Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά, δεν θέλω να ανοίξω νέο θέμα για την ερώτηση μου οπότε το αφήνω εδώ. Για Cosmote, έχει εγκατασταθεί οπτική ίνα στο διαμέρισμα ( last drop ) εδώ και 1 μήνα. Ο τεχνικός μου είχε πεί ότι δεν έπιανε σήμα απο Cosmote ώστε να ενεργοποιήσει. Σε 5 μέρες θα λυνόταν το θέμα αδερφε και δεν σου άνοιξαν γραμμή απο κεντρκά. Σήμερα γύρσα απο διακοπές και πήρα τηλ στη Cosmote όπου απο εξυπηρέτηση με έστειλαν στο τεχνικό όπου με συνέδεσε με συμβολαίων όπου μου λένε ότι την εκκρεμότητα την έχει ο τεχνικός και να αναμένω όσο ανέμενα ήδη. Επειδή είμαι συνδεδεμένος με Καϊρο, βγάζει κανείς άκρη? Μέχρι τώρα μετράω 2 μήνες για εγκατάσταση FTTH σε πολυκατοικία που είχε ήδη έτοιμη παροχή.

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Kostas Savvidis είπε

Η ΝΟΒΑ που έχω εγώ μου έδωσε το Huawei OptiXstar HG8145X6 με Wi-Fi 6, 4 θύρες ethernet, και θύρα για τηλέφωνο, δεν γνωρίζω τι δίνουν οι άλλες εταιρίες.

Ισχύει σε απόλυτο βαθμό ότι ανέφερα.

7 ώρες πριν, kax54638 είπε

Ευχαριστώ. Κατάλαβα. Σε εμένα γίνεται ήδη χαμός γιατί έχω πάνω στο ρούτερ wifi mesh deco, σταθερό τηλέφωνο και ZigBee bridge. Οπότε βάλε αλλά 2 κουτιά. Χάος δηλαδή. 

Το ΟΝΤ είναι απαραίτητο και χωρίς αυτό δεν νοείται σύνδεση μέσω οπτικής ίνας. Ανήκει πάντα στον πάροχο σε αντίθεση με τον Router που καθείς μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιον θέλει. Σε συσκευή που περιλαμβάνει ΟΝΤ και Router, υποχρεωτικά αυτή θα είναι του παρόχου χωρίς επιλογή.

Δημοσ.
Στις 21/8/2025 στις 11:16 ΜΜ, tokopi είπε

Γειά χαρά, δεν θέλω να ανοίξω νέο θέμα για την ερώτηση μου οπότε το αφήνω εδώ. Για Cosmote, έχει εγκατασταθεί οπτική ίνα στο διαμέρισμα ( last drop ) εδώ και 1 μήνα. Ο τεχνικός μου είχε πεί ότι δεν έπιανε σήμα απο Cosmote ώστε να ενεργοποιήσει. Σε 5 μέρες θα λυνόταν το θέμα αδερφε και δεν σου άνοιξαν γραμμή απο κεντρκά. Σήμερα γύρσα απο διακοπές και πήρα τηλ στη Cosmote όπου απο εξυπηρέτηση με έστειλαν στο τεχνικό όπου με συνέδεσε με συμβολαίων όπου μου λένε ότι την εκκρεμότητα την έχει ο τεχνικός και να αναμένω όσο ανέμενα ήδη. Επειδή είμαι συνδεδεμένος με Καϊρο, βγάζει κανείς άκρη? Μέχρι τώρα μετράω 2 μήνες για εγκατάσταση FTTH σε πολυκατοικία που είχε ήδη έτοιμη παροχή.

Σχεδον στην ιδια φαση ειμαι και γω. Ηρθαν εκαναν την εγκατασταση στην πολυκατοικια. Συνολικα 2 ραντεβου για να τελειωσει. Εγιναν ολα πολυ γρηγορα μεσα σε μια βδομαδα. Και τωρα ειμαι στη φαση που πρεπει να ερθει τεχνικος της cosmote να μου κανει την συνδεση μεσα στο σπιτι. Περιμενω 1 μηνα και ακομα τπτ. Εχω κανει 4 τηλεφωνα στο 13888 και "αφήνουν μήνυμα" στους τεχνικούς για να με π αρουν τηλ αλλα τιποτα. 
Για να λες οτι περιμενεις 2 μηνες εσυ μαλλον εχω πολυ δρομο μπροτα μου ακομα!! 😰

• Sad 1
Δημοσ.

Καλημερα σασ,

Σε εμας εχει γίνει η κάθετη της πολυκατοικιας. Εξω απο το διαμερισμα του οροφου εχει μπει το κουτακι απο cosmote

Και αναμενω απο βδομαδα τον τεχνικο απο Vοdafone για την οριζόντια. 

Εγω επειδή εχω rack σε συγκεκριμενο σημειο στο σπιτι και για να μη μπλεκω με καναλια, καλεσα τον ηλεκτρολογο μου και ριξαμε οπτικη απο το κουτακι μεχρι το rack. Αυτος που θα έρθει για την οριζοντια, κανει κολληση σωστα και ολοκληρωση οπτικης? Σωστα?

Δημοσ.

σωστά. θα κάνει μια κόλληση έξω και μία μέσα εκεί που θα σου βαλει την πρίζα. 

Λογικά δε θα έχει αντίρρηση, γλυτώνει κόπο και υλικά, θα κάνει και έλεγχο στην γραμμή ότι είναι οκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κεντρική Εύβοια, ανάμεσα Βασιλικου και Ερέτριας.

Τα έργα προχωράνε .

Μπήκαν καμπίνες πέρασαν οι ίνες στις κολώνες μπήκαν οι διακλαδωτές .

Πιστεύω αρχές 2016 να μπορέσουν να δώσουν ίνα .

Αλήθεια ξέρει κάποιος βάση των φωτογραφιών τι ταχύτητες ίσως να έχουμε ?

IMG_20250829_120746.jpg

IMG_20250829_120729.jpg

IMG_20250829_120710.jpg

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, villasg είπε

Κεντρική Εύβοια, ανάμεσα Βασιλικου και Ερέτριας.

Τα έργα προχωράνε .

Μπήκαν καμπίνες πέρασαν οι ίνες στις κολώνες μπήκαν οι διακλαδωτές .

Πιστεύω αρχές 2016 να μπορέσουν να δώσουν ίνα .

Αλήθεια ξέρει κάποιος βάση των φωτογραφιών τι ταχύτητες ίσως να έχουμε ?

IMG_20250829_120746.jpg

IMG_20250829_120729.jpg

IMG_20250829_120710.jpg

Τις ίδιες ακριβώς με όλους τους υπόλοιπους.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε

Σχεδον στην ιδια φαση ειμαι και γω. Ηρθαν εκαναν την εγκατασταση στην πολυκατοικια. Συνολικα 2 ραντεβου για να τελειωσει. Εγιναν ολα πολυ γρηγορα μεσα σε μια βδομαδα. Και τωρα ειμαι στη φαση που πρεπει να ερθει τεχνικος της cosmote να μου κανει την συνδεση μεσα στο σπιτι. Περιμενω 1 μηνα και ακομα τπτ. Εχω κανει 4 τηλεφωνα στο 13888 και "αφήνουν μήνυμα" στους τεχνικούς για να με π αρουν τηλ αλλα τιποτα. 
Για να λες οτι περιμενεις 2 μηνες εσυ μαλλον εχω πολυ δρομο μπροτα μου ακομα!! 😰

Τα ίδια και εδώ... Εγώ περιμένω 1.5 μήνα να έρθει ο τεχνικός για να κάνει την σύνδεση στο χώρο μέσα. Τηλεφωνώ στο 13888 ανά 3-4 μέρες να ειδοποιήσουν τον εργολάβο τους να έρθει, μου λένε ότι έχουν στείλει άπειρα memos προς αυτούς χωρίς κανένα αποτέλεσμα φυσικά. 

Στην περίπτωσή μου την εγκατάσταση στην πολυκατοικία την έκανε η vodafone. Το αναφέρω γιατί από τα συμφραζόμενα των απαντήσεων από το 13888, μοιάζει η cosmote να μην γνωρίζει ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στην πολυκατοικία... Λες και η vodafone δεν ειδοποίησε ότι τελείωσε ό,τι ήταν να κάνει... 

Σήμερα μάλιστα ήρθε sms που έλεγε ότι έχει προγραμματιστεί η κατασκευή οπτικής υποδομής του κτιρίου μου, πρόσβαση στους χώρους κλπ....  Πιστεύω ότι εάν είχα επιλέξει την εταιρεία που έχει "απλώσει" οπτικές στην περιοχή μου, δηλ. την vodafone, θα είχα ξεμπερδέψει. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να στείλω φωτογραφικό υλικό προς cosmote με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης στην πολυκατοικία, απο την vodafone; κάποιο mail ίσως; 

Δημοσ.
Στις 29/8/2025 στις 4:46 ΜΜ, camel555 είπε

Τα ίδια και εδώ... Εγώ περιμένω 1.5 μήνα να έρθει ο τεχνικός για να κάνει την σύνδεση στο χώρο μέσα. Τηλεφωνώ στο 13888 ανά 3-4 μέρες να ειδοποιήσουν τον εργολάβο τους να έρθει, μου λένε ότι έχουν στείλει άπειρα memos προς αυτούς χωρίς κανένα αποτέλεσμα φυσικά. 

Στην περίπτωσή μου την εγκατάσταση στην πολυκατοικία την έκανε η vodafone. Το αναφέρω γιατί από τα συμφραζόμενα των απαντήσεων από το 13888, μοιάζει η cosmote να μην γνωρίζει ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στην πολυκατοικία... Λες και η vodafone δεν ειδοποίησε ότι τελείωσε ό,τι ήταν να κάνει... 

Σήμερα μάλιστα ήρθε sms που έλεγε ότι έχει προγραμματιστεί η κατασκευή οπτικής υποδομής του κτιρίου μου, πρόσβαση στους χώρους κλπ....  Πιστεύω ότι εάν είχα επιλέξει την εταιρεία που έχει "απλώσει" οπτικές στην περιοχή μου, δηλ. την vodafone, θα είχα ξεμπερδέψει. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να στείλω φωτογραφικό υλικό προς cosmote με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης στην πολυκατοικία, απο την vodafone; κάποιο mail ίσως; 

Τα ιδια ακριβως και γω, παιρνω τηλ στο 13888 και "αφήνουν" μνμ στους τεχνικούς για να επικοινωνήσουν μαζί μου

Επειδη η υπομονη μου απλα τελείωσε εκανα μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Και περιμενω την εξεληξη 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...