Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mphxths είπε

Το upload το βλεπω λιγο...ψοφιο :) Τραβα και κανα speedtest , οχι μονο fast.com :)

Όλα μια χαρά :)

viber_image_2025-05-23_12-16-37-126.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 minutes ago, UncleKim said:

Όλα μια χαρά

Επανηλθε η κανονικοτητα που λενε και στο χωριο μου. Αντε και καλοδουλευτη :)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Επανηλθε η κανονικοτητα που λενε και στο χωριο μου. Αντε και καλοδουλευτη :)

Μα έφταιγαν τα τηλέφωνα που η γραμμή δεν πήγαινε παραπάνω....

Είναι παντελώς αχρείαστη βέβαια, αλλά μόνο και μόνο η αναβάθμιση του εξοπλισμού + extender με Mesh, κάνουν κ από μόνα τους την διαφορά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, thodoris20s είπε

Ρε παιδιά υπάρχει τρόπος επίσημος να πιέσω κάπως την κατάσταση; Είχα κάνει αίτηση τον Μάρτιο, δέσμευσαν το κουπόνι, είχε έρθει μετά από 1 μήνας ένας μηχανικός που έλεγε στον πατέρα μου ότι να ναι, ήθελε να κάνει ζημιά στην πέτρα στο σπίτι για να περάσει την οπτική. Εν τέλει δεν τα βρήκανε, ακύρωσε την αίτηση μόνος του, ξανά κάναμε αίτηση και από τότε δεν έχει εμφανιστεί κανείς. Μετά την δεύτερη αίτηση, μας είχε έρθει μήνυμα για ραντεβού με τον μηχανικό όπου πέρασαν 4 βδομάδες από τότε και δεν έχει εμφανιστεί κανείς. Στον ΟΤΕ που μίλησα είπανε θα πάρουν τηλ να πιέσουν αλλά πάλι δεν έχει γίνει κάτι. Μπορώ να κάνω κάτι με συνήγορο του καταναλωτή ίσως; Να αλλάξω πάροχο;

Ολοι οι ¨δωρεαν" τεχνικοι θα κοιταξουν το πιο ευκολο για αυτους ..

Θα σπασουν πετρα ,θα τρυπησουν τοιχους κτλ.

Οποτε εαν ειναι μονοκατοικια βαλε ηλεκτρολογο να σου βαλει με δικα σου εξοδα αναμονη για οπτικη εξω απο την πορτα.(σπυραλ,καναλια κτλ)

Εαν εισαι σε πολυκατοικια μπειτε στο SmartReadiness και καντε με επιδοτηση την εγκατασταση στην πολυκατοικια οπως σας αρεσει.

Δεν μπορουμε να ζηταμε σε μια δωρεαν εγκατασταση να μας σοβατισουν να μας βαψουν κτλ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ολοι οι ¨δωρεαν" τεχνικοι θα κοιταξουν το πιο ευκολο για αυτους ..

Θα σπασουν πετρα ,θα τρυπησουν τοιχους κτλ.

Οποτε εαν ειναι μονοκατοικια βαλε ηλεκτρολογο να σου βαλει με δικα σου εξοδα αναμονη για οπτικη εξω απο την πορτα.(σπυραλ,καναλια κτλ)

Εαν εισαι σε πολυκατοικια μπειτε στο SmartReadiness και καντε με επιδοτηση την εγκατασταση στην πολυκατοικια οπως σας αρεσει.

Δεν μπορουμε να ζηταμε σε μια δωρεαν εγκατασταση να μας σοβατισουν να μας βαψουν κτλ.

Την έχω κάνει αυτή την διαδικασία, πλέον οι αναμονές υπάρχουν. Το θέμα είναι ότι δεν περνάει ο μηχανικός να ετοιμάσει το σχέδιο, να πάρει έγκριση για να προχωρήσει μετά η διαδικασία με τους τεχνικούς.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thodoris20s είπε

Την έχω κάνει αυτή την διαδικασία, πλέον οι αναμονές υπάρχουν. Το θέμα είναι ότι δεν περνάει ο μηχανικός να ετοιμάσει το σχέδιο, να πάρει έγκριση για να προχωρήσει μετά η διαδικασία με τους τεχνικούς.

Εχεις δηλωθει στο ΧΕΜΔ οτι υπαρχει ενδοκτιριακη εγκατασταση και δεν προχωραει ?

Ποια εταιρια εχει αναλαβει την περιοχη ?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εχεις δηλωθει στο ΧΕΜΔ οτι υπαρχει ενδοκτιριακη εγκατασταση και δεν προχωραει ?

Ποια εταιρια εχει αναλαβει την περιοχη ?

Η Vodafone έχει βάλει τις οπτικές στην περιοχή και ο πάροχος είναι η Cosmote

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thodoris20s είπε

Η Vodafone έχει βάλει τις οπτικές στην περιοχή και ο πάροχος είναι η Cosmote

Εαν δεν κανει την συνδεση κτιριου  η VODAFONE η Cosmote δεν μπορει να κανει κατι...

Δημοσ.

Το ξέρω αυτό λέω, πως μπορώ να πιέσω να κάνει την σύνδεση του κτιρίου η Vodafone. Πέρασαν μήνες!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, thodoris20s είπε

Το ξέρω αυτό λέω, πως μπορώ να πιέσω να κάνει την σύνδεση του κτιρίου η Vodafone. Πέρασαν μήνες!

Βαλε ενα γειτονα να κανει αιτηση στην VODAFONE

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Έχω πάροχο Nova και έχω κάνει αίτηση για FTTH 1000 download/500. Upload. Ήμουν ο πρώτος στην πολυκατοικία και πλέον είμαι στη φάση που έκανε την Πέμπτη όλες τις τεχνικές εργασίες εγκατάστασης η cosmote στο κτίριο , έβαλε κουτιά και αναμονες σε κάθε όροφο. Πλέον περιμένω τις επόμενες μέρες να έρθει η Νόβα να βάλει οπτική από έξω στον διάδρομο του ορόφου μέσα στο σαλόνι μου. Οκ από εκεί.

Στο θέμα εξοπλισμού τώρα. Μου έστειλαν ήδη από νόβα πριν λίγες μέρες με ACS ένα. HUAWEI optiXstar HG8145 ONT τεχνολογίας GPon.  Εδώ έχω ερωτήσεις/απορίες που παρακαλώ όποιος ξέρει από εμπειρία να βοηθήσει. Αυτό δέχεται είσοδο από fiber και βγάζει 4 θύρες ethernet Gigabit. Καμία 2,5Gbps ethernet. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι οτιδήποτε και αν συνδέσω μέσω ethernet από το ONT στην καλύτερη περίπτωση θα πιάσει ~940-950Mbps πραγματική ταχύτητα στην καλύτερη και όχι παραπάνω. Αυτό συμβαίνει λόγω απωλειών , πρωτοκόλλου και limitations της θύρας 1gbps. Είναι δλδ ήδη capped/maxed και δεν μπορεί να δώσει πάνω από αυτό. Εγώ όμως θέλω να έχω παραπάνω από αυτό και για πρακτικούς λόγους και επειδή στο συμβόλαιο μου το ελάχιστο ανεκτό έχει θεσπιστεί ως 965Mbps. 

Ιδανικά θα ήθελα να υπήρχε θύρα 2,5 Gbps στο ONT,  όπου θα συνδεθεί το Tp link deco be65 WiFi 7 για WiFi Mesh και router. Δεν βρίσκω καμία επιλογή στον διαθέσιμο εξοπλισμό της Νόβα όμως με τέτοια θύρα για Gpon ONT. 

Τι κάνουμε? Αποκλείεται να είμαι ο μοναδικός ή ο πρώτος που τον ενοχλεί αυτό. Μπορώ να ζητήσω άλλο ONT? Μπορώ να αγοράσω έστω και να βάλω δικό μου ?Και αν ναι ποιο? Μόνο το 5530 FritzBox ? Το έχει δουλέψει κανείς με Νόβα FTTH?Και πως θα το ρυθμίσω και τι θα χρειαστεί να ζητήσω από την Νόβα? κωδικούς/id κλπ κλπ? Θέλω λίγη καθοδήγηση. 

Παρακαλώ μην σχολιάσουμε "γτωδεν μου αρκούν 940 και θέλω 1000".

H cosmote δίνει ένα ανώνυμο ONT από μια περίεργη εταιρία που διαθέτει την κατάλληλη θύρα 2,5Gbps. Κάναμε το πείραμα σε φίλο και όντως μέσω αυτής έπιασε 1000+ ενώ μέσω της 1Gbps 930-945Mbps . 

Πραγματικά θέλω τα φώτα σας στο θέμα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τη βοήθεια σας. 

Επεξ/σία από ryanharis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, villasg είπε

Θα σου πουν παρτα ασυρματα και θα το εχεις ολο

Με ποιον μαγικό τρόπο θα γίνει αυτό;

1 ώρα πριν, ryanharis είπε

Εγώ όμως θέλω να έχω παραπάνω από αυτό και για πρακτικούς λόγους και επειδή στο συμβόλαιο μου το ελάχιστο ανεκτό έχει θεσπιστεί ως 965Mbps. 

Μπερδεύεις την ταχύτητα σύνδεσης ΟΝΤ με OLT που θα είναι πραγματικά 1000/500 (και πιθανότατα παραπάνω) οπότε σου εγγυάται τα 965Mbps, με την ταχύτητα στο διαδίκτυο που είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο καθώς εκεί υπάρχει ο περιορισμός λόγω διαφόρων παραγόντων. Ναι, ιδανικά (όπως λες και θέλεις) θα ήταν να είχε 2,5Gbps θύρα, αλλά δεν έχει υποχρέωση.

Αντίστοιχα σε DSL η εγγύηση αναφέρεται στον συγχρονισμό της γραμμής στο modem και όχι την ταχύτητα επικοινωνίας στο διαδίκτυο μέσω του router.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Με ποιον μαγικό τρόπο θα γίνει αυτό;

Μπερδεύεις την ταχύτητα σύνδεσης ΟΝΤ με OLT που θα είναι πραγματικά 1000/500 (και πιθανότατα παραπάνω) οπότε σου εγγυάται τα 965Mbps, με την ταχύτητα στο διαδίκτυο που είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο καθώς εκεί υπάρχει ο περιορισμός λόγω διαφόρων παραγόντων. Ναι, ιδανικά (όπως λες και θέλεις) θα ήταν να είχε 2,5Gbps θύρα, αλλά δεν έχει υποχρέωση.

Αντίστοιχα σε DSL η εγγύηση αναφέρεται στον συγχρονισμό της γραμμής στο modem και όχι την ταχύτητα επικοινωνίας στο διαδίκτυο μέσω του router.

Δεν βοηθάει αυτό που λες στον πρόβλημα μου . Εγώ δεν θέλω ασύρματο δίκτυο φίλε μου μόνο ενσύρματο ίντερνετ μέσω eth και θέλω πάνω από τα 940 που δίνει η θύρα 1Gbps by specs, και η ελάχιστη είναι 965. πως θα πάρω την ελάχιστη ταχύτητα εφόσον η εξοπλισμός τους δεν την παρέχει? αν έχεις λύση ή πρόταση ευχαρίστως να την ακούσω . Ρωτάω για άλλο ρούτερ, ρυθμίσεις, συμβατότητα κλπ κλπ . 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ryanharis είπε

Εγώ δεν θέλω ασύρματο δίκτυο φίλε μου μόνο ενσύρματο ίντερνετ μέσω eth και θέλω πάνω από τα 940 που δίνει η θύρα 1Gbps by specs, και η ελάχιστη είναι 965.

Δεν έγραψα ότι θα την πάρεις μέσω ασύρματου, τουναντίον έθεσα ερώτημα στον άλλο φίλο που αναφέρθηκε σχετικά.

Δεν έχεις καταλάβει ότι η ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα των 965Mbps ΔΕΝ αφορά την επικοινωνία στο διαδίκτυο από τον router ή στο εσωτερικό σου δίκτυο αλλά την ταχύτητα μεταξύ του ΟΝΤ και του OLT του παρόχου. Και αυτή θα την πιάνεις αλλά σου είναι ανώφελη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...