Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και κάποιο διάστημα χρησιμοποιώ και εγώ τον Azera, τόσο καιρό νόμιζα ότι μου έβγαινε κακιστος επειδή τον έφτιαχνα εγώ λάθος. Σήμερα όμως δοκίμασα να ακολουθήσω κατά γράμμα την "συνταγη" έτσι όπως την δίνει η ίδια η εταιρεία στο youtube, 60ml ζεστό νερό, 2 κουταλιές καφέ, παγάκια κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν να είναι πιο δυνατός ο καφες, όμως δε μπορώ να πω πως θυμίζει espresso με τίποτα, είναι καθαρά μια τεχνητή γεύση καφέ που κάποιος που είναι λάτρης του κλασσικού espresso θα το καταλάβει από χιλιόμετρα! 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Aprile είπε

Ο μόνος φθηνός τρόπος αφού θεωρείς ακριβό το απέξω .Τα άλλα όλα είναι να είχαμε να λέγανε.

Και φυσικά πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς δεν μπορείς να τα θέλεις όλα .

Οπως το δείχνει θα βαρεθείς να μαζεύεις σπασμένα γυαλιά στην κουζίνα. Είναι κακή ιδέα οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, και ακόμα χειρότερη όπως το κάνει: πάγο στο ποτήρι (κρύο) -> ζεματιστός καφές από τη μόκα (ζεστό) -> συνολικό αραιωμένο μείγμα (κρύο).

Σαν ενδιάμεσο στάδιο, βάλε τον καφέ σε ένα δροσερό μεταλλικό σκεύος (πχ μπρίκι), χτύπα τη ζάχαρη αν θες, βάλε και ένα παγάκι να πέσει η θερμοκρασία ακόμα. Επειδή η μόκα βγάζει μεγαλύτερες και αραιότερες δόσεις καφέ, νομίζω είναι ακόμα πιο σημαντικό το παραπάνω.

Δημοσ.

Αν δεν μπορεις να αγορασεις κανονικη μηχανη μην πετας τα λεφτα σου μιας κανενα από αυτα τα μηχανηματα γιατι δεν φτιαχνουν εσπρεσσο. 

Ο εσπρεσο ειναι καφες συγκεκριμένης πιεσης σε  συγκεκριμένη θερμοκρασία. οποιοδηποτε αλλο ειναι κατι αλλο οχι εσπρεσσο, το αν σου αρεσει δεν εχει να κανει με αυτο. γιατι οτι αρεσει στον καθενα ειναι δικητου υποθεση. 

Αλλαξε καφε καλυτερα μεχρι να παρεις μια.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, XronisR είπε

Το φτιάχνω με βάση το τρόπο που προτείνει.Εχεις να προτείνεις κάτι άλλο;

πρεπει να δοκιμασεις τη ποσοτητα του καφε, ζαχαρης, νερο, παγακια, χτυπημα με μιξερακι 

υπαρχουν πολλες παραλλαγες πχ ζεστο ή κρυο  νερο, χτυπημα μιξερακι ή οχι, 

εγω μετα απο πολλα πειραματα κατεληξα στο εξης

Ζεστο νερο 50ml και 1,5 κουταλακι καφε,  χαλαρο ανακατεμα με το κουταλακι, μετα βαζω 3 κουταλιες ζαχαρη, το ανακατεβω, βαζω 2 παγακια

το χτυπαω για 1-2 λεπτα με το μιξερακι μεχρι να λιωσουν τα παγακια και μετα βαζω αλλα 2 παγακια!

Το αποτελεσμα δεν ειναι τελειο αλλα μοιαζει πολυ με τους freddo που πουλανε διαφορα μαγαζια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλύτερο που μπορείς να πάρεις Γιάν α κάνεις εσπρέσσο στην δουλειά σου είναι το wacaco nanopresso . Το έχω εδώ και κανένα 4 μηνο και έχω πάθει. Σοκ πραγματικά με το πόσο καλό καφέ βγάζει . Ειδικά αν πάρεις και το Κιτ τότε το απογειώνει . Δες εδώ 

Και η κατασκευή του είναι πολύ στιβαρή και ποιοτηκη . Πρόσεχε όμως γτ οτιδήποτε απομίμηση κυκλοφορεί είναι μεγάλη μάπαm ακόμα και το παλιό μοντέλο της ίδιας εταιρίας , το wacaco Minipresso είναι μάπα μπορούσα στο Nanopresso. Αυτό είναι 18 μπαρ. Και κάποιος που είπε για το handpresso, καλό , αλλά δεν μπορείς να κάνεις διπλό . Ενώ εδώ μπορείς αν πάρεις το Κιτ .

Πάρε και μερικές φώτο από το δικό μου 

https://photos.app.goo.gl/Z31xa3hh1rwZuEpj9

Όλο το σετ στοίχισε 110€ από το επίσημο σάιτ μαζί με θήκη και barista kit για διπλό εσπρέσο και αμερικανο.. Σκέτη η συσκευή για μονό εσπρέσο κάνει αν θυμάμαι καλά 60€. Και κανείς παραγγελία από το επίσημο σάιτ και σ το στέλνουν από αμάζον μέσα σε 5 μέρες από ευρωπαϊκή αποθήκη χωρίς τελωνεία ! 

Επεξ/σία από dimitrisdim14

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...