Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, popopo είπε

Και το μήκος που περισσεύει εφόσον είναι τερματισμένα; Το τυλίγουν κάπου πχ εντός floor box;

Μετράνε και βάζουν ίνα τερματισμένη στα αντίστοιχα μέτρα. Ότι περισσέψει το τυλίγουν στο πριζάκι μέσα στο σπίτι. Το πριζάκι έχει υποδοχή για το καρούλι, το οποίο έχει εγκοπές ώστε να μικρύνει η διάμετρος του για να χωράει στο πριζάκι. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 hours ago, Thresh said:

Ναι, ακόμα κι η Inalan θα χρησιμοποιήσει την εγκατάσταση του Smart Readiness, πόσο μάλλον η ΔΕΗ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Σε περίπτωση που δεν γίνει η εγκατάσταση μέσω Smart Readiness είναι σίγουρο πως δεν ισχύει το ίδιο;
Έχει γίνει κάτι περίεργο στην περίπτωσή μου.

Είχε βγει ένα SmartReadiness voucher για την πολυκατοικία μου από τη United Fiber, αλλά το ακύρωσαν οι ίδιοι μετά από λίγο καιρό. Παρόλα αυτά λαμβάνω τηλ. πριν λίγες μέρες, σα να μην συνέβη τίποτα, να κλείσουμε ραντεβού για εγκατάσταση. Μου ανέφερε και λεπτομέρειες για την εγκατάσταση που είχαμε πει στην αυτοψία. Βέβαια επειδή είχα δει το ακυρωμένο voucher, ρωτάω από ποια εταιρεία είστε, εκεί μου τα μάσησε λίγο, αλλά μου είπε Ανθρώπινα δίκτυα (άσχετο). Ανέφερα το Smart Readiness που είχε γίνει για την United fiber και φαίνεται ακυρωμένο. Μου λέει το ίδιο είναι United fiber/Ανθρώπινα δίκτυα:Ρ και ότι θα το κάνουν δωρεάν και χωρίς Smart Readiness, πως είναι το ίδιο. Εκεί ανέφερα τον προβληματισμό μου, αν μπορεί μετά να χρησιμοποιήσει την εγκατάσταση μια άλλη εταιρεία π.χ. ΔΕΗ/Inalan και μου είπε πως δεν υπάρχει θέμα. Βέβαια για κάποιον λόγο δεν είμαι σίγουρος πως ισχύει ή αν μου το είπε έτσι, χώρια που μου φαίνεται λίγο περίεργο που με πήρε άλλη εταιρεία, σα να της έκανε πάσα την εγκατάσταση η United Fiber.

Γνωρίζετε κάτι για την περίπτωση αυτή; Δεν θα ήθελα να γίνει η εγκατάσταση και μετά να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους παρόχους (π.χ. Inalan/ΔΕΗ).
Καλύτερα δηλαδή να ψάξω να βρω άλλον εγκαταστάτη για SmartReadiness αν είναι να υπάρχει τέτοιο θέμα.

• Super Moderators
Δημοσ.
13 hours ago, villasg said:

Εγκαταστασεις για σεμιναρια 

Θα τρύπαγες εσύ τοίχο με το μαρμαρο μπροστά? Χωρίς να σε πληρώνει ο ιδιοκτήτης/πολυκατοικία? 😛

5 minutes ago, trabakoulas said:

Σε περίπτωση που δεν γίνει η εγκατάσταση μέσω Smart Readiness είναι σίγουρο πως δεν ισχύει το ίδιο;

OTE/Voda/Nova παίζουν στα ίδια. Πλέον και με ΔΕΗ μπορούν αλλά πρέπει να μπουν 2 κουτιά στην αρχή, BEP και BMO νομίζω.

Η Inalan αν δεν υπάρχει Smart Readiness θα πάει από την δικιά της όδευση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Θα τρύπαγες εσύ τοίχο με το μαρμαρο μπροστά? Χωρίς να σε πληρώνει ο ιδιοκτήτης/πολυκατοικία?

Θα μπορουσε τουλαχιστον να τα παει πάνω πανώ τα κανάλια ψηλά. Αλλα μέχρι εκει εφτανε η σκαλα του πιθανώς. 

Στη φωτό δειχνει οντως να έχει τρυπήσει τα μαρμαρα πάντως. 

Επεξ/σία από Grfoxz
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Grfoxz said:

Θα μπορουσε τουλαχιστον να τα παει πάνω πανώ τα κανάλια ψηλά. Αλλα μέχρι εκει εφτανε η σκαλα του πιθανώς. 

Στη φωτό δειχνει οντως να έχει τρυπήσει τα μαρμαρα πάντως. 

Στην είσοδο έχει τρυπήσει το κούφωμα της πόρτας. Τα επιφανειακά τρυπηματάκια για τα στηρίγματα του καναλιού δεν είναι τίποτα.

Δημοσ.

Υπάρχει θέμα αν κατά την εγκατάσταση τους ζητήσω να χρησιμοποιήσουν δικά μου κανάλια καλωδίων; - έχω παραγγείλει πολύ μικρά, ημικυκλικά και με ενώσεις για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα. 

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, kax54638 said:

Υπάρχει θέμα αν κατά την εγκατάσταση τους ζητήσω να χρησιμοποιήσουν δικά μου κανάλια καλωδίων; - έχω παραγγείλει πολύ μικρά, ημικυκλικά και με ενώσεις για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα. 

Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα.

Σε μένα μάλιστα από το BEP και μετά χρησιμοποίησαν δικά μου κανάλια, που περνάνε μάλιστα μέσα κι άλλα καλώδια (UTP + συναγερμού).

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, Thresh said:

Θα τρύπαγες εσύ τοίχο με το μαρμαρο μπροστά? Χωρίς να σε πληρώνει ο ιδιοκτήτης/πολυκατοικία? 😛

OTE/Voda/Nova παίζουν στα ίδια. Πλέον και με ΔΕΗ μπορούν αλλά πρέπει να μπουν 2 κουτιά στην αρχή, BEP και BMO νομίζω.

Η Inalan αν δεν υπάρχει Smart Readiness θα πάει από την δικιά της όδευση.

Μπροστά δηλαδή από BEP + BMO που υπάρχει ήδη σε εγκατάσταση κτιρίου, πρέπει να τοποθετήσει η ΔΕΗ και τα δικά της BEP + BMO;

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, popopo said:

Μπροστά δηλαδή από BEP + BMO που υπάρχει ήδη σε εγκατάσταση κτιρίου, πρέπει να τοποθετήσει η ΔΕΗ και τα δικά της BEP + BMO;

Όχι, αν υπάρχει όμως μόνο BEP, τότε θα κάνει παράλληλη εγκατάσταση.

Δημοσ.
5 hours ago, trabakoulas said:

Είχε βγει ένα SmartReadiness voucher για την πολυκατοικία μου από τη United Fiber, αλλά το ακύρωσαν οι ίδιοι μετά από λίγο καιρό. Παρόλα αυτά λαμβάνω τηλ. πριν λίγες μέρες, σα να μην συνέβη τίποτα, να κλείσουμε ραντεβού για εγκατάσταση. Μου ανέφερε και λεπτομέρειες για την εγκατάσταση που είχαμε πει στην αυτοψία. Βέβαια επειδή είχα δει το ακυρωμένο voucher, ρωτάω από ποια εταιρεία είστε, εκεί μου τα μάσησε λίγο, αλλά μου είπε Ανθρώπινα δίκτυα (άσχετο). Ανέφερα το Smart Readiness που είχε γίνει για την United fiber και φαίνεται ακυρωμένο. Μου λέει το ίδιο είναι United fiber/Ανθρώπινα δίκτυα:Ρ και ότι θα το κάνουν δωρεάν και χωρίς Smart Readiness, πως είναι το ίδιο.

Έκανα αίτηση με smart readiness και επειδή έκαναν λάθος καταχώρηση στοιχείων στο κουπόνι και δεν προχωρούσαν σε διόρθωση, πρότειναν τη λύση να ακυρώσουν το smart readiness και να γίνει η εγκατάσταση χωρίς το voucher.

5+ μήνες αναμονή για το smart, 2 εβδομάδες μετά την ακύρωση η εγκατάσταση χωρίς smart.

Μου έδωσαν την αίσθηση ότι επιδιώκουν εγκατάσταση χωρίς smart για κάποιον λόγο άγνωστο. Και αυτό ταιριάζει και με τη δική σου περίπτωση.

7 minutes ago, Thresh said:

Όχι, αν υπάρχει όμως μόνο BEP, τότε θα κάνει παράλληλη εγκατάσταση.

Σε πρόσφατη εγκατάσταση από united fiber, τοποθετήθηκαν 2 κουτία (προφανώς BMO + BEP ;  ) και από εκεί φεύγουν για το floor box κάθε ορόφου ίνες.

Επομένως Εάν πχ ένα διαμέρισμα συνδεθεί σε nova, άλλο σε cosmote, άλλο Vodafone και άλλο στη ΔΕΗ, ο κάθε πάροχος μέχρι που πάει; Μέχρι το BMO;

• Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, popopo said:

Σε πρόσφατη εγκατάσταση από united fiber, τοποθετήθηκαν 2 κουτία (προφανώς BMO + BEP ;  ) και από εκεί φεύγουν για το floor box κάθε ορόφου ίνες.

Επομένως Εάν πχ ένα διαμέρισμα συνδεθεί σε nova, άλλο σε cosmote, άλλο Vodafone και άλλο στη ΔΕΗ, ο κάθε πάροχος μέχρι που πάει; Μέχρι το BMO;

Αυτοί οι 3 έχουν "κοινή" ίνα, μόνο ένας πάροχος πρόσβασης δλδ.

Η ΔΕΗ θα φέρει ξεχωριστή δικιά της, λογικά μέχρι το ΒΜΟ(?) και μετά θα χρησιμοποιήσει τα κανάλια που έχει βάλει ο άλλος πάροχος πρόσβασης αν δεν κάνω λάθος.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/8/2025 στις 4:21 ΜΜ, zaromak είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω κάνει αίτηση στην CosmΟΤΕ για οπτική από τις 21 Ιουνίου. Έχω κουτάκι στον όροφο της πολυκατοικίας. Εκκρεμεί η τοποθέτηση της αναμονής οπτικής μέσα στο διαμέρισμα και η ενεργοποίηση.

Μου έχουν στείλει 2 φορές τον τεχνικό ενεργοποίησης (σε απόσταση 2 εβδομάδων) που προφανώς που δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του και δεν ορίζεται με τίποτα το ραντεβού για την τοποθέτηση της αναμονής, το οποίο γίνεται από εξωτερικο συνεργείο!!!

Έχω πάρει τουλάχιστον 10 τηλέφωνα στο 13888 όπου μου λένε "ναι το βλέπω μισό να στείλω μήνυμα στο αρμόδιο τμήμα". Και προφανώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ τίποτα!!! Είναι άγνωστο πιο είναι το αρμόδιο τμήμα και δεν υπάρχει ίχνος επικοινωνίας.

Τώρα που μπήκαμε στον Αύγουστο και ξεκίνησαν τα μπάνια του λαού θα δω ίντερνετ στον Οκτώβριο με το καλό!

Ξέρει κάποιος πως ξεκολλάει όλο αυτό το μπάχαλο της Cosmote;;; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Και γω αντιμετωπιζω κατι παρομοιο. Εκανα αιτηση περσι αρχες Οκτωβριου. Μεσα Οκτωβριου ειχαν τελειωσει ολες τις εξωτερικες εργασιες (2/3 φορες εμφανιστηκαν χωρις ειδοποιηση). Τοτε ηρθε και το συμβολαιο για το νεο προγραμμα απο VDSL cosmote σε FΤTH cosmote με κουριερ και μαζι το ΟΝΤ και το νεο ρουτερ. Ηρθε τον Γεναρη παλι χωρις ειδοποιηση ενας τεχνικος για την εσωτερικη εγκατασταση και εφυγε αμεσα λεγοντας θα ξαναρθει μεσα στην βδομαδα. Απο τοτε σειρα τηλεφωνων και για αλλα προβληματα με την εν λογω εταιρια. Τον Ιουλιο μετα απο τηλεφωνημα για καποια ενημερωση σε πιο πιεστικο τονο και χωρις ειδοποιηση οδηγησε στην απο μερους τους ακυρωση της διαδικασιας. Μετα απο νεο τηλεφωνημα (που αρχικα μου ελεγαν οτι το προγραμμα το παλιο που ληγει λογο διετιας θα παει στην κανονικη τιμη και οτι αν παω σε αλλο παροχο θα πρεπει να χρεωθω τμημα της εγκαταστασης της ινας ) υποτιθεται οτι αναιρεσαν την ακυρωση και θα εμπαινε σε προτεραιοτητα και υπ οψιν ανωτερου αρμοδιου γι αυτα τα θεματα και θα μου αφαιρουσαν ενα παγιο απ τον επομενο διμηνιαιο λογαριασμο. Τελικα ειναι 23 Σεπτεμβρη και ακομα με τα κουτια εξωτερικα και τα καπακια ανοικτα με ινες να κρεμονται χωρις καμμια ενημερωση. 

Επεξ/σία από GoldenEye
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nikthanos είπε

παιδιά, επειδή έχασα επισόδεια, τι είναι το ΒΕΡ και το ΒΜΟ?

BEP > Building Entry Point (η είσοδος της οπτικής ίνας στο κτήριο συνήθως είναι μια 4ινη προς το BMO)

ΒΜΟ > Building Main ODF (οπτικός κατανεμητής προς τα Floor Box)

Επεξ/σία από ss42ss
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...