Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ryzen 5 2600

Ashrock fatality gaming k4 b450

G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (2*8)

Samsung 860 Evo 500GB

PSU COOLERMASTER MASTERWATT TUF GAMING EDITION 550W 80 PLUS BRONZE

sapphire rx 570 nitro.

Οταν ενεργοποιω το xmp profile ωστε να ανεβει η μνημη στα 3200, σε τυχαίες στιγμες κολλαει ο υπολογιστής. Διαβασα στο skroutz εχουν 145 αξιολογήσεις. Το 90% των χρηστών δεν ειχε πρόβλημα. Ενα 10% ομως ειχε κρασαρισματα και τις δουλευαν σε χαμηλότερες συχνότητες για σταθερότητα. Δεν μπορω να καταλαβω αφου με αρκετους ειχα το ιδιο hardware (μητρικη επεξεργαστη μνημη) σε αλλους δουλευει σε αλλους όχι. Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι με το bios που ειχε δεν ειχα κρουσματα. Μετα βγηκαν αλλα δυο εκδοσεις που μολις τις περασα αρχισαν τα κολληματα. 

Οποτε κανω διάφορες δοκιμες ωστε να βρω την χρυση τομη σταθεροτητας ταχύτητας. 

Και ρωταω για τα 3200,  ποσο μπορω να ανεβάσω την ταση απο τα 1,35v ωστε να μην τις καψω? 1,4v? 1,45v?

υγ1. Τις εχω σε dual channel στην θεση 2-4. Δοκιμασα και στην 1-3. Δοκιμασα και τραμπα η μια στο slot της αλλης. 

υγ2. Ετρεξα memtest και το διαγνωστικο των windows και δεν βρηκε προβλημα στις μνήμες.

Σας ευχαριστω.

Επεξ/σία από barimagas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πεσε χωρίς να πειράξεις ρεύμα χειροκίνητα από 3200 σε 3133 με xmp ως έχει. Αν συνεχίζει τα κολλήματα ανέβασε 1.4 και ασ´το εκεί. 

Επεξ/σία από radiohead
Δημοσ.
21 ώρες πριν, barimagas είπε

Ryzen 5 2600

Ashrock fatality gaming k4 b450

G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (2*8)

Samsung 860 Evo 500GB

PSU COOLERMASTER MASTERWATT TUF GAMING EDITION 550W 80 PLUS BRONZE

sapphire rx 570 nitro.

Οταν ενεργοποιω το xmp profile ωστε να ανεβει η μνημη στα 3200, σε τυχαίες στιγμες κολλαει ο υπολογιστής. Διαβασα στο skroutz εχουν 145 αξιολογήσεις. Το 90% των χρηστών δεν ειχε πρόβλημα. Ενα 10% ομως ειχε κρασαρισματα και τις δουλευαν σε χαμηλότερες συχνότητες για σταθερότητα. Δεν μπορω να καταλαβω αφου με αρκετους ειχα το ιδιο hardware (μητρικη επεξεργαστη μνημη) σε αλλους δουλευει σε αλλους όχι. Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι με το bios που ειχε δεν ειχα κρουσματα. Μετα βγηκαν αλλα δυο εκδοσεις που μολις τις περασα αρχισαν τα κολληματα. 

Οποτε κανω διάφορες δοκιμες ωστε να βρω την χρυση τομη σταθεροτητας ταχύτητας. 

Και ρωταω για τα 3200,  ποσο μπορω να ανεβάσω την ταση απο τα 1,35v ωστε να μην τις καψω? 1,4v? 1,45v?

υγ1. Τις εχω σε dual channel στην θεση 2-4. Δοκιμασα και στην 1-3. Δοκιμασα και τραμπα η μια στο slot της αλλης. 

υγ2. Ετρεξα memtest και το διαγνωστικο των windows και δεν βρηκε προβλημα στις μνήμες.

Σας ευχαριστω.

Τα ίδια έκανε και η MSi Tomahawk. Το έφτιαξαν με bios update.

Δες κι εσύ στην asrock μήπως έχει κάποιο πιο πρόσφατο από το δικό σου.

• Thanks 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Tελικα μετα απο 7 μηνες που τις δουλευα στα 2933mhz, βγηκε το bios update της ashrock (4,1), το οποιο ηταν επικεντρωμενο στο xmp profile, αλλαξαν τα timing. Πλεον χρονισμενες στα 3200mhz ολα δουλευουν ρολοι. Επιτελους.

