Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα , μια ερωτηση εδω επαρχια εχει ξεκινησει η κατασκευη σκαψανε περασανε οδηγους για τις ινες εναβασαν αναμονες στις κολωνες , εβαλαν νεες κολονες κλπ.
Τωρα μενει να μπουν οι καμπινες και να περαστουν οι ινες .

Εχεις καποιος εικονα σε ποσο καιρο μετα το τελειωμα με τις καμπινες θα ειναι σε θεση να δωσουν σε οικιες ?
Θα μπει αραγε στο vucher η περιοχη οταν τελειωσουν γιατι τωρα δεν δειχνει κατι 

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemesis89 είπε

άντε τέλεια πως και εγινε να μην χρειαστει να περάσουν χειροκίνητα το S/N? εγω ακόμα τιποτα πήρα και τον τεχνικό που μου εγκατέστησε την ινα μέσα στο σπίτι και μου είπε οτι δεν δίνουν ακόμα για εντολή ενεργοποίησης ...ο λόγος άγνωστος

Προφανώς ο σειριακός αριθμός του ΟΝΤ περάστηκε στο σύστημα κατά την εγκατάσταση αυτού. Τουλάχιστον αυτό συνέβη στην δική μου περίπτωση, όπου την ίδια μέρα της εγκατάστασης της οπτικής ίνας, τοποθετήθηκε και το ΟΝΤ από τον τεχνικό της Cosmote (όχι του εργολάβου). Η ενεργοποίηση της σύνδεσης έγινε 2-3 μέρες αργότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Προφανώς ο σειριακός αριθμός του ΟΝΤ περάστηκε στο σύστημα κατά την εγκατάσταση αυτού. Τουλάχιστον αυτό συνέβη στην δική μου περίπτωση, όπου την ίδια μέρα της εγκατάστασης της οπτικής ίνας, τοποθετήθηκε και το ΟΝΤ από τον τεχνικό της Cosmote (όχι του εργολάβου). Η ενεργοποίηση της σύνδεσης έγινε 2-3 μέρες αργότερα.

κατάλαβα εγώ έχω κάνει μόνος την εγκατάσταση καθώς ήρθε μόνο ο εργολάβος για την εγκατάσταση μέσα στο σπίτι... καλά κρασιά... 

Επεξ/σία από nemesis89
Δημοσ.
1 ώρα πριν, villasg είπε

Καλημερα , μια ερωτηση εδω επαρχια εχει ξεκινησει η κατασκευη σκαψανε περασανε οδηγους για τις ινες εναβασαν αναμονες στις κολωνες , εβαλαν νεες κολονες κλπ.
Τωρα μενει να μπουν οι καμπινες και να περαστουν οι ινες .

Εχεις καποιος εικονα σε ποσο καιρο μετα το τελειωμα με τις καμπινες θα ειναι σε θεση να δωσουν σε οικιες ?
Θα μπει αραγε στο vucher η περιοχη οταν τελειωσουν γιατι τωρα δεν δειχνει κατι 

Αυτό είναι άλλο πρόγραμμα (UFBB) που δεν έχει σχέση με τα συνήθη δικτύαυ οπτικών ινών των παρόχων. Λογικά όπως έγινε και στο προηγούμενο RURAL (με FTTC), πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα το δίκτυο σε όλο το LOT που έχει αναλάβει η εταιρεία, μετά να γίνει έλεγχος από τις δημόσιες αρχές και τέλος να ανακοινωθούν τα προγράμματα σύνδεσης στην χοντρική. Έχει ψωμί ακόμη και θεωρώ ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυτά έως το τέλος του έτους.

2 λεπτά πριν, nemesis89 είπε

κατάλαβα εγώ έχω κάνει μόνος την εγκατάσταση καθώς ήρθε μόνο ο εργολάβος για την εγκατάσταση μέσα στο σπίτι... καλά κρασιά... 

Το ΟΝΤ τοποθετήθηκε από τον εργολάβο ή έκανε μόνον τοποθέτηση οπτικής πρίζας; Αν δεν ήρθε τεχνικός του παρόχου, είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού ο εργολάβος είναι άσχετος με την σύνδεση παρά μόνον την υποδομή.

Δημοσ.

Καλημέρα! όταν κάνεις αίτηση στο Gigabit Voucher, ποσες μερες χρειάζεται για να επικοινωνήσει ο πάροχος μαζι σου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Αυτό είναι άλλο πρόγραμμα (UFBB) που δεν έχει σχέση με τα συνήθη δικτύαυ οπτικών ινών των παρόχων. Λογικά όπως έγινε και στο προηγούμενο RURAL (με FTTC), πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα το δίκτυο σε όλο το LOT που έχει αναλάβει η εταιρεία, μετά να γίνει έλεγχος από τις δημόσιες αρχές και τέλος να ανακοινωθούν τα προγράμματα σύνδεσης στην χοντρική. Έχει ψωμί ακόμη και θεωρώ ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυτά έως το τέλος του έτους.

Το ΟΝΤ τοποθετήθηκε από τον εργολάβο ή έκανε μόνον τοποθέτηση οπτικής πρίζας; Αν δεν ήρθε τεχνικός του παρόχου, είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού ο εργολάβος είναι άσχετος με την σύνδεση παρά μόνον την υποδομή.

το ONT τοποθετήθηκε από εμενα αυτός έκανε μόνο την τοποθέτησης οπτικής πρίζας.. τεχνικος του παρόχου άφαντος...στο mycosmote ειμαστε εδω και 3 βδομαδες στην τεχνική υλοποίηση....

Επεξ/σία από nemesis89
Δημοσ.

Καλησπέρα,Μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση FTTH από συνεργείο της Cosmote στον 1ο όροφο (με ONT στο διαμέρισμα μου). Όλα δείχνουν ΟΚ, αλλά δεν μου έδωσαν τον μετασχηματιστή/τροφοδοτικό για το ONT, οπότε δεν μπορώ να το ενεργοποιήσω.Έχει τύχει σε άλλους αυτό;Πρέπει να πάρω στο 13888 για να μου στείλουν νέο τροφοδοτικό ή να έρθει ξανά τεχνικός;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/5/2025 στις 12:07 ΜΜ, skoupas είπε

Ναι, τούμπανο! 310 down και 160 up και 1ms στο server της cosmote με ανοικτές συσκευές στο δίκτυο. Επιτέλους!

Τελικά μετά από μερικές ημέρες άρχισε πάλι να αναβοσβήνει το λαμπάκι του ont και σταμάτησε να λειτουργεί. Από το 13888 μου είπαν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Περιμένω να έρθει ο τεχνικός μετά από ραντεβού που έκλεισα για να το ενεργοποιήσουν όπως μου είπαν.

Επεξ/σία από skoupas
  • Sad 1
Δημοσ.

Τι και αν πηρα 3 φορες τι και αν πηρα τον εργολάβο τι και αν πηγα σε φυσικά καταστήματα. Δεν μπορεί να βρει κανείς τι παίζει το εχουν βάλει ολοι σε προτεραιότητα.... και έστω ρε παιδια ενα τηλ οτι εχουμε αυτό το θεμα το και το ...αλλη μια βδομαδα χαμένη...

Δημοσ.
15 ώρες πριν, skoupas είπε

Τελικά μετά από μερικές ημέρες άρχισε πάλι να αναβοσβήνει το λαμπάκι του ont και σταμάτησε να λειτουργεί. Από το 13888 μου είπαν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Περιμένω να έρθει ο τεχνικός μετά από ραντεβού που έκλεισα για να το ενεργοποιήσουν όπως μου είπαν.

Μπορει να εχει σπασει καπου η οπτικη ινα .......

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, darkman είπε

Μπορει να εχει σπασει καπου η οπτικη ινα .......

Και τα νεύρα μου έσπασαν... χαχαχα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemesis89 είπε

Και τα νεύρα μου έσπασαν... χαχαχα

Στον δευτερο οροφο ο τεχνικός έκλεισε το κουτι εξω απο την πορτα αλλα δεν περασε την ινα μεσα απο την τρυπα που ειχε το κουτι με αποτελεσμα να την τσακιση και  μια να κανει επαφη μια να μην κανει :( ηρθε αλλος και την ξήλωσε και εβαλε καινουργια και τελος 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, skoupas είπε

ταλαιπωρία δίχως αύριο!

Δημοσ.
Στις 8/5/2025 στις 8:46 ΜΜ, skoupas είπε

Τελικά ήρθε τεχνικός το ενεργοποίησε ? Εγώ άλλη μια βδομάδα π βλέπω ότι θα πάει χαμένη ....

Δημοσ.

Σήμερα ήρθε τελικά και το ενεργοποίησε. Είχε διακοπεί γιατί άλλαξαν το s/n του ont γιατί το έβλεπαν προβληματικό και μου έφεραν νέο. Τελικά παίζει και πιάνει max ταχύτητες. Πολλή ταλαιπωρία όμως η όλη διαδικασία με τα συστημικά τους προβλήματα.

Υπομονή σου συνιστώ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...