Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακόμα να καταργηθεί αυτό το ηλίθιο μέτρο με τις εφημερίδες και τους γάμους. Αφού όλοι πηγαίνουν και δηλώνουν τον γάμο τους στα μητρώα των ληξιαρχείων των δήμων, θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα ενιαίο διασυνδεμένο μητρώο και να ψάχνουν από εκεί αν έχεις παντρευτεί και δεν έχει εκδοθεί διαζύγιο. Θυμάμαι κάπου το 2011-12 ετοίμαζαν να καταργήσουν αυτό το μέτρο αλλά ανεστάλη η κατάργησή του μετά από αντιδράσεις των εκδοτών εφημερίδων επειδή θα χάσουν έσοδα.....

• Like 3
Δημοσ.

μη τσιγκουνευεστε απο τώρα με εφημερίδες και παράβολα. Το χιλιάρικο για το διαζυγιο ειναι που τσούζει. 

Δημοσ.

Δημοκρατία τσάμπα . Το αρνητικό ήταν ότι δεν σου λένε συγκεκριμένη ημερομηνία δημοσιευσης και πρεπει να πηγαινεις για καμια 10αρια μέρες να κοιτας αν μπήκε.

Αν θες συγκεκριμένη ημερομηνία για να μην ψάχνεις με 15-25€ καθαρίζεις σε αλλη εφημεριδα.

• Like 1
Δημοσ.

η αλλη μλκια; που θελει πιστοποιητικο οτι εισαι χριστιανος ορθοδοξος;

εγω γλιτωνω γιατι εχω παλια ταυτοτητα, η γυναικα που πρεπει να βρει απο εκει που βαφτιστηκε; 😮

υπαρχει ειδα και σχετικο θεμα εδω για προσωπικα δεδομενα κλπ.. πφφ

6 hours ago, Βασίλης_29 said:

Ακόμα να καταργηθεί αυτό το ηλίθιο μέτρο με τις εφημερίδες και τους γάμους. Αφού όλοι πηγαίνουν και δηλώνουν τον γάμο τους στα μητρώα των ληξιαρχείων των δήμων, θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα ενιαίο διασυνδεμένο μητρώο και να ψάχνουν από εκεί αν έχεις παντρευτεί και δεν έχει εκδοθεί διαζύγιο. Θυμάμαι κάπου το 2011-12 ετοίμαζαν να καταργήσουν αυτό το μέτρο αλλά ανεστάλη η κατάργησή του μετά από αντιδράσεις των εκδοτών εφημερίδων επειδή θα χάσουν έσοδα.....

μα υπαρχει και το ληξιαρχειο οπως ειπε καποιος,

κι αντε πες και το δηλωνεις στην εφημεριδα, υπαρχει κεντρικη βαση δεδομενων των γαμων ολων των εφημεριδων για να δεις αν καποιος ειναι διγαμος; ναι, σιγα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, naimore είπε

η αλλη μλκια; που θελει πιστοποιητικο οτι εισαι χριστιανος ορθοδοξος;

εγω γλιτωνω γιατι εχω παλια ταυτοτητα, η γυναικα που πρεπει να βρει απο εκει που βαφτιστηκε; 😮

υπαρχει ειδα και σχετικο θεμα εδω για προσωπικα δεδομενα κλπ.. πφφ

Καθόλου μλκια, για να παντρευτείς με θρησκευτικό γάμο πρέπει να είσαι του ίδιου θρησκεύματος, δηλαδή να έχεις βαπτιστεί ουσιαστικά. Για πολιτικό δεν ξέρω τι ισχύει.

19 λεπτά πριν, naimore είπε

μα υπαρχει και το ληξιαρχειο οπως ειπε καποιος,

κι αντε πες και το δηλωνεις στην εφημεριδα, υπαρχει κεντρικη βαση δεδομενων των γαμων ολων των εφημεριδων για να δεις αν καποιος ειναι διγαμος; ναι, σιγα 

Το έγραψα ήδη οτι είναι ανούσια η αναγγελία σε εφημερίδα, αν ήθελαν θα το πήγαιναν σε έλεγχο μέσω ληξιαρχείου που έχουν μητρώα.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

μωρε ναι, αλλα αντε βρες το χαρτι κλπ

εγω π.χ. ουτε που θυμαμαι που βαφτιστηκα...

θα επρεπε να αρκει μια υπευθυνη δηλωση, αυτο εννοουσα

Δημοσ.

Έλα που δεν θυμάσαι.... ρώτα τους γονείς σου. Ακόμα κι έτσι βρίσκεις άκρη απ' την μητρόπολη που εδρεύει η εκκλησία καθώς στέλνονται εκεί και αρχειοθετούνται τα έγγραφα.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Καθόλου μλκια, για να παντρευτείς με θρησκευτικό γάμο πρέπει να είσαι του ίδιου θρησκεύματος, δηλαδή να έχεις βαπτιστεί ουσιαστικά. Για πολιτικό δεν ξέρω τι ισχύει.

Το έγραψα ήδη οτι είναι ανούσια η αναγγελία σε εφημερίδα, αν ήθελαν θα το πήγαιναν σε έλεγχο μέσω ληξιαρχείου που έχουν μητρώα.

Μπορεις να παντρευτεις και διαφορετικου δογματος πχ Ορθοδοξος με Καθολικο. 

Το καταλοιπο του παρελθοντος με την αναγγελια γαμου ηταν για 2 λογους...

α)Η αποφυγη της διγαμιας και

β) Η αποφυγη της αιμομηξιας επειδη υπηρχαν πολλες παρανομες υιοθεσίες παλιοτερα που τις ηξεραν μονο οι γονεις και δεν ηταν γραμμενες πουθενα.

11 λεπτά πριν, naimore είπε

μωρε ναι, αλλα αντε βρες το χαρτι κλπ

εγω π.χ. ουτε που θυμαμαι που βαφτιστηκα...

θα επρεπε να αρκει μια υπευθυνη δηλωση, αυτο εννοουσα

Η ληξιαρχικη πραξη γεννησεως αναφέρει και την βαπτιση στην πισω σελιδα..

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Μπορεις να παντρευτεις και διαφορετικου δογματος πχ Ορθοδοξος με Καθολικο. 

Το καταλοιπο του παρελθοντος με την αναγγελια γαμου ηταν για 2 λογους...

α)Η αποφυγη της διγαμιας και

β) Η αποφυγη της αιμομηξιας επειδη υπηρχαν πολλες παρανομες υιοθεσίες παλιοτερα που τις ηξεραν μονο οι γονεις και δεν ηταν γραμμενες πουθενα.

Η ληξιαρχικη πραξη γεννησεως αναφέρει και την βαπτιση στην πισω σελιδα..

Εγώ δεν αναφέρομαι τόσο για το θρήσκευμα του/της συζύγου αλλά περιπτώσεις που μπορεί π.χ να μην είσαι βαπτισμένος ορθόδοξος σε ορθόδοξη εκκλησία και να θες να κάνεις θρησκευτικό γάμο, δεν γίνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Εγώ δεν αναφέρομαι τόσο για το θρήσκευμα του/της συζύγου αλλά περιπτώσεις που μπορεί π.χ να μην είσαι βαπτισμένος ορθόδοξος σε ορθόδοξη εκκλησία και να θες να κάνεις θρησκευτικό γάμο, δεν γίνεται.

Ακριβως αυτο εννοω.

Γαμος Ορθοδοξος με καθολικη (για την εκκλησια μας δεν ειναι βαπτισμενη) 

Εγινε κανονικα ο γαμος και εαν θυμαμαι ειχε πει ο παπας οτι γινεται κατ'εξαιρεση & κατ'οικονομιαν 

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ακριβως αυτο εννοω.

Εγινε κανονικα ο γαμος και εαν θυμαμαι ειχε πει ο παπας οτι γινεται κατ'εξαιρεση & κατ'οικονομιαν 

Ενδιαφέρον. Πιστεύω οτι σε αυτό το θέμα ο κάθε ιερέας τηρεί διαφορετική στάση ανάλογα το δόγμα που είναι ο άλλος. Αν ο άλλος είναι βαπτισμένος σε δόγμα που έχει χαρακτηριστεί αιρετικό δεν νομίζω να τηρήσουν ίδια στάση. Επίσης θέμα θα υπάρξει αν ο ένας ή ο άλλος είναι μουσουλμάνος.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ενδιαφέρον. Πιστεύω οτι σε αυτό το θέμα ο κάθε ιερέας τηρεί διαφορετική στάση ανάλογα το δόγμα που είναι ο άλλος. Αν ο άλλος είναι βαπτισμένος σε δόγμα που έχει χαρακτηριστεί αιρετικό δεν νομίζω να τηρήσουν ίδια στάση. Επίσης θέμα θα υπάρξει αν ο ένας ή ο άλλος είναι μουσουλμάνος.

Το μονο κολλημα του παπα ηταν η υπογραφη οτι τα παιδια θα βαπτιστουν Χρισ.Ορθοδοξοι.

Αλλο το διαφορετικο δογμα και αλλο το θρησκευμα..

Εκει βλεπεις να κανουν  βαπτιση σε μη χριστιανους  για να γινει ο γαμος..

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ακριβως αυτο εννοω.

Αυτό. Καθολικός γάμος καθολικού και ορθοδόξου (πλεον) τεχνικά επιτρέπεται, ορθόδοξος γάμος καθολικου και ορθοδοξου κανονικά δεν επιτρέπεται αλλα μερικές φορές γίνονται εξαιρέσεις.

Δημοσ.

Ωραία

Επί ευκαιρίας, τι πρέπει να κάνω από ΤΩΡΑ έτσι ώστε όταν θα έρθει η ώρα μου αύριο μεθαύριο να μην μπορώ να παω σε εκκλησία.

Δεν παίρνω ούτε απ' έξω, όταν θα έρθει η ώρα θέλω να έχω αρκετά πατήματα για να μην παντρευτώ σε εκκλησία.

Αν και ξέρω κάποιον ο οποίος συζεί με τη δικιά του και έχει και παιδί

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...