Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Grfoxz είπε

H Θεση του ρουτερ δεν είναι θέμα μπορω να το μετακινησω οπουδηποτε επειδη εχω wifi mesh και αυτο χρησιμοποιώ. Δεν με νοιαζει το τηλεφωνο επισης.  
Το όλο combo πριζακι, ΟΝΤ router wifi mesh + πριζα είναι εντελως προβληματικό διοτι φαίνεται απαισιο στη μέση του σαλονιου και σε οποιοδήποτε αλλο σημειο το κανάλι θα είναι εμφανέστατο. Το μινιμαλ σπιτι μας μάρανε. 

Αυτο με το καναλάκι μπορει να γίνει με αυτη τη διάφανη ίνα που λενε? 
Δηλαδη με το που μπει στο σπιτι να ειναι με διαφανη ινα και σοβατεπι σοβατεπι + τρυπες να μου το φέρουν σε μια ντουλαπα στο χολ που έχω πρίζα (πλυντηριου) και να γινει εκει ολη η ιστορια με τα πριζακια μεσα στη ντουλαπα?

Επισης αν εχω μπουατ σε ενα σημειο χωρις πρίζα απο κατω, μπορουν πχ να βάλουν εκει τα πριζακια πανω πανω διπλα του και να παρουν ρευματα απο εκει? Ετσι να κρεμασω και τα router + wifi mesh πισω απο το δοκαρι και να μην φαινεται τιποτα

Να συμπληρώσω και εγώ σε αυτά που σου ανέφερε πολύ σωστά και ο nikthanos  και την προσωπική μου εμπειρία, μιας και χθές έγινε και σε μένα η σύνδεση της οπτικής μέσα στο χώρο μου. Η οπτική ίνα της cosmote τουλάχιστον, είναι πρακτικά αόρατη, μπαίνει με ειδκό μηχάνημα - ράβδο που την κολλά σε κάθε επιφάνεια (εμένα σε τοίχο αλλά και ξύλο). Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις καναλάκι, γιατί κατά την γνώμη μου θα είναι πιο εμφανές και θα προεξέχει χειρότερα από την σκέτη οπτική. Εάν παρόλαυτά θέλεις καναλάκι, έχε τα πρόχειρα αλλά πίστεψε με, όταν δεις την οπική από κοντά, δεν θα τα χρησιμοποιήσεις. 

Η αρχική πρόταση του εργολάβου ήταν να οδεύσει την οπτική χαμηλά, πάνω από το σοφατεπί, είναι η πιο εύκολη λύση. Με λίγο πειθώ και καφέ, ακολουθούν την δική σου υπόδειξη (αρκεί να είναι τεχνικά εφαρμόσιμη, δοκάρια, κουτιά ρεύματος κλπ).

Οι τρύπες που έκανε ήταν τεράστιες, σε σχέση με την οπτική... Καλό θα ήταν να έχεις καμία μύτη τρυπανιού δική σου, είτε κατάλληλη για ξύλο, είτε πολύ λεπτή. Τα στοκάρουν μετά αλλά εγώ έχω φίλο ελαιχρωματιστή οπότε δεν χρειάστηκε. 

Έχε σκάλα πρόχειρη, εγώ δεν είχα καθότι γραφείο και το σκαλοπατάκι που έφερε οριακά έφτανε για να κάνει την όδευση από την κορνίζα ταβανιού.

Το Nokia ONT θέλει ρεύμα. Είναι αστείο σε βάρος και μέγεθος, μπορείς να το βιδώσεις κρεμαστό πίσω από την πλάτη κάποιου επίπλου. Η επιτοίχια πρίζα δεν θέλει ρεύμα αλλά θέλει ούπες. Μέσα σε αυτήν, έκανε κουλούρα πολλά μέτρα οπτικής. Μικρή και αυτή, περί τα 9x9cm. 

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...