snow22 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα σήμερα πήγα σε ένα φροντιστήριο αγγλικών και πάρακολουθησα μάθημα proficiency γενικά έχω μεγάλη εξοικείωση με την γλώσσα καθώς δουλεύω σε ξενοδοχείο βλέπω σειρες κλπ το μάθημα μου φάνηκε πολύ εύκολο και σκεφτόμουν άμα έπερνα κάποια βιβλία και με πρόσωπικο διάβασμα άμα μπορώ να πάρω το πτυχίο,τι λέτε είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Επίσης και το πιο σημαντικό ποσό χρήσιμο είναι δηλαδή αυτό το πτυχίο γενικά εκτός από κάποια πανεπιστήμια του εξωτερικού που το έχουν ως κριτήριο ένταξης θα μου φανεί κάπου αλλού χρήσιμο; Τέλος πιο θα μου συμβούλευατε να δώσω γιατί άκουσα ότι υπάρχουν αρκετά διαφορετικά
AristidisZ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μιλάμε για το CPE ; Δε νομίζω να μπορείς μόνος σου
TzortzisJosh Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1. Όλα είναι εφικτά, αν το θέλεις και προσπαθήσεις πραγματικά απλά πληροφορήσου λίγο για τη διαδικασία, τρόποι εξέτασης, τι ζητούν, παλαιότερα θέματα κλπ. 2. Κάθε πτυχίο είναι χρήσιμο, όπως λέει και γνωστή Αρχαία Σουμεριακή παροιμία, μάθε τέχνη κι'άστηνε, η συνέχεια γνωστή 3. ECPE Michigan Proficiency, πιο εύκολο από το Cambridge ενώ διατηρεί δυνατή και ευρεία αναγνωρισημότητα. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από TzortzisJosh
snow22 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Μιλάμε για το CPE ; Δε νομίζω να μπορείς μόνος σου Nai Βασικά το σημαντικότερο ειναι χρήσιμα ρε παιδιά; Επαγγελματικα εννοώ από την άλλη άποψη εννοείται ότι μαθανεις στην ζωή σου μόνο καλό κανει Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από snow22
yannis27gr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Κατ' αρχας, σταματήστε να το λέτε πτυχίο. Πιστοποιητικό είναι. Δεύτερον, φυσικά το να έχεις ένα πστοποιητικό γνώσης Αγγλικών πιθανόν να σε βοηθήσει επαγγελματικά. Ειδικά το CPE που είναι εξαιρετικά δύσκολο και το προτιμά μια ισχνή πλειοψηφία εξεταζόμενων. Μπορείς να γράψεις κάποιο τεστ προσομοίωσης σπίτι σου, δες εδώ. Αν έχεις πάνω από 60% επιτυχία, είσαι ήδη έτοιμος. Το πολύ πολύ, αγόρασε κάποιο βιβλίο προετοιμασίας ώστε να εξοικειωθείς με το στυλ των εξετάσεων.
Anuminas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Aμα διαβάζεις χρονια κειμενα στα αγγλικά, ακους βιντεο στα αγγλικά στο youtube και καταλαβαινεις τι λένε, ή και μιλάς αγγλικά/κανεις chat στα αγγλικα με αλλους, το proficiency δεν θα σου φανεί τόσο δύσκολο όσο όταν μάθαινες αγγλικά που αν το αποκτούσες λες και θα γινοσουν κανας λογοτέχνης της αγγλικης γλώσσας, αλλά μάλλον σημαντικά ευκολότερο. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από Anuminas
Silverage Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ έδωσα του Michigan χωρίς προετοιμασία και το πέρασα. Στο φροντιστήριο είχα κάνει μέχρι lower. Αν όπως λες έχεις εξοικίωση με τη γλώσσα για μένα δώσ'το . Εγώ επειδή παίζω παιχνίδια και βλέπω βιντεάκια και ταινίες το πήρα. 2
*nenya* Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 10 hours ago, TzortzisJosh said: 3. ECPE Michigan Proficiency, πιο εύκολο από το Cambridge ενώ διατηρεί δυνατή και ευρεία αναγνωρισημότητα. Στην Ελλάδα διατηρούν την ευρεία αναγνωρισιμότητα που λες και το ECPE και το CPE. Αν χρειαστεί όμως να πάει για σπουδές εξωτερικό ή για εργασία, εκεί κυριαρχούν τα IELTS & TOEIC (και φυσικά να είναι πρόσφατα, max 2 ετών). Απλά σαν σημείωση το λέω, διότι πολλοί κάτοχοι πιστοποιητικών C2 ECPE, CPE, ESB, MSU, LRN κλπ νομίζουν και ότι διαρκούν για πάντα ΚΑΙ ότι αναγνωρίζονται παντού. Ξαναλέω, αν ο TS θέλει κάποιο απ'αυτά για Ελλάδα τότε μια χαρά. TS, κάνε κάποιο online placement test πρώτα, να δεις πού βρίσκεται το επίπεδό σου. Αν σε κατατάξει B2 ή και C1 σημαίνει ότι χρειάζεσαι προετοιμασία μέχρι να κατακτήσεις το C2. Επίσης, για να αγοράσεις βιβλίο με practice tests πρέπει πρώτα να έχεις αποφασίσει ποιό απ'όλα τα πιστοποιητικά θα δώσεις. Μέχρι να αποφασίσεις, μπορείς να αγοράσεις κάποιο C2 Coursebook για προετοιμασία σε όλα τα skills για το συγκεκριμένο επίπεδο. Και πάλι όμως....εκθέσεις ποιός θα στις διορθώνει και θα σου δίνει feedback; Speaking practice πώς θα κάνεις και με ποιόν; (Χρειάζεσαι άτομο που να ξέρει τη δομή του practice test του πιστοποιητικού που θα διαλέξεις.) Και πολλές ακόμα ερωτήσεις και λεπτομέρειες. Οπότε ξεκίνα με placement test να δεις που βρίσκεσαι και μετά οργανώνεις τα επόμενα βήματά σου. 1
logistoulis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, *nenya* είπε Στην Ελλάδα διατηρούν την ευρεία αναγνωρισιμότητα που λες και το ECPE και το CPE. Αν χρειαστεί όμως να πάει για σπουδές εξωτερικό ή για εργασία, εκεί κυριαρχούν τα IELTS & TOEIC (και φυσικά να είναι πρόσφατα, max 2 ετών). Απλά σαν σημείωση το λέω, διότι πολλοί κάτοχοι πιστοποιητικών C2 ECPE, CPE, ESB, MSU, LRN κλπ νομίζουν και ότι διαρκούν για πάντα ΚΑΙ ότι αναγνωρίζονται παντού. Ξαναλέω, αν ο TS θέλει κάποιο απ'αυτά για Ελλάδα τότε μια χαρά. TS, κάνε κάποιο online placement test πρώτα, να δεις πού βρίσκεται το επίπεδό σου. Αν σε κατατάξει B2 ή και C1 σημαίνει ότι χρειάζεσαι προετοιμασία μέχρι να κατακτήσεις το C2. Επίσης, για να αγοράσεις βιβλίο με practice tests πρέπει πρώτα να έχεις αποφασίσει ποιό απ'όλα τα πιστοποιητικά θα δώσεις. Μέχρι να αποφασίσεις, μπορείς να αγοράσεις κάποιο C2 Coursebook για προετοιμασία σε όλα τα skills για το συγκεκριμένο επίπεδο. Και πάλι όμως....εκθέσεις ποιός θα στις διορθώνει και θα σου δίνει feedback; Speaking practice πώς θα κάνεις και με ποιόν; (Χρειάζεσαι άτομο που να ξέρει τη δομή του practice test του πιστοποιητικού που θα διαλέξεις.) Και πολλές ακόμα ερωτήσεις και λεπτομέρειες. Οπότε ξεκίνα με placement test να δεις που βρίσκεσαι και μετά οργανώνεις τα επόμενα βήματά σου. ερώτηση όταν λέμε δεν διαρκούν για πάντα, τι ακριβώς εννοούμε; εγώ δηλαδή που έχω proficiency του cambridge από το 2002 ή 2003 και λογικά θα έχει "λήξει" πού ακριβώς θα με επηρέαζε αν θεωρήσουμε ότι έχει σημασία για κάπου αυτό το πράγμα μια φορά στη ζωή μου πάντως που μου χρειάστηκα το 2013 για αίτηση σε ελ πανεπιστήμιο, μια χαρά μου έκαναν ακριβές αντιγραφο από το βρετανικό συμβούλιο στο κολωνάκι και μια χαρά έγινε δεκτό από το ελ πανεπιστήμιο πώς ακριβώς λήγει ένα proficiency; και για ποιον; πλέον φυσικά και δεν με ενδιαφέρει να δείξω οπουδήποτε ότι ξέρω αγγλικά βεβαίως, απλά ξέρω και το δέχονται το ielts πάντως μιας και το είχε δώσει η γυναίκα και το είχα μπανίσει λίγο παραείναι εύκολο, δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται κάτι το αξιολόγο Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από logistoulis
merkon Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Είναι πιστοποιητικό και όχι πτυχίο όπως ανέφερε και κάποιος πιο πριν από εμένα. Η αλήθεια είναι πως αν μπορείς να αποδείξεις στην πράξη ότι μιλάς και ξέρεις αγγλικά, πχ σε μια συνέντευξη στο εξωτερικό, κανείς δε θα σου ζητήσει να δει αν έχεις κάποιο πιστοποιητικό αγγλικών ή όχι. Να το αποκτήσεις σιγουρα δε θα είναι μειονέκτημα και δε θα σου κάνει κακο, αλλά αν έχεις σκοπό να πας εξωτερικό αργότερα πχ καλύτερα κάνε ένα IELTS για να μπορέσεις να γίνεις δεκτός στο Πανεπιστήμιο που θες και αν έρθει η ώρα για δουλειά και συνέντευξη με ξένο εργοδότη, εκεί θα φανεί το αν ξέρεις αγγλικά κατευθείαν από το πως θα μιλήσεις. Μιλάω από προσωπική εμπειρία, έχοντας το CPE και παρακολουθωντας μαθηματα αγγλικων για πολλά πολλά χρόνια ως παιδί, έφηβος και ενήλικας
*nenya* Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 9 minutes ago, logistoulis said: ερώτηση όταν λέμε δεν διαρκούν για πάντα, τι ακριβώς εννοούμε; εγώ δηλαδή που έχω proficiency του cambridge από το 2002 ή 2003 και λογικά θα έχει "λήξει" πού ακριβώς θα με επηρέαζε αν θεωρήσουμε ότι έχει σημασία για κάπου αυτό το πράγμα μια φορά στη ζωή μου πάντως που μου χρειάστηκα το 2013 για αίτηση σε ελ πανεπιστήμιο, μια χαρά μου έκαναν ακριβές αντιγραφο από το βρετανικό συμβούλιο στο κολωνάκι και μια χαρά έγινε δεκτό από το ελ πανεπιστήμιο πώς ακριβώς λήγει ένα proficiency; και για ποιον; πλέον φυσικά και δεν με ενδιαφέρει να δείξω οπουδήποτε ότι ξέρω αγγλικά βεβαίως, απλά ξέρω και το δέχονται το ielts πάντως μιας και το είχε δώσει η γυναίκα και το είχα μπανίσει λίγο παραείναι εύκολο, δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται κάτι το αξιολόγο ΔΕΝ λήγουν στην Ελλάδα! Εδώ κρατάνε for ever and ever. Για εξωτερικό έγραψα ότι δεν ισχύει αυτό.
logistoulis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, *nenya* είπε ΔΕΝ λήγουν στην Ελλάδα! Εδώ κρατάνε for ever and ever. Για εξωτερικό έγραψα ότι δεν ισχύει αυτό. αυτοί που τα εκδίδουν αναφέρουν πουθενά ότι λήγουν δηλαδή; ή έχει να κάνει με το ποιος τα κάνει δεκτά και μέχρι πόσο χρόνια; πάντως από τη στιγμή που δεν είναι κάποια πιστοποίηση σε δίκτυα ας πούμε που υπάρχουν εξελίξεις , σε μια γλώσσα δεν το πιάνω γιατί να λήγει
mitspetr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν λήγει το ίδιο το πιστοποιητικό, απλώς σύμφωνα με το τι ισχύει εδώ και καιρό στην Ε.Ε. θα χρειαστεί να είναι επικαιροποιημένο σύμφωνα με τα στάνταρντς του επιπέδου γλωσσομάθειας. Σε οποιοδήποτε σοβαρό οργανισμό εκπαίδευσης και να πας, είτε θα σε εξετάσουν πρώτα είτε θα σου ζητήσουν επικαιροποιημένο πιστοποιητικό, με την έννοια να είναι "φρέσκο".
*nenya* Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, logistoulis said: αυτοί που τα εκδίδουν αναφέρουν πουθενά ότι λήγουν δηλαδή; ή έχει να κάνει με το ποιος τα κάνει δεκτά και μέχρι πόσο χρόνια; πάντως από τη στιγμή που δεν είναι κάποια πιστοποίηση σε δίκτυα ας πούμε που υπάρχουν εξελίξεις , σε μια γλώσσα δεν το πιάνω γιατί να λήγει Εδώ δες και θα σου λυθούν οι απορίες https://tastyenglishblog.wordpress.com/2016/10/02/λήγει-το-proficiency/ Στο εξωτερικό είναι το θέμα, εκεί είναι που το ζητάνε πρόσφατο ή ζητάνε συγκεκριμένο πιστοποιητικό (πχ άλλο πανεπιστήμιο δέχεται το CPE ενώ άλλο ζητάει μόνο IELTS κλπ. Και οι εργοδότες το ίδιο.). Ενώ εδώ, πχ για να δώσεις ΑΣΕΠ αρκεί να έχεις οποιοδήποτε πιστοποιητικό C2 (απ'αυτά που είναι αναγνωρισμένα και δημοσιευμένα στο ΦΕΚ) και δεν τους νοιάζει πριν πόσα χρόνια το απέκτησες (και στον ιδιωτικό τομέα το ίδιο). Πάντως έχει λογική που στο εξωτερικό ζητάνε πρόσφατο B2, C1, C2: αυτός που απέκτησε C2 πριν 20 χρόνια και έχει να μιλήσει τ'αγγλικά απ'όταν ήταν ανήλικος δεν σημαίνει ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο με το πέρασμα όλων αυτών των ετών (ειδικά αν δεν έχει συχνή επαφή με την γλώσσα και σε προφορικό αλλά και σε γραπτό λόγο). Άρα ζητάνε πρόσφατο πιστοποιητικό ώστε -θεωρητικά τουλάχιστον- ο υποψήφιος να έχει όντως το επίπεδο που ζητάνε. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από *nenya* 1
seventh_son Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν λήγουν αλλά δες το ως εξής . Πες οτι εγώ παίρνω το CPE το 2001 και κάνω να μιλήσω αγγλικά 20 χρόνια. Πιστεύεις θα έχω την ίδια δυνατότητα να μιλήσω αγγλικά όσον αφορά προφορά, ευφράδεια λόγου, άνεση όπως τότε που το πήρα ; Μπορεί να είσαι ο γαμάτος, να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις τα πάντα άψογα, αλλά το θέμα είναι να μπορείς να έχεις και ευφράδεια λόγου και άνεση στη πράξη. Όχι να προσπαθείς να μιλήσεις και να κομπιάζεις για να βρεις τη λέξη με τα γνωστα εεεε , εεεε. Στις περισσότερες των περιπτώσεων to fluency θέλουν και να μπορείς να συνεννοηθείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα