The_Judas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Φτιάχνεις τον εσπρέσο και τον παίρνεις μαζί σου σε ένα θερμός. Μετά βάζεις πάγο στο ποτήρι και πίνεις. Μια χαρά θα είναι. 3
TriLoBiTe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πολύς εξπρεσιονισμός έπεσε στο θρεντ.. όλοι οι καλλιτέχνες εδώ μαζευτήκαμε Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2019 από TriLoBiTe 3
Ablaoublas_542 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε Ναι, δίκιο εχεις... Ιταλική καφετιέρα, απλα ειδα ότι στο Σκρουτζ το βάζουν έτσι όποτε για να βοηθήσω τον φιλο το έβαλα με τον «όρο» που το αναφέρει εκει... αυτο με τον μπαγιατικο καφε σε κανατα...πες καλυτερα που το ειδες προς αποφυγη, τουλαχιστον στις μεγαλες αλυσιδες ο καφες ειτε ο δικος σου ειτε αυτος που παιρνει το μηχανακι για ντελιβερι γινεται παντα μπροστα σου.
TheGrisGrisMan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε αυτο με τον μπαγιατικο καφε σε κανατα...πες καλυτερα που το ειδες προς αποφυγη, τουλαχιστον στις μεγαλες αλυσιδες ο καφες ειτε ο δικος σου ειτε αυτος που παιρνει το μηχανακι για ντελιβερι γινεται παντα μπροστα σου. Ισχύει... Συνηθως αυτό συμβαίνει σε καφετέριες με καθιστικό (όχι take away) και πολύ κόσμο (και συνηθως, επιχειρησεις που έχουν λίγο προσωπικό κυριως στην αρχή του peak time). Επετρεψε μου ομως να μην πω συγκεκριμένα καταστήματα στα οποία το είχα παρατηρήσει (σε παλαιότερη εργασία μου), γιατί δεν ξέρω αν το κάνουν ακόμα αλλά και δεν θελω να χαρακτηριστεί συκοφαντική δυσφήμιση. Παντως, τα χαρακτηριστικά που ανέφερα πραπανω, είναι ικανές συνθήκες (χωρίς να σημαίνει ότι συμβαίνει πάντα).
DYEL Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 56 λεπτά πριν, The_Judas είπε Φτιάχνεις τον εσπρέσο και τον παίρνεις μαζί σου σε ένα θερμός. Μετά βάζεις πάγο στο ποτήρι και πίνεις. Μια χαρά θα είναι. ναι αυτό είπα και στο αρχικό post. έχουμε φούρνο στη δουλειά ίσα ίσα ζεστό όχι σε ψιλή θερμοκρασία,αν διατηρηθεί δηλαδή ζεστός και μετά βαλω τον πάγο θα κρατήσει την γεύση του ε? 1 ώρα πριν, zygorito είπε άμα δε θες μοκα ποτ πάρε ένα τέτοιο που βγάζει αρκετή πίεση https://www.handpresso.com/en/handpresso-pump-black-16.html και πάρε pods να μη γεμίζεις τρίμματα (αντι για κάψουλα πχ) για να το πάρω αυτό πρέπει να δουλέψω 4 οχτάωρα. για να αγοράσω αυτό ώστε να μπορέσω να πάρω την ουσία που θα μου επιτρεψει να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του εκκατομυριουχου αφεντικού μου ώστε να φιλοτιμηθει να μου δώσει τα λιγότερα δυνατά χρήματα που του επιτρέπει ο νόμος. 2
The_Judas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 γιατί δεν το δοκιμάζεις 1-2 φορές; Δεν έχεις κάτι να χάσεις. Οκ θα κάνεις κάποιες υποχωρήσεις στο άρωμα αλλά μπορεί να είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.
NT1G Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Αν είναι να κάνεις τόση δουλειά για να κρατήσεις τον εσπρέσο ζεστό, ... ε κάνε καλύτερα φραπέ ξέρω 'γω... 1
zygorito Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 25 λεπτά πριν, DYEL είπε ναι αυτό είπα και στο αρχικό post. έχουμε φούρνο στη δουλειά ίσα ίσα ζεστό όχι σε ψιλή θερμοκρασία,αν διατηρηθεί δηλαδή ζεστός και μετά βαλω τον πάγο θα κρατήσει την γεύση του ε? για να το πάρω αυτό πρέπει να δουλέψω 4 οχτάωρα. για να αγοράσω αυτό ώστε να μπορέσω να πάρω την ουσία που θα μου επιτρεψει να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του εκκατομυριουχου αφεντικού μου ώστε να φιλοτιμηθει να μου δώσει τα λιγότερα δυνατά χρήματα που του επιτρέπει ο νόμος. Αυτό είναι άμα θες να πιεις εσπρέσσο με άρωμα φτιαγμένο εκείνη τη στιγμή. Στο θερμός μπορεί να είναι λύση και ρίχνεις παγάκια μέσα (φάση iced coffee) ή δοκίμασε να κάνεις coldbrew σπίτι και να περνεις τέτοιον παγωμένο στο θερμός. 1
ELTASSOS Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 45 λεπτά πριν, zygorito είπε ή δοκίμασε να κάνεις coldbrew σπίτι και να περνεις τέτοιον παγωμένο στο θερμός. Αυτο ειναι το καλυτερο.
aledjo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δες αυτο. και ζεστο και κρυο. χωρις μηχανη στο χερι οπως το φραπε Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από aledjo 4
aGka8l Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, aledjo είπε Δες αυτο. και ζεστο και κρυο. χωρις μηχανη στο χερι οπως το φραπε Φραπέ δλδ που μυρίζει εξπρεσο ΝΟΤ,καλύτερα να παίρνει τον κλασικό nescaffe
johnyboy Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 14 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε αυτο με τον μπαγιατικο καφε σε κανατα...πες καλυτερα που το ειδες προς αποφυγη, τουλαχιστον στις μεγαλες αλυσιδες ο καφες ειτε ο δικος σου ειτε αυτος που παιρνει το μηχανακι για ντελιβερι γινεται παντα μπροστα σου. Θα τους δώσω εγώ στεγνά γιατι έχουν πλουτίσει με τα ψέματα... όλα τα κεντρικά καφέ στα τρίκαλα το είχαν σε κανάτα. μπλεντερ μεγάλο, πάγο μέσα, και κάθε τρεις και λίγο έριχναν δόσεις μέσα και συμπλήρωναν παγο.... ο καφές φυσικά ήταν τραγικός, ούτε για να πλύνεις τα πόδια. ελάχιστα καφέ έκαναν φρέσκο. 2
svartevarg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, gthe είπε Κλασσική παραδοσιακή ιταλική μακινετα. Δλδ το μπρίκι των Ιταλών για να κάνουν τον καφε τους. Υπάρχει σε κάθε Ιταλικό σπίτι και όντως φτιάχνει εσπρέσσο, απλά δρν έχει την υφή τη μηχανής λόγω μη πίεσης. Δεν είναι για άτομα που έχουν συνηθίσει τον κλασικό espresso των αλυσίδων καφέ. Σου δίνει την γεύση τυραμισού χωρίς την κρέμα. 13 λεπτά πριν, johnyboy είπε Θα τους δώσω εγώ στεγνά γιατι έχουν πλουτίσει με τα ψέματα... όλα τα κεντρικά καφέ στα τρίκαλα το είχαν σε κανάτα. μπλεντερ μεγάλο, πάγο μέσα, και κάθε τρεις και λίγο έριχναν δόσεις μέσα και συμπλήρωναν παγο.... ο καφές φυσικά ήταν τραγικός, ούτε για να πλύνεις τα πόδια. ελάχιστα καφέ έκαναν φρέσκο. Αν δεν ρίξεις τον καφέ σε μηχανή με αξιοπρεπή bar, ο εσπρέσσο καφές είναι όντως νερόπλυμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Να το γυρίσεις στον ελληνικό που είναι πιο φτηνός και υγιεινός.Εσυ τα θελεις όλα δικά σου.
zio10 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Αν έχεις συναδέλφους και συμφωνούν δες μήπως πάρετε μια μηχανή, έστω και με κάψουλες. Ή σκέψου μήπως πάρεις μία μόνος σου. Μετά δοκιμάζεις αυτά που γράφτηκαν, θερμός, ψυγείο, στιγμιαίο κτλ. Σε κάποιες χώρες κάποιοι όντως τον λένε εξπρέσο, δεν έχω καταλάβει σε ποιες όμως. Πάντως δεν το έχω ακούσει μόνο από Γάλλους, σίγουρα και από κάποιους μητρική γλώσσα τα αγγλικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα