petrosvp Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Καλημέρα. Έκκληση βοήθειας στους ειδικούς. Ενδιαφέρομαι για αγορά εσπρεσιέρας. Φίλος μου μου είπε ότι γνωστός του, barista, του πρότεινε την Izzy 6823 Barista στα 70 ευρώ. Εγώ έπειτα από μια μινι έρευνα που έκανα στο ίντερνετ ήρθα στο συμπέρασμα ότι η νούμερο ένα εταιρία είναι η Gaggia. Οπότε κοίταξα τις Gaggia Gran Style RI8423/01 και RI8423/01 S στα 92 και 105 ευρώ αντίστοιχα. Το δίλημμα μου λοιπόν είναι το εξής: παίρνω την Izzy ή δίνω 20-30 ευρώ παραπάνω για να πάρω την Gaggia που είναι σταθερή αξία. Τι λέτε;
george1807 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, petrosvp είπε Καλημέρα. Έκκληση βοήθειας στους ειδικούς. Ενδιαφέρομαι για αγορά εσπρεσιέρας. Φίλος μου μου είπε ότι γνωστός του, barista, του πρότεινε την Izzy 6823 Barista στα 70 ευρώ. Εγώ έπειτα από μια μινι έρευνα που έκανα στο ίντερνετ ήρθα στο συμπέρασμα ότι η νούμερο ένα εταιρία είναι η Gaggia. Οπότε κοίταξα τις Gaggia Gran Style RI8423/01 και RI8423/01 S στα 92 και 105 ευρώ αντίστοιχα. Το δίλημμα μου λοιπόν είναι το εξής: παίρνω την Izzy ή δίνω 20-30 ευρώ παραπάνω για να πάρω την Gaggia που είναι σταθερή αξία. Τι λέτε; Gaggia δαγκωτό. Ανώτερης ποιότητας και η διαφορά μικρή για μια σχετικά μόνιμη επένδυση. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από george1807 1
madnifestah Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, petrosvp είπε Καλημέρα. Έκκληση βοήθειας στους ειδικούς. Ενδιαφέρομαι για αγορά εσπρεσιέρας. Φίλος μου μου είπε ότι γνωστός του, barista, του πρότεινε την Izzy 6823 Barista στα 70 ευρώ. Εγώ έπειτα από μια μινι έρευνα που έκανα στο ίντερνετ ήρθα στο συμπέρασμα ότι η νούμερο ένα εταιρία είναι η Gaggia. Οπότε κοίταξα τις Gaggia Gran Style RI8423/01 και RI8423/01 S στα 92 και 105 ευρώ αντίστοιχα. Το δίλημμα μου λοιπόν είναι το εξής: παίρνω την Izzy ή δίνω 20-30 ευρώ παραπάνω για να πάρω την Gaggia που είναι σταθερή αξία. Τι λέτε; είναι η gaggia αλλά μιλάνε για μοντέλα με boiler σαν την gaggia classic. οι μηχανές κάτω από τα 300 ευρώ είναι ίδιες απλά αλλάζει η ποιότητα τον πλαστικών, η το αν θα σταματάνε μόνες τους σαν την ec685.. πληρώνεις για φρου φρου δηλαδή.Η βάση τους είναι ίδια. thermoblock και 51mm portafilter που σημαίνει ότι 9 στις 10 θα σου δώσουν τον ίδιο καφέ (σαν espresso) κατά την γνώμη μου, αν το budget είναι μικρό, παίρνεις μια μηχανή που βρίσκεις μέχρι 60-70 ευρώ με κάποιον Graef CM 702 η ακόμη και κάποιον χειροκίνητο hario skerton σε συνδυασμό με καλό φρέσκο καφέ για να πάρεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. τους καμένους illy/lavazza κλπ άσε τους στην άκρη.. αν είσαι Αθήνα κάνεις μια βόλτα εδώ αλλιώς από της σελίδες των roasters kolektiva / taf / taresso / cup 10 /round cup και ένα forum για πολύ διάβασμα... https://www.greekespresso.gr/forum/index.php καλή αρχή Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από madnifestah 4
billiboo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Πάρε την gaggia αν δεν σε βαρενει οικονομικά και να παιρνεις καφέ από καφεκοπτειο όχι σούπερ μάρκετ. Σε λίγο θα έρθουν να σου πουν ότι αν δεν δώσεις 400 για μηχανή και 200 για μύλο, εσπρέσσο δεν πίνεις.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 23 λεπτά πριν, billiboo είπε μύλο, εσπρέσσο δεν πίνεις Η αληθεια ειναι οτι, οτι και μηχανή να εχεις αν δεν εχεις μυλο, ε ναι, καφέ δεν πίνεις. 2
petrosvp Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβολές. Κάτι που έπρεπε να είχα πει από το πρώτο ποστ είναι ότι ως αρχάριος, στόχος μου είναι να πάω από την Tassimo και τον Azera σε "πραγματικό" καφέ espresso και cappuccino και όχι σε τρελά επαγγελματικά πράγματα, οπότε πάνω από 100 ευρώ (στο σύνολο μηχανή και μύλος) μου φαίνονται υπερβολή για το επίπεδο που βρίσκομαι. Άρα μάλλον τείνω προς την Gaggia και καφέ από καφεκοπτείο, αλλά για πείτε μου ρε παιδιά γιατί καφέ μόνο από μύλο ή καφεκοπτείο; Έχει να κάνει με το άρωμα επειδή είναι φρεσκοκομμένος; Και επιπλέον τι σημαίνει ότι ο Lavazza είναι καμμένος; Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από petrosvp
NikosKallithea Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Γιατι ο καφες πρεπει να κόβεται την ωρα που θα μπει στην μηχανή Αν ανοιξεις ενα φακελάκι την πρωτη μερα οκ, αντε την δευτερη, μετα την εβδομαδα δεν πινεις πια καφέ αλλα κατι αλλο.
papoys1 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Ή πας σε gaggia καλή και όχι των 100 ευρώ ή πας σε μία απλή φτηνή κλασική καφετιέρα των 50-60 ευρώ 1050 watt.Η izzy που προτείνεις αν προσέξεις είναι 850 watt και θα αργεί να αναπληρώσει το ζεστό νερό που τρέχει. Καφέ πάρε έτοιμο κομμένο γιατί να κόβεις μόνος πρέπει να πας πολύ ψηλά σε μύλο.
zygorito Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δε χρειαζεσαι ουτε καφε απο καφεκοπτείο απαραίτητα ουτε €200 για μύλο. Αν θες να πιείς espresso αγοράζεις σπυριά απ' όπου σου αρέσουν γευστικά (φρεσκοκαβουρδισμένοι πάντα, παίρνεις και ένα κιλο απο την αντιπροσωπεία πχ) και έναν hario είτε με €35 είτε τον ας το πουμε imitation του. Εγώ έχω μύλο χεριού με κεραμικά μαχαίρια απο aliexpress των €15 και κάνω τη δουλειά μου 2 χρόνια και βλέπω να βγάζει άλλα 2 τουλάχιστον. Με έσωσε από την ταλαιπωρία να αγοράζω καφέ κομμένο απο καφεκοπτείο ΔΥΟ φορές την εβδομάδα (απο 150-200γρ φάση) για να μη μπαγιατέυει. Για μηχανή μέχρι €60-65-70 που θα είναι σίγουρα με θερμομπλόκ έχω πάρει τη μηχανή απο το Lidl (κάπου στα €60 βγαίνει, καλή επιλογή αν πέσει και την έχει προς πώληση) για το χωριό και ο καφές μου άρεσει σαν της gaggiaς μου (έχω το παλιό μοντέλο της classic, πριν το χαλάσουν). Απλά αυτές οι μηχανές έχουν νομίζω μικρότερη διάρκεια ζωής απο αυτές με το μπόιλερ. Αν θες καπουτσίνο ζεστό να κοιτάξεις κριτικές να λένε οτι κάνει αφρόγαλο και όχι σαπουνάδα σε οτιδήποτε μηχανή καταλήξεις. Επίσης έχει ήδη ένα thread για καφέδες πιο πίσω πολύ μεγάλο κιόλας. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2019 από zygorito 1
petrosvp Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μάλιστα, ωραία, ευχαριστώ παιδιά. Κάτι άλλο που θα ήθελα να ξέρω, ίσως χαζό βέβαια λίγο, αλλά θεωρώ σημαντικό γιατί είναι θέμα υγείας: Παλιότερα είχα κάνει μια απόπειρα και είχα αγοράσει μια Arielli των 45 ευρώ. Μια μέρα, το πρώτο καιρό που τη δούλευα, ο καφές μου βγήκε πολύ ελαφρύς και όταν τον δοκίμασα ένιωσα μια γεύση σαν πλαστικό. Οπότε λέω ας κάνω μια δοκιμή να τη δουλέψω χωρίς καφέ. Το νερό που βγήκε είχε πολύ έντονη μυρωδιά και γεύση πλαστικίλας. Αφού έγινε, λοιπόν, πολλές φορές χρήση μόνο με νερό μπας και ξεμυρίσει, χωρίς αποτέλεσμα, η μηχανή πετάχηκε με 2 μόνο βδομάδες χρήσης. Οι 70+ ευρώ μηχανές υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσουν παρόμοιο πρόβλημα; Τα μέρη που έρχονται σε επαφή με το καυτό νερό είναι πλαστικά σε όλες τις μηχανές ή μετά από ένα όριο χρημάτων αυτά γίνονται μεταλλικά, και αν ναι ποιο είναι αυτό το όριο;
merkon Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Καλησπερα και απο εμενα, ενδιαφερον θεμα και εψαχνα καιρο για κατι αντιστοιχο! Ενδιαφερομαι και εγω ακριβως για τις ιδιες μηχανες Gaggia Gran style που αναφερει και ο φιλος petrosvp πιο πανω! Με λιγα λογια δηλαδη δεν αξιζουν επειδη δεν εχουν Boiler; Μπορει καποιος expert του ειδους να μας εξηγησει γιατι το boiler ειναι τοσο σημαντικο και τι κανει στην πραξη για εμας τους αρχαριους του σπορ; Απο οσο καταλαβαινω δηλαδη καλυτερα να παρεις μια φθηνη καφετερια και απλα να την συνδυασεις με ενα μυλο για να εχεις ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα (σκεφτειτε αυτη τη στιγμη ειμαι με Azera και απλα δε πινεται). Αν επιλεξουμε μια πιο φθηνη καφετερια απο την Gaggia Gran style, τι πρεπει να κοιταξουμε;
NikosKallithea Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, petrosvp είπε Το νερό που βγήκε είχε πολύ έντονη μυρωδιά και γεύση πλαστικίλας Αυτα αποφεύγεις οσο πας σε πιο ποιοτικές κατασκευές και εταιρείες
madnifestah Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, merkon είπε Με λιγα λογια δηλαδη δεν αξιζουν επειδη δεν εχουν Boiler; απλά το αποτέλεσμα που δίνουν το παίρνεις και με moka pot η aeropress (με τα οποία κάνεις και freddo άνετα) για espresso ναι θέλεις (και)boiler για θερμοκρασιακή σταθερότητα. επίσης αυτές με boiler τείνουν να έχουν και Portafilter μεγαλύτερο από 57mm,non pressurized καλαθάκια,κατασκευή από inox και χαλκό. πληθώρα αξεσουάρ όπως tamper/καλαθάκια/σίτες/γυμνά portafilter κλπ κλπ.... είναι ακριβό χόμπι ο καφές αν θες να ασχοληθείς σωστά. για μεταχειρισμένη μηχανή και μύλο θέλεις περίπου 250-300 ευρό, τα διπλάσια για καινούρια για να κάνεις την αρχή. γιατί χόμπι είναι.. άλλοι βάζουν εξατμίσεις, άλλοι κάρτες γραφικών, άλλοι αλλάζουν μύλο και με σφεντόνα μπορείς να πας για κυνήγι, αλλά τι αποτέλεσμα θα έχεις? Spoiler σκέφτηκε ο madnifestah πίνοντας μια γουλιά Αιθιοπία σε ristretto με σηκωμένο το μικρο δαχτυλάκι Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2019 από madnifestah