• Like 2
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update.

Tελικα παλι αρχισαν τα κολληματα. Δοκιμασα να κανω clear cmos βγαζωντας την μπαταρια. 

Δημοσ.
Στις 5/5/2020 στις 2:28 ΜΜ, barimagas είπε

Update.

Tελικα παλι αρχισαν τα κολληματα. Δοκιμασα να κανω clear cmos βγαζωντας την μπαταρια. 

Έχεις περασμένο τελευταίο bios;

Δημοσ.

Ναι το έχω περάσει, το έιχα γράψει λίγο πιο πάνω. Από χθες που έκανα clear cmos, δεν έχει κάνει κάτι κουλο. Το παρακολουθώ...

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, barimagas είπε

Ναι το έχω περάσει, το έιχα γράψει λίγο πιο πάνω. Από χθες που έκανα clear cmos, δεν έχει κάνει κάτι κουλο. Το παρακολουθώ...

Μετά από update πάντα κάνουμε load defaults,save & exit και μετά φορτώνεις το προφίλ (xmp) και δοκιμή πάλι,αν και χλωμό το κόβω να παίξει τόσο ψηλά εκτός αν θέλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό το κάνω το γραφει και στις οδηγίες. Παρόλα αυτά δεν επαναφέρονται οι ρυθμίσεις των ανεμιστήρων ανάλογα με τις θερμοκρασίες και κάθε φορά πρέπει να τα ρυθμίζω από την αρχή...πολύ σπαστικο αυτό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά τζιφός...το γύρισα στο 2933mhz.

Σπαστικο να πληρώνεις μνήμες για 3200 και να μην της σηκώνει η μητρική...

Δημοσ.

Εγώ πάντως που διαβάζω τα περισσότερα post στο forum εδώ και ένα χρόνο έχω συνδέσει Ripjaws /  Corsair με προβλήματα και Aegis με κακές επιδόσεις και μικρή αντοχή. Αντιθέτως έχω συνδέσει Trident Z Neo και Ballistix με καλές επιδόσεις και συμβατότητα με όλες τις μητρικές/επεξεργαστές.

Γράφεις ότι το 90% στο skroutz δεν είχε πρόβλημα και αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν βάζουν καν XMP, δεν ξέρουν να βρουν τι φταίει αν τρώνε μπλε οθόνες στα παιχνίδια και έχουν Intel με τους οποίους πιστεύω ότι έχουν δοκιμαστεί αυτές οι μνήμες πριν την παραγωγή τους.

Να ξέρεις πάντως ότι αν θέλεις να αφιερώσεις 10-20 ώρες από την ζωή σου μπορείς να κατεβάσεις τον dram calculator for ryzen, να δεις τι προτείνει για το chip που έχουν οι μνήμες σου και να δοκιμάσεις να τις τρέξεις σε 3200 με διαδοχικές δοκιμές στα timings / subtimings.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα, δεν το ήξερα μέχρι που το έζησα. Άσε που τότε η trident είχαν και 140ευρο++

Κοίταξε, σίγουρα την πάτησα από το skroutz, εκεί γράφουν οι πιο παντελώς ασχετοι, μέχρι και οι πιο ψαγμενοι με σεντόνια οι οποίοι τόνιζαν τα προβλήματα και μάλιστα τους έκαναν και dislike από πάνω επειδή λέγανε την αλήθεια και χαλαγανε την πιατσα!! χαχα

Θα το δοκιμάσω  και αυτό έτσι για να παιρναει η ώρα. Βέβαια είδα στο bios ότι έχει κάποια έτοιμα timings, αλλά δεν έχω βρει πως τα κάνω edit. 

Τεσπα μικρό το κακο, να έχουμε να λέμε,  σε ευχαριστώ.

Υ.γ. Να κάνω και μια παρατηριση ο υπολογιστής δεν κρασαρει πάνω σε βαρύ παιχνίδι, μόνο όταν τον ανοίγεις λίγο πριν ή κατά την διάρκεια φόρτωσης των windows, δεν βγάζει μπλε οθόνη μονάχα απενεργοποιείται η οθόνη. Πριν το bios update όταν συνέβαινε δουλεύανε τέρμα οι ανεμιστήρες. Μετά το bios update όχι.

Επεξ/σία από barimagas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...