Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορώ να βάλω το δικό  μου router να κάνει pppoe connection πάνω από το ont , να αφαιρέσω εντελώς τον εξοπλισμό του isp; Δεν με ενδιαφέρει η τηλεφωνία.

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, evts είπε

Μπορώ να βάλω το δικό  μου router να κάνει pppoe connection πάνω από το ont , να αφαιρέσω εντελώς τον εξοπλισμό του isp; Δεν με ενδιαφέρει η τηλεφωνία.

Φυσικά εφόσον ο πάροχος σου εγκαταστήσει ξεχωριστό ΟΝΤ, διότι ανάλογα τον πάροχο και το πρόγραμμα που έχεις ενδέχεται ΟΝΤ και Router να είναι στην ίδια συσκευή.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα

Εγκατεστησε και εγκαθιστά ακομα στην γειτονια μου Μανιατικα η UNITED FIBER (NOVA ) οπτικες ινες . Επίσης ηλθαν απο την united fiber στην πολυκατοικία και εκαναν αυτοψια και μελετη εγκαταστασης συμφωνησαμε και αναμέναμε το email για εγκριση smartrediness οπως μας ειπαν. To email δεν ηλθε ποτε και προχθές ηλθαν απο NOVA και μας εγκατεστησαν ενα κουτι σε καθε διαμερισμα . Ποια ειναι τα επομενα βηματα ? Σημερα ειμαι cosmote vdsl 200 mbs

• Super Moderators
Δημοσ.
16 hours ago, nmamag said:

Ποια ειναι τα επομενα βηματα ? Σημερα ειμαι cosmote vdsl 200 mbs

Για να πας σε FTTH? Κάνεις αίτηση στον πάροχο που θες για το πακέτο που ενδιαφέρεσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη δεν δικαιουμαι επιδοτηση λογω 200 mbs μπορω να ζητησω υποβαθμιση ταχυτητας  στα 100 ωστε να μπορω ετσι να διεκδικησω επιδοτηση η δεν το κανουν ?

Σημειωση

Μολις ειδα στον χαρτη https://www.broadband-assist.gov.gr οτι ενεργοποηθηκε η οπτικη ινα στην πολυκατοικια και στην εφαρμογη αλλα και στην cosmote το δειχνει με διαθεσιμες ολες τις ταχυτητες

Επεξ/σία από nmamag
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, nmamag said:

Επειδη δεν δικαιουμαι επιδοτηση λογω 200 mbs μπορω να ζητησω υποβαθμιση ταχυτητας  στα 100 ωστε να μπορω ετσι να διεκδικησω επιδοτηση η δεν το κανουν ?

Μπορείς να ζητήσεις, το θέμα έιναι να δεχτούν να γίνει χωρίς να πληρώσεις ρήτρα συμβολαίου.

Λογικά δεν θα φέρουν αντίρρηση, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι εν αναμονή να έρθει η cosmote να κάνει την καλωδίωση στο χώρο μου μιας και έχει ολοκληρωθεί αυτή του κτηρίου, έχω κάνει χρήση gigabit voucher οπότε παρήγγειλα 300άρα.

Μου έστειλαν ένα Nokia G-010G-R, στο οποίο από ότι κατάλαβα, θα κουμπώσει η οπτική και θα φεύγει ethernet για το pc.

θα ήθελα να ρωτήσω εάν η cosmote θα βάλει κάποια πρίζα τοίχου εξωτερική στην οποία θα τερματίζει η οπτική και στην οποία πρίζα θα συνδέεται το καλώδιο οπτικής με το Nokia (υπάρχει μέσα στην συσκευασία του) ή το καλώδιο της οπτικής θα "σκάσει" σκέτο και θα συνδεθεί απευθείας με το Nokia, το οποίο θα είναι το "πριζάκι". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, camel555 είπε

Μου έστειλαν ένα Nokia G-010G-R, στο οποίο από ότι κατάλαβα, θα κουμπώσει η οπτική και θα φεύγει ethernet για το pc.

Απο το nokia φεύγει ethernet για το router

6 λεπτά πριν, camel555 είπε

θα ήθελα να ρωτήσω εάν η cosmote θα βάλει κάποια πρίζα τοίχου εξωτερική στην οποία θα τερματίζει η οπτική και στην οποία πρίζα θα συνδέεται το καλώδιο οπτικής με το Nokia (υπάρχει μέσα στην συσκευασία του) ή το καλώδιο της οπτικής θα "σκάσει" σκέτο και θα συνδεθεί απευθείας με το Nokia, το οποίο θα είναι το "πριζάκι". 

Θα σου βάλουν οπτικό πριζάκι από το οποίο θα φεύγει ίνα και θα συνδέεται με το nokia ont

Επεξ/σία από THe_onE10
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, THe_onE10 είπε

Απο το nokia φεύγει ethernet για το router

Θα σου βάλουν οπτικό πριζάκι από το οποίο θα φεύγει ίνα και θα συνδέεται με το nokia ont

Σε ευχαριστώ πολύ. Έχεις δίκιο για το router, αυτό ήθελα να γράψω. Οπότε το επιτοίχιο πριζάκι δεν το γλυτώνω. Σε φίλο πάντως η vodafone πολύ πρόσφατα κιόλας, του έφερε την οπτική χύμα στο σημείο που ήθελε...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, camel555 είπε

Οπότε το επιτοίχιο πριζάκι δεν το γλυτώνω

Δυστυχώς όχι, αλλά θεωρώ είναι καλύτερα σε περίπτωση που τσακίσει το patch cord να μην θέλει αλλαγή μέχρι το floorbox

Άσε που με τη διάφανη ίνα που βάζουν δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα (εγώ μάλιστα ήθελα κανάλι αλλά άρχισαν να λένε ότι δεν συνηθίζουν να κάνουν έτσι την εγκατάσταση και δεν έχουν μαζί τους κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω κάνει αίτηση στην CosmΟΤΕ για οπτική από τις 21 Ιουνίου. Έχω κουτάκι στον όροφο της πολυκατοικίας. Εκκρεμεί η τοποθέτηση της αναμονής οπτικής μέσα στο διαμέρισμα και η ενεργοποίηση.

Μου έχουν στείλει 2 φορές τον τεχνικό ενεργοποίησης (σε απόσταση 2 εβδομάδων) που προφανώς που δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του και δεν ορίζεται με τίποτα το ραντεβού για την τοποθέτηση της αναμονής, το οποίο γίνεται από εξωτερικο συνεργείο!!!

Έχω πάρει τουλάχιστον 10 τηλέφωνα στο 13888 όπου μου λένε "ναι το βλέπω μισό να στείλω μήνυμα στο αρμόδιο τμήμα". Και προφανώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ τίποτα!!! Είναι άγνωστο πιο είναι το αρμόδιο τμήμα και δεν υπάρχει ίχνος επικοινωνίας.

Τώρα που μπήκαμε στον Αύγουστο και ξεκίνησαν τα μπάνια του λαού θα δω ίντερνετ στον Οκτώβριο με το καλό!

Ξέρει κάποιος πως ξεκολλάει όλο αυτό το μπάχαλο της Cosmote;;; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Δημοσ.

Εχω κάνει εσωτερική καλωδίωση στο σπίτι (πριζάκια σε κάθε δωμάτιο που καταλήγουν σε αποθήκη σε patchpanel) με ένα καλώδιο Ethernet να φευγει και να κουμπώνει στο κουτί του ΟΤΕ.

Έχει έρθει η ΔΕΗ και έχει ρίξει την ινα σε κουτιά σε κάθε όροφο.

τι πρότείνετε ως τον καλύτερο τρόπο να φέρω την ινα στο σπίτι (στην αποθήκη που θέλω να έχω το router;) ή την φέρνουν μέχρι την 1η πριζα (πχ στο χωλ) όπου βάζουν το router; Πως να τους πω να μεταφέρουν την ίνα στην αποθήκη ; θα το κάνουν;

εχω vodafone 200αρα και δεν δικαιούμε το voucher...τους λεω να με ρίξουν στα 100 και δεν το κάνουν...Θέλω να παρω το πακετο στα 300gb με το voucher. Πως να το χειριστώ;

Δημοσ.

από τον όροφο, θα μπουν στο διαμερισμα μεσα και θα βαλουν πριζακι οπτικης. απο εκει και περα μπορεις εσυ να πας οπου θες οπτικό καλώδιο ή καλώδιο ethernet μεχρι το ρούτερ σου. αφού εχουν ετοιμάσει κάθετη όδευση, το πριζάκι μέσα στο σπίτι κοντα στο ρούτερ σου δε το γλυτώνεις

• Super Moderators
Δημοσ.
On 04/08/2025 at 10:04, sstav said:

τι πρότείνετε ως τον καλύτερο τρόπο να φέρω την ινα στο σπίτι (στην αποθήκη που θέλω να έχω το router;) ή την φέρνουν μέχρι την 1η πριζα (πχ στο χωλ) όπου βάζουν το router; Πως να τους πω να μεταφέρουν την ίνα στην αποθήκη ; θα το κάνουν;

Προφανώς στο χώρο που είναι το patch panel. Στο σπίτι μου ο ΟΤΕ το έφερε χωρίς αντίρρηση στο χώρο που είχα το rack.

On 04/08/2025 at 10:04, sstav said:

εχω vodafone 200αρα και δεν δικαιούμε το voucher...τους λεω να με ρίξουν στα 100 και δεν το κάνουν...Θέλω να παρω το πακετο στα 300gb με το voucher. Πως να το χειριστώ;

Να απειλήσεις ότι θα σπάσεις συμβόλαιο και θα πας ΔΕΗ, το οποίο είναι λογικό με τις τιμές που έχει.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Κατά την ανακαίνιση του σπιτιού μου στη Θεσσαλονική ο μάστορας μη αναγνωρίζοντας την οπτική ίνα την ξήλωσε εσωτερικά του σπιτιού. Σε επικοινωνία που είχα με την cosmote μου ζήτησαν 25ε για να έρθουν να το δουν και 99ε για να προβούν σε αντικατάσταση. Καθώς μου φαίνονται υπερβολικά τα ποσά μήπως μπορώ να αντικαταστήσω το καλώδιο της οπτικής ίνας μόνος μου; Να ενημερώσω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με το αντικείμενο. Ο (δεν ξέρω πως να τον ονομάσω) " σταθμός της cosmote είναι έξω από την εξώπορτά μου στον όροφο της πολυκατοικίας και από εκεί με μια οπτική ίνα (υπολογίζω 3-4 μέτρων) συνδεόταν στο router. Μπορώ να βρω τέτοιο καλώδιο για cosmote και να το κάνω μόνος μου ή θα χρειαστεί τεχνικό; και αν χρειαστεί τεχνικό μπορώ να βρω κάποιον άλλο εξωτερικο παρά να τα δώσω στην cosmote? Τα φώτα σας παρακαλώ.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...