D.Luffy Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, konnak είπε (η Google έχει πολύ κακό quality control, εν μέρει λογικό αφού αυτά είναι τα πρώτα κινητά που βγάζει in house) Πάντως φτάσαμε αισίως στο Pixel 4 και το quality control εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό. Στο πρώτο Pixel είχα κι εγώ θέματα με την ομοιομορφία του λευκού της οθόνης (κίτρινη σε κάποια σημεία). Στο 2XL είχα μια λακουβίτσα out of the box(!) στην μεταλλική πλάτη της συσκευής κάτω αριστερά που την ένιωθα με το δάχτυλο. Και τώρα στο Pixel 4 έχω πάλι θέματα με το λευκό (πρασινοκίτρινο το κάτω μισό μέρος της οθόνης) και επίσης, στο κενό μεταξύ γυαλιού οθόνης και μεταλλικού πλαισίου γύρω γύρω, υπάρχουν σημεία που φαίνεται η κόλλα η οποία προφανώς δεν έχει περαστεί ομοιόμορφα και σε ίσες ποσότητες. Προσωπικά ως κάτοικος εξωτερικού δεν έχω θέμα με το support της Google μιας και υπάρχει επίσημη υποστήριξη αλλά για Ελλάδα δεν θα πρότεινα αυτές τις συσκευές σε κάποιον που θα τον χαλούσαν αυτά τα θεματάκια. Τώρα για πιο σοβαρά προβλήματα όπως πχ speakers, ο καθένας ας ζυγίσει το ρίσκο του... Πολύ ωραίες συσκευές αλλά χρειάζονται και το επίσημο support λόγω κακού QC. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2019 από D.Luffy 1 1
konnak Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Νομίζω μέχρι και το 2 ουσιαστικά της τα έφτιαχναν άλλοι (LG/HTC/Huawei) κατά παραγγελία, και ότι μετά αγόρασε εκείνο το τμήμα της HTC και από το 3 και μετά είναι πραγματικά Made by Google. Γενικά πάντως η Google με το hardware δεν τα πάει πολύ καλά, ανεξάρτητα από τα κινητά της. 1
D.Luffy Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Ποιος το κατασκευαζει το 4? Σύμφωνα με ένα search, "Hon Hai Precision Industry" (η γνωστή Foxconn). Αδιαμφισβήτητα έχουν κατασκευάσει πολύ πιο ποιοτικές συσκευές... Δεν ξέρω αν γενικά τα προβλήματα οφείλονται σε ανύπαρκτο QC ή απλώς τα materials που κάνει spec η Google είναι γτπ. Πάντως αυτό με την άτσαλη εφαρμογή της κόλλας μέσα στο πλαίσιο του Pixel 4 το βλέπω για πρώτη φορά σε συσκευή τέτοιας κατηγορίας. Παιδάκια νηπιαγωγίου στο μάθημα χειροτεχνίας τα συναρμολογούν? Ούτε καν στα φθηνότερα Nexus δεν είχα συναντήσει τέτοιες τσαπατσουλιές.
konnak Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, D.Luffy είπε Δεν ξέρω αν γενικά τα προβλήματα οφείλονται σε ανύπαρκτο QC ή απλώς τα materials που κάνει spec η Google είναι γτπ. Πάντως αυτό με την άτσαλη εφαρμογή της κόλλας μέσα στο πλαίσιο του Pixel 4 το βλέπω για πρώτη φορά σε συσκευή τέτοιας κατηγορίας. Παιδάκια νηπιαγωγίου στο μάθημα χειροτεχνίας τα συναρμολογούν? Ούτε καν στα φθηνότερα Nexus δεν είχα συναντήσει τέτοιες τσαπατσουλιές. Αδιανόητο όντως. Εγώ όταν πρωτοπήρα το Pixel 2 και είχα παρατηρήσει την ανομοιομορφία με την κιτρινίλα πάνω δεξιά, είχα βρει ένα google product forum thread στο οποίο ένας που είχε το ίδιο πρόβλημα έλεγε ότι από Google του είπαν ότι οφειλόταν στην εφαρμογή της κόλλας στο πάνελ. Μιλάμε τώρα για πράγματα που ούτε σε €200 κινητά δεν θα συναντήσεις... Και είναι κρίμα γιατί το software, ειδικά με το Android 10, πετάει. Σίγουρα πάντως χρησιμοποιούν και υποδεέστερα parts σε σχέση με άλλα flagships. Αλλά η τιμή στα ύψη.
D.Luffy Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, konnak είπε Αλλά η τιμή στα ύψη. Πάντως το 4άρι όταν πρωτοκυκλοφόρησε φέτος ήταν κατά 70£ φθηνότερο (εδώ Αγγλία τουλάχιστον) από το αντίστοιχο 3άρι πέρισυ το οποίο πωλείται ακόμα full price και καταλείγει να είναι ακριβότερο Και μάλιστα ήδη είναι σε Black Friday deal με επιπλέον 70£ πιο κάτω. Λες και ούτε η ίδια η Google δεν έχει εμπιστοσύνη στη συσκευή της. https://www.carphonewarehouse.com/mobiles/sim-free.html#!/p_brand/Google/sort/relevance Εννοείται φθηνό δεν το λες σε καμία περίπτωση και θα έπρεπε να υπήρχε καλύτερος έλεγχος. Γενικά το 4 όσο περνάει ο καιρός αποδυκνείεται όλο και μεγαλύτερο disaster. Χαντακώνεται ήδη από τα reviews και η κίνηση του από χρήστες στο θέμα του XDA είναι από χλιαρή μέχρι και κλινικά νεκρή... Μόνο για την μπαταρία γράφουν όσοι ασχολούνται. Fail. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα