Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μου έδωσε πρόσφατα η γιαγιά μου απο μια λίρα αγγλίας σε εμένα και τον αδερφό μου, η ερώτηση μου είναι μπορώ να τη ρευστοποιήσω; Ρώτησα στην πειραιώς και μου είπαν οτι γίνεται συνάντηση με εκτιμητή όπου δίνει τιμή και αν θέλω την πουλάω. Για να είναι νόμιμη η συναλλαγή αυτή θα πρέπει εγώ να δηλώσω κάπου οτι έχω 1 λίρα στην κατοχή μου; Θα έχω κάποιο θέμα αν την ρευστοποιήσω με την εφορία πχ;

• Like 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, haris13g είπε

Καλησπέρα,

Μου έδωσε πρόσφατα η γιαγιά μου απο μια λίρα αγγλίας σε εμένα και τον αδερφό μου, η ερώτηση μου είναι μπορώ να τη ρευστοποιήσω; Ρώτησα στην πειραιώς και μου είπαν οτι γίνεται συνάντηση με εκτιμητή όπου δίνει τιμή και αν θέλω την πουλάω. Για να είναι νόμιμη η συναλλαγή αυτή θα πρέπει εγώ να δηλώσω κάπου οτι έχω 1 λίρα στην κατοχή μου; Θα έχω κάποιο θέμα αν την ρευστοποιήσω με την εφορία πχ;

Πηγαινε σε ενα χρυσοχοειο και ρωτα εκει για τιμη. Κι αν θες δωστην εκει χωρις να μπλεξεις με τραπεζες και καθυστερησεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ποιό γρήγορο μέρος για να κάνεις την ρευστοποίηση χωρίς να χάσεις χρήματα σε παρακρατήσεις και «λοιπα έξοδα» είναι να την πας στην Τράπεζα της Ελλάδος στο κέντρο την Αθήνας.
Πας στο αντίστοιχο ταμείο, την δίνεις, την ελέγχει/ζυγίζει (κάνει την εκτίμηση δηλαδή) ο ταμίας και σου δίνει επιτόπου τα χρήματα, ούτε ερωτήσεις, ούτε τίποτα.
Απλά και εύκολα.

Fun Fact.
Πριν κάτι χρόνια ρευστοποίησα εκεί μερικές λίρες που είχαμε από γονείς, νονούς, παππούδες κλπ για να καλύψουμε κάτι έξοδα.
Τις έδωσα στον ταμεία, τις έλεγξε και ξεχώρισε μία που έβαλε στην άκρη.
Τον ρώτησα και μου απάντησε ότι είναι κάλπικη :D :D :D  (μου ήρθε στο μυαλό η γνωστή ελληνική ταινία) και γέλασα.
Στο τέλος την εξαργύρωσε και αυτή μαζί μετις υπόοιπες αλλά μόνο για την ποσότητα του χρυσού που περιείχε και έμεινα κάγκελο όταν στην απόδειξη που μου έδωσε διαπίστωσα ότι η κάλπικη τελικά είχε λίγο παραπάνω από το 50% της αξίας ρευστοποίησης μια κανονικής λόγο της τιμής του χρυσού. :o

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Θα σωθείς με 2 κατοστάρικα ; 

Ένα δώρο είναι που σου έκαναν, δεν είναι λεφτά που π.χ. περίμενες να πάρεις

Κράτα την, θα φύγει η γιαγιά κάποια στιγμή και θα χτυπάς το κεφάλι σου που την έδωσες... 

Για να θέλει να τις εξαργυρώσει πιθανό να είναι ανάγκη...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Έχει ανέβει ο χρυσός. 300+  ευρώ η λίρα  κι αν είναι proof (γυαλιστερή-αψεγάδιαστη) ακόμα περισσότερα.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Stam53 είπε

Έχει ανέβει ο χρυσός. 300+  ευρώ η λίρα  κι αν είναι proof (γυαλιστερή-αψεγάδιαστη) ακόμα περισσότερα.

Σωστός, 310 την έχει αγορά η ΤΤΕ σήμερα...

Σε κάθε περίπτωση, επιμένω στο αρχικό μου σχόλιο :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, stormrain είπε

Γενικώς προσεχετε που θα πατε τις λιρες αν ειναι εκτός Τραπεζας της Ελλαδος.

Αυτό να το πεις μόνο αν κάποιος θέλει να αγοράσει λίρες και μπορεί να φοβάται μην σου πλασάρουν κάλπικες…

Στον πώληση δεν έχεις να φοβηθείς οτιδήποτε… με 2 κλικ ενημερώνεσαι για την επίσημη τιμή της ΤΕ και ακούς ποια τιμή σου δίνουν… αν σε συμφέρει προχωράς.. αν όχι πας στον επόμενο…

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, stormrain είπε

Γενικώς προσεχετε που θα πατε τις λιρες αν ειναι εκτός Τραπεζας της Ελλαδος.

Περα απο το γενικο κανονα που επιβαλλει προσοχη σε ΟΛΕΣ τις συναλλαγες και με ΟΛΟΥΣ, η περιπτωση της χρυσης λιρας ειναι κατα 99% σιγουρη κι εξασφαλισμενη. Καθως ολοι κοιτουν το ημερησιο δελτιο και αυτο ακολουθουν. Δεν προκειται δηλαδη για κοσμημα, ουτε για λιωμενο μεταλλο οπου χωρανε περιπτωσεις διαπραγματευσης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Ένα δώρο είναι που σου έκαναν, δεν είναι λεφτά που π.χ. περίμενες να πάρεις

Κράτα την, θα φύγει η γιαγιά κάποια στιγμή και θα χτυπάς το κεφάλι σου που την έδωσες... 

ναι ενώ αν κρύψει τη λύρα της θα θυμάται για πάντα τις ωραίες στιγμές που περνούσαν μαζί. μια μικρή σκισμένη φωτογραφία της γιαγιάς ξέρω γω περισσότερη συναισθηματική αξία θα έχει από τη λύρα.

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Stam53 είπε

Μόνο συλλέκτης μπορεί να δώσει περισσότερα. Αν είναι αψεγάδιαστη λοιπόν θα πάρει 310 αλλά συνηθως όλες αυτές οι λίρες από τις γιαγιάδες πάνε στην κατηγορία ελαττωματικη στην όψη ή λιποβαρης. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sensai είπε

ναι ενώ αν κρύψει τη λύρα της θα θυμάται για πάντα τις ωραίες στιγμές που περνούσαν μαζί. μια μικρή σκισμένη φωτογραφία της γιαγιάς ξέρω γω περισσότερη συναισθηματική αξία θα έχει από τη λύρα.

Εγώ πάντως ακόμα θυμάμαι την χαρά με την οποία έδωσε η γιαγιά μου την λίρα που είχε φυλαγμένη για τη νύφη του εγγονού της όταν παντρευτήκαμε

Η  αξία που είχε για έναν άνθρωπο (και γενικότερα μια γενιά) που έχουν περάσει απίστευτες κακουχίες (κατοχή κλπ), αυτό το κομμάτι από χρυσό είναι τεράστια μπροστά σε 250 ή 300 ευρώ 

Τώρα ΟΚ, αν η γιαγιά είχε 500 λίρες και εγώ θα της σκότωνα, αλλά όχι την μία δύο που φύλαγαν με νύχια και με δόντια για τα εγγόνια τους

• Like 11
  • Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Αυτό να το πεις μόνο αν κάποιος θέλει να αγοράσει λίρες και μπορεί να φοβάται μην σου πλασάρουν κάλπικες…

Στον πώληση δεν έχεις να φοβηθείς οτιδήποτε… με 2 κλικ ενημερώνεσαι για την επίσημη τιμή της ΤΕ και ακούς ποια τιμή σου δίνουν… αν σε συμφέρει προχωράς.. αν όχι πας στον επόμενο…

15 λεπτά πριν, 29gk είπε

Περα απο το γενικο κανονα που επιβαλλει προσοχη σε ΟΛΕΣ τις συναλλαγες και με ΟΛΟΥΣ, η περιπτωση της χρυσης λιρας ειναι κατα 99% σιγουρη κι εξασφαλισμενη. Καθως ολοι κοιτουν το ημερησιο δελτιο και αυτο ακολουθουν. Δεν προκειται δηλαδη για κοσμημα, ουτε για λιωμενο μεταλλο οπου χωρανε περιπτωσεις διαπραγματευσης.

Εξαρτάται που θα πας γκαηζ. Υπάρχουν περιπτώσεις που η λίρα εχει αλαχθει σε καλπικη και ο αγοραστής ουτε που το παίρνει πρεφα.

• Like 1
Δημοσ.

στην ττε την αγοραζουν καθαρα για την αξια χρυσου, σωστα? αν εχεις καποια "σπανια" κομματια πας μονο σε συλλεκτη?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...