Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αναλυτικότατος :)

σαφέστατα στη δική μου περίπτωση ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα, αγόρασα μόνος μου την οπτική ίνα, και περασα 2 οπτικές σε κάθε διαμέρισμα (η μία για backup) χωρίς κατανεμητές κτλ. Το κόστος ήταν περίπου στα 70€, οι ίνες πήγαν κατευθείαν από το διαμέρισμα στο κεντρικό κουτί όπου είχα συνεννοηθεί να βάλουν εκεί τους κατανεμητές τους δικούς τους.

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, k_w_t είπε

H καλυτερη λυση ειναι το καγκελο απο τις σκαλες..

Σε εμας το συνεργειο της VODAFONE εκανε μια τρυπα σε καθε οροφο εκει που το καγκελο συνανταει το ταβανι.

Γενικα δεν το πιστευα οτι θα εκανε τοσο καλη δουλεια η VODAFONE.

Tα χειροτερα τα εχω δει απο Inalan και Cosmote..

Το συνεργείο δεν είναι της Vodafone. Είναι εταιρείες - εξωτερικοί συνεργάτες οι οποίοι μπορεί να συνεργάζονται ταυτόχρονα με 2 ή 3 παρόχους. Σε γενικές γραμμές όλοι κάνουν σωστή και προσεγμένη δουλειά αλλά πάντα πρέπει να είναι κάποιος από πάνω τους. Η Inalan έχει δικά της άτομα που κάνουν τις εγκαταστάσεις.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να κάνω φορητοτητα τη γραμμή της σταθερής μου σε cosmote (παρότι ολίγον ακριβότερη απο vodafonε που είμαι τώρα).Αν και η νέα προσφορά της ΔΕΗ για οπτική ίνα είναι σούπερ, λόγω συναγερμού χρειάζομαι την τηλεφωνική γραμμή.Σρην πολυκατοικια πέρασε πρόσφατα άλλος ένοικος οπτική ίνα,οπότε η υποδομή είναι έτοιμη (απομενει εντός του σπιτιου)

Το ερώτημα μου:έστω ότι προχωράω τη διαδικασία φορητοτητας με cosmote και δίνω(δηλώνω κάπου? δεν το γνωριζω) και το κουπόνι του gigabit voucher για 300 Mbps οπτική ίνα. Αν μετά η vodafone μου δώσει καλύτερη τιμή από τα 26,40 που μου προτείνει τώρα για την αναβάθμιση της γραμμης και δε θελω να προχωρησω με cosmote θα πρέπει να κάνω κάτι με το κουπόνι εκ νέου?Πως πάει η διαδικασία?

Στη σταθερή εάν θυμάμαι καλά η φορητοτητα δεν ολοκληρώνεται τόσο σύντομα όσο στην κινητή,αλλά δε γνωρίζω πότε δηλώνεται το voucher και εάν μετά έχεις δυνατότητα να το μεταφέρεις σε άλλο πάροχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαδικασία φορητότητας είναι η ίδια, είτε πρόκειται για συνδέεις μέσω χαλκού είτε οπτικής ίνας. Υπάρχουν 2 φορητότητες:

• Η άμεση που ξεκινά την ίδια μέρα, όπου χάνουμε το δικαίωμα υπαναχώρησης αλλά έχουμε δυνατότητα ακύρωσης έως 14 μέρες εκτός κι αν στο ενδιάμεσο ενεργοποιηθεί η σύνδεση. Εδώ μόνον πάιζει το παιχνίδι της αντιπροσφορά, αν θέλει να το παίξει ο παλιός πάροχος και αν προλάβεις να το παίξεις κι εσύ (διότι μπορεί να ενεργοποιηθεί σε λίγες μέρες η σύνδεση).
  • Η κανονική που η αίτηση μπαίνει στο συρτάρι του νέου παρόχου για 14 μέρες ώστε να υπαναχωρήσεις αν θέλεις και ξεκινά την διαδικασία την 15η μέρα οπότε χάνουμε το δικαίωμα. Εδώ δεν παίζει το παιχνίδι των αντιπροσφορών, εκτός αν δεν σ' ενδιαφέρει να πληρώσεις το πέναλτι.

Το Voucher δηλώνεται και εξαργυρώνεται από τον πάροχο στον οποίο θα ενεργοποιηθεί η σύνδεση.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, messinia3 said:

Αν και η νέα προσφορά της ΔΕΗ για οπτική ίνα είναι σούπερ, λόγω συναγερμού χρειάζομαι την τηλεφωνική γραμμή.

Ανάλογα τον πάροχο και την ταχύτητα που συγκρίνεις, παίζει να συμφέρει να αναβαθμίσεις την πλακετά του συναγερμού (addon?) ώστε να συνδέεται με LAN/Ethernet κι όχι με τηλέφωνο. 😛

Για άλλο topic αυτό βέβαια.

• Like 3
Δημοσ.

Προσφατα περασε οπτικη ινα απο το σπιτι μου και σκεφτομαι να βαλω cosmote.Εχω ομως εξοπλισμο της ubiquiti και δεν θελω να τον βγαλω.

Απο οτι καταλαβα μπορω να χρησιμοποιήσω οτι router θελω στην cosmote (δεν με ενδιαφερει το τηλεφωνο)

Μπορω να αντικαταστήσω και το ONT και να βαλω οτι θελω?βλεπω οτι εχει η  ubiquiti δικο της https://eu.store.ui.com/eu/en/products/uf-nano.Θα ειναι ευκολη η διαδικασια?

Ειμαι παντελώς ασχετος απο οπτικες ινες και τι εξοπλισμο χρειάζονται!   

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kioo είπε

Απο οτι καταλαβα μπορω να χρησιμοποιήσω οτι router θελω στην cosmote (δεν με ενδιαφερει το τηλεφωνο)

Σωστά!

1 ώρα πριν, kioo είπε

Μπορω να αντικαταστήσω και το ONT και να βαλω οτι θελω?βλεπω οτι εχει η  ubiquiti δικο της https://eu.store.ui.com/eu/en/products/uf-nano.Θα ειναι ευκολη η διαδικασια?

Βάσει νόμου το ΟΝΤ αποτελεί το τερματικό σημείο δικτύου και ανήκει στον πάροχο, σε αντίθεση με τον Router που είναι μετά από αυτό και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο θέλουμε.

Υπάρχουν περιπτώσεις που με spoofing έχει γίνει εφικτό να μπει άλλο ΟΝΤ αντί του παρόχου, αλλά προϋποθέτει κάποιες σχετικές γνώσεις και εξαρτάται από την συνεργασία του OLT του παρόχου με το ΟΝΤ του χρήστη. Με απλά λόγια ούτε εύκολο είναι ούτε και με σίγουρο αποτέλεσμα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρόσφατα έκανα αίτηση στη ΔΕΗ (από cosmote) και μου τόνισαν 2 πράγματα:

1. ότι επειδή δεν γίνεται μεταφορά γραμμής, θα χρειαστεί να πάω στη cosmote να σταματήσω το συμβόλαιο (λήγει τώρα κοντά)
  2. η καλωδίωση τώρα πια είναι μέσω κλιμακοστασίου, όχι εξωτερικά. Αυτό όμως δεν είναι ωραίο (είτε κανάλια είτε σπιράλ).

Η cosmote πριν 2 χρόνια έκανε εξωτερικά την όλη δουλειά στο 2όροφο και σε κάθε όροφο έμπαινε μέσα, έβαζε κουτί και πήγαινε από εκεί στα διαμερίσματα.

Σκέφτομαι τρόπο πως να μπει από κλιμακοστάσιο και να μην δείχνει άσχημο. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, marmel είπε

ότι επειδή δεν γίνεται μεταφορά γραμμής, θα χρειαστεί να πάω στη cosmote να σταματήσω το συμβόλαιο (λήγει τώρα κοντά)

Ισχύει στην ΔΕΗ διότι η φορητότητα (μεταφορά σύνδεσης σε άλλον πάροχο) γίνεται ΠΑΝΤΑ μέσω τηλεφωνικού αριθμού. Ωστόσο η ΔΕΗ προς το παρόν δεν παρέχει τηλεφωνία οπότε αναγκαστικά πρέπει να ζητήσουμε από τον προηγούμενο πάροχο κατάργηση της σύνδεσης (χάνουμε όμως τον τηλεφωνικό αριθμό).

Αν θέλουμε τον τηλεφωνικό αριθμό, τότε δεν χρειάζεται ενημέρωσή του για διακοπή της σύνδεσης και απλά κάνουμε φορητότητα αυτού σε οποιονδήποτε πάροχο VoIP τηλεφωνίας (π.χ. Modulus, Omnivoice, Intertelecom κλπ).

21 λεπτά πριν, marmel είπε

Η cosmote πριν 2 χρόνια έκανε εξωτερικά την όλη δουλειά στο 2όροφο και σε κάθε όροφο έμπαινε μέσα, έβαζε κουτί και πήγαινε από εκεί στα διαμερίσματα.

Εξαρτάται την οικοδομή. Αν υπάρχουν διαμερίσματα που δεν έχουν πρόσβαση στην πλευρά που μπαίνει το κουτί, πως θα περάσει η ίνα σε αυτά εκτός μέσα από άλλα διαμερίσματα ή από μπαλκόνια αυτών; Το κουτί ορόφου υποχρεωτικά εκ του κανονισμού μπαίνει σε κοινόχρηστο χώρο και οδεύει άμεσα σε κάθε διαμέρισμα χωρίς να περάσει από άλλες ιδιοκτησίες.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, marmel είπε

Πρόσφατα έκανα αίτηση στη ΔΕΗ (από cosmote) και μου τόνισαν 2 πράγματα:

1. ότι επειδή δεν γίνεται μεταφορά γραμμής, θα χρειαστεί να πάω στη cosmote να σταματήσω το συμβόλαιο (λήγει τώρα κοντά)
  2. η καλωδίωση τώρα πια είναι μέσω κλιμακοστασίου, όχι εξωτερικά. Αυτό όμως δεν είναι ωραίο (είτε κανάλια είτε σπιράλ).

Σκέφτομαι τρόπο πως να μπει από κλιμακοστάσιο και να μην δείχνει άσχημο. 

σε μένα πέρασαν τα καλώδια μέσω του κάγκελου στο κλιμακοστάσιο στο κεντρικό σωλήνα του και δεν φαίνεται τίποτα. 

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, αν ξέρει κάποιος, μιας και απότην τηνλεφωνική εξυπηρέτηση της cosmote δεν ήταν 100% σίγουροι:

Νοικιάζω ένα διαμέρισμα στο όροφο μιας διώροφης πολυκατοικίας, και ενδιαφέρομαι να βάλω οπτική ίνα, μιας και πρόσφατα η cosmote πέρασε οπτική ίνα στην οδό που μένω, και υπάρχει διαθεσιμότητα. Επίσης, ενδιαφέρεται και η σπιτονοικοκυρά μου να βάλει και αυτή στο δικό της σπίτι (που είναι στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου).

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι, παρότι μιλάμε για το ίδιο κτίριο, και για την ίδια διεύθυνση, το σπίτι της σπιτονοικοκυράς μου έχει δική του, ξεχωριστή πόρτα. Δηλαδή υπάρχει μία πόρτα για να μπεις στο [ισόγειο] σπίτι της σπιτονοικοκυράς, και δίπλα υπάρχει μία άλλη πόρτα, όπου την ανοίγεις, και μπαίνεις στο χωλ της πολυκατοικίας, προκειμένου να ανέβεις στον πρώτο/δεύτερο όροφο (το σπίτι της σπιτονοικοκυράς είναι ουσιαστικά λίγο μικρότερο, ώστε στην άκρη του να υπάρχει το χωλ με τη σκάλα).

Ξαναλέω ότι μιλάμε για ίδιο κτίριο, με την ίδια διεύθυνση, και επίσης να πω ότι και στη σελίδα του gov που δείχνει τη διαθεσιμότητα του FTTH, το δείχνει ως ένα κτίριο, δεν το ξεχωρίζει δηλαδή σε δύο διαφορετικά κτίρια ή κάτι τέτοιο.

Η ερώτηση που έχω είναι μήπως τυχόν ο μηχανικός που θα έρθει για να εγκαταστήσει την οπτική ίνα θεωρήσει ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστές εγκαταστάσεις: Για παράδδειγμα, αν η σπιτονοικοκυρά μου κάνει αίτηση για το voucher, ίσως ο μηχανικός να έρθει, να περάσει οπτική ίνα μόνο στο ισόγειο σπίτι της, και πει ότι πρέπει και εγώ να κάνω δική μου, ξεχωριστή αίτηση για το voucher, ώστε να ξαναπεράσει, και να κάνει την εγκατάσταση στον πρώτο/δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας.

Τέλος, έχω και μια δεύτερη ερώτηση - αν πχ περάσει η cosmote και κάνει την εγκατάσταση της οπτικής, υπάρχει η δυνατότητα ένας άλλος ένοικος να βάλει ΔΕΗ αν υπάρχει διαθεσιμότητα; Ή μήπως πρέπει υποχρεωτικά να βάλει και αυτός cosmote, επειδή η cosmote ήταν αυτή που έκανε την εγκατάσταση σε όλη την πολυκατοικία;

Ευχαριστώ,

Δημοσ.
9 ώρες πριν, chek2fire είπε

σε μένα πέρασαν τα καλώδια μέσω του κάγκελου στο κλιμακοστάσιο στο κεντρικό σωλήνα του και δεν φαίνεται τίποτα. 

Και σε μας το ίδιο, αλλά υπάρχουν κάποιοι που δεν το θέλουν αυτό διότι χαλά την μόστρα.

36 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Η ερώτηση που έχω είναι μήπως τυχόν ο μηχανικός που θα έρθει για να εγκαταστήσει την οπτική ίνα θεωρήσει ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστές εγκαταστάσεις: Για παράδδειγμα, αν η σπιτονοικοκυρά μου κάνει αίτηση για το voucher, ίσως ο μηχανικός να έρθει, να περάσει οπτική ίνα μόνο στο ισόγειο σπίτι της, και πει ότι πρέπει και εγώ να κάνω δική μου, ξεχωριστή αίτηση για το voucher, ώστε να ξαναπεράσει, και να κάνει την εγκατάσταση στον πρώτο/δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας.

Καταρχήν το voucher δεν έχει κάποια σχέση με το πως θα γίνει η εγκατάσταση στην οικοδομή. Είτε με αυτό είτε χωρίς αυτό, όταν γίνει αίτημα σύνδεσης ακολουθούνται οι προβλεπόμενες εργασίες με συγκεκριμένη σειρά. Ούτως ή άλλως κάθε ένοικος κάνει το δικό του αίτημα σύνδεσης και απλά ο πάροχος δικτύου μόλις παραλάβει το πρώτο από αυτά ξεκινά τις διαδικασίες εγκατάστασης της υποδομής σε όλη την οικοδομή.

Στην δικιά μας οικοδομή υπάρχουν 3 καταστήματα στο ισόγειο με δική τους εξωτερική πρόσβαση.Όταν ήρθαν για τον έλεγχο, άφησαν ένα εξωτερικό κουτί, με το οποίο συνδέονται αυτά. Κατά τον έλεγχο κοιτούν πόσα διαμερίσματα ή/και καταστήματα υπάρχουν και ανάλογα φτιάχνουν την εγκατάσταση.

45 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Τέλος, έχω και μια δεύτερη ερώτηση - αν πχ περάσει η cosmote και κάνει την εγκατάσταση της οπτικής, υπάρχει η δυνατότητα ένας άλλος ένοικος να βάλει ΔΕΗ αν υπάρχει διαθεσιμότητα; Ή μήπως πρέπει υποχρεωτικά να βάλει και αυτός cosmote, επειδή η cosmote ήταν αυτή που έκανε την εγκατάσταση σε όλη την πολυκατοικία;

Μέσω της υποδομής που θα φτιάξει ο πάροχος που έχει αναλάβει την περιοχή σας (η Cosmote όπως λες σε σας) μπορεί όποιος άλλος πάροχος επιθυμεί να δώσει υπηρεσία μέσω χοντρικής. Ωστόσο αν θέλει μπορεί να περάσει και την δική του ίνα κατευθείαν στο διαμέρισμα αν δεν θέλει να δώσει υπηρεσία μέσω χοντρικής.

• Thanks 1
Δημοσ.

η ΔΕΗ μου φαίνεται δίνει μόνο όπου έχει δικό της δίκτυο και θα περνάει δικές της οπτικές, δεν ξέρω αν θα γίνουν συμφωνίες με τους παρόχους μεταξύ τους για να καλύψουν τέτοια κενά.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, nikthanos said:

η ΔΕΗ μου φαίνεται δίνει μόνο όπου έχει δικό της δίκτυο και θα περνάει δικές της οπτικές, δεν ξέρω αν θα γίνουν συμφωνίες με τους παρόχους μεταξύ τους για να καλύψουν τέτοια κενά.

H ΔΕΗ δίνει όπου έχει δικό της δίκτυο ώστε να μπορεί να προσφέρει τις τιμές που είδαμε. Αν είναι να δώσει μέσω άλλων, που θα αναγκάζεται να πληρώνει νοίκι, σε υπόγειο δίκτυο που η χονδρική του 1Gbps είναι σχεδόν όσο η λιανική δική της, τι νόημα έχει, να μπαίνει μέσα?

Δημοσ.

σωστά, οπότε αν σε κατοικία έχει μπει ενας πάροχος με οπτική ίνα, και μετά θες και ΔΕΗ, η ΔΕΗ θα έρθει να κάνει δική της ξεχωριστή εγκατάσταση, δε θα χρησιμοποιήσει του άλλου πάροχου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...