The_Judas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, petrosvp είπε Μάλιστα, ωραία, ευχαριστώ παιδιά. Κάτι άλλο που θα ήθελα να ξέρω, ίσως χαζό βέβαια λίγο, αλλά θεωρώ σημαντικό γιατί είναι θέμα υγείας: Παλιότερα είχα κάνει μια απόπειρα και είχα αγοράσει μια Arielli των 45 ευρώ. Μια μέρα, το πρώτο καιρό που τη δούλευα, ο καφές μου βγήκε πολύ ελαφρύς και όταν τον δοκίμασα ένιωσα μια γεύση σαν πλαστικό. Οπότε λέω ας κάνω μια δοκιμή να τη δουλέψω χωρίς καφέ. Το νερό που βγήκε είχε πολύ έντονη μυρωδιά και γεύση πλαστικίλας. Αφού έγινε, λοιπόν, πολλές φορές χρήση μόνο με νερό μπας και ξεμυρίσει, χωρίς αποτέλεσμα, η μηχανή πετάχηκε με 2 μόνο βδομάδες χρήσης. Οι 70+ ευρώ μηχανές υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσουν παρόμοιο πρόβλημα; Τα μέρη που έρχονται σε επαφή με το καυτό νερό είναι πλαστικά σε όλες τις μηχανές ή μετά από ένα όριο χρημάτων αυτά γίνονται μεταλλικά, και αν ναι ποιο είναι αυτό το όριο; Γενικά οποιαδήποτε νέα συσκευή και να αγοράσεις- (από κουζίνα ως πλυντήριο), εννοείται ότι θα μυρίζει εξ αρχής πλαστικό ή μεταλλικό. Σε εμένα δουλεύει χρόνια χωρίς πρόβλημα η arielli. Το θεωρώ απίθανο η μυρωδιά του καφέ να μην υπερκαλύπτει αυτή της μηχανής... Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι η φθηνή gaggia απλά έχει το όνομα. Ως κατασκευή είναι σαν να αυτές των 50-70 ευρώ. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2019 από The_Judas 2
papoys1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 23 ώρες πριν, petrosvp είπε Μάλιστα, ωραία, ευχαριστώ παιδιά. Κάτι άλλο που θα ήθελα να ξέρω, ίσως χαζό βέβαια λίγο, αλλά θεωρώ σημαντικό γιατί είναι θέμα υγείας: Παλιότερα είχα κάνει μια απόπειρα και είχα αγοράσει μια Arielli των 45 ευρώ. Μια μέρα, το πρώτο καιρό που τη δούλευα, ο καφές μου βγήκε πολύ ελαφρύς και όταν τον δοκίμασα ένιωσα μια γεύση σαν πλαστικό. Οπότε λέω ας κάνω μια δοκιμή να τη δουλέψω χωρίς καφέ. Το νερό που βγήκε είχε πολύ έντονη μυρωδιά και γεύση πλαστικίλας. Αφού έγινε, λοιπόν, πολλές φορές χρήση μόνο με νερό μπας και ξεμυρίσει, χωρίς αποτέλεσμα, η μηχανή πετάχηκε με 2 μόνο βδομάδες χρήσης. Οι 70+ ευρώ μηχανές υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσουν παρόμοιο πρόβλημα; Τα μέρη που έρχονται σε επαφή με το καυτό νερό είναι πλαστικά σε όλες τις μηχανές ή μετά από ένα όριο χρημάτων αυτά γίνονται μεταλλικά, και αν ναι ποιο είναι αυτό το όριο; Θυμάμαι και εγώ πολύ παλιά (10ετία και βάλε) που είχα πάρει την πρώτη μου νομίζω izzy έβγαζε αυτή την πλαστικίλα που λες με ότι και αν την είχα καθαρίσει ότι και αν της είχα κάνει και φυσικά πετάχτηκε και από μένα. Μετά από αρκετά χρόνια πήρα μία BOMMAN (τύπου arieli) και μία από το lidl μια χαρά καφέ βγάζουν και οι δύο από την αρχή χωρίς άσχημες μυρωδιές.Απλά προσέχουμε και δεν βάζουμε νερό της ΕΥΔΑΠ γιατί πολλές φορές θα σου έρθει όχι πλαστικίλα αλλά χλωρινίλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα