sotthes Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα! Πριν 1.5 χρονο εκανα την εξυπναδα και αγορασα μια καρεκλα γραφειου IKEA Markus βλεποντας πως ολοι την προτειναν ως απο τις καλυτερες καρεκλες γραφειου στην τιμη της. Για να ειμαι ειλικρινης, ηταν η χειροτερη αγορα που εχω κανει, πιριοντ. Της αφησα χρονο για να με βολεψει αλλα δεν τα καταφερε ποτε και πλεον που η δερματίνη στο προσκεφαλο εχει αρχισει και διαλυεται και γεμιζω απο πανω μεχρι κατω μαυρακια, πηρα την αποφαση για αλλαγη. Ψαχνω για κατι που να εχει και υποποδιο και ανακλιση. Προς το παρον εχω μια αρχαια παιδικη καρεκλα γραφειου χωρις πλατη σαν υποποδιο αλλα θελω να την καταργησω και να βρω κατι με ενσωματωμενο. Μετα απο απειρες αναζητησεις σε skroutz, amazon, forums κτλ εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει κατι αξιολογο σε καρεκλα γραφειου με υποποδιο, που να εχει αρκετα ψηλη πλατη (~80cm) για ανθρωπο 1.90, να μην διαλυεται σε μισο χρονο (κατεστραμμενη δερματίνη, σπασμενες βασεις και υποποδια), να ειναι ανετη (δηλ οχι gaming που το internet μας λεει οτι ειναι ολες πολυ σκληρες) και να εχει κατω απο 800 Ευρω (βλεπε Ergohuman). Μετα ανακαλυψα αυτο το αρχαιο thread εδω στο insomnia: στο οποιο ο OP ειχε την ιδια απορια και 1 - 2 χρηστες ανεφεραν οτι χρησιμοποιουν πολυθρονες στα γραφεια και τα PC τους. Η πολυθρονα BOLTON για την οποια γινεται η συζητηση δεν υπαρχει, μαλλον ο,τι πιο κοντινο ή ιδιο με αλλο ονομα ειναι η Roxley απο ΕΝΤΟΣ με τις τιμες που αναφερονται και σε εκεινο το thread, δηλαδη ~500 (490) Ευρω ή 250 με εκπτωση. Η πολυθρονα φαινεται να πληροι ολες τις επιθυμιες μου, ειναι ανετη, ανακλινομενη, με υποποδιο και μαλλον αρκετα ψηλη. Και ρωτω λοιπον, υπαρχει κανενας αλλος που χρησιμοποιει (ή τουλαχιστον το εχει σκεφτει) πολυθρονα για PC/γραφειο? Υπαρχουν αλλες προτασεις για καρεκλες που να κανουν την ιδια δουλεια? Μηπως ο @Yperaspisths μπορει να μας δωσει καμια ιδεα 10 χρονια μετα? Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από sotthes
john_shadow Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 επειδή και γω σκέφτομαι να πάρω την markus, και έχω διαβάσει και σε άλλους ότι δεν τους άρεσε, τι ήταν αυτό που δε σε βόλεψε; εγώ που έκατσα λίγο στα ικεα μου φάνηκε αρκετά καλή, βέβαια σε σχέση με αυτή που έχω που είναι καρέκλα του 50αρικου λογικό θα μου πεις, αλλά δε θέλω να δώσω πάνω από 150€...
sotthes Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και εγω ετσι την επαθα, ειχα καρεκλα γραφειου με χαμηλη πλατη και ηθελα με προσκεφαλο, πηγα στο ΙΚΕΑ, εκατσα λιγο και μου φανηκε καλη. Προσωπικα εχω την ταση να βαζω την καρεκλα κατω απο το γραφειο, καθως εχω βαθυ γραφειο (~90cm) οποτε πληκτρολογιο και ποντικι ειναι αρκετα μεσα και ακουμπαω τα χερια στο γραφειο. Για να μπει κατω απο το γραφειο λοιπον, επειδη εχει σχετικα ψηλα χερουλια, πρεπει να την χαμηλωσεις αρκετα. Επειδη ειμαι ψηλος (~1.90) οταν η καρεκλα ειναι τοσο χαμηλα με την πλατη κατακορυφη, πρεπει να διπλωνω τα ποδια και κουραζει. Επισης, οταν η πλατη ειναι κατακορυφη, το προσκεφαλο δε χρησιμευει σε τιποτα καθως δε βολευει να στηριζεις το κεφαλι. Η πλατη μπορει να ειναι σε 5 θεσεις. Απο κατακορυφη μεχρι οσο πιο ξαπλωμενη παει, το οποιο δεν ειναι και πολυ ξαπλωμενη. Για να τη χρησιμοποιησεις σε συγκεκριμενη γωνια πρεπει να την κλειδωσεις με το λεβιε απο τα αριστερα. Η προηγουμενη που ειχα κλειδωνε μονο στην κατακορυφη θεση και μετα ειχε απο κατω ενα ελατηριο που το εσφιγγες οσο χρειαζοταν για να σε κραταει σε συγκεκριμενο σημειο. Η Markus εχει κατι παρομοιο αλλα οσο και να το βιδωσω ή να το ξεβιδωσω, με το που ακουμπησω πισω πηγαινει κατευθειαν στο τερμα, οχι βεβαια οτι χρησιμοποιω ποτε ενδιαμεσες θεσεις - ειναι λιγο αχρηστες. Το ενα μειον ειναι το προσκεφαλο που ειναι σταθερο και αρκετα φουσκωμενο και σκληρο. Δεν μπορεις να το μετακινησεις πανω - κατω και δεν μπορεις να το συμπιεσεις ή καπως να το ξεφουσκωσεις. Το δικο μου κεφαλι ακουμπαει σχεδον τερμα πανω, οπου επειδη το προσκεφαλο ειναι πιο σκληρο στην περιφερεια απο οτι στο κεντρο, αναγκαζει το κεφαλι μου να γερνει μπροστα σε αβολη θεση. Το χειροτερο απο ολα ειναι η σταθερη υποστηριξη της μεσης. Ειναι αρκετα ψηλα στην κατακορυφη θεση και οσο ξαπλωνεις την καρεκλα, τοσο περισσοτερο ανεβαινει στην πλατη σου. Αποτελεσμα, μονιμως πιασμενη μεση οταν η πλατη ειναι εστω και λιγο ξαπλωμενη, καθως η μεση βρισκεται στον αερα χωρις καμια υποστηριξη. Ειναι λες και σχεδιασαν την καρεκλα για καποιον που ειναι ψηλος μεχρι τη μεση και κοντος απο εκει και πανω ενα πραγμα. Αν εισαι πιο κοντος φανταζομαι η υποστηριξη της μεσης φτανει μεχρι τη μεση της πλατης σου αν ξαπλωσεις τελειως, ενω αν εισαι πιο ψηλος θα κρεμεται το κεφαλι σου περαν του προσκεφαλου. Θα βοηθουσε τουλαχιστον εαν το καθισμα ηταν πιο βαθυ, να βαλεις ενα μαξιλαρι κατω απο την υποστηριξη "μεσης" αλλα το δοκιμασα και κοντευα να πεσω απο μπροστα. Αν τυχον την παρεις, μην τυχον την παρεις με δερματίνη, όπως γενικα ολες τις καρεκλες. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από sotthes
john_shadow Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 καλά εννοείτε ότι δεν θέλω καρέκλα δερμάτινη ή με δερματίνη..
aggelos87 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δια καρέκλα με υποπόδιο δεν γνωρίζω αλλά αν θες δοκίμασε την smart D από δρομέα. Κι εγώ σε αναζήτηση καρέκλας βρίσκομαι. Απο εντός αυτές που κάπως μου άρεσαν ήταν πανάκριβες. Απο δρομέα μ' άρεσε η smart d και η reflex d αλλά η δεύτερη θεωρώ πως δεν θα σου κάνει λόγο ύψους. Άλλα γνωστά καταστήματα δεν υπάρχουν στην περιοχή μου
ifaist Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Εγω παιδια ειχα μια κανονικη πολυθρονα, καπως παλια αλλα ηταν ψηλη και πολυ αναπαυτικη. Κοιμομουν αρκετα συχνα για ωρες, χωρις καμια ενοχληση. Νταξ, τα χρονια περασαν και ειχε φθαρει αρκετα οποτε ηταν για πεταμα (πεταχτηκε - το μετανιωσα). Οποτε μπηκα στην διαδικασια αγορας και ερευνας. Στην δουλεια εχω μια διευθυντικη παλια, αλλα ισως ειναι το καλυτερο καθισμα που εχω κατσει! Την εχω πανω απο 8 χρονια και δεν εχει καμια φθορα (μαλλον ειναι απο δερμα). Ρωτησα απο που την αγορασαν ή τι ονομασια εχει αλλα κανενας δε ξερει. Το μονο που ξερουν ειναι οτι κοστιζε καμια 500-600€ εκεινα τα χρονια. Οποτε αρχισα το ψαξιμο και βρηκα ενα καταστημα που πουλουσε εκθεσιακα ή προιοντα με καποια μικρη φθορα! Αγορασα λοιπον μια καρεκλα στην οποια και καθομαι στα 80€ ενω κανονικα εκανε 200+. Η καρεκλα ειχε απλα μια γρατζουνια στην δερματινη της. Στην πορεια βεβαια καταλαβα οτι αλλαξαν το μεταλλικο στελεχος με τα ροδακια με ενα αλλο το οποιο πιανοταν με ξυλοβιδες. Εκανα μια πατεντα και την επιασα με αλενοβιδες εκει που πρεπει και ολα καλα... Βεβαια για αυτο μαλλον υπευθυνος ηταν ο αποθηκαριος και οχι το μαγαζι. Γενικα δεν ειναι η καλυτερη καρεκλα αλλα ηταν φθηνη και την εχω 2-3 χρονια χωρις να εχει παθει κατι. Μπηκα στο site τους τωρα και ειδα οτι εξακολουθουν να εχουν τετοιες προσφορες. Αν ενδιαφερεστε πειτε μου να σας πω το ονομα της εταιρειας. (δεν ξερω αν επιτρεπεται να το γραψω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα