκε. Μετά από λίγη ώρα μου έρχεται ειδοποίηση στο email μου από την τράπεζα ότι έχει γίνει ανάληψη 100 ευρώ από κάποιο ΑΤΜ στην Αγγλία (συγκεκριμένα από ΑΤΜ της SANTANDER PLC (UK) STREATHAM) από τη δικιά μου κάρτα τη στιγμή που εγώ την κάρτα την έχω μαζί μου και βρίσκομαι Ελλάδα. Ξέρετε τι μπορεί να έχει συμβεί; ίσως κάποιο χακαρισμα; Δεν γινεται να τραβηξει καποιος απο ATM γνωριζοντας τον αριθμο καρτας, ημ λήξης και τον τριψήφιο απο πίσω. Χρειάζεται να μπει το chip της κάρτας, ή αρκετά κοντά για να δουλέψει το nfc ή το magnetic strip. Που κατα πάσα πιθανοτητα αυτό εγινε, κάποιος εχει αντιγράψει το magnetic stip της κάρτας σου, ξέρει και το pin και τότε εκανε αναληψη. Αλλά και πάλι για λόγους ασφαλείας στην Ευρώπη δεν δεχονται pos και ειδικά τα ATMs. Αν πας να περάσεις την κάρτα με το magnetic strip σου ζηταει να την βαλεις με το chip. Αυτά δεδομένου ότι όντως έγινε αναληψη με ΑΤΜ, που ειναι τερμα χλωμό, δεν υπάρχει πιθανότητα. Να μας πεις τι έγινε
LittyMeek Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Άλλη μια φωτοβολίδα, αν δείτε τον ts πείτε του το φαγητό είναι έτοιμο
cumulus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, LittyMeek είπε Άλλη μια φωτοβολίδα, αν δείτε τον ts πείτε του το φαγητό είναι έτοιμο Κακίες χωρίς λόγο. Ο ts έχει παει Αγγλία να δει το ΑΤΜ που του σήκωσαν τα χρήματα. Όταν γυρίσει θα μας απαντήσει. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από cumulus
.:Cabal:. Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα. Card cloning και ανάληψη από ΑΤΜ μπορεί να γίνει αλλά αυτό προϋποθέτει μια σειρά από γεγονότα που πρέπει να συμβούν προτού γίνει εφικτό. Πάντως ρε ts μπράβο στα τσακάλια που κατάφεραν να κάνουν ανάληψη 90.6£ εγώ 7 χρόνια που είμαι εδώ δεν το έχω καταφέρει. Ας μας πουν κι εμάς το κόλπο.
skar1983 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Spam email είναι πολύ τραβηγμένο το σκηνικό ακόμη και σήμερα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα