Προς το περιεχόμενο

Defragging - κόλλησε ο υπολογιστής - τι να κάνω;


christos4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους! 

Έβαλα έναν (παλιό) εξωτερικό σκληρό 1,5 ΤΒ (https://www.amazon.co.uk/Elements-1-5TB-Desktop-External-Drive/dp/B002P3XSAO)  να κάνει defragging σήμερα μέσω της λειτουργίας των windows 10. στην ανάλυση έλεγε ότι ειναι 20-25 fragmented. 

Για άγνωστο λόγο ο υπολογιστής κόλλησε και έχει μείνει παγωμένη στον chrome/youtube, ενώ δεξιά έχει μείνει το μενού "project" καθώς ήθελα να κάνω extend την οθόνη του laptop στο εξωτερικό monitor. 

δοκίμασα ctrl+alt+del, ctrl+esc, ctrl+d, ctrl+shift, ctrl+shift+alt+b (μήπως έφταιγε η κάρτα γραφικών) αλλά τίποτα. δεν βλέπω κέρσορα και δεν κάνει τίποτα το πληκτρολόγιο (ακόμα και το λαμπάκι του num lock δεν σβηνει)

το λαπτο δίνει κανονικά ρεύμα από τις usb θύρες (πχ στον ανεμιστήρα της βάσης ή στο usb hub) 

το ledάκι του σκληρού αναβοσβήνει όπως όταν κάνει κάποια διεργασία (ανάγνωση ή εγγραφή) και όταν τον ακουμπάω καταλαβαίνω ότι κάτι κινείται εκεί μέσα.. 

 

πρέπει να είναι έτσι για καμια ώρα. το ερώτημά μου είναι, ΑΝ κλείσω το PC, πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να χάσω τα πάντα από τον σκληρό;; το να χάσω λίγα αρχεία δεν με πειράζει, καθώς τα σημαντικότερα τα έχω backup, αλλά επειδή κάποια από τα δευτερεύοντα είναι αρκετά παλιά αρχεία που θα ήθελα να κρατήσω, δεν θα ήθελα πολύ να τα χάσω.. τι πιστεύετε; καμιά παρόμοια εμπειρία;

 

ή καμιά λύση;; 

 

 

Επεξ/σία από christos4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...