bandit21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπερα στο Φορουμ. Θελω να κανω μια ερωτηση αν γνωριζει καποιος. Οταν λεει ακατασχετος λογαριασμος μεχρι 1250 τι ακριβως ενοει ? α)Να μην υπερβει ποτε ο λογαριασμος τα1250 ευρω? β)να μην εχεις συνολικα πανω απο 1250 ευρω καταθεσεις στο λογαριασμο? δλδ... Αν δεν εχω καμια καταθεση και παω στο ΑΤΜ με 100 ευρο και το κανω καταθεση και αμεσως αναληψη 13 φορες την 13η δεν θα μπορω να παρω πισω το 100αρικο? με δεδομενο οτι αν το κανω 13 φορες καταθεση το συστημα θα βλεπει 1300 ευρω καταθεσεις τοτε θα εχω ξεπερασει το ακατασχετο οριο ή για να γινει κατασχεση πρεπει ο λογαριασμος καποια στιγμη να ξεπερασει τα 1250? Και κατι ακομα οταν σου λεει 1250 ευρω το μηνα τι ακριβως ενοει? απο 1 εως 31 του μηνα ή ημερολογιακα ? δλδ.. αν στις 29 του μηνα ας πουμε μπουν στο λογαριασμο 1000ευρο και τα κανω αναληψη και μετα απο 3 μερες(1η του νεου μηνα) μπουν παλι αλλα 1000 ευρω θα τα παρουν ή με δεδομενο οτι αλλαξε ο μηνας παμε παλι απο την αρχη? οποιος ξερει ας πει κατι γιατι πραγματικα και οι τραπεζες δεν εχουν ιδεα...τουλαχιστον εκει που ρωτησα εγω. 1
dimitrisg55 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Spoiler Έγραψα κοτσάνα συγγνώμη Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από dimitrisg55
eliasjuve Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Όταν λέμε ακατάσχετος σημαίνει πως αν υπάρχει κατάσχεση εις βάρος σου από τον οποιοδήποτε(τράπεζα,εφορία, την κουτσή Μαρία) δεν μπορεί να κατασχεθεί το ποσό των 1250 ευρώ μηνιαίως. Από τα 1250 και πάνω μπορούν να κατασχεθούν. Αυτό μόνο σε έναν λογαριασμό τραπέζης τον οποίο δηλώνεις ως ακατάσχετο στην τράπεζα και στην εφορία. Δηλαδή αν γίνει καταβολή - κατάθεση μισθού ή σύνταξης ή οτιδήποτε άλλο, π.χ. 2000 ευρώ στον λογαριασμό αυτόν τότε τα 750 θα τα "κλειδώσει" η τράπεζα για να αποδοθούν σε αυτόν που σου έκανε την κατάσχεση ενώ τα 1250 θα είναι προς χρήση σου. Αυτό ισχύει ημερολογιακά όπως το ανέφερες. Ισχύει για κάθε μήνα ξεχωριστά το 1250. Στο παράδειγμα σου, στις 29 του μήνα τα παίρνεις κανονικά, μετά από 3 μέρες παίρνεις πάλι κανονικά αλλά όλο τον υπόλοιπο μήνα μπορείς να ξαναπάρεις μόνο άλλα 250 ευρώπουλα, μέχρι να γίνει άθροισμα 1250 δηλαδή. Όσον αφορά αυτό που λες με το 100άρικο 13 φορές,το γράφω με επιφύλαξη γιατί δεν είμαι σίγουρος, προφανώς θα βλέπει το σύστημα ότι έχεις κάνει ανάληψη 1200 και την 13η φορά θα σου δώσει το 5οάρικο μόνο. Το σύστημα βλέπει ότι έγινε κατάθεση 1300 ευρώ μηνιαίως και πως μπορείς να πάρεις τα 1250. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα