Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς θα γίνει να πίνω expresso στο διάλειμμα στη δουλειά 12 η ώρα,πιάνω στις 8.

Δεν έχουμε εξπρεσιερα.

ξέρω ότι γίνεται νιανια σε ένα δεκάλεπτο αφού τον ετοιμάσεις.

αν κάνω την εκχύλιση σπίτι και βάλω τον καφέ σε φούρνο ζεστό ως το διάλειμμα,και μετά βάλω πάγο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

παρε το express του μεσονυκτιου !!!!!!!!

Dude, so near!!!! 

Πάρε το expressο του μεσονυχτίου 😊

Προσωπικα για φρεντο μπορώ να πιω ακόμα και χτεσινό. Παραγγέλνω δυο κ αν βιάζομαι το πρωί, αφηνω τον ένα στο ψυγείο. Μια χαρά μου κάνει δουλειά απο άποψη «ξυπνήματος», η γεύση είναι λίγο «πεσμένη», αλλά αποδεκτή.

Παντως για να σιγουρευτείς, απλά κανε μια δοκιμη. 

Ααααα επίσης, να ξέρετε ότι πολλοι φρεντο εσπρέσο που πίνετε σε καφέ με φόρτο εργασίας έχουν ετοιμαστεί και μπει σε κανάτα απο αρκετά νωρίτερα (η και προηγούμενη μέρα). Δεν είναι θεμιτή τακτική ασφαλώς απλά το αναφέρω. 

Ωπ, τώρα ειδα ότι λες για ζεστό εσπρέσο... Ισως η λύση να είναι μια ατομική εσπρεσιερα τέτοιου τύπου: 

87A132AF-ECC8-402C-8AEE-A6937E81D263.jpeg

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Έχω εξπρεσιερα σπίτι,από έξω θα βγαίνει πολύ ακριβά.

Απλά ρωτάω αν θα πίνεται μετά από 4 ώρες,και αν υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί η γεύση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Φιλε σε εχουν τρολαρει 3 φορες. Ειναι εσπρεσσο, οχι εξπρεσσο. 

Επισης, αν δεν θες να ξοδευεις θα συμβιβαστεις. Στο κατω κατω, δοκιμασε μια μερα. Ολοι οι υπολοιποι δεν παιρνουν τον εσπρεσσο τους μαζι για να τον πιουν στις 12, δυσκολα θα βρεις καποιο με παρομοια "εμπειρια". 

Στην τελικη αλλαξε τυπο καφε, πίνε νεσκαφε και βαζε τον σε θερμος. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε

...

Ωπ, τώρα ειδα ότι λες για ζεστό εσπρέσο... Ισως η λύση να είναι μια ατομική εσπρεσιερα τέτοιου τύπου: 

87A132AF-ECC8-402C-8AEE-A6937E81D263.jpeg

Δεν το λες και εσπρεσιέρα αυτό πάντως.

Moka pot δεν είναι;

• Like 3
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, NT1G είπε

Moka pot δεν είναι;

Κλασσική παραδοσιακή ιταλική μακινετα. Δλδ το μπρίκι των Ιταλών για να κάνουν τον καφε τους. Υπάρχει σε κάθε Ιταλικό σπίτι και όντως φτιάχνει εσπρέσσο, απλά δρν έχει την υφή τη μηχανής λόγω μη πίεσης. 

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gthe είπε

Κλασσική παραδοσιακή ιταλική μακινετα. Δλδ το μπρίκι των Ιταλών για να κάνουν τον καφε τους. Υπάρχει σε κάθε Ιταλικό σπίτι και όντως φτιάχνει εσπρέσσο, απλά δρν έχει την υφή τη μηχανής λόγω μη πίεσης. 

καλα παραδοσιακη, το κανεις να ακουγεται κατι τρελο... μοκα ποτ ειναι, μακινετα σημαινει απλα μηχανη στα ιταλικα. φυσικα και δεν φτιαχνει εσπρεσο, φτιαχνει μοκα, και οι ιδιοι οι ιταλοι το λενε σκετο καφε. Αν πας σε ιταλικο σπιτι και σου προσφερει καφε θα σου σερβιρει αυτο. Αλλα δεν το λενε εσπρεσο

• Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Φιλε σε εχουν τρολαρει 3 φορες. Ειναι εσπρεσσο, οχι εξπρεσσο. 

Επισης, αν δεν θες να ξοδευεις θα συμβιβαστεις. Στο κατω κατω, δοκιμασε μια μερα. Ολοι οι υπολοιποι δεν παιρνουν τον εσπρεσσο τους μαζι για να τον πιουν στις 12, δυσκολα θα βρεις καποιο με παρομοια "εμπειρια". 

Στην τελικη αλλαξε τυπο καφε, πίνε νεσκαφε και βαζε τον σε θερμος. 

δηλαδή στα ελληνικά είναι εσπρέσσο και στα αγγλικά expresso?

όλο πρωτοτυπίες σε ότι έχει σχέση με τον καφέ η Ελλάδα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, DYEL είπε

δηλαδή στα ελληνικά είναι εσπρέσσο και στα αγγλικά expresso?

όλο πρωτοτυπίες σε ότι έχει σχέση με τον καφέ η Ελλάδα.

Φίλε μου σορυ κιόλας, άλλα μόνο στη Γαλλία το λένε εξπρεσο και αυτό οχι επειδή είναι σωστο (μιλάω εκ πείρας , ταξιδεύω εξωτερικό το 50% του χρόνου μου)

Στο θέμα σου τώρα, νομίζω ότι ίσως βολευτείς στη δουλειά με μια μηχανή με κάψουλες. (Προσωπικά έχω στη δουλειά μια φθηνιαρικη Dolce gusto και είναι οκ για εσπρεσακια) Οκ δεν είναι τοπ, αλλά σίγουρα καλύτερη από καφέ που έχει καθίσει 4 ώρες. 

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NT1G είπε

Moka pot δεν είναι;

Ναι, δίκιο εχεις... Ιταλική καφετιέρα, απλα ειδα ότι στο Σκρουτζ το βάζουν έτσι όποτε για να βοηθήσω τον φιλο το έβαλα με τον «όρο» που το αναφέρει εκει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...