blaze9 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα, Άνοιξα πρόσφατα ένα κανάλι στο youtube που ασχολείται με μπάσκετ. Θέλω να ανεβάζω κάποια highlights από τις αγωνιστικές της euroleague, πχ τώρα θα ήθελα να ανεβάσω τα 5 τρίποντα του Τίμα εναντίον της Μακάμπι, όλα μαζεμένα. Από ότι έχω καταλάβει, η euroleague πρέπει να είναι αρκετά αυστηρή με παιχνίδια της διοργάνωσης της. Αν ανεβάσω ένα video όπως το παραπάνω, λέτε να έχω πρόβλημα? Και αν ναι, τι είδους ακριβώς πρόβλημα. Θα μου κατεβάσουν το video απλά ή παίζει να μου κλείσουν και το κανάλι? Έχω διαβάσει κάποια πράγματα όπως το fair use, αλλά είναι κάπως αόριστα και δεν μπορώ να ξέρω πώς θα εφαρμοστούν στην πράξη με τον συγκεκριμένο κάτοχο δικαιωμάτων. Για το NBA πχ βλέπω ότι υπάρχει άφθονο υλικό ελεύθερα, οπότε ίσως είναι λίγο πιο χαλαροί. Αν κάποιος έχει προηγούμενη εμπειρία με euroleague ή γνωρίζει πόσο ελαστικοί είναι (ή παραδείγματα του τι θα μπορούσα να ανεβάσω και τι όχι) και μπορεί να μου πει πέντε πράγματα θα βοηθούσε. Ευχαριστώ πολύ.
sotos2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Γενικά υπάρχει ένας ψιλοαναβρασμός τελευταία με τα πνευματικά δικαιώματα στο Youtube από όλες τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων. Το fair use δεν ισχύει και πολύ στον ελληνικό νόμο αλλά οι καταγγελίες πνευματικών δικαιωμάτων αντιμετωπίζονται πιο πολύ με τα Αμερικάνικα πρότυπά. Εν συντομία το fair use έχει ένα πολύ βασικό κριτήριο--> Αποκομίζεις χρήματα από την δραστηριότητα;;; Δηλαδή από τα βίντεο που ανεβάζεις στο Youtube. Αν στις ρυθμίσεις του ΚΑΝΑΛΙΟΥ(channel) ΔΕΝ έχει ενεργοποιήσει την αποκομιδή κερδών (monetization) τότε για 99% των καταγγελιών το Youtube δεν θα τις εγκρίνει και δεν θα κάνει τίποτα ούτε στο βίντεο ούτε στο κανάλι. Αν πάλι έχεις ενεργοποιήσει το monetization στο κανάλι αλλά όχι στο συγκεκριμένο βίντεο τότε υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να τηρείς όταν χρησιμοπιείς πνευματικά δικαιώματα άλλων. Εν συντομία μικρής διάρκειας κλιπ , σε σχέση με το συνολικό μέγεθος του βίντεο, δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Αλλά ας πούμε μια 5λεπτη φάση πολύ πιθανόν. Αν έχεις ενεργοποιήσει το monetization και στο κανάλι και στο βίντεο, ε τότε την πάτησες, δεν θα ζήσει πολύ και θα στο κλείσουν. Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν και ένα άλλο πάρα πολύ βασικό κριτήριο--> πόσους συνδρομητές έχεις και πόσες προβολές έχουν τα βίντεο σου. Αν είναι λίγα τότε ο αλγόριθμος το Youtube δεν τα ψάχνει καν τα βίντεο, παρά μόνο αν γίνει καταγγελία χειροκίνητα.!!! 1
blaze9 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου, με βοηθάει πολύ!
blaze9 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Επανέρχομαι στο θέμα για όποιον ξέρει και θέλει να μου δώσει κάποιες πληροφορίες, αλλά και για να δώσω κι εγώ κάποιες πληροφορίες από την μεριά μου. Καταρχήν για να μπορείς να βγάλεις χρήματα μέσω διαφημίσεων στα video που ανεβάζεις στο youtube πρέπει να έχεις τουλάχιστον 1000 συνδρομητές και τουλάχιστον 4000 ώρες θέασης τους τελευταίους 12 μήνες. Αν βέβαια ανεβάζεις υλικό για το οποίο δεν κατέχεις τα πνευματικά δικαιώματα, όπως πχ στιγμιότυπα από αγώνες κτλ., το πιθανότερο είναι ότι ο κάτοχος αυτών των δικαιωμάτων, θα κάνει claim το video σου, δηλαδή θα μπορεί εκείνος να επιλέξει να παίζουν διαφημίσεις και φυσικά θα καρπώνεται και τα έσοδα. Εσύ που ανέβασες το video δεν παίρνεις απολύτως τίποτα. Οπότε, ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: αν θέλεις να ξεκινήσεις κανάλι στο youtube με απώτερο στόχο να βγάλεις κάποια χρήματα, φρόντισε το περιεχόμενο που σκοπεύεις να ανεβάζεις να ΜΗΝ παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα. Μιας και έχω ξεπεράσει τα παραπάνω όρια, θέλω να ρωτήσω κάποιον που είναι "μυημένος". Κάποια από τα βίντεο περιεχομένου NBA που έχω ανεβάσει (ένα πολύ μικρό ποσοστό είναι η αλήθεια), παραδόξως δεν έχουν γίνει claim από τον λογαριασμό του NBA. Η επιλογή για monetization είναι ακόμα ανοικτή. Αν την ενεργοποιήσω θα έχω πρόβλημα? Υπάρχει περίπτωση να μου κλείσουν το κανάλι ή κάτι τέτοιο? Στο support που ρωτάω αποφεύγουν να απαντήσουν. Αν υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει και ξέρει να μου πει ένα δυο πράγματα, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως. Αν δεν μπορώ να βγάζω ούτε και λίγα χρήματα από τα βίντεο, σκέφτομαι μήπως μπορώ να αξιοποιήσω το κανάλι με άλλους τρόπους, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μου το κλείσουν μετά και τόση προσπάθεια και χρόνο που έχω ξοδέψει. Από την άλλη, αν κάποιος έχει απορίες γενικότερα για τα κανάλια στο youtube, πχ σκέφτεται να ξεκινήσει ένα, μπορεί να ρωτήσει και πιθανώς να μπορώ να τον βοηθήσω. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα