Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση SSD και dual boot Windows


fonzi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε πλατφόρμα 775 είχα δύο WD (2x300GB) σε διάταξη raid-0. Δυο volumes δείχνει το προγραμματάκι της Intel, 75 GB και 525 GB. Το είχα σε dual boot με Windows 7 και Windows vista.

Αργότερα πρόσθεσα έναν ssd 250 GB  στον οποίο εγκατέστησα επίσης τα Windows 7 με αποτέλεσμα ο bootloader να έχει τρεις επιλογές: Windows 7 και Windows vista από τους σκληρούς,  Windows 7 από τον ssd (από εκεί φυσικά είχα ορίσει να φορτώνει λειτουργικό).

Προ ημερών και ενώ το σύστημα ήταν σε αναμονή χτύπησε ο ssd (3,5 ετών). Μια τον έβλεπε και μια όχι και παρά όλα τα γιατροσόφια δεν επανήλθε... Οπότε μόλις παρέλαβα έναν evo 860 διότι με τους σκληρούς δεν την παλεύω από ταχύτητα και επίσης είναι σχεδόν φουλ γεμάτοι.

Το πρόβλημα: Πως να κάνω την εγκατάσταση των Windows 7 ώστε τελικά να έχω στον bootloader μόνο τα Windows από τον ssd και για backup τα Windows 7 από τους σκληρούς; Τα vista δεν τα χρειάζομαι πλέον. Αλλά δεν με αφήνει να σβήσω το partition των vista διότι το δείχνει ως system partition και ο bootloader είναι εκεί. Αν βγάλω την τροφοδοσία των σκληρών προφανώς δεν θα δημιουργηθεί dual boot.

Επεξ/σία από fonzi
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν στήσεις τα win στον ssd χωρίς να είναι συνδεμένος ο μηχανικός δίσκος τότε θα μπει ένας νέος bl στον ssd και ο μόνος πλέον τρόπος να μπεις στα λειτουργικά του μηχανικού θα είναι μέσω του bios ή της επιλογής boot device. Οπότε, μετά που θα τελειώσεις την εγκατάσταση μπορείς να ξανασυνδέσεις τον μηχανικό και θα τον βλέπεις σαν 2ο δίσκο και θα μπορείς να διαγράψεις ότι θέλεις. Μετά όμως θα πρέπει να επιδιορθώσεις την εγκατάσταση των 7 στον μηχανικό δίσκο γιατί, όπως είπες, ο bl είναι στο partition των vista.

Δική μου άποψη είναι να παρατήσεις τα 7άρια από τον μηχανικό και να καθαρίσεις τους δίσκους για να τους έχεις μόνο για αποθήκευση. Επίσης, γιατί 7άρια; Τα 10άρια έχουν καλύτερη διαχείριση πόρων και φορτώνουν σε 3 με 5 δευτερόλεπτα (στην αρχή τουλάχιστον) από τους ssd.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σκέφτομαι για 10ρια διότι έχω μεν 6 GB RAM αλλά ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών είναι ίσως ανεπαρκείς και επίσης δεν ξέρω τι παίζει από drivers κυρίως για την κάρτα γραφικών.

INTEL CORE2 6600 2,4GHz, NVIDIA GEFORCE 8600 GT

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά είναι για 10άρια ο υπολογιστής. Για την κάρτα γραφικών υπάρχουν κανονικά drivers και μάλιστα game ready. Η cpu είναι καλή και αν είσαι εντάξει με τα 7άρια θα είσαι ακόμα καλύτερα με τα 10άρια. Αν σε παίρνει και υποστηρίζει η μητρική σου τσίμπα έναν E8xxx ή έναν quad από ebay ή από τις αγγελίες εδώ και θα είσαι τέλεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